Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 20, 2006 12:16 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Ladi želim vse dobro, vendar glede na globalne tržne razmere močno dvomim v kak opazen napredek.

Je tujci nočejo ali ona/država noče njih?

Lada sploh živi od svojih dohodkov ali ji s subvencijami pomaga država, lada man?

LP,
Joie

Tole je novi produkt VAZ-a pod nadzorom GM-ja.
Slika

Cena 2.2 miljona tolarjev(preračunano iz ruskega trga). Za ta denar, če bi bila prodajana v sloveniji jo takoj kupim, kar pa ne velja za vse kitajce - nobenga si nebi lastil.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če jul 20, 2006 12:19 pm

GM-AvtoVaz baje ni neka zgodba o uspehu, ne? Ravno zaradi tega primera sem govoril o tujcih...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 20, 2006 12:23 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:GM-AvtoVaz baje ni neka zgodba o uspehu, ne? Ravno zaradi tega primera sem govoril o tujcih...

Resda ni zgodba o uspehu, vendar je njhova kvaliteta še vedno mnogo pred kitajci.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lada man
Stalni uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a lada man Če jul 20, 2006 9:29 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Ladi želim vse dobro, vendar glede na globalne tržne razmere močno dvomim v kak opazen napredek.

Je tujci nočejo ali ona/država noče njih?

Lada sploh živi od svojih dohodkov ali ji s subvencijami pomaga država, lada man?

LP,
Joie

:D AvtoVAZ (Lada) je delniška družbna (delnice kvotirajo na Ruski borzi).Večinski lastink je še vedno država.

Lada v zadnjih 4 letih posluje uspešno (z dobičkom od tekočega poslovanja). Problem je v dolgu do države (neplačani davkih v kriznem obdobju 90 let, ko je bil AvtoVAZ na meji propada) , katerega mora sedaj odplačevati.

Interesentov za sodelovanje z Lado je bilo kar nekaj. Trenutno potekajo razgovori z Renaultom. Govori se o skuopni novi tovarni s kapaciteto proizvodnje 450.000 vozil. Vprašanje je ali bodo razgovori uspešni. Menim, da sta viziji podjetij , kar precej različni.

Podoben problem je v skupni družbi GM-AvtoVAZ. Tukaj ne gre za neuspeh zaradi nezanimivih modelov, ampak v različnih interesih obeh straneh (Večino mehanskih sklopov dobavlja (izdeluje) AvtoVAZ za katere pravi, da prinašajo le minimalen (nezadostni) dobiček (uskaljevanje cen). Prav tako je nejasno vprašanje glede blagovne znamke NIVA. Kot je bilo zaslediti konec leta 2005, naj bi znamka NIVA postala last GM-ja. Lada naj bi svoje modele označevala le s kratico 4x4. Vendar to se ni zgodilo. Prav tako še ni zaživela Chevrolet Niva z Oplovim motorjem 1.8 l FAM1. Odprtih vprašanj je še veliko.)

;) :!: Danes AvtoVAZ - Lada praznuje 40 obletnico ustanovitve.

Glede na trenutno situacijo ni razlogov za pesimizem. Povpraševanje po avtomobilih Lada je v Rusiji še vedno izjemno visoko (vse kar izdelajo tudi prodajo). Tudi v nekaterih drugih državah se Lada dobro prodaja (na prvem mestu je tudi v Ukrajini, kjer je njen tržni delež okoli 35%.

V zadnjih letih je Lada doživela korenite spremebe v načinu prodaje in servisiranja vozil in sami predstavitvi blagovne znamke:
- podaljšana garancija
- strožje zahteve glede izgleda in opreme prodajno servisnih centrov (standardi Lada)
- izboljšana kvaliteta vozil
- lastna dodatna oprema (adio-lada, lada-image, motorna olja lada)
-izjemno aktivna na področju avto športa (lada motorsport)
- izjemno aktivna kot sponzor raznih športnih društev (rokomet,hokej, kolesarjenje, nogomet,...)
- pestra izbira različnih predelanih vozil za različne namene uporabe s tovarniško garancijo (blindirana vozila, pick-upi, Lada premier (podaljšana verzija Lade 110), Lada GTI, Bronto Niva, rešilna vozila,...)
- AvtoVAZ ima lastno televizijo - VAZ TV, testno progo, vetrovik, razvojni center, kjer ne razvijajo in testirajo le avtomobilov,...

In še veliko bi lahko naštevali.

Menim, da ima Lada pravo vizijo!

Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To avg 01, 2006 12:04 am

Rusi so prvi Evropejci, ki imajo neposredni stik s Kitajskimi vozili. Preko njih lahko dobimo prvi vtis o Kitajskih avtomobilih, tudi s prebiranjem številnih primerjalnih testov.

Chery Amulet (bivši Seat Toledo) in Kia Sephia:
http://www.chinamobil.ru/press_content. ... ressid=132

Moskva za vsakega avtomobilističnega razgledanca vsekakor nudi najbolj zanimiv sprehod. Tukaj vidiš res vse, kar v Ljubljani ne vidiš: poleg znanih evropskih avtomobilov so tu še znani in neznani Rusi, veliko Američanov, Kitajci, japonski Japonci, najbrž še kaj za zraven.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr avg 23, 2006 5:21 pm

Že večkrat smo omenili Chery, ki je sprva izdeloval stare Seate, potem kopiral Daewooje... No, Chery je res na poti, da postane prva domača privat firma s profilom.

Tole je prihajajoči malček ispod rok italijanskih oblikovalcev (se vidi prav povsod), zaenkrat znan pod imenom S12:

Slika

Slikano najbrž nekje v Pininfarininem skladišču, kot se da sklepati po ozadju...

Vozni prototipi:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Ta avto ima definitivno možnosti, da postane prva kitajska izvozna uspešnica, če ne v Evropi, pa na ostalih celinah. Vsekakor resna konkurenca Korejcem.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr avg 23, 2006 10:51 pm

na... tega si pozabu! Chery M11.... in meni tal bolj zgleda kot avto, ki bi mu lahko ratalo :) :

Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Sr avg 23, 2006 10:54 pm

... samo še ena vrsta vrat mu manjka...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr avg 23, 2006 11:16 pm

Ta zadnji je spredaj lepši kot vsi VW (glede na to, da kopira pasata). Morda mu res uspe

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če avg 24, 2006 2:55 am

DrMr je napisal/-a:... samo še ena vrsta vrat mu manjka...

Ups...to bodo drug mesec poštimal, ko začnejo z novo serijo. :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če avg 24, 2006 9:43 am

drugmirko je napisal/-a:na... tega si pozabu! Chery M11.... in meni tal bolj zgleda kot avto, ki bi mu lahko ratalo :) :

Slika

Dobro, za tegale sem že slišal, samo je še v preveč zgodnji fazi v primerjavi z zgornjim malčkom, kik je praktično že pred serijsko proizvodnjo.

Pa tudi, ste prepričani da je tale M11 sploh Chery? Znak že ni njegov.

Tudi se ne strinjam, da bi mu bolj ratalo kot malčku. Kdor bo na Zahodu kupil Kitajca, bo kupil majhen in poceni avtomobilček, vsake limuzine odpadejo. S Korejci je še danes tako.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Če avg 24, 2006 7:37 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Tudi se ne strinjam, da bi mu bolj ratalo kot malčku. Kdor bo na Zahodu kupil Kitajca, bo kupil majhen in poceni avtomobilček, vsake limuzine odpadejo. S Korejci je še danes tako.

Mogoče ni čist res za Korejce (Accenti pa te zadeve so kar dobro šle), ampak se mi zdi da za Kitajce pa zna bit res.
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Pe avg 25, 2006 12:13 pm

ej joie, zakaj ti korejce ne tretiras isto kot evropejce??

ti in drugmirko sta tok prekleto pametna se vedno pa v nobeni od tem nista prikazala nekih dokazov neprimerljivosti razn vajinih subjektivnih mnenj.

-Tehnolosko so isto napredni kot citroen
-po kvaliteti izdelave in vzdrzljivosti se citroen lahko skrije

Razlika je samo v tem da delajo avtomobile za drugacne kupce in nobene druge.

Ce je to zato ker sta zafrustrirana zarad citroenov ki si jih lastita sam povejta to...
Zadnjič spremenil HajdukS, dne Pe avg 25, 2006 1:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe avg 25, 2006 1:31 pm

Govoril sem o prodaji, človek! Korejske limuzine so kvalitetam navkljub v prodaji še vedno šibke. Tale Chery je dejansko lahko konkurenca kvečjem Getzu (s tem mislim na ciljno publiko), se ti ne zdi? No, seveda se ti ne...

Krepko bom razmislil o tem, ali naj te pošljem v BANovce. Na tem forumu je strogo prepovedano žaliti naše žene, matere in tudi avte.

Visa je l. '80, prepričan sem, da takrat noben konkurent (VW Polo, Mitsu Colt, Ford Fiesta 1, Fiat 127) ni ponujal tako dobre vožnje kot ta avto. Še najmanj pa Korejec, ki jih takrat še nikjer ni bilo.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Pe avg 25, 2006 1:39 pm

Prodaja zaenkrat narasca. Al se motim?

kaj pa citroenu?

Zene pa matere ti nebi nikol zalu in mislim da to ves... ;)

Glede avta, naceloma tut ne, ce nebi ti subtilno zalu druge forumovce (vse ki si lastijo korejski avto.) Mogoce te pa samo jst narobe razumem (primerjanje z kitajci (o katerih mislis da so drek), glede oblike, duše, prodaje, da o nacinu primerjave z evropskimi avti niti ne govorim (vedno so nekak pod/za njimi).

aja, pa tist bom editiral, pa ne bit jezn, sam viso jst ne cenim za nek mejnik v avtomobilski zgodovini (niti majhen ne :) )

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Pe avg 25, 2006 2:45 pm

he... vsako mnenje posameznika je subjektivno ni pa nujno, da je tudi nepristransko! nimam pa nekega občutka, da sem kej hudo nepravičen do korejcev... ne samo to! že nekej let jih po vseh forumih branim in hvalim! ker sem pač fen citroena to ne počnem na enak način, kot nekdo ki jih vozi že zadnjih deset let in je konkretno spoznal napredek, ki so ga naredili v času..... od recimo Hyundai S-coupeja (če se ga sploh kdo spomni) do na primer zadnjega Santa Feja! isto velja za Kio, za Daewoo pa mogoče malo manj, ker jim GM sedi na glavi! pa še tu so Daevoleti tisti ki GMov voz vlečejo naprej! in to kljub Oplom, Suzukijem in ostalim bolj renomiranim znamkam, ki jih je GM pohopsal! lep dokaz za to je Captiva!
in ker nisem bebec, da tega napredka nebi opazu to tudi mirne duše povem! take kot je Daewolet pa meni sodijo pod "sitna zajebancija" in s tem ne mislim nič zlonamernega... žal sem v lajfu kratko probal par korejskih avtov, različnih letnikov in generacij in zato lahko napišem samo kašne vtise sem ob tem dobil. nikakor pa mi to ne daje pravice komu trosit pamet, ker nimam resnih izkušenj za kej takega! kakšne vtise sem dobil si pa lahko prebereš v Slovaška Kia temi!

tudi nisem mnenja, da sem pojedel vso pamet na svetu in da so moja mnenja o avtomobili božja resnica! kot tudi ne mislim, da so Citroeni kak biser kvalitete ali sveta krava o kteri se ne sme reč žal besede! mam pa kot njihov fen pravico marsiktero njihovo napako vzet kot nekej normalnega in jo spregledat! istočasno, mam kot njihov fen, tudi pravico reč marsiktero hudo in gorko na njihov račun! zato ker jih, vozim in ne govorim na pamet! za razliko od nekoga, ki teleba tisto, kar je slišal pri prjatlovem prjatlu, kar se je njegovi sestrični zgodilo al pa mu je sosed povedal, da so za šankom debatirali.... citroeni so v naši hiši od leta 1976, jaz jih vozim od leta 1985 in že ta druga letnica najbrž presega starost lepega procenta članov tega foruma.... mislim, da lahko povem kej o citroenih in o vožnji. normalni, vsakodnevni vožnji! ne mislim na dirkanje, drftanje ali kake podobne ekstreme, ki ljudi, ki znajo te veščine uporabljat s trezno glavo in na pravem mestu naredijo veliko boljše voznike od mene. in obe letnici sta pogoj za še nekej... nikoli, niti v zajebanciji, od mene ne boš slišal podobnega klobasanja kot je tole.... če se že pogovarjamo o pametovanju tja v en dan:

Fiat je že daleč zadaj za vsem kar je iz rižojedih držav in Fiatova edina sreča je da jih fašistični lobij rešuje, če ne bi jih GM pohopsal in bi pande delal na kitajskem.

če me kdaj kdo ne razume pa bog pomagaj.... razen tega, da poskusim bit jasnejši ne morem naredit nič...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe avg 25, 2006 3:28 pm

HajdukS je napisal/-a:Prodaja zaenkrat narasca. Al se motim?

kaj pa citroenu?

Zene pa matere ti nebi nikol zalu in mislim da to ves... ;)

Glede avta, naceloma tut ne, ce nebi ti subtilno zalu druge forumovce (vse ki si lastijo korejski avto.) Mogoce te pa samo jst narobe razumem (primerjanje z kitajci (o katerih mislis da so drek), glede oblike, duše, prodaje, da o nacinu primerjave z evropskimi avti niti ne govorim (vedno so nekak pod/za njimi).

aja, pa tist bom editiral, pa ne bit jezn, sam viso jst ne cenim za nek mejnik v avtomobilski zgodovini (niti majhen ne :) )

Mar ti voziš mejnik v avtomobilizmu?

Subtilno tebe ni težko užaliti, ki aziatske avtomobile častiš bolj kot svojo žensko, vsaka najmanjša kritika na splošno - na tvoj osebni avto nihče še pomisli ne - je zate žalitev, celo napad. Očitno ti manjka samozavesti, drugače si tega ne znam razlagati. Jaz sem čez svoje Citroëne slišal že vse sorte psovke in posmehljivke od sosedov, sorodnikov, mehanikov, pa nikoli nisem reagiral tako primitivno kot ti, oz. sploh nisem reagiral. Imam lastno pamet, ki je ocenila, da so to odlični avtomobili, sicer z veliko mero neumnih rešitev in pogosto šlampasto izdelavo, in od tega ne odstopam.

Kitajci se učijo in izdelujejo vedno boljše avtomobile, Korejci so se že naučili in izdelujejo dobre avtomobile, tega nisem nikoli zanikal.

Ti pa boš, kljub prilizovanju, šel prej ali slej v BAN-ovce. Si primitivec par excellence.

LP!
Joie

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So avg 26, 2006 2:10 pm

nisem se mislu prilizovat, res ne.boli me falus za ban, ubistvu bi bla odresitev ker se nebi vec sekiral zarad zabitih ljudi kot si ti. editiral sem tisto kar je blo osebno. Aja pa sploh nisem bil uzaljen ampak jezen nad tvojo stupidnostjo ki jo stalno moras povdarjat kljub temu da te je folk glede tega ze dostikrat opozoril.

PS: zanimivo da ti mene opisujes kot bolestnega zagovornika necesa hahahaha :D

Drugac pa to da mi govoris da sm primitiven in nesamozavesten tut tebe posilja med banovce. :idea:

Ne vozim mejnika v avt. zgodovini ampak tut ne vozim 20 let star avto (pa ne mi rect da je denar problem sej dobis cist uredu korejca poceni ;) ), ki je nevaren, nikamor ne gre, ekolosko nesprejemljiv... a moram se kj dodat? Aja verejtno zato ker si tok samozavesten...

aja pa se neki, clovek ki misli da chirac ni negativna osebnost je itak d**** zame.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! So avg 26, 2006 5:47 pm

Dobro, povedal si zadnjo besedo. Želim ti lep dopust v termah BAN-ovci!

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So avg 26, 2006 11:34 pm

drugmirko je napisal/-a:
Fiat je že daleč zadaj za vsem kar je iz rižojedih držav in Fiatova edina sreča je da jih fašistični lobij rešuje, če ne bi jih GM pohopsal in bi pande delal na kitajskem.

če me kdaj kdo ne razume pa bog pomagaj.... razen tega, da poskusim bit jasnejši ne morem naredit nič...

Tudi mene je tale templar-jev stavek zbodel v oči...

Ne bi verjel, da lahko kdo nekaj takega napiše, če ne bi videl, resnično ne...

lp, mm
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov