Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Re: 2015 Škoda Superb III.

Napisal/-a Sonderklasse So nov 07, 2015 12:44 pm

MatejW je napisal/-a:Ni glih malenkostno manjsi prostor :)
Naredi primerjavo.

Prtljažni prostor Mondeo: 550 L
Prtljažni prostor Superb: 625 L
75 L je en kovček in nič več, tako da daleč od ''ni glih malenkostno manjsi prostor''.

Spredaj
-Modeo (širina 1.511, višina 988)
-Superb (širina 1.507, višina 991)
Zadaj
-Mondeo ( širina 1.519, višina 960)
-Superb (širina 1.520, višina 980)
Superb je spredaj in zadaj celo ožji, ima spredaj le za 0,3 cm višjo kabino, zadaj za 2 cm (ker nima tako coupejevske strehe kot Mondeo), ne najdem pa mer za dolžino, a tu bi šel staviti da je spredaj isto, zadaj pa ima Superb za 5-10 cm več prostora za noge.

Cene na današnji dan :
-Superb od 21.872 EUR (Škoda Slovenija)
-Mondeo od 20.300 EUR (SummitMotors)

Treba še kaj dodati ? :mrgreen:

In tudi Ford ima svoj model za konkurenco L&K, imenuje se Vignale:
https://vignale.ford.de/de-DE/gallery/

Skratka ja...če bi že kupoval v nepremium ligi, absolutno Mondeo nad vsemi.
1.) Res res huda oblika. Če ga niste videli še v živo, sploh na cesti, priporočam. Sploh sprednji del je bolan, zadaj tudi, iz strani zelo dinamičen.
2.) Notranjost bistveno bolj posebna, kot pri Superbu (kjer cockpit poznamo praktično že 11 let od prejšnjega Passyja)
3.) Cenejši od Superba
In ja, teh par cm in za 1 kovček manj prostora, bi vsakič vzel v zakup zgoraj naštetih 3 točk.
ex S 600 (W220) /////AMG Paket
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo So nov 07, 2015 12:49 pm

MatejW je napisal/-a:Kaj bi pa izbral, ce bi potreboval dosti prostora na zadnji klopi, velik prtljaznik in dosti opreme?

S-max :lol:

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse So nov 07, 2015 12:53 pm

Že samo če naredimo tole primerjavo, izgleda Škoda, kot da je 10 let starejša...

Slika
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW So nov 07, 2015 12:57 pm

Na zadnji klopi jih ne morete primerjati, ker je pri superbu prostor za noge res superioren :)
Pri ceni sta v osnovi res skoraj ista, zatakne se pri dodatni opremi, katera je pri fordu drazja. Ko sem delal kofiguracijo, bi me pri podobni opremi, prisel ford vsaj 2-3k drazje. Zato sem se odlocil za superba :) Ni mi zal!
Mondea sem ze videl v zivo, in je res lep! Z obliko so zadeli v polno! Sam hadnling na cesti, pa tak vemo da je pri fordu zlo dobro narejen.
Slika

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse So nov 07, 2015 1:16 pm

jap, prostora za noge ima superb zadaj res veliko in to je dejstvo

vsekakor želim veliko uspešnih km z njim
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So nov 07, 2015 1:45 pm

Sonderklasse, pa ti se res ne daš.
Če še jaz dodam mnenje, se mi zdi, da je enostavno nemogoče primerjat mercedesa in superba. Dejstvo je, da je superb dober, in, če bi imel jaz sedaj 40000 evrov, bi raje vzel superba, ker bi mogel kar veliko dodat, da bi dobil sposobnega mercedesa primer: http://www.avtomobilizem.com/testi/lesn ... 6-11-2015/
Seveda pa ne bi vzel superba, če bi sedaj imel 70000 evrov. Pač trg je to naredil, da so škode dejansko zelo drage!

Mondeo in superb, verjetno raje mondea.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG So nov 07, 2015 2:06 pm

MatejW je napisal/-a:
Renault VG je napisal/-a:Glede Superba pa tako, če se avto prodaja je cena že prava ampak ali je na konkurenco upravičena pa ne vem... Jaz vem da bi raje kaj drugega izbral, tudi iz istega koncerna ;)

Kaj bi pa izbral, ce bi potreboval dosti prostora na zadnji klopi, velik prtljaznik in dosti opreme?

Talismana vrjetno, ne vem kako je sicer s prostorom zadaj, oziroma ne vem kaj je zate veliko prostora. Če pa želiš 3 ljudi vozit pa itak teli avtomobili niso najboljši :)
Iz istega koncerna sem drugače mislil Passata če kdo ni razumel...

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Ne nov 08, 2015 10:52 am

Renault VG je napisal/-a:
MatejW je napisal/-a:
Renault VG je napisal/-a:Glede Superba pa tako, če se avto prodaja je cena že prava ampak ali je na konkurenco upravičena pa ne vem... Jaz vem da bi raje kaj drugega izbral, tudi iz istega koncerna ;)

Kaj bi pa izbral, ce bi potreboval dosti prostora na zadnji klopi, velik prtljaznik in dosti opreme?

Talismana vrjetno, ne vem kako je sicer s prostorom zadaj, oziroma ne vem kaj je zate veliko prostora. Če pa želiš 3 ljudi vozit pa itak teli avtomobili niso najboljši :)
Iz istega koncerna sem drugače mislil Passata če kdo ni razumel...

Ne gre se toliko za 3 ljudi, ampak sedez za otroka, in ko je med zadnjo klopjo in sprednjim sedezem veliko prostora, je namescanje le tega, veliko lazje! Passat ima manjsi prostor zadaj :)
Slika

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Ne nov 08, 2015 11:54 am

emozul je napisal/-a: če bi imel jaz sedaj 40000 evrov, bi raje vzel superba, ker bi mogel kar veliko dodat, da bi dobil sposobnega mercedesa

Ravno ves čas razlagam, da NI treba veliko dodati, namreč v povprečju borih 6.000 €.
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Ne nov 08, 2015 1:52 pm

Sonderklasse ,
sedaj sem se šel še jaz poigravat s cenikom in tvojo primerjavo Superba in E-220CDI.Dobil sem povsem druge podatke:
Superb L&K 2.0 TDI
Pogon spredaj, dizel / 2.0l TDI CR/ 140kW/ 190KM, 6-stopenjski, 5 Vrata,
vse kar je mogoče , 44.6000€

220CDI BlueTec :
osnovna 49.500€
avantgard 2.950€
9-G tronic 2.900€
klimtizacija sedežev 1.450€,
So pa še paket luči, vlečna kljuka.....nadaljeval ne bom. To so ceniki v Sloveniji.
Če se motim, me prosim popravi

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee Ne nov 08, 2015 2:54 pm

Ni niti osnovnih pogojev, da Mercedes stane samo 6.000 eur več od ENAKO oz. PRIMERLJIVO opremljenega Superba. Nikoli in nikdar!

Če že sestavljate Superba za 40.000 eur, dajte enako oz. podobno (mogoče kakšno stvar več/manj) še v Mercedesa in garantiram, da cena ni približna. Še manj pa, da je samo 6.000 eur razlike.

To mi ne bo rekel nihče.

lp
darkside

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Ne nov 08, 2015 3:02 pm

masko je napisal/-a:Če se motim, me prosim popravi

Motis se.
Avantgarde ne rabis ker nima veze s primerjavo (ima zgolj 15mm nizje in trse podvozje, modre sipe, crn les/alu, kombinacijo usnje/blago in 18").
Na osnovni E220 CDI dodas:
- asistencni paket (ta gre le v kombinaciji z boljsim podvozjem in 9G avtomatikom)
- svetilni paket (ILS zarometi, bixenon, LED, adaptivni, v ovinek)
In prides na 6.000 € razlike
Ce mu dodas se
-paket sedezi (memory,strom,ogrevani,hlajeni,napihljivi)
si na dobrih 8.000 € razlike

Ne razumem pa zakaj jovo na novo sprasujete, sedaj sem ze v TRETJE napisal financno razclenitev, pa se bo sigurno kdo spet spomnil in ponovno vprasal od kje sem dobil te cifre :roll:
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Ne nov 08, 2015 3:08 pm

darkside je napisal/-a:Ni niti osnovnih pogojev, da Mercedes stane samo 6.000 eur več od ENAKO oz. PRIMERLJIVO opremljenega Superba. Nikoli in nikdar!

Če že sestavljate Superba za 40.000 eur, dajte enako oz. podobno (mogoče kakšno stvar več/manj) še v Mercedesa in garantiram, da cena ni približna. Še manj pa, da je samo 6.000 eur razlike.

To mi ne bo rekel nihče.

lp
darkside

Zal te moram razocarati, namrec ze 2 strani sem napisal tocno primerjavo po cenikih s skoraj enako opremo (razlika je le da MB nima 18" felten, touchscreena in usnja), VSA OSTALA OPREMA pa JE IDENTICNA.
In ja, razlika je dobrih 6.000 €.
In ne, ne bom se enkrat pisal, ker sem napisal TOCNO primerjavo, z opremo, motorji, stevilkami.
In se zadnjic: ne nabijajte mi dodatne opreme v Mercedesa vsako posebej, ampak v paketih (v teh primerih je 3x cenejse in vsebuje tudi doloceno opremo, ki je pogojevana z drugo. Npr.asistencen paket se lahko vzame le v kombu z avt.menjalnikom, in je spet ceneje kot ce bi vzel zase avt.menjalnik in asistentne sistema itd.)

Ja, tudi jaz sem bil na zacetku sokiran in zato se vedno trdim da je Superb konkretno precenjen.
In ne zanima me koliko Slovencev bo dejansko kupilo Superba za 50 jurjev, groteskno je ze samo sejstvo, da sploh OBSTAJA Superb za 50 jurjev.
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Ne nov 08, 2015 3:11 pm

ZATO KER NE VEM KAJ VSE VSEBUJE SERIJSKA OPREMA PRI TVOJI KONFIGURACIJI. Ali im KEYLESS, serijsko vlečno kljuko, parktronic, paket spominski sedeži, navigacijo... Ker superbova specifikacija vse to ima..

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Ne nov 08, 2015 3:22 pm

masko je napisal/-a:ZATO KER NE VEM KAJ VSE VSEBUJE SERIJSKA OPREMA PRI TVOJI KONFIGURACIJI. Ali im KEYLESS, serijsko vlečno kljuko, parktronic, paket spominski sedeži, navigacijo... Ker superbova specifikacija vse to ima..

Nima, ampak za njega je to nepomembno, ker pri Superbu itak deluje na pol :lol: ... Baje.
Nesmiselno se je pogovarjat z zaslepljenci. Če se mu da, naj vzame za osnovo ''socialno'' E klaso, lahko tudi E220CDI in potem skonfigurira primerljivega Superba, za osnovo pa naj vzame 150KM 2.0TDI z Ambition opremo. Samo sem ziher, da bo v svojem svetu spet prišel na 6 jurjev ali še manj razlike. :lol: :lol: :lol:
Jaz sem par dni nazaj obupal. :lol:

Po drugi strani mi je pa zanimivo, če seveda bi njegove trditve držale, da se Mercedes tako poceni razprodaja :shock: . Kmalu bo cenovno že na nivoju Dacie. :lol: :lol: :lol: Da niti ne začenjam o njegovi teoriji, da je Škoda precenjena, Mercedesi so pa ultra ugodni in absolutno best buy. :lol:
Zadnjič spremenil mtl, dne Ne nov 08, 2015 3:31 pm, skupaj popravljeno 3 krat.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
Sonderklasse
Novinec

Napisal/-a Sonderklasse Ne nov 08, 2015 3:22 pm

masko je napisal/-a:ZATO KER NE VEM KAJ VSE VSEBUJE SERIJSKA OPREMA PRI TVOJI KONFIGURACIJI. Ali im KEYLESS, serijsko vlečno kljuko, parktronic, paket spominski sedeži, navigacijo... Ker superbova specifikacija vse to ima..

Ti zvecer napisem, ce se mi bo dalo.
V vecini ima, nima pa cisto vsega.

In ze ves cas trdim, da je jasno, da MB za zgolj 6 jurjev razlike, nima cisto identicne opreme, ima pa skoraj enako.
In vlecno kljuko,keyless in ostale nepomembnosti brez problema pogresam v zameno, da vozim Mercedsa - avto s 100x boljso kvaliteto, vzdrzljivostjo, koncno izdelavo, materiali, zvocno izolacijo, udobjem, varnostnimi sistemi, bolj natancnimi asistencnimi sistemi, boljsim customer-service-om. In predvsem z ponovno bistveno visjo prodajno vrednostjo (vsaj ravno tistih 6 jurjev, k si jih na zacetku placal vec).
ex S 500 (W220)
ex BRABUS R 320 CDI
ex S 420 (W140)
ex E 280 (W124 mopf2)

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Ne nov 08, 2015 3:28 pm

Sonderklasse je napisal/-a:

In ze ves cas trdim, da je jasno, da MB za zgolj 6 jurjev razlike, nima cisto identicne opreme, ima pa skoraj enako.
In vlecno kljuko,keyless in ostale nepomembnosti brez problema pogresam v zameno, da vozim Mercedsa - avto s 100x boljso kvaliteto, vzdrzljivostjo, koncno izdelavo, materiali, zvocno izolacijo, udobjem, varnostnimi sistemi, bolj natancnimi asistencnimi sistemi, boljsim customer-service-om. In predvsem z ponovno bistveno visjo prodajno vrednostjo (vsaj ravno tistih 6 jurjev, k si jih na zacetku placal vec).

Eno razišljanje podobno tvojemu: imam na izbiro Dacio Sandero za 8.000 EUR in A klaso za 22.000 jurjev. Itak ima Dacia SKORAJ :mrgreen: enako opremo kot Mercedes, je SKORAJ tako varna kot Mercedes, ampak to brez težav takoj pogrešam zaradi skoraj 3x nižje cene. Prodajna cena čez par let me itak ne zanima, ker bi pri Mercedesu v dveh letih izgubil skoraj toliko kot bom dal za celo Dacio, tako da tudi to je samo plus :lol: .
Evo, tako ti razmišljaš, upam da boš na tem primeru sprevidel, če je to pametno ali neumno.
In pri E-klasi tista SKORAJ enaka oprema takoj nanese 10+k EUR zraven. In upam, da bi ti uspelo E-klaso res dražje prodati, ker bi bil že kriminal, če je ne bi mogel, če ima avto v štartu skoraj 50% višjo ceno. Pa btw. rabljene Škode svinjsko držijo ceno. :twisted:
Zadnjič spremenil mtl, dne Ne nov 08, 2015 3:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee Ne nov 08, 2015 3:39 pm

Kako samo 6.000 eur, če pa sem jaz delal pa sem prišel na 8.000 pa je bila Škoda še vedno bolje opremljena? Dlje se mi ni ljubilo iti ker ima Mercedes preveč glup cenik - Nekje ima več cen in ne vem katera je prava, nekaj imaš v povezavi z drugim paketom in moraš spet to iskati. Zakaj za vraga ne dajo nek konfigurator in ne da bom sedaj do naslednje generacije glih primerjal dva avta.

Oprosti, pri moji primerjavi je bila razlika prevelika - žal.

lp
darkside

Spectre

Napisal/-a Spectre Ne nov 08, 2015 4:08 pm

Sonderklasse je napisal/-a:

Sem mislu da je smešne debate in primerjave MB:škoda konc, pa jo očitno ne bo še kmalu. Sonderklasse daj si že dopovej, da tudi če boš napisal da je mercedes cenejši kot škoda, da je za nekatere škoda še vedno boljša in da ne bodo odnehal, ti pa očitno tut ne. :)
Audi A6 bi nujno moral nehat delat, ker je tu škoda superb za 20% ceneje in z vsaj isto kvaliteto(če ne še boljšo). Res je nor kdor kupi audija. :roll:
Mogoče bi pa lahko dali nov slogan za škodo: Volk v ovčji koži, ki prekosi vse premium znamke. Škoda, simply clever(kot njeni uporabniki...).

Slika
Slika

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Ne nov 08, 2015 7:37 pm

Sonderclasse, drži, da so določeni *bobnbončki* pri dodatni opremi odveč, vendar, po povedanem je tebi vse eno če ima mercedes kaj dodatne opreme ali ne, samo, da je mercedes . Kot premium znamka bi morala večino te opreme imeti. Ko sem pred kratkim na nekem parkirišču daljinsko odpiral prtljažnik na svoji škodi je bil zraven mene parkiran BMW 5. Ko je to odpiranje videl otrok lastnika tega BMW-ja je vprašal očeta kako to, da oni nimajo tega, pa mu je oče dejal, da nič zato če nimajo, ker imajo pa BMW-ja ne pa neke škode. Govoriti o 100x boljši kvaliteri pa je rahlo pretiravanje. Kje so potem po tvoje Bently, Aston martin...

Mtl ti je dal zelo lep in mislim tudi pravilen primer.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov