lizard je napisal/-a:Veliki in ognjeviti mojster Miha če nimaš res kaj pametnega povedat prosim več v to temo ne piši. Na moje poste odgovarjaš kot da jih sploh ne bi prebral.
Zaradi enega 3.2 motorja, ki more tam biti samo zaradi pogodbe z GM-om pa avto res ne moreš totalno negativno skritizirat. Ja in zame je Alfa 159 tehnološki dosežek in tudi vedno bo in bo zame tudi vedno ekskluzivna, individualna itd... Argumente se mi ne da naštevat, ker pri tebi ne zaležejo.
In mi je tudi vseeno za prodajne števlike, sicer pa je itak 159ka bolje prodajana kot je bila 156ka. Ampak tega verjetno sploh ne veš. Sicer pa kakšno vezo ima Alfa s Ferrarijem v sedanjosti. Hmmm, še ne dolgo sta bila Maserati in Ferrari združena, tako da je Maser prejel kar konkretno dozo Ferrarijeve tehnologije in ker sta zdaj združena Alfa in Maser posledično tudi Alfa ima dostop do njihove tehnologije.
Še vedno sem mnenja, da je avto lahko superioren pa če prav ima tovarna slabšo prodajo kot konkurenca. Primerov se mi več ne da naštevati, ker jih itak ne boš ali pa ne boš hotel dojeti. V tvoji glavi je pač nemec boljši od italijana, ne glede kaj italijan naredi in me odkrito rečeno boli k****, če si takega mnenja

In Alfa definitivno nudi kupcem kaj od avta pričakujejo, ampak je v mentaliteti večine da temu ni tako saj je Alfa krš, se samo kvari in pije olje. Skratka eni pač živijo še v eri, ko je Fiat na dan pridelal ogromne izgube in so bili italijanski avti par let za nemškimi.
Predvsem meni ne boš ukazoval kaj naj jst pišem !
Dalje : FERRARI : A.R. je - primerjava je mišljena v smislu prodajnih številk - lepo piše.
Glede povezave in zgodovine bi se dalo veliko napisat - ampak, prav na račun slednje je sedanjost pri A.R. zelo povprečna
A.R. so mi bile v preteklosti vedno všeč, veliko sm jih tudi vozil - predvsem, ker je vsebina& lastnosti avtomobila ustrezala sloganu "športno srce".
Danes sm lahko prav glede teh izkušenj nad A.R. upravičeno razočaran.
Glede Nemcev - ALFISTI sami jih vlečete v primerjavo in hočete dokazat, da so A.R. tako dobre kot Nemci. Očitno ne brez razloga.
Sploh pa: če me imaš za privrženca Nemcev te moram razočarat - zgolj tvoja zgrešena ocena. Če si malo pogledaš moje članke boš odkril moje navdušenje nad HONDO ACCORD - če ostanemo pri razredu 159. In če hočeš primerjavo še s tega vidika - A.R. se bo moral še veliko naučit, da bo sposbna izdelat avto lastnosti HONDE ACCORD - če govorimo o recimo razredu 2l bencin ali 2,2 l dizel
In glede prodajnih številk, katere minimalnost upravičuješ z ekskluzivo pa ne vem še čem - tudi vodstvo A.R. samo si želi povečat prodajne številke, na račun novih modelov - KAMAL, 169, JUNIOR ... torej prodajne številke nikakor niso "kr neki".
LP