Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Kraj: kropa

Napisal/-a ASenna Sr jun 07, 2006 11:17 pm

to se pa še meni zdi ugodno, pa čeprav nisem pristaš Cliotov. avto kot oblika se mi ne dopade, (mi je grande punto veliko lepši) sam men osebno telih 200 konjičev velik pomen v temu pajzelčku ;)
men mama prav "za vsakmu ovinkom je hodič"
SlikaSlika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr jun 07, 2006 11:45 pm

mens e zdi čist poštena cena glede na to kaj dobiš.zdj se boš lahko odločou za isto ceno med CC in RS...dilema? kokr za koga :D
Slika

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k Sr jun 07, 2006 11:55 pm

Eh brezzveze... niti alu-look-alike obrob zračnikov nima v notranjosti. To še moj dynamiq ma :lol:

Mater je hud.. mel takoj. Sej ni blo sedmice danes. Čaka na mene, pol pa gasa :D

Sicer pa so izjave 5mio za cliota res krnekaj... Sej to skor ni več clio

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če jun 08, 2006 7:10 am

Predrag je. Pika.

Čaka se na cup verzijo, brez vseh nepotrebnih fancy gadgetov in nižjo ceno. :)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če jun 08, 2006 7:58 am

dare01 je napisal/-a:
metallic je napisal/-a:Še mal podatkov:
Slika

Si sposodim podatke ki jih je metalik objavil...
In pa tele http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=117392&Renault

Za starega cliota pravi (povrsina*aero.koeficient) = 0.70. To je edini potreben podatek, poleg hitrosti, za izracunat zracni upor.
Ce stari ima 0.70, in novi 0.77 je razlika 10%, priblizno toliko kolikor je narastla moc. Na oko lahko recemo da bi morala imet podobno koncno hitrost.
Pri 215 km/h ima 7050 rpm, kar je zelo blizu najvecje moci, torej prestave mu ne omejujejo hitrosti(v bistvu se 200 rpm mu manjka, da bi imel najvecjo moc).

Lp
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Če jun 08, 2006 8:38 am

potem pa si kupi ferrarija 360 za 40 mil oz. 8 krat več pa boš imel malo bolj sportivo, povej mi en novi avto do 5 miljonov, ki je ful večji pa ful .... za tebe, ki bo vsaj dohajal cliota RS?[/quote]

Tudi RS sam ne clio,...škoda octavia RS(ok,tri mesece stara kr je nova le dražja), mogoče leon,ibiza cupra,...
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jun 08, 2006 9:14 am

Predhodnik je zmogel prek 215 km/h (sodeč po meritvah), glede na podatke gre tudi pri nasledniku pričakovat vsaj takšno hitrost. Sicer pa je že pri okrog 200 km/h pri tem avtomobilu potebna "nežnost" s "komadami" oz "pamet v glavo" - sicer se užitki hitro spremenijo v občutke, dejstva in posledice, ki si jih jasno nihče ne želi.
Cena - visoka, nizka, primerna ? Kakor za koga - če sklepamo po logiki, da velja en spodobno motoriziran in opremljen CLIO preko 3 mio SIT, najmočnejši dizel 4, potem 5 mio SIT za tale "top" model ni pretirano. Konec koncev pa tudi predhodnik ni bil bistveno cenejši.
Glede ostalega - sodeč po podatkih je moč sklepat, da bo nadaljeval tradicijo predhodnika - bo "živčne" sorte. Sicer je potrebno počakati na testno vožnjo, vendar velikih razlik ne gre pričakovat.
Na kratko: izkoriščanje njegovih zmogljivosti ne bo ravno za vsakega - potrebuje znanje + prakso + obilico poguma (po domače - oprostite izrazu - "j***a") - posebno na naših cestah. Sicer pa nekomu ustreza samo look - tle bodo prišle na svoj račun tiste p*****e, bejbe, stare mame ... katere je nekdo že omenil. V SLO je potrebno računat tudi z "našo" zavistjo in foušarijo . In določenim "modelom" več kot ugaja dejstvo, da je kupil CLIO za 5 milijonov, pa čeprav ga vozi na rangu zmogljivosti različice 1,2. Sosedje pa ... no to že itak vemo ;)

LP

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Če jun 08, 2006 10:30 am

SAVINJCAN je napisal/-a:
Cuore Sportivo 156 je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:
speedfight je napisal/-a:Uradni zastopnik je za slovenski trg v letošnjem letu v francoski tovarni v Dieppu, kjer Clia RS tudi izdelujejo, rezerviral 25 vozil. Cena »malčka« z dvolitrskim 16 ventilskim motorjem s 145 kW (200 KM), znaša 4.915.000 tolarjev.

LP

super cena

:bonk:

za cliota 5mio :shock:

kupiš cliota 1.2 za 2mio, potem pa daš za predelave 3mio pa maš space shutle :P :lol:

se samo meni zdi to drago??

potem pa si kupi ferrarija 360 za 40 mil oz. 8 krat več pa boš imel malo bolj sportivo, povej mi en novi avto do 5 miljonov, ki je ful večji pa ful .... za tebe, ki bo vsaj dohajal cliota RS?

:lol: :lol:

Mislim kaka izjava ferrarija primerjaš z cliotom :bonk, drugače pa men se zdi tud ful drag za tako gajbico mam veliko rajš naprimer golfa gti ali astro gtc turbo je mal več avta za tak denar.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če jun 08, 2006 11:55 am

...ne vem no, oblika mi ravno ni...vcasih si vsaj vedel da je za tabo( oz. pred) clio 16v, ves nabulen , poširjen itd....zdej morš bit že poznavalc da ločš ....tudi jaz bi rajši vzel kakšno astro, corollo, gti...vse približno isti denar....lp

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Če jun 08, 2006 12:10 pm

Sej novi RS je poširjen spredaj in zadaj. Z tem da ga večino časa gledaš v zadek, vidš še difuzor :lol:
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če jun 08, 2006 1:06 pm

kako lahko rečete da je golf gti isti denar- če bo cca 1mio cenejši clio- to je pa 20% cene- kar ni tako malo
lp

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če jun 08, 2006 1:23 pm

...ok kljukec..pa izvzemi gti golfa....corolla ts in pa astra gtc........nasploh astra mi je res huda....toyota vem da pride 5,4 mio z vso opremo...

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Če jun 08, 2006 4:41 pm

Sm da je toyota drek, ki ne gre nikamor in je tok sportna kokr navadna karjola. :)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jun 08, 2006 5:23 pm

killah bee je napisal/-a:Sej novi RS je poširjen spredaj in zadaj. Z tem da ga večino časa gledaš v zadek, vidš še difuzor :lol:

:cry :cry :cry

Povej mi raje po resnici, kolko % lastnikov je zmožnih izkoristit vse njegove potenciale ;)

LP

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če jun 08, 2006 7:20 pm

..dejch...zate drek za drugega ne...in če ima sekundo slabše pospeške, ja in? nekomu so všeč pospeški , nekomu končna ( 225 km/h), nekomu lega na cesti....to bo že vsak po svoje vedel kako in kaj..jaz sem napisal kaj bi imel rajši..(pa nisem napisal da je slab avto clio) in to je to, pa če se na glavo postavš ne bo nč drgač...za ta denar je kar velika izbira avtov in to pomeni, da mogoče ni bi vsi kupili rs-ke....

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Če jun 08, 2006 8:24 pm

TOYOTA je napisal/-a:...ne vem no, oblika mi ravno ni...vcasih si vsaj vedel da je za tabo( oz. pred) clio 16v, ves nabulen , poširjen itd....zdej morš bit že poznavalc da ločš ....tudi jaz bi rajši vzel kakšno astro, corollo, gti...vse približno isti denar....lp

Hm, astra 6.5, golf ene 5.8,9, tska 5.4... čist isto... :lol: :lol:
Heh, avto, ki je vidt od blizu stock, se ti zdi drkalnik, avto, ki je pa že od daleč vidt nabildan, ti je pa vidt stock? Zanimivo. :shock: :shock:

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Če jun 08, 2006 8:57 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:Sej novi RS je poširjen spredaj in zadaj. Z tem da ga večino časa gledaš v zadek, vidš še difuzor :lol:

:cry :cry :cry

Povej mi raje po resnici, kolko % lastnikov je zmožnih izkoristit vse njegove potenciale ;)

LP

Zelo malo jih gre do meje :D . Clijo je kr zmogljiv, več kot si kdo misl ;)

Meni ni bed priznat da te meje še nisem videl ;) :D Sem bil pa kr blizu :lol:
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če jun 08, 2006 9:21 pm

Do meje še gre, samo ko greš enkrat čez mejo je bolj kriza. Sicer pa hvala bogu da imamo take avte, da ne moremo prit tako lahko do meje. ker bi drugače billo veliko več nesreč.
Sicer ma pa športni clio zelo dobro podvozje, ker ma kolesa pomaknjena zelo navzven, tako po dolgem kot počez.
Slika

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Če jun 08, 2006 9:23 pm

metallic je napisal/-a:
Cuore Sportivo 156 je napisal/-a:se samo meni zdi to drago??

Poglej si, kaj dobiš za ta dnar pri konkurenci...

koliko pa pride rabljen 350Z??

če mam 5mio za cliota, bi pa še našparal za rabljenega 350Z :P
čeprav rabljen 3200GT tudi ni dosti dražji :twisted:

športna limuzina :twisted:

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Če jun 08, 2006 10:03 pm

Kolk bo pa stal rabln clio?
PS, da nebi še kakšno o vzdrževanju omenjenih rabljenih avtomobilov ne... ;) Sploh 3200GT...
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov