Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po avg 03, 2009 5:03 pm

ban je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:
shaggx je napisal/-a:mala prostornina+ veliko konjevŽ(za takšno prostornino) = dobra kombinacija

Praviloma je za performanse dobra kombinacija velka prostornina + velko konjev. Bolj, ki je navit turbo motor, večjo turbo luknjo pa turbo lag ima.

Sem že vozu TSI z 122 KM in nisem občutu nobene turbo luknje, avto praktično takoj od 1500 obratov naprej lepo vleče. Sem pa nekje prbral, da se pri 160 KM čuti prestop med kompresorjem in turbino.

Tale 1.4 122 je fenomenalen.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr avg 19, 2009 10:18 am

simply je napisal/-a:Še vprašanje glede radijskih sprejemnikov.

Če prav razumem so 3ije. Osnovni, doplačilo za RCD310 - če se ne motim in "najboljši" RCD510 - touch screen.

Nekje sem prebral, da ima RCD310 vgrajen 2x radijski sprejemnik, kar posledično pomeni dosti boljši sprejem rad. postaj?

Če prav razumem RCD510 tega nima? Kako je torej s sprejemom?

Pravilno si razlagaš...serijsko je Polo opremljen z "osnovnim" radijskim sprejemnikom RCD 210 ki ima CD-predvajalnik in bere tudi datoteke MP3 / WMA. Potem pa sta za doplačilo na voljo RCD 310 z večjim (dvobarvnim) zaslonom in multimedijskim priključkom AUX-IN in pa še najboljši RCD 510 z barvnim zaslonom občutljivim na dotik, multimedijskim priključkom AUX-IN, vgrajenim CD strežnikom za šest CD-jev, režo za SD kartico,...

Z izjemo osnovnega RCD 210 imata oba radija (RCD 310 in RCD 510) dvojni radijski sprejemnik za boljši sprejem radijskega signala! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So avg 22, 2009 12:18 am

avto bo definitivno prodajni hit, če sklepamo koliko se jih vozi po cesti že zdaj od predstavitve.

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Po avg 24, 2009 8:31 pm

Evo danes sem vozil polota, 1.4 85KM comfortline, pet vrat. Kaj naj rečem, avto je od zunaj zelo lep, sploh sprednji del deluje zašiljeno športno. Pač ta motor je anemičen, ampak je pač tudi mišljen tako, pač motor za na šiht vozit. Ampak so me pa zmotile določene stvari katerim ne morem odpustit. To pa je namreč notranja prostornost, ajde zadaj je itak placa zelo zelo malo(ga tudi nisem več pričakoval), ampak saj zadaj itak tisti ki kupi avto nikoli ne sedi. Ampak spredaj ni veliko bolje. Pa sem manjše rasti, 176cm, desno koleno sem imel našponano v sredinski del konzole kar je katastrofa, zic na najnižji legi, je še vedno previsok, kar je še večja katastrofa, ko sem imel zic na najnižji legi, me je motil stebriček A, ker je pač prenizek. Sej ni kej, stebriček A je nizek, ker je pač avto športne oblike, tudi šipe so nizke, boki visoki, avto res deluje izjemno kompaktno in nabito, ampak notri je preozek in prenizek v vseh ozirih. Sprašujem se, kako se bodo šele počutili tisti višjerasli, 180, 190 cm. Drugače pa po vsem ostalem je avto špica, s tistimi 5 krakimi 17" feltnami bo pa vsaj na poglet bombastičen in po videzu brez konkurence IMO.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr avg 26, 2009 7:02 pm

Na IAA bo VW predstavil še trivratno verzijo Pola:
http://www.auto-news.de/auto/news/anzei ... n_id_25061

Slika
Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Sr avg 26, 2009 7:39 pm

5 vratni deluje bolj športno :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če avg 27, 2009 9:41 am

5 zvezdic za novega pola na euroncap-u. :D

http://www.euroncap.com/results/vw/polo/371.aspx

Sicer pričakovan rezultat, a vseeno pri malih avtih vendarle ne samo po sebi umeven, kar dokazuje novi Citroen C3 z "le" 4 zvezdicami.
Antiznačkar po prepričanju

CST Blacky
Novinec

Kraj: Ljubno ob Savinji

Napisal/-a CST Blacky Če avg 27, 2009 10:12 am

A se že kaj ve, kdaj približno bo na voljo z 1.2 TSI motorjem ali pa 1.4 TSI?
Kdaj pride bixenon?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če avg 27, 2009 10:27 am

Polo78 je napisal/-a:5 zvezdic za novega pola na euroncap-u. :D

http://www.euroncap.com/results/vw/polo/371.aspx

Sicer pričakovan rezultat, a vseeno pri malih avtih vendarle ne samo po sebi umeven, kar dokazuje novi Citroen C3 z "le" 4 zvezdicami.

samo če bi se poglobil v test bi videl, da je C3 celo bolj varen, vendar so naredili veliko napako z nasloni za glavo, ki ne nudijo dovolj opore- Citroen bi moral le zamenjati naslonjala in bi dobili 5 zvezdic
drugače pa polo je pač mali golf
lp

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Če avg 27, 2009 11:38 am

CST Blacky je napisal/-a:A se že kaj ve, kdaj približno bo na voljo z 1.2 TSI motorjem ali pa 1.4 TSI?
Kdaj pride bixenon?

1.2 TSI (105 KM) bo v Polotu na voljo od predvidoma konca letošnjega leta, medtem ko bo Bi-Xenon na voljo z novim modelskim letom (junij 2010)! ;) Običajen 1.4 TSI (122 KM) v Polu zaenkrat ni predviden...bo pa imel Polo GTI 1.4 TSI (170 KM) + DSG.

kljukec je napisal/-a:samo če bi se poglobil v test bi videl, da je C3 celo bolj varen, vendar so naredili veliko napako z nasloni za glavo, ki ne nudijo dovolj opore

Sedaj mi pa ti povej, kako si se poglobil v test, da si prišel do zaključka, da je Citroen C3 celo bolj varen od Polota, če ima pa C3 pri vseh kriterijih slabše ocene od Polota?! :lol:

Citroen C3
Odrasli: 83 %
Otrok: 74 %
Pešci: 33 %
Varnostni dodatki: 40 %

Polo
Odrasli: 90 %
Otrok: 86 %
Pešci: 41 %
Varnostni dodatki: 71 %
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če avg 27, 2009 11:59 am

Tattoo- je napisal/-a:
CST Blacky je napisal/-a:A se že kaj ve, kdaj približno bo na voljo z 1.2 TSI motorjem ali pa 1.4 TSI?
Kdaj pride bixenon?

1.2 TSI (105 KM) bo v Polotu na voljo od predvidoma konca letošnjega leta, medtem ko bo Bi-Xenon na voljo z novim modelskim letom (junij 2010)! ;) Običajen 1.4 TSI (122 KM) v Polu zaenkrat ni predviden...bo pa imel Polo GTI 1.4 TSI (170 KM) + DSG.

kljukec je napisal/-a:samo če bi se poglobil v test bi videl, da je C3 celo bolj varen, vendar so naredili veliko napako z nasloni za glavo, ki ne nudijo dovolj opore

Sedaj mi pa ti povej, kako si se poglobil v test, da si prišel do zaključka, da je Citroen C3 celo bolj varen od Polota, če ima pa C3 pri vseh kriterijih slabše ocene od Polota?! :lol:

Citroen C3

Polo

my bad- itak gledam samo voznika ter bočno (in ne pešcev in ostalega)
pa vendar še vedno trdim, da bi ob boljšem vzglavniku dobil vseh 5 zvezdic
lp

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Če avg 27, 2009 2:59 pm

glede citroen c3 in polota.

ti vsi procenti in to. nevem no. sj mogoče je polo varnejši pa use. kar vrjamem da je.
ko pa se gre za obliko. Potem polo ni niti senca c3. vsaj zame.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če avg 27, 2009 4:11 pm

Sam ta 3vratn me je mal razočaral. Sm milil, da bo deloval bolj športno, pa je 5vratn lepši.

p|X|
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a p|X| Če avg 27, 2009 6:22 pm

jih pred dnevi videl pri ploju (mb) in je lep prednji del prav fenomenalen zadnji del pa mi ni preveč hud. trivratni > 5 vratni osebno mnenje seveda :)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če avg 27, 2009 6:31 pm

kljukec je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:
Kdaj pride bixenon?

Citroen C3

Polo

my bad- itak gledam samo voznika ter bočno (in ne pešcev in ostalega)
pa vendar še vedno trdim, da bi ob boljšem vzglavniku dobil vseh 5 zvezdic
lp

C3 nima serijsko ESP zato ne more dobit 5 zvezdic.
http://www.siol.net/avtomoto/novice/200 ... oncap.aspx

Uporabniški avatar
šelebajzer
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a šelebajzer Če avg 27, 2009 10:27 pm

Pozdrav,

Mene pa samo neki zanima....

Tegale polota 1.4; 86KM sem imel na testu in sem bil zelo zadovoljen z njim. Še posebej mi je bila všeč oblika, športnega videza. Majhna poraba. Čeprou sem velik 187cm, sem imel zelo veliko prostora nad glavo, ter za koleno in roke, tako da resnično ne vem kako ste drugi vozili heh :)

Trenutno vozim 99 letnik polo classic in me zanima, koliko se dobi približno popusta, če dam "staro za novo". To sedaj iščem posvod, pa nikjer nisem našel zaželjene informacije, tako da se sedaj na pomoč obračam na vas...

1.2 TSI (čakam še cenik za 1.4 TSI), bele barve, 17col, znižal 15mm, temna stekla, RDC510, parking senzor, highline oprema in par mankosti bi bila oprema zame, kjer bom verjetno takega vzel.... :P

S--LINE
Nov uporabnik

Napisal/-a S--LINE Pe avg 28, 2009 10:14 am

Če ga boš po lastni želji naročil vrjetno med 5-10% ker je avto še dokaj nov.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Pe avg 28, 2009 10:56 am

šelebajzer je napisal/-a:1.2 TSI (čakam še cenik za 1.4 TSI), bele barve, 17col, znižal 15mm, temna stekla, RDC510, parking senzor, highline oprema in par mankosti bi bila oprema zame, kjer bom verjetno takega vzel.... :P

1.4 TSI (122 KM) pri Polotu ni na voljo in tudi ne bo...

S--LINE je napisal/-a:Če ga boš po lastni želji naročil vrjetno med 5-10% ker je avto še dokaj nov.

:rofl

Nekateri niste resni oziroma res nimate pojma o določenih stvareh...na Polotu bo vsak popust tja do 5 % že zelo zelo velik uspeh! :roll:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe avg 28, 2009 12:17 pm

Tattoo- je napisal/-a:
šelebajzer je napisal/-a:1.2 TSI (čakam še cenik za 1.4 TSI), bele barve, 17col, znižal 15mm, temna stekla, RDC510, parking senzor, highline oprema in par mankosti bi bila oprema zame, kjer bom verjetno takega vzel.... :P

1.4 TSI (122 KM) pri Polotu ni na voljo in tudi ne bo...

S--LINE je napisal/-a:Če ga boš po lastni želji naročil vrjetno med 5-10% ker je avto še dokaj nov.

:rofl

Nekateri niste resni oziroma res nimate pojma o določenih stvareh...na Polotu bo vsak popust tja do 5 % že zelo zelo velik uspeh! :roll:

Mislš? Pr golfu ga lahko dobiš tud 10.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So avg 29, 2009 8:00 am

Mogoče na polno opremljenega Golfa iz zaloge.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov