Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
yigy
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a yigy Če jun 14, 2007 7:43 pm

lizard je napisal/-a:...
Ne gre se za prodajne številke če hočeš s kom pomest. Glej recimo Alfa ima bistveno manj denarja in bistveno manj zaposlenih ljudi od BMWja in je s takim kadrom dosegla tak tehnološki dosežek kot je to Alfa 159, ki je na Master Testu bila absolutni zmagovalec...

In bi bila se boljsa ce v tistem casu ne bi bil Fiat "porocen" z GMom. Alfa se pocasi (na zalost) premika naprej. Ce bodo naredili Junior in 149 s taksno kvaliteto kot 159 in vtaknili v njih nove Fiatove T-Jet motorje ter ce jim uspe narest 169 na osnovi Maseratija bi se lahko ta pocasen premik konkretno pospesil.
Upam samo da ne bodo spet kaksni kompromisi kot pri zadnjih modelih (masa ter neodzivni bencinski motorji), ki jih bodo na srecu kmalu popravili.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe jun 15, 2007 8:29 am

bass je napisal/-a:Briga mene za prodajne številke, tudi maseratijev pa ferarijev se proda manj kot bmw-jew, so what maaan!
Sicer imajo italijani čudno politiko na nekih področjih, a stvari se premikajo (sicer počasneje kot bi si želeli) in predvsem se alfe izboljšujejo.
Za nisana 350z nihče ne joka, da je pretežek pa takav i onakav, pa ga naščijejo skoraj vsi starejši modeli po vrsti. Varnost pridoda kilograme, želeli ali ne.
Lahko ima bmw 3ca 300kil manj, pa je še vedno dolgočasen avto, audijeva 4ka je sicer zelo lepa, a ji manjka prepoznavnosti med modelno linijo. Ni pa to avto, ki ga kupiš izključno zato, ker si ga želiš, ker bi se veselil vsakega kilometra z njim. Kupiš ga, ker je dober pa ma to pa ono pa je uporaben, pa sosed ma zdaj nov avto, pa še ne zgleda slabo.

Alfa je pač vedno bla j**c, alfe so krš, pijejo olje v hektolitrih in nonstop se kvarijo (tistemu, ki je nima). Vsakemu modelu do zdaj je bilo res treba kakšno malenkost odpustiti, ozr. ne kupovati alfe le izključno z razumom. V realnosti pa je pri 159 zgodba drugačna in je dejansko eden najboljših paketov na tržišču, kot je trenutno npr. tudi fiestaST in še par drugih biserov.
Mar avto ne more biti hkrati lep in dober, ali je to že "prelepo, da bi bio resnično"?

P.S.: testna mula GTA
http://www.youtube.com/watch?v=qMqTsRTiQNc

Kaj pa ima skupnega FERRARI z A.R. :jao: - mogoče to, da imajo zaposleni iz ene in druge fabrike pašto za kosilo ... :EE

Dej zresni se malo ;)

Prodajne številke te ne zanimajo ?

Hočeš povedat, da je mnenje lastnika stare ALFE (+ več kot očitno ALFISTA) pomembnejše od množice ljudi, ki je sposobna kupiti avto, za katerega je vrednost tvojega "stroja" drobiž ?

In se tolažit z mislijo : mah, saj itak kupijo samo za sosede in se jim vožnja upira

Ko boš sposoben kupti avto takšne vrednosti - ne glede na znamko - boš drugače razmišlal.

Predvsem pa: če bi bila A.R. dostojna konkurenca znamkam kot je BWM, AUDI ... bi jih kupci kupovali, prodajne številke bi bile temu primerno višje - A.R. je "maloserijska" zato, ker na kratko : kupcem ne nudi tistega kar pričakujejo od avtomobila

LP

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Pe jun 15, 2007 8:42 am

Kaj pa ima skupnega FERRARI z A.R. jao...

Malo si zgodovino poglej :P jao.....
Slika

Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe jun 15, 2007 8:43 am

lizard je napisal/-a:@bass. ta posnetek je kar star in se točno ne ve kateri motor je bil avtu, baje nek V6 ki je zgledal isto kot Maserjev V8 :)

@Mick Jerry: Ko so testirali Alfo 3.2V6TT jim je baje razpadel menjalnik zaradi navora :)
Dejstvo je da Alfa nima trenutno menjalnika, ki bi bil zmožen upravljati z tako velikim navorom, zato so bojda šli na V8.

@Mojster Miha
Ne gre se za prodajne številke če hočeš s kom pomest. Glej recimo Alfa ima bistveno manj denarja in bistveno manj zaposlenih ljudi od BMWja in je s takim kadrom dosegla tak tehnološki dosežek kot je to Alfa 159, ki je na Master Testu bila absolutni zmagovalec.
Torej le ni vse v denarju. Tudi Lancia nima oz. predvsem ni imela leta 2000 kaj dosti denarja pa je naredila nekaj kar je bilo takrat v klasi eno izmed najbolj dovršenih vozil, Lancio Thesis.
Resda razvoj terja ogromno ogromno denarja, ampak na srečo imajo pri Fiatu Ferrarija in tudi Maseratija, ki sta lahko v veliki pomoč pri varčevanju z razvojem najnaprednejših tehnologij, pa tudi Fiat blesti s prodajo zadnje leto in pol.
Alfa 159 GTA, tudi če bo najboljši avtomobil v klasi se niti približno ne bo prodajal kot M3 ali pa RS4. In prav je tako, Alfa bo tako le bolj ekskluzivna, kar je meni dosti bolj všeč.

Izpostavljaš 159 - tehnlološki dosežek ??? Mogoče to da so sposobni pod motorni pokrov A.R. postavit "srce" iz GM-a oz kombinacijo GM:A.R. To je zame sramota !!! Kakšen tehnološki dosežek - lepo te prostim ! Tisto, kar danes prodajajo pod imenom 3,2 l ni vredno imena A.R - če samo pomisliš na 156 GTA.

To pa ni nič drugega kot golo dejstvo - oz to kar ti govorijo prodajne številke - brez prodaje in posledično dobička - ter vlaganja slednjega (+ tisto kar ti ponudi trg-zainteresirani za vlaganja) ni razvoja - in zgolj rešuješ kar se rešiti da. Posledično nastanejo takšni "križanci", ki so daleč od kakšnega tehnološekga bisera oz dosežka. Z omejenimi sredstvi kaj drugega enostavno ne gre pričakovat.

In s takšnimi "spakami" še zdaleč ne morejo pometat z nemško konkurenco.

Da o ekskluzivi niti ne razpravljamo - ker eksluziva preprosto ne more bit opravičilo za slabo prodajo. Če hočeš govorit o ekskluzivi mora potem bit cena občutno višja od tiste, po kateri se sedaj prodaja 159.
Nekaj takega kot je MINI - po merah je najbližje TWINGU, prodaja pa se po ceni LAGUNE.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe jun 15, 2007 8:49 am

8AK je napisal/-a:
Kaj pa ima skupnega FERRARI z A.R. jao...

Malo si zgodovino poglej :P jao.....

Piše se leto 2007 - govorimo pa o prodajnih številkah ;)

In če že govoriš o preteklosti - A.R. letnika 2007 je bleda senca "starih dobrih časov" oz kje imaš v aktualni prodajni paleti kakšnen GT JUNIOR, kje je kakšna GIULIA ... ki bi zmogla "pometat s konkurenco" tako kot omenjeni v svojem času ????

LP
Zadnjič spremenil Mojster Miha, dne Pe jun 15, 2007 8:52 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Pe jun 15, 2007 8:50 am

Predvsem pa: če bi bila A.R. dostojna konkurenca znamkam kot je BWM, AUDI ... bi jih kupci kupovali, prodajne številke bi bile temu primerno višje - A.R. je "maloserijska" zato, ker na kratko : kupcem ne nudi tistega kar pričakujejo od avtomobila

LP

S tem se ne bi ravno strinjal, da ni dostojna konkurenca, mogoče včasih ni bila, ampak zdaj sigurno je pa ne zaradi tega ker imam sam alfo, sem vozil veliko avtomobilov tudi doma smo imeli bmw-ja in od modela 156 naprej so alfe prav sigurno dostojna konkurenca ampak se jih drži slab glas od prej in ljudje imajo še vedno predsodke glede nakupa, ampak tudi to se bo sčasoma spremenilo.[/quote]
Slika
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe jun 15, 2007 8:55 am

kris je napisal/-a:

LP

S tem se ne bi ravno strinjal, da ni dostojna konkurenca, mogoče včasih ni bila, ampak zdaj sigurno je pa ne zaradi tega ker imam sam alfo, sem vozil veliko avtomobilov tudi doma smo imeli bmw-ja in od modela 156 naprej so alfe prav sigurno dostojna konkurenca ampak se jih drži slab glas od prej in ljudje imajo še vedno predsodke glede nakupa, ampak tudi to se bo sčasoma spremenilo.

Tvoje mnenje - nič manj, nič več

Kupci znamk AUDI, BMW ... očitno mislijo drugače ;)

LP

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe jun 15, 2007 9:53 am

Veliki in ognjeviti mojster Miha če nimaš res kaj pametnega povedat prosim več v to temo ne piši. Na moje poste odgovarjaš kot da jih sploh ne bi prebral.

Zaradi enega 3.2 motorja, ki more tam biti samo zaradi pogodbe z GM-om pa avto res ne moreš totalno negativno skritizirat. Ja in zame je Alfa 159 tehnološki dosežek in tudi vedno bo in bo zame tudi vedno ekskluzivna, individualna itd... Argumente se mi ne da naštevat, ker pri tebi ne zaležejo.

In mi je tudi vseeno za prodajne števlike, sicer pa je itak 159ka bolje prodajana kot je bila 156ka. Ampak tega verjetno sploh ne veš. Sicer pa kakšno vezo ima Alfa s Ferrarijem v sedanjosti. Hmmm, še ne dolgo sta bila Maserati in Ferrari združena, tako da je Maser prejel kar konkretno dozo Ferrarijeve tehnologije in ker sta zdaj združena Alfa in Maser posledično tudi Alfa ima dostop do njihove tehnologije.

Še vedno sem mnenja, da je avto lahko superioren pa če prav ima tovarna slabšo prodajo kot konkurenca. Primerov se mi več ne da naštevati, ker jih itak ne boš ali pa ne boš hotel dojeti. V tvoji glavi je pač nemec boljši od italijana, ne glede kaj italijan naredi in me odkrito rečeno boli k****, če si takega mnenja ;)

In Alfa definitivno nudi kupcem kaj od avta pričakujejo, ampak je v mentaliteti večine da temu ni tako saj je Alfa krš, se samo kvari in pije olje. Skratka eni pač živijo še v eri, ko je Fiat na dan pridelal ogromne izgube in so bili italijanski avti par let za nemškimi.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe jun 15, 2007 3:08 pm

lizard je napisal/-a:Veliki in ognjeviti mojster Miha če nimaš res kaj pametnega povedat prosim več v to temo ne piši. Na moje poste odgovarjaš kot da jih sploh ne bi prebral.

Zaradi enega 3.2 motorja, ki more tam biti samo zaradi pogodbe z GM-om pa avto res ne moreš totalno negativno skritizirat. Ja in zame je Alfa 159 tehnološki dosežek in tudi vedno bo in bo zame tudi vedno ekskluzivna, individualna itd... Argumente se mi ne da naštevat, ker pri tebi ne zaležejo.

In mi je tudi vseeno za prodajne števlike, sicer pa je itak 159ka bolje prodajana kot je bila 156ka. Ampak tega verjetno sploh ne veš. Sicer pa kakšno vezo ima Alfa s Ferrarijem v sedanjosti. Hmmm, še ne dolgo sta bila Maserati in Ferrari združena, tako da je Maser prejel kar konkretno dozo Ferrarijeve tehnologije in ker sta zdaj združena Alfa in Maser posledično tudi Alfa ima dostop do njihove tehnologije.

Še vedno sem mnenja, da je avto lahko superioren pa če prav ima tovarna slabšo prodajo kot konkurenca. Primerov se mi več ne da naštevati, ker jih itak ne boš ali pa ne boš hotel dojeti. V tvoji glavi je pač nemec boljši od italijana, ne glede kaj italijan naredi in me odkrito rečeno boli k****, če si takega mnenja ;)

In Alfa definitivno nudi kupcem kaj od avta pričakujejo, ampak je v mentaliteti večine da temu ni tako saj je Alfa krš, se samo kvari in pije olje. Skratka eni pač živijo še v eri, ko je Fiat na dan pridelal ogromne izgube in so bili italijanski avti par let za nemškimi.

Predvsem meni ne boš ukazoval kaj naj jst pišem !

Dalje : FERRARI : A.R. je - primerjava je mišljena v smislu prodajnih številk - lepo piše.

Glede povezave in zgodovine bi se dalo veliko napisat - ampak, prav na račun slednje je sedanjost pri A.R. zelo povprečna

A.R. so mi bile v preteklosti vedno všeč, veliko sm jih tudi vozil - predvsem, ker je vsebina& lastnosti avtomobila ustrezala sloganu "športno srce".
Danes sm lahko prav glede teh izkušenj nad A.R. upravičeno razočaran.

Glede Nemcev - ALFISTI sami jih vlečete v primerjavo in hočete dokazat, da so A.R. tako dobre kot Nemci. Očitno ne brez razloga.

Sploh pa: če me imaš za privrženca Nemcev te moram razočarat - zgolj tvoja zgrešena ocena. Če si malo pogledaš moje članke boš odkril moje navdušenje nad HONDO ACCORD - če ostanemo pri razredu 159. In če hočeš primerjavo še s tega vidika - A.R. se bo moral še veliko naučit, da bo sposbna izdelat avto lastnosti HONDE ACCORD - če govorimo o recimo razredu 2l bencin ali 2,2 l dizel

In glede prodajnih številk, katere minimalnost upravičuješ z ekskluzivo pa ne vem še čem - tudi vodstvo A.R. samo si želi povečat prodajne številke, na račun novih modelov - KAMAL, 169, JUNIOR ... torej prodajne številke nikakor niso "kr neki".

LP

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jun 15, 2007 3:23 pm

http://www.youtube.com/watch?v=JBGxuQauU1I

1. alfa 159
.
.
.
.
.
.
.
11. honda accord.

Do the math.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe jun 15, 2007 5:06 pm

Miha, oprosti, sem res preveč agresivno nastopil ;)

No za moje pojme Accord zaostaja za Alfo. En dokaz je že link od bass-a. Sploh pa ko je govora o tem, da ima Alfa159 najvišjo togost karoserije v razredu in najbolj dovršeno podvozje. Alfini oz. Fiatovi dizli pa so s Hondini precej primerljivi, zaključka kateri so boljši pa ne bi dosegla nobena debata. O Hondinih V-Tec benzincih pa mislim, da je 2.2 JTS s precej podobno tehnologijo zelo blizu. Sem pa siguren da bo leta 2009 Alfa končno odpravila vse hibe 159ke in se pokazala v pravi italijanski duši ;)

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter So jun 16, 2007 11:54 am

bass in ostali, alfa 159 meni, razen sprednjega dela, kateri jo po mojem mnenju naredi grdo, zgleda zelo nemško tko da ne vem zaka bluzite o nekem italjanskem dizajnu ki je toliko drugačen od ostalih... mene osebno moti tisti trikotni gril, in če ga nebi mela bi se takoj strinjal z vami.. pač okus

glede prodajnih številk je tko: "to jo naredi samo še bolj ekskluzivno kar je meni bolj ušeč... itd" BS!! Alf je na cesti ogromno, 159 se prodaja po maslu, tko da zdej jih je itak preveč in zgleda čist že dolgočasno po vaši logiki.. mam raje hondo je bolj ekskluzivna ;)

Ne vem kaj big deal če enemu pač ni všeč... nek tehnološki dosežek pa v tej klasi ne more niti bit.. bom se v naprej vzdržal komentarjev v tej temi

LP
Slika

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So jun 16, 2007 1:01 pm

Prodaja 159 je dalec od slabe in res ni nobena ekskluziva, razen v Sloveniji. :) Je pa res, da ni tako visoka kakor pri nemski konkurenci. Sepravi nismo cisto nic novega odkrili. To da se Alfo primerja z nemsko konkurenco je samo pozitivno in 159 je dober korak nemski konkurenci. Da pa je 2,2 dizel od Honde dobr zgled Alfinim dizlom je pa tok bosa, da se clovek lahko samo zacne rezat. Ne, Honda NIMA kaj iskat proti JTDm, mislim, da si ga kle orng zasral. Glede bencincev pa so Hondini motorji bolsi, ceprav je JTS zelo dobr motor, je pa pri porabi prevec pozresen in zaradi tega v zaostanku.

Bi pa seveda lahko nasli tudi dosti negativ pri nemski ali japonski konkurenci, ampak to nebi imelo poante, ker kakor pravimo, v danasnjem casu kapitalizma, je prodaja glavni pokazitelj uspešnosti podjetja in tuki je FIAT koncern se zmeraj v zaostanku, jim pa gre bolse.

8AK
Novinec

Napisal/-a 8AK So jun 16, 2007 1:50 pm

alfa 159 meni, zgleda zelo nemško

hmm utemelji prosim :shock:
Slika

Slika

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter So jun 16, 2007 2:52 pm

8AK je napisal/-a:
alfa 159 meni, zgleda zelo nemško

hmm utemelji prosim :shock:

sem rekel da ne bom več komentiral ampak ka čem :D nevem kako naj to utemeljim,... karavan mene ful spominja na audijevega avanta, bočna linija tudi, oz če bi mela drugačno masko, in s steklom pokrite luči, bi meni bla popolnoma nemška

je**m vam alfa fani, zdej še men ušeč postaja :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! So jun 16, 2007 3:07 pm

Čisto nič ni nemška. Audijevi avanti so takšni, kot si jih opisal, postali šele v zadnjem času.

indijanc
Nov uporabnik

Napisal/-a indijanc So jun 16, 2007 3:13 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Čisto nič ni nemška. Audijevi avanti so takšni, kot si jih opisal, postali šele v zadnjem času.

...po alfi 156SW...

ne vem kdo vidi v alfi nemški dizajn, kvečjemu se vidi v namcih italjanski dizajn...
KO RANO RANI RANO DAN ZAJEBE!

8AK
Novinec

Napisal/-a 8AK So jun 16, 2007 3:19 pm

ja ravno zato sem vprašal, ker tudi sam ne vidim na (zunanji) obliki nič nemškega.
Slika

Slika

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So jun 16, 2007 3:21 pm

Sta si pa podobna, to je pa res. :) Kdo pa koga kopira je pa tko al tko vseen, ker itak vemo.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po jun 18, 2007 11:11 am

Za moje pojme je sprednji del Alfe še najbolj "nemški", ker izgleda veliko bolj masivno kot njegovi predhodniki.
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov