Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Braver
Nov uporabnik

Napisal/-a Braver Pe nov 24, 2006 4:54 pm

Pri nas, kot sem že rekel obstaja Exclusive samo in izključno z avtomatskim menjalnikom, ki pa me ne zanima. Zakaj ??? Zaradi večje povprečne porabe goriva (cca 1 lit/100 km), kar je ogromno. Rajše imam robotizirani menjalnik.
V tujini to ni problem, pri nas pa....

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 24, 2006 4:57 pm

Braver je napisal/-a:Pri nas, kot sem že rekel obstaja Exclusive samo in izključno z avtomatskim menjalnikom, ki pa me ne zanima. Zakaj ??? Zaradi večje povprečne porabe goriva (cca 1 lit/100 km), kar je ogromno. Rajše imam robotizirani menjalnik.
V tujini to ni problem, pri nas pa....

Si vprašal, če se je že kaj spremenilo oz kdaj se bo?

Braver
Nov uporabnik

Napisal/-a Braver Pe nov 24, 2006 8:18 pm

Ne še, pa bom drugi teden. Upam da bo kaj novega...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne nov 26, 2006 8:06 am

Angleška primerjava S-Maxa in C 4 P

več slik tu
http://www.autoexpress.co.uk/news/motor ... _smax.html

Picasso meets S-MAX
With flexible seating, great handling and styling, are the latest generation of MPVs getting inflated egos?

Text: James Disdale / Photos: Matt Vosper
22nd November 2006

To find out if the new breed of people carriers are all a load of hot air, or whether they look set to rise to the top of the sales charts, Auto Express gained exclusive first UK access to Citroen’s innovative new C4 Picasso. And we put it head-to-head with Ford’s very own up-to-the-minute family ferrier, the S-MAX.

Citroen has created a feeling of light and space with the Picasso, and it certainly puts the S-MAX in the shade.
Even though both of these models offer seven seats and are aimed at simi-lar buyers, their underpinnings come from different classes. While the Ford is based on the all-new Mondeo, the Citroen rides on underpinnings shared with the compact family class C4. That gives the S-MAX the edge in terms of dimensions, with a length of 4,768mm, height of 1,658mm and a width of 1,884mm. By comparison, the Citroen is 4,590mm long, 1,660mm high and 1,830mm wide. So, does the Ford make the most of its extra millimetres?

Walk up to these two people carriers and you’ll be drawn first to the S-MAX. Its sporty and stylish looks provide a striking road presence. By contrast, the Picasso is more conservative, although there are attractive touches such as the neon-style rear lamps. But in this class, it’s what is on the inside that counts.

Citroen has created a feeling of light and space with the Picasso, and it certainly puts the S-MAX in the shade.
The French model’s most striking feature is the large windscreen that stretches up over the driver’s head. Designers have even included clever blinds which can be pulled down to avoid glare.

After dark, Picasso occupants are treated to strip lighting in the headlining and on the dash, while the footwells are also floodlit. There are even illuminated door pockets up front, while the boot lamp doubles as a portable torch.

In terms of space, there’s not much to separate the two MPVs. The sixth and seventh chairs of both will provide ample space for adults on short journeys, while the French car’s are easier to stow – a simple pull of the backrest sees them fold effortlessly into the floor. When it comes to raw luggage space, however, the S-MAX offers more.

With a typically futuristic dashboard, the Picasso’s cockpit is attractive and practical. Opt for our car’s automated manual transmission and the gearlever is placed on the steering column, leaving bags of room between the front seats.

Under the skin, the Citroen is packed full of the latest technology. Features include an electronic parking gap finder, which locates the ideal space, while air-suspension at the rear helps keep everything on the level and laminated glass boosts safety and refinement. The Ford appears less advanced in comparison. Yet it starts at £16,995, while the smaller Citroen will be available from around £15,000.

Both offer a different approach to MPV design and prove the people carrier bubble is far from burst. However, the Picasso has more showroom appeal. Will it live up to the S-MAX out on the road? We can’t wait to find out.

premična višina roba panoramskega stekla
SlikaExtending blinds pull over screen

dostop do tretje vrste pri C4 P (2 sekundi)
SlikaCinema-style seatbases lift up...
Slika.. so seats ready to fold in seconds

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Pe dec 01, 2006 6:14 pm

No, da še jaz podam moje mnenje o tem avtomobilu.
Danes sem ga imel na testni vožnji in sicer 1.6 litrski motor na dieselski pogon, cca. 110 KM, ter robotiziran menjalnik.
Prva napaka!
Zakaj robotiziran? Ali ni enostavno vgraditi avtomatika, ker ta menjalink ima funkcijo A (avtomatik) in je totalen polom, v višjo prestavo prestavi šele okoli 3.700 vrtljajih, da o tem da v nižjo sploh ne prestavi razen ko se avto ustavi sploh ne govorim?!?
Funkcija M (manual) mnogo bolje, tudi počutje za volanom ti ne dovoli da bi spal oz imel željo po ležerni vožnji, pritegne te k aktivnemu prestavljanju. Mehanizem hitro prestavi v naslednjo prestavo, samo malo preveč očitno, avto je kar nekajkrat "cuknilo". Drugo kar mi je moteče, oz nisem navajen, je sam robotiziran menjalnik, kjer moraš nogo spustiti iz plina, prestaviti in potem ponovno pritisniti na plin, aktivna ali pasivna vožnja na malo drugače. :D
Z izjemo funkcije A je menjalnik luškana zadeva.
Napaka #2.
Stranski prikazovalniki temperature so bili v oranžni barvi (najbrž je tako v vseh avtomobilih) ki ima premočno svetilnost in je ponoči zelo moteč faktor pri vožnji.
Napaka #3.
Stekla na zadnjih vratih se spustijo do konca dol kar je nevarno, če gledamo na to kot družinski avto.
Napaka #4.
Dosegljivost varnostnega pasu v drugi vrsti je nemogoča, vsaj med vožnjo. Morala sva se ustaviti in odpreti vrata, dobiti ven pas in z njim tudi zatič kateri se pripneš. Za otroke je to nočna mora in dodaten glavobol za starše.
Napaka #5.
Manjši vozniki oz. voznice ne boste dosegli vzvratnega ogledala na prednem steklu. Moje sožalje.

Sedaj pa dobre stvari; Kot sem rekel je bil motor 1.6 Diesel. V mestni vožnji se je izkazal s poskočnostjo in vse do 130km/h lepo pospeševal, hitreje itak ne rabimo iti. Sprednje steklo, ki izgleda kot neko panoramsko okno je izredno prijetna novost, pogled se ti lepo odpre in s tem tudi preglednost na cesto, v primerjavi s prejšnjim modelom je novi izredno bolj pregleden ne samo na račun tega stekla ampak tudi prednjih stranskih stebričkov, ki niso niti malo moteči. Osrednji prikazovalnik podatkov (hitrosti, porabe, ipd.) je pregleden, kar pa žal ne morem reči za tipke na volanu, ki so razporejene malo neracionalno in povrhu vsega so pretrde. Za pritisk na gumb se moraš kar lepo potruditi, da dovolj pritisneš na njo. Brezročno telefoniranje, ocena 5. Bravo. (vgrajena bluetooth tehnologija) Prostorsko se žal ne more tako pohvaliti, kot sem si mislil da se bo, imam 188cm in ni možnosti da bi dve taki osebi udobno sedeli ene za drugo. Dalje, predali na armaturi, kateri se dvignejo kot krila, vsebujejo zajeten prostor za naše drobnarije od mobilnikov do listnic, ... Hlajen sredinski predal pride prav v poletnih dneh, ima tudi vgrajeno dišavo, katere pa žal ni bilo notri. Sredinski stebri imajo vgrajen zračnik da si potniki zadaj avtomobila po želji nastavijo smer in moč dotoka zraka, žal pa ne tudi temperature. Največja dobrota je, da ima vsak avto serijsko! vgrajena dva sedeža v tretji vrsti oz prtljažnem prostoru! SUPER. Sedaj lahko babice peljejo cel vrtec na sladoled. :P
Na splošno, je volan izredno mehak kar pride prav v mestih in kakšnih stranskih poteh, sama teža avtomobila pa mu da dovolj stabilnosti in oprijema da si lahko privoščimo tudi malo bolj pospešeno vožnjo po teh stranskih poteh. Torej končna ocena; prijetno presenečen.
Tudi s tistimi malimi napkami bi preživel kot imetnik tega avtomobila.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe dec 01, 2006 6:26 pm

pod #2..se da s tipko zatemniti prikazovalnike, vsaj za glavnega vem, ne vem pa tocno, kako je s stranskimi od klime (ampak verjetno tudi)

tipke pa, mi je ze od navadnega c4 vsec, da so malo trse, je vsaj po pomoti ne sprozis (moje mnenje)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko So dec 02, 2006 4:03 pm

mene pa malo čudi ta opis sensodrivea! nisem nek pretiran ljubitelj obvolansko lopatkastih menjalnikov, mam rajši kuplungo in šalthebel, kjer ni treba štet in klikat pri dovnshiftu iz šeste v drugo ampak lepo direkt premakneš :P in itak sem vozil samo citroenovega pa še to tistga, primitivnejšega, v Plurielu.... ampak, težav kakršne opisuješ, nisem opazil. se ne spomnim, da bi moral nogo z gasa dvigat med prestavljanjem in avtomatski način mi j bil čist fajn (sam še počasnejši od klikanja po lopatkakh). je pa res, da se je v avtomatskem načinu ene dvakrat zašaltal pred kakim križiščem. tale novi, šest stopenjski pa naj bi bil boljši. še v Delu, Na kolesih so ga ob predstavitvi v C4 jako hvalili, pa tista ekipa tam ne velja glih za kake pretirane fene Citroena! prej obratno :twisted: !

stekla na zadnjem paru vrat se bi spuščala do konca pri vseh avtomobilih na svetu, če se odprtina za zadnja kolesa nebi zažirala v vrata in se pol okno nima kam spustit, kr sede na "krivino" kolesne odprtine. ne vem pa kak je to pri ostalih enoprostorcih s celimi vrati. recimo, GS je mel "polna" vrata in tudi šipa je šla do dol, če se prav spomnim....

in tisto s pasom v drugi vrsti se ziher da rešit kak drugače, kot pa z ustavljanjem in odpiranjem zadnjih vrat. sam, če padeš na probno vožnjo popolnoma novega avta na tržišču je včasih še luči problem pržgat :P .... še posebej v Citroenu 8) ;) .
je pa to kar se kvalitete tiče najbrž res najboljši Citroen! tudi mene je prijetno presenetil!
živeo drugmirkooooo!!!!

Braver
Nov uporabnik

Napisal/-a Braver Ne dec 03, 2006 10:02 pm

Če se bo še kdo spraševal, kar sem se jaz (namreč: zakaj je samo pri nas v Sloveniji možno kupiti C4P v Exclusive opremi izključno z avtomatskim menjalnikom in ne z robotiziranim, kar je to možno povsod drugod, celo na Hrvaški???), mu jaz lahko ponudim odgovor. Po spletu okoliščin, sem se v petek 1.12.2006 v Cimosu v Kopru zapletel v pogovor z odgovornim človekom, ki se je za to tako odločil… Vztrajal sem pri pojasnilu za takšno odločitev in mi je povedal približno takole: »Nivo opreme Exclusive je najvišji nivo opreme in za ta nivo se spodobi, da je vse popolno. Zato je bila edina možnost vključiti v ta nivo le avtomatski menjalnik. Robotizirani mehanski menjalnik namreč dela dokaj vredu, dokler se ga prestavlja v ročnem načinu. Ko pa se ga vozi na avtomatskem načinu, se občutijo siloviti pojemki in pospeški ob menjavi prestavnega razmerja. Celo ko ti pričakuješ, da bo menjal se to dostikrat ne zgodi. Pri avtomatskemu pa teh primerov ni, in je pospeševanje vozila skoraj konstantno, pri menjavi prestavnih razmerij, pa se tega dejansko skoraj ne opazi. Zato je bila edina logična izbira le v tej kombinaciji.«
Sam res še nisem vozil C4P (to nameravam prihodnji teden), je pa moje mnenje, da bi morali na koncu koncev kupcu prepustiti možnost, da izbere svojo konfiguracijo. Nekdo (kot sem jaz, ki mu ni vseeno porabiti v povprečju cca 1 liter goriva na 100 km več samo zaradi drugega menjalnika) bi si vseeno želel drugačne izbire, kot jo sicer ponujajo v vseh ostalih državah.
Ima kdo kakšno mnenje na zgoraj omenjeno? Je res tako moteče voziti z robotiziranim mehanskim menjalnikom???

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Napisal/-a Avalon Ne dec 03, 2006 10:46 pm

Moteče kot sam hudič, sicer pa nekaj postov višje imaš lep opis avtomobila.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po dec 04, 2006 8:12 am

Avalon: kolk kilometrov so pa naredu z avtom? pa kolk je bla povprečna hitrost in poraba....? mestna vožnja, AC, zunaj mesta?
Slika

Uporabniški avatar
skeey
Novinec

Napisal/-a skeey Po dec 04, 2006 9:36 am

Avalon je napisal/-a:Napaka #3.
Stekla na zadnjih vratih se spustijo do konca dol kar je nevarno, če gledamo na to kot družinski avto.

Zakaj pa vsi tko mislijo...mi pa sploh ni jasno. Zadnja stekla se pri večini avtomobilov ne da odpreti zato, ker je spodnji del vrat zaobljen (ima linijo blatnika) tako da je vodilo za steklo samo toliko dolgo in steklo nižje ne gre, zaradi same konstrukcije vrat ne pa zaradi otrokov!!!!

Za otroke pa imajo avtomobili zaklepanje zadnjh stekel.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To dec 05, 2006 6:43 pm

Za tiste, ki željno iščejo primerjave C4 s konkurenco, še en nemški vzporedni test:
http://www.autobild.de/test/neuwagen/ar ... el_seite=0
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Napisal/-a Avalon To dec 05, 2006 9:41 pm

zupi13 je napisal/-a:Avalon: kolk kilometrov so pa naredu z avtom? pa kolk je bla povprečna hitrost in poraba....? mestna vožnja, AC, zunaj mesta?

Km okoli 200
povprečna poraba 7,5l
vožnja je pa bila tako po AC kot mestu.

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant Sr dec 06, 2006 2:46 pm

skeey je napisal/-a:
Avalon je napisal/-a:Napaka #3.

Zakaj pa vsi tko mislijo...mi pa sploh ni jasno. Zadnja stekla se pri večini avtomobilov ne da odpreti zato, ker je spodnji del vrat zaobljen (ima linijo blatnika) tako da je vodilo za steklo samo toliko dolgo in steklo nižje ne gre, zaradi same konstrukcije vrat ne pa zaradi otrokov!!!!

Za otroke pa imajo avtomobili zaklepanje zadnjh stekel.

zakaj pa naj bilo slabo, da se stekla ne spustijo do konca? in obratno - zakaj naj bi bilo to dobro... sam to sprejmem pač tako, kot je, je pa res da mi je bolj všeč če se stekle spustijo do konca.
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če dec 07, 2006 12:34 pm

Test Fifth Gear-a

video

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če dec 14, 2006 5:30 am

Top Gear

http://www.topgear.com/content/news/stories/1429/

Car of the Year: the final shortlist

December 13, 2006
It was our most ambitious idea ever: 11 cars, a full Bollywood set and an undisclosed quantity of Cobra beer. The Top Gear Car of the Year Awards 2006 was the most glamorous, opulent and downright decadent event this side of the Oscars - and we've got the film to prove it.

Watch our roundup video

Over the past week, we've been revealing our category winners, and today you can find out the final three cars that made it on to our shortlist.

There can only be one overall winner - but we're not going to tell you who it is yet. To find out which one of our category winners scooped the coveted Top Gear Car of the Year Award, you'll have to buy the new issue of Top Gear magazine, which is on sale today.

Here's our Sports Car, Executive Car and Limo of the Year, plus a full round-up of this year's winners.

Sports Car of the Year: BMW Z4 Coupe
It's ugly as sin. Genuinely ugly. The soft-top version of the Z4 is striking, sure, but at least it mellows with age. The Coupe doesn't. But that's part of what makes it great. It sits belligerently on the road, giving a two-finger salute to conservative styling.

The performance is equally distinctive. It gives you more power than you'll ever need and sounds like an ogre trying to digest a nuclear warhead. Yes, the suspension's a touch hard and the steering could do with a bit more feel, but we don't care: the Z4 Coupe is as much fun as you can have for 30 grand.

Executive Car of the Year: Citroen C6
Citroen doesn't play by the rules. As other manufacturers ruthlessly shave millimetres and milligrams off their exec barges in pursuit of glacial perfection, Citroen has happily pursued its own decadent, artistic and utterly unique vision with the C6.

The C6 won't beat BMW round the Nürburgring, or out-clever Lexus, but it just looks and feels right. With its curving, concave glass, pop-up rear spoiler and dramatic overhangs, the C6 is an event to look at - even when it's sitting still. No other executive car talks to its driver in the same way.

Limo of the Year: Lexus LS600h
A five-litre, four-wheel-drive V8 stretch limo with hybrid drive? Hmm. As an eco-friendly proposition, the LS600h doesn't make sense, but it's an astonishing bit of kit and more relevant than you might think.

Lexus/Toyota is so far ahead of most other manufacturers that we could well be looking back on this limo as an eco-pioneer in years to come. And in its own right, the LS600h is astonishing - quiet, endowed with almost limitless power and stuffed with toys. No, it's not going to save the planet, but it might be a step in the right direction.

And here's the rest of our award winners:

Dream Car of the Year: Lamborghini Gallardo Spyder
Watch video
Brash, ostentatious and incredibly loud, the Lambo Gallardo Spyder is a proper supercar. We love it.

SUV of the Year: Land Rover Freelander 2
Watch video
The Freelander 2 is more sophisticated and comfortable than ever, and it still rules the off-road roost.

Small Car of the Year: Mini Cooper S
Watch video
It's not easy to tell apart from its predecessor, but the new Mini Cooper S is the most fun car we've driven this year.

Supercar of the Year: Ferrari 599 GTB
Watch video
Blisteringly fast but beautifully behaved on the road, the Ferrari 599 GTB is a near-perfect supercar.

Roadster of the Year: Mazda MX-5 Roadster Coupe
Watch video
We knew Mazda would do a good job with the MX-5 RC. But we didn't expect it to be even better than the soft-top.

GT of the Year: Jaguar XK
Watch video
Stunning to behold and great to drive, the Jag XK stirs the soul like no other GT out there.

Coupe of the Year: Audi TT
Watch video
The Audi TT has always been a looker, but now it has the performance to match.

Big Car of the Year: Ford S-Max
Watch video
A sport-flavoured MPV? It sounds improbable, but the S-Max somehow adds up.

Family Car of the Year: Citroen C4 Picasso
Watch video
Citroen's brilliantly original C4 Picasso is clever enough to keep the whole family entertained.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne dec 17, 2006 9:54 pm

Auto Express je primerjal na testu C4 P, S-Max-a, Zafiro in Mazdo 5. Zmaga gre Citroenu!
več tu
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews ... zda_5.html

1st Citroen C4
The C4 Picasso is a massive step forward with excellent seating and class-leading refinement

2nd Ford S-MAX
Ford's S-MAX is a competent package and we expect a good showing in this company

3rd Mazda 5
Mazda's 5 is affordable, well built with good handling and steering

4th Vauxhall Zafira
Vauxhall's Zafira was a pajoneer with seven seats in the compact MPV sector, but can it still shape up?

Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po dec 18, 2006 9:20 am

No, toliko o nemških revijah...

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po dec 18, 2006 2:42 pm

Torej...je že kaj znano kdaj se bo dalo tole bubo videti v živo pri nas? :D

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Po dec 18, 2006 2:51 pm

Ammm.. a niso lih po letih prve predstavitve razporejeni. Kr logicen rezultat.

Zgleda je to zlo izenacen razred.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Polo78 in 33 gostov