Napisal/-a emozul Če nov 26, 2015 10:03 am
Evo, včeraj vozil novo Astro 1.6 136KM, dizla.
Da malo opišem:
- avto mi je na zunaj ZELO všeč, trenutno nima konkurence (moje mnenje),
- notri prav tako zelo všečen voz, edino tista piano zadeva zna bit malo moteča (zaradi odtisov),
- prostora na zadnji klopi je res ogromno,
- sedi se zelo nizko, avto je trd, so pa zato boljše dimenzije gum (manj denarja),
- ni toliko gumbov pa zdi se mi, da bo manj čričkov glede na to kako je sestavljena armatura,
- sedeži so se mi zdeli prav tako dobri, lepo so objeli moj hrbet (pa nisem glih droben),
- volan soliden, menjalnik je prav tako zelo lepo prestavljal (nič zatikanja),
- sistemov kot so (zaviranje v sili) nisem sprobal, mrtvi kot je deloval brezhibno, žaromete nisem mogel sprobat, ker sem vozil podnevi,
- zaslon na dotik je deloval hitro,
- nisem zaznal turbo luknje (avto lepo vleče), je pa za moj okus še vedno premalo (bo treba sprobat 1.6 160 KM, dizla, ko pride),
- motor je tih, sama poraba (žgal sem ga ko psa, mi je računalnik kazal 7,3 porabe, kar se mi zdi dobro, vem, da je to potrebno vzeti z rezervo),
Stvari, ki me motijo je zelo malo, so pa:
- pri večjih hitrostih sem zaznal čuden zvok, kakor, da ni nekaj dobro pritrjeno (na zunanji strani),
- števci za kilometre in obrate so premajhni,
- majhen prtljažnik,
- ozvočenje solidno, lahko bi bilo boljše,
Skratka avto se mi je v celoti zdel dober, bomo pa čez čas videli kako in kaj. Pozabil sem vprašat, če se, da izklopit start/stop sistem (upam, da je možno, ker me to moti).