Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

dav911
Novinec

Napisal/-a dav911 Če feb 12, 2009 11:20 pm

Ne vem...sej Italijani so nedvomno mojstri dizajna, oblikovanja...samo ne vem zakaj, komu je Quattroportejeva armaturka lepša...ni grda, pa tudi ni lepša od Panamerine...
Priponke
Untitled.jpg

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če feb 12, 2009 11:40 pm

No saj kombinacija katero izbereš lahko naredi precejšno spremembo. Se da boljše izbrat kot tale na sliki (vsaj za moj oksu), ampak nočem lepit nobene slike od drugih avtov v to temo, da ne bo kdo spet "užaljen", ker zadnje čase če omeniš katero drugo znamko v neki temi, te napadejo z bombniki :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če feb 12, 2009 11:40 pm

Zakaj pa imajo tak ogromen sredinski tunel? Je v njem vreča za smuči morda? Mini truga? Avto za notranje prosto plezanje? Za tiste, ki se zaplezajo in čakajo helikopter, pa LCD-ji. Uporabna oprema!

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Če feb 12, 2009 11:57 pm

esem je napisal/-a:Zakaj pa imajo tak ogromen sredinski tunel? Je v njem vreča za smuči morda? Mini truga? Avto za notranje prosto plezanje? Za tiste, ki se zaplezajo in čakajo helikopter, pa lcd-ji. Uporabna oprema!

Mislim, kako nabijanje. Mogoče pa je tam vmes zarinjen en V8, menjalnik in kardan? Poleg tega bo nekam treba dati baterije, ko bodo dodali hibridni pogon.
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe feb 13, 2009 12:04 am

Maš prav, na to možnost sem pozabil. Gotovo je tam še en vrstni 10-valjnik. :P :lol:

BTW - vse je sprejemljivo, presežka pa nikjer nobenega. Bi pa od take znamke, kot je Porsche, vsaj kakšnega upravičeno pričakovali.

MajkOly
Nov uporabnik

Kraj: Blizu Medvod

Napisal/-a MajkOly So feb 14, 2009 1:06 am

Jst osebno na tem avtu ne najdem ene točke iz oblikovnega vidika, k bi mi bla všeč. Od zunaj mi ni všeč, deluje mi samo kot 911 s prtlažnikom, pa še to jim ni uspelo lepo narest. Od znotraj mi armatura in sredinska konzola sploh ne pašeta. Miljon gumbov, k so še čudno oblikvani in čudno postavljeni, kot od enga mobitela (ne vem zakaj mam v mislih motorolo) npr. upravljanje klime je čist nepraktično notr v kotu pod zaslonom, za prestavno ročico je 8 gumbov!! Konkretno pri tej barvni kombinaciji zgornjega dela armaure mi tista neka plavkasta barva sploh ne paše. Kakšna temno siva bi bla boljša. Mogoče bi mi lepše zgledal, če sploh ne bi blo prestavne ročice, tko kot majo nekateri drugi avti in majo samo gumb.
Namesto da so šli podaljševat 911, bi se raje od začetka lotil, sicer si ne predstavlam kako bi moral zgledat, da bi mi bil všeč, ampak vem da mi to ni.

Sicer verjamem v to, da se dobro pelje in da so motorju dobri, ampak za tak dnar ne bi tega kupil, če bi ga seveda tok mel :).

Pa da se zastopmo....tud Lamborghinijeva varjanta 4 sedežnika mi ni všeč. Mi je pa zlo všeč Aston Martin, tko da če bi mel tok dnarja in če bi sploh kaj takega kupoval, bi ga raj za angleža namenu, čeprav bo verjetno več koštal.

zdej se morm pa prpravt na plaz kritik :D :twisted: .

LP

profii
Nov uporabnik

Napisal/-a profii So feb 14, 2009 10:31 am

Sredinska konzola me spominja na:

Slika

Oziroma cela armatura je taka.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Če mar 19, 2009 4:42 pm

5 pogrutavščin, ki jih ima Panamera kot prvi v svoje, razredu. kot pravijo pri Porscheu

http://paultan.org/archives/2009/03/19/ ... -panamera/

With the launch of the Porsche Panamera expected to take place at the Shangai Motor Show next month, the Stuttgart-based sports car maker has revealed five key innovations that will debut with the 4 door Panamera. A number of these innovations are things which we are already familiar with, but these features, for the first time will be implemented in the Panamera’s market segment.

First up on the list in the automatic start/stop system in conjunction with an automatic transmission. The start/stop system is coupled with Porsche’s PDK transmission that helps the Panamera to deliver 100 kilometers with 10.8 liters of fuel based on the new European driving cycle. To help improve fuel efficiency, the Panamera also comes with tires that feature minimum roll resistance.

Next up is the adaptive air suspension with additional air volume on demand. Basically, the driver can add more volume into the system on demand, that will then change the characteristics of the Gran Turismo. This system is standard for the Panamera Turbo, and optional for Panamera S and Panamera 4S.

Then, there is also an active aerodynamics system with a 4-way adjustable rear spoiler that moves up when required on the Panamera Turbo. Via its efficient management of control angles and surface geometry geared to driving conditions, the rear spoiler optimizes the Panamera’s aerodynamics, which can then help improve down force at high speeds.

The Panamera is also the first car in its segment that comes with a complete cover on the under-floor that extends to the drivetrain tunnel and rear-end silencers. This feature helps reduce both air resistance and lift forces on the axles, which in practice means lower fuel consumption and higher driving dynamics.

Lastly, the Panamera also features a lightweight construction technology typical of a sports car, that uses advanced production methods and materials. Such materials include all kinds of steel grades, light alloys such as aluminium and magnesium, as well as plastics.

The lightweight doors also feature a load-bearing structure made of laser-treated pressure-cast aluminium, an aluminium outer skin and door window frames made of thin-walled pressure-cast magnesium. This enables the Panamera S, which also features adjustable rear seats to feature an overall weight that is rated at 1,770 kilograms. Continue reading to view an image gallery.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

M156
Novinec

Napisal/-a M156 Po mar 23, 2009 9:54 pm

ena lepših notranjosti zadnje čase :o :o :o :o :o :o

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če jun 04, 2009 1:49 pm

No ja... niti ne. Še vedno je precej drugih, ki so lepše.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Pe jul 24, 2009 9:28 am

Tu v ZDA je ze na voljo, cene pa so (neto):

Panamera S US$ 89,800 (pribl 63K Evro)
Panamera 4S US$ 93,800 (pribl 66K Evro)
Panamera Turbo US$132,600(pribl 93K Evro)

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jul 24, 2009 3:17 pm

S bo pri nas 109.900 € pravkar sem prebral v današnjem dnevniku...

P.S vse bolj in bolj se mi dopade, bi bilo vredno razmislit o tej "igrački za "štiri".... :P

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Sr jul 29, 2009 8:39 pm

videl sem ga 3x na ptuju pred kakim mescom dvema.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan So avg 15, 2009 2:07 pm

Danes nam je med vožnjo po lokalnih cestah med Radovljico in Kranjem nasproti pripeljal novi Panamera. To mora biti eden prvih dobavljenih primerkov. Za kakšno podrobnejšo analizo ni bilo časa, a v resničnosti pusti boljši vtis, kot na fotografijah. In tudi ni enostavno podaljšani 911 s petimi vrati - takoj sem ga prepoznal.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr avg 19, 2009 2:04 pm

martin_krpan je napisal/-a:Danes nam je med vožnjo po lokalnih cestah med Radovljico in Kranjem nasproti pripeljal novi Panamera. To mora biti eden prvih dobavljenih primerkov. Za kakšno podrobnejšo analizo ni bilo časa, a v resničnosti pusti boljši vtis, kot na fotografijah. In tudi ni enostavno podaljšani 911 s petimi vrati - takoj sem ga prepoznal.

Prve Panamere so v SLO prišle že konec junija...

Avto pa v živo izgleda bistveno boljše, kot pa na slikah. Tudi zadnji del (ki se mi je na slikah zdel najbolj "problematičen") z izbočenimi / širokimi boki sploh ni tako napačen in v živo deluje res impozantno! :twisted: Najbolj pa me je presenetila sama velikost Panamere...avto je v živo GROMOZANSKI in po proporcih daaaaleč od tega, da bi bil samo povečan in razpotegnjen 911! Za primer 19-colska platišča na Panameri izgledajo tako, kot na običajnem avtu kakšna 15-colska...

Je pa zanimanje za Panamero tudi v SLO neverjetno...danes sem bil kakšno uro v lokalu poleg Porschejevega salona v Ljubljani in klientela si je dobesedno podajala kljuko salona in testne Panamere 4S! :shock: :lol: :shock:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Sr avg 19, 2009 9:11 pm

jst sm jo tut ta tedn (mislm da u pondelk) pred avtohišo porsche na celovški in res zgleda ogromen...sam mi pa nekak ne potegne oblika s strani! si ga je pa že nekej folka ogledval sam vrjetn ne da bi ga kupl :P

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe avg 21, 2009 9:43 pm

V živo je skoraj enako grdo kot na slikah...
Resno se sprašujem kaj delajo oblikovalci Porscha. Edino kar znajo je očitno zgolj natezovanje par 10 letne klasike - 911ka.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če okt 22, 2009 1:44 am

Govori se, da bo Panamera prišla tudi kot cabrio - z dvojnimi vrati zavoljo večje trd(n)osti. Globoko grlo iz Porscheja pravi, da bo dražja za 11000 €. Sicer pa tudi vodja razvoja Wolfgang Duerheimer to posredno potrjuje, ko pravi: "Do sedaj smo naredili 14 izvedb cabria iz 911, vse so bile zelo uspešne. Zdi se logično, da mora tudi ponudba Panamere biti bolj raznolika".

Porsche plans Panamera convertible

Henning Krogh
Automotive News
October 8, 2009 - 12:01 am ET

Porsche AG plans to launch a convertible version of its Panamera four-door sedan.

Company insiders say the Panamera cabriolet will have two doors and is likely to cost about 11,000 euros ($16,000) more than the Panamera sedan, which retails for 94,575 euros in Germany,

The four-seat Panamera convertible only will have two doors to increase the rigidity of the car's body and limit the weight increase from adding the folding-roof mechanism.

Porsche has not officially confirmed that it will make a Panamera convertible, but a top executive hinted that more variants of the car are likely.

"We have a broad range of 14 derivatives of the 911 that are very successful," development chief Wolfgang Duerheimer told Automobilwoche. "So it stands to reason we should diversify the lineup for the Panamera as well."

Volkswagen AG, which is in the process of taking over Porsche AG, could use the Panamera platform for one of its brands, which include Bentley and Audi.

"The new Porsche (Panamera) offers the potential for synergies," a VW supervisory board source said.

VW builds Panamera painted bodies for Porsche at its plant in Hanover, Germany. The cars are finished at Porsche's factory in Leipzig, Germany.

zamisel cabria
http://static.blogo.it/autoblog/Porsche ... riolet.jpg
------------------------------------------------------------------------------------------------

Sicer pa je VW tik pred tem, da bo lastnik čez 50 % Poršejevih delnic.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Kakšna se vam zdi tale Panamera kot Luma Design CLR 700 GT? Vsekakor bolj "poršejevska"? Vsaj 700 konjičkov vas bo grelo...

Slika
Slika
Slika

---------------------------------------------------------------------------------------------------

USB ključek v obliki Panamere

SlikaSlika
Slika

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Zelo zanimiva video reklama za Panamero - Porsche skozi čas
http://www.youtube.com/watch?v=dxqYYckS ... r_embedded
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov