Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 To jun 23, 2009 11:31 pm

Sodeč po tem fotošopu nič novega. ZZZZZZ Lepo ampak kaj novega prosim. ;)

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne jun 28, 2009 8:50 pm

Po spykah bo po mojem mnenju nekaj res prelepega (kot vsaka alfa), imela pa bo eno napako, zaradi katere ne bo imela uspeha, ki bi ga sicer lahko-CENA. Kljub temu, da bo imela večino delov identičnih kot Bravo, bo cena brez nikakršnega razuma Bravo x2. Škoda, da Italijani ne razumejo, da imena znamke ne morejo dvigniti z navijanjem cen. Če bi bila cenovno sorodna Golfu, bi nedvomno imela velik uspeh in bi si Alfa na hitro opomogla.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jun 28, 2009 9:53 pm

Ceed je napisal/-a:Po spykah bo po mojem mnenju nekaj res prelepega (kot vsaka alfa), imela pa bo eno napako, zaradi katere ne bo imela uspeha, ki bi ga sicer lahko-CENA. Kljub temu, da bo imela večino delov identičnih kot Bravo, bo cena brez nikakršnega razuma Bravo x2. Škoda, da Italijani ne razumejo, da imena znamke ne morejo dvigniti z navijanjem cen. Če bi bila cenovno sorodna Golfu, bi nedvomno imela velik uspeh in bi si Alfa na hitro opomogla.

Ti se malo hecaš a ne? Že sam razvoj oz. obsežna nadgradnja platforme je stala 100 mil. € in v praksi z Bravom ne bo imela veze (drugo podvozje, manjši previsi, opcija pogona na vse 4,...). Sicer pa princip preoblačenja uporablja najbolj od vseh ravno VW, A3 ni nič drugega kot bolj kvaliteten Golf, stane pa precej več. In Alfa niti slučajno ne sodi s ceno med ljudskega Golfa.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne jun 28, 2009 10:00 pm

lizard je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:Po spykah bo po mojem mnenju nekaj res prelepega (kot vsaka alfa), imela pa bo eno napako, zaradi katere ne bo imela uspeha, ki bi ga sicer lahko-CENA. Kljub temu, da bo imela večino delov identičnih kot Bravo, bo cena brez nikakršnega razuma Bravo x2. Škoda, da Italijani ne razumejo, da imena znamke ne morejo dvigniti z navijanjem cen. Če bi bila cenovno sorodna Golfu, bi nedvomno imela velik uspeh in bi si Alfa na hitro opomogla.

Ti se malo hecaš a ne? Že sam razvoj oz. obsežna nadgradnja platforme je stala 100 mil. € in v praksi z Bravom ne bo imela veze (drugo podvozje, manjši previsi, opcija pogona na vse 4,...). Sicer pa princip preoblačenja uporablja najbolj od vseh ravno VW, A3 ni nič drugega kot bolj kvaliteten Golf, stane pa precej več. In Alfa niti slučajno ne sodi s ceno med ljudskega Golfa.

Se strinjam. Alfa je bila in bo za ljubitelje, VW pa ostaja značkraski.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jun 29, 2009 7:01 am

lizard je napisal/-a:

Brez zamere ampak kolikor poznam Alfo ne bo nič boj kvalitetnejša od Fiata. OK, plastike bodo boljše pa več kroma bo, pa aluminija, to je pa tudi vse. Jaz sem bil verjetno eden med prvimi, ki je vozil MiTota v Slo. Avto mi je bil res ušeč, ravno takrat sem kupoval nov avto in sm se zagrel za njega, ko pa so prišli slovenski ceniki, mi je naredilo slabo. Če se avto ceni po izvirnosti je cena prava, drugače pa ni niti slučajno vreden tega dnarja. Rajši si kupim GPuntota, pa grem v LasVegas.
Na vsakem avtu gledam kaj fizično ponuja in kaj bi opravičilo njegovo ceno.
Pri Alfi ne pridem nikoli na konec. Brez zamere Alfisti, to je samo moje mnenje.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jun 29, 2009 4:38 pm

Vsekakor to, da so prenavite cene opazimo pri cenah rabljenih, ki pri Alfah zelo padajo!

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Po jun 29, 2009 11:50 pm

lizard je napisal/-a:

Se strinjam, kar pa bi dodal je tole: kvaliteta, Alfam jo je vsaj v zadnjih letih manjkalo, vendar pa baje se slednja dviga ker se dviga kvaliteta Fiatov. OK, mogoče niso ravno vrhunske kvalitete vendar pa moram reči da, vsaj kolikor je meni znano se zadeve v tem oziru v koncernu izboljšujejo tako da so to avtomobili, ki so tehnološko dovolj napredni, izgledajo kot vedno (vsaj zunanjost) super in to je kar dober paket. Še da trženje izpilijo pa so na konju.
Tak vtis imam. ;)

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jun 30, 2009 12:22 am

simply je napisal/-a:Vsekakor to, da so prenavite cene opazimo pri cenah rabljenih, ki pri Alfah zelo padajo!

Mislim, da so eno leto nazaj delali raziskavo v kateri je Alfa 159 bila na enem izmed najvišjih mest, kar se tiče držanja cene. Raziskava se mi zdi je bila delana na Nizozemskem ali v Belgiji ne spomnim se točno. Potem so delali še raziskavo v VB, kjer je spet bila na vrhu.

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor To jun 30, 2009 8:58 am

... raziskave ne pomenijo prakitčno nič, ob dejstvu, da jo moraš na trgu (rabljeno) dobesedno "šenkat".

LP

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply To jun 30, 2009 5:19 pm

Poglej si rabljene alfe na avto netu in poglej cene. Definitivno hitro padajo.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jun 30, 2009 5:24 pm

Doktor, te raziskave definitivno več pomenijo, kot tvoje domnevanje kako se rabljene Alfe 159 prodajajo, sploh v Sloveniji :?

simply, Slovenija kot prvo sploh ni primerljiva, kot drugo pa, hitro padajo vsem avtomobilom, in eno je ko neko podjetje naredi primejavo med modeli, spet drugo pa ko ti greš nekaj gledat na avto.net pa delat zaključke tako od oka.

In zaenkrat so takšne raziskave precej bolj bliže resnici kot zaključki posameznikov doma iza računalnika.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply To jun 30, 2009 5:26 pm

No vsekakor se ne strinjava in se tudi ne bova.

Lahko pa rečem da so te malo rabljene Alfe 159 dober nakup.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jun 30, 2009 6:31 pm

No hotel sem samo povedat, da Alfa 159 drži ceno neprimerno bolje kot so jo držale 156ice. In to so potrdile tudi raziskave, to je vse ;)

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan To jun 30, 2009 7:00 pm

lizard je napisal/-a:No hotel sem samo povedat, da Alfa 159 drži ceno neprimerno bolje kot so jo držale 156ice. In to so potrdile tudi raziskave, to je vse ;)

x2

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe jul 03, 2009 3:07 pm

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Pe jul 03, 2009 5:00 pm

O hudiča, zgleda da res :O

In ja hudiča... hm, bom pred komentarjem raje počakal na kako sliko z zaprto havbo... pa na tleh... pa mogoče tudi v drugi barvi... :roll:

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] So jul 04, 2009 9:25 am

Dejmo še mal počakat za kakšno lepo sliko.
Zaenkrat se s tem tolažim :)
Let there be rock!

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy So jul 04, 2009 10:02 pm

Ritka mi je všeč....gobec pa kakorkoli ga pogledam mii je samo še vedno bolj grd...in niti malo alfovski :roll: :roll: :roll: že na mitotu mi ne potegne

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne jul 05, 2009 7:27 am

Meni pa je vrhunski. Saj pride 3V?
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov