Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: 2010 Audi A1

Napisal/-a W|zz Pe jan 14, 2011 11:14 am

Tattoo- je napisal/-a:No predno začnete razpredati teorije zarote...serijska oprema Audija A1 je po celi Evropi enaka in glede na to, da Audi A1 tudi na domačem nemškem trgu nima klime, res ne vem kakšno drugorazredno robo turijo nam, balkancem?! :roll: Kar se pa Italijanov tiče si boste pa nekateri morali najprej razjasniti razliko med serijsko in deželno opremo...

P.S.: Pa da ne bo pomote...avto tega velikostnega in cenovnega razreda bi definitivno moral imeti klimo že serijsko oziroma bi jo moral slovenski uvoznik uvrstiti med deželno opremo! :roll: Zanimivo pa je, da se nihče ne spotakne ob Minija, ki za enako visoko ceno ponuja enako oskubljeno serijsko opremo (brez klime)...ampak očitno to nekatere, ki tako radi izlivajo frustracije glede določenih znamk, sploh ne moti...

Carsko. Da nekdo, ki ve, pove tako kot dejansko je, ne pa da se začnejo res teorije zarote in debate na osnovi neresničnih dejstev :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 14, 2011 11:28 am

W|zz je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:No predno začnete razpredati teorije zarote...serijska oprema Audija A1 je po celi Evropi enaka in glede na to, da Audi A1 tudi na domačem nemškem trgu nima klime, res ne vem kakšno drugorazredno robo turijo nam, balkancem?! :roll: Kar se pa Italijanov tiče si boste pa nekateri morali najprej razjasniti razliko med serijsko in deželno opremo...

P.S.: Pa da ne bo pomote...avto tega velikostnega in cenovnega razreda bi definitivno moral imeti klimo že serijsko oziroma bi jo moral slovenski uvoznik uvrstiti med deželno opremo! :roll: Zanimivo pa je, da se nihče ne spotakne ob Minija, ki za enako visoko ceno ponuja enako oskubljeno serijsko opremo (brez klime)...ampak očitno to nekatere, ki tako radi izlivajo frustracije glede določenih znamk, sploh ne moti...

Carsko. Da nekdo, ki ve, pove tako kot dejansko je, ne pa da se začnejo res teorije zarote in debate na osnovi neresničnih dejstev :)

Ma saj niso normalni, da ne dajo klime serijsko v teh časih v tako dragem jajčku. Kaj je sploh bistvo? Da lahko dajo reklamo "že od...", dobiš pa za ta denar totalno neuporaben avto. Za Minija mi je jasno, da je tud drag ko p*****a, vendar ti pričara nasmešek na obraz po prvih par sto metrih in zame ostaja edini avto manjši od Golfa, ki bi si ga sploh želel na dvorišču.

Upam, da se bodo vsaj pri najmočnejši verziji malo potrudili glede užitka med vožnjo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Pe jan 14, 2011 11:51 am

Ah ne vem, mene pa to niti malo ne gane. Tudi ust ne bi odprl, kaj šele da bi neki paniko zganjal :) Pač na spisku dodatne opreme al neki označiš tisto klimo in to je to. A je kej slabša klima, če jo dodatno naročiš, kot če bi bila serijsko? Slabše hladi? Imo ne. To je sam o nekih standardih pa neki kaj bi se spodoblo gor pa dol, v končnici si pa na istem. Tistih nekaj evrov pa pri takem dražjem avtu ni bistvenega pomena, sej ni clio.. Pa itak si na istem al je v osnovi nekaj evrov višja nakupna cena, al pa kasneje dodaš, oboje plačaš. Pač tako so se odločili, big deal ane. Je pa en tak fajn razlog za koga, ki hoče mal skurcat avto :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 14, 2011 12:00 pm

Mene pa "gane", ker enostavno dobim občutek, da se norčujejo iz naroda s takšnimi banalnostmi. Tu ni skoraj nobena znamka izjema, vedno se najde kakšna debilna stvar, kot so šipe na ročko, bobni ipd. Ok saj še nekako razumeš, če se gre za izredno poceni avto, ne pa pri takšnih zneskih. No pa vprašanje, kaj za vraga sploh dela avto brez klime(ali česa drugega) v takšni ponudbi.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe jan 14, 2011 12:18 pm

Tipično za audi. V osnovi ti dajo "nizko" ceno, pol pa svinjsko draga doplačila. Klima bi mogla bit samomneuna, tako kot brisalci.
Pač enim veliko pomenijo tisti 4je krogci... in so raje brez udobja.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Re: Audi A1

Napisal/-a Spasky Pe jan 14, 2011 1:12 pm

martin_krpan je napisal/-a:A1 Ambition z veliko dodatne opreme (pa še vedno brez avto klime, na primer)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

http://www.auto.cz/test-audi-a1-1-4-tfs ... ulky-53078

a ni gumb AC, klima? :?
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Re: Audi A1

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 14, 2011 1:20 pm

Spasky je napisal/-a:a ni gumb AC, klima? :?

Ja saj v tej opremi je klima, ampak še vedno roštilj! ;)
Slika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Pe jan 14, 2011 2:53 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Mene pa "gane", ker enostavno dobim občutek, da se norčujejo iz naroda s takšnimi banalnostmi. Tu ni skoraj nobena znamka izjema, vedno se najde kakšna debilna stvar, kot so šipe na ročko, bobni ipd. Ok saj še nekako razumeš, če se gre za izredno poceni avto, ne pa pri takšnih zneskih. No pa vprašanje, kaj za vraga sploh dela avto brez klime(ali česa drugega) v takšni ponudbi.

Ok bobni so drugo, ker gre mal za varnost pa to.. Sej drgač ne pravim, da je to prav, itak da bi blo bolj primerno da je klima serijsko, sam ne bi se pa tolk sekiral neki pa cirkus zganjal. Itak se to tiče bolj ali manj samo kupcev audija A1, sam še vedno ne vem zakaj bi jim bil to problem. A majo kakršnokoli oviro, da bi mel klimo? Ma na izbiro brez klime, z klimo, karkoli jim paše in dobijo čist tak avto kot hočejo, brez da bi jim karkoli manjkalo..
jack86 je napisal/-a:Tipično za audi. V osnovi ti dajo "nizko" ceno, pol pa svinjsko draga doplačila. Klima bi mogla bit samomneuna, tako kot brisalci.
Pač enim veliko pomenijo tisti 4je krogci... in so raje brez udobja.

Zakaj bi bil brez udobja, če imaš 4 krogce? Mislm kako se ta stvar izključuje?

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Ne jun 12, 2011 6:13 pm

A1 Clubsport Quattro

- 500 KM
- Quattro
- 1390 kg

:DDD

http://www.avtoformat.com/3417/audi-a1- ... -konjenico

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po jun 13, 2011 7:55 am

Pa ta ma klimo? :lol:

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Po jun 13, 2011 8:13 am

Ta gajba je edina kkjer morš doplačat za klimo ..

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Po jun 13, 2011 11:25 am

north789 je napisal/-a:Ta gajba je edina kkjer morš doplačat za klimo ..

tud pri polotu :)
Slika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po jun 13, 2011 1:14 pm

Doc_ je napisal/-a:
north789 je napisal/-a:Ta gajba je edina kkjer morš doplačat za klimo ..

tud pri polotu :)

:?: http://www.volkswagen.si/files/si/downl ... niki_2.pdf :?:
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jun 13, 2011 1:34 pm

Polo ima klimo serijsko, Audi je nima ker se zavedajo, da povprečnega kupca audija lahko dodatno olupijo... Sam kolikor kaže, je tudi kupcem tega dovolj.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po jun 13, 2011 2:05 pm

Ceed je napisal/-a:Polo ima klimo serijsko, Audi je nima ker se zavedajo, da povprečnega kupca audija lahko dodatno olupijo... Sam kolikor kaže, je tudi kupcem tega dovolj.

Ja namesto da bi za vzgled vzeli kaj (serijsko) opremljenega, so si izbrali Minija... :roll:

Ampak a je res pomanjkanje serijske klime bolj zanimivo od 500KM koncepta? :mrgreen:
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jun 13, 2011 2:33 pm

@~toMmy~ Če mene vprašaš je v tako majhnem avtu optimalni motor za užitek turbak s cca. 150KM, vse več je preveč. Vozil sem ibizo FR in Cupro, v FRki sem toliko bolj užival, ko je pohodiš tako lepo pospešuje, Cupro pa pohodiš in si že tam, res te zalepi, ampak vse lepo tako hitro mine :cry:

A1 s 500KM je patetičen...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po jun 13, 2011 2:35 pm

No ja, sem vozili Mini Cooper S-a in se nikakor ne bi strinjal, da je 150KM optimum, dobrih 20 več je :twisted: :twisted: :twisted: pa tudi več se jih ne bi branil :mrgreen:
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po jun 13, 2011 11:32 pm

Ampak vas pri tem miniju prav nič ne moti armatura? Danes sem namreč pretipal celo armaturo. Avto je imel ceno 32000€, armatura pa je slabša kot v Cliotu 2 generacije. Trda kot kamen. Da o števcu niti ne govorim.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To jun 14, 2011 7:13 am

Ceed je napisal/-a:Polo ima klimo serijsko, Audi je nima ker se zavedajo, da povprečnega kupca audija lahko dodatno olupijo... Sam kolikor kaže, je tudi kupcem tega dovolj.

Jaz sem si konfiguriral polota gti in sem moral dodat klimo....
Slika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To jun 14, 2011 7:25 am

Gosic je napisal/-a:Ampak vas pri tem miniju prav nič ne moti armatura? Danes sem namreč pretipal celo armaturo. Avto je imel ceno 32000€, armatura pa je slabša kot v Cliotu 2 generacije. Trda kot kamen. Da o števcu niti ne govorim.

Pri tovrstnih vozilih (beri: Mini, NE Audi A1) je primarnost ponudbe skozi performanse, športnost, ipd ... povsem sekundarnen pomen pa pomeni "(ne)plastičnost" armaturne plošče, kabinska ergonomija, ... Pravi kupec Minija bo prej doplačal za močnejšo motorizacijo (Cooper S, kot pa npr. One), kot pa za avtomatizirano klimatsko napravo, usnjene sedeže, ipd - "frajlice" in "frajlkoti" izvzeti =P

Doc_ je napisal/-a:

Jaz sem si konfiguriral polota gti in sem moral dodat klimo....

Climatronic oz avtomatska klima ;)
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov