Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Re: 2010 Ford Focus III

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 To apr 12, 2011 8:25 pm

Ford Focus ST 2012: Surprise near the Nordschleife
April 12, 2011 at 17:35

Slika

The future sports version of the new Ford Focus (pending HR) was caught near the German circuit where she was to perform tests of taxiing and development.

Unsurprisingly, we find the elements found on the show car color copper presented few months ago. In this future program Focus ST, an aerodynamic kit, big wheels, Recaro bucket seats, but also and especially a new 2.0 L Turbo EcoBoost engine 250 hp strong successor to the 2.5 L L5 turbo that developed only 225 hp but suggested agréement a true mode of conduct as "cool" mode only "sport"!

Slika

This new 2.0-liter EcoBoost would allow Ford to announce better performance but also reduced fuel consumption by about 25% (~ 6.97 L/100km vs 9.3 L/100 km with the L5 Turbo) and CO2 emissions lower to 180 g / km (224 g / km with L5). More 3-door Focus ST on the future but as the images show, a version would break the program (sports station wagons from Audi or Mercedes would they have any ideas?) The new models sport that we should discover version "stock" at the upcoming Frankfurt Motor Show in early 2012 before commercialization.

Slika

Remains to be seen whether Ford offers us again in 18 or 24 months, an extreme version with a future that could have only RS 3-door, over 300 hp and a hybrid! To see and to be continued ...

Slika
Via Autoexpress.

http://blogautomobile.fr/ford-focus-st-2012-surprise-aux-abords-de-nordschleife-108894#axzz1J5mNT3qS

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po apr 18, 2011 5:25 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Po apr 18, 2011 5:30 pm

Kaj v Ameriki primerjajo: Novi Ford Focus vs. Chevrolet Cruze

http://www.motortrend.com/roadtests/sed ... index.html

Izgleda, da je Cruze nima istega tržnega deleža kot pri nas, kjer je bolj na dnu.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So jun 04, 2011 11:08 am

Ford focus :

http://www.auto.cz/test-ford-focus-1-6- ... 5e89facd86

moje mnenje: tole je glede dizajna šlo krepko nazaj, ne naprej....je aktualni, ki se prodaja pri nas, dosti lepši. Notranjost pa mi tako na oko, izgleda precej plastična.
Priponke
tefofo04_4de5e89caecb2.jpg
tefofo44_4de5e89facd86.jpg
tefofo40_4de5e89f4748e.jpg
tefofo24_4de5e89ecec73.jpg

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So jul 02, 2011 6:39 pm

lede na top gearov test ter grd yadek, v tem rayredu ni več med top izbiro
lp

zigyec
Nov uporabnik

Napisal/-a zigyec So jul 02, 2011 8:34 pm

men osebno se po zunanjosti velik bolj dopade focus MK 2 facelift 8)
drgač pa nwm zaka zadnje čase delajo tak težke avte, če primerjamo focus mk 2 1.6 101KM z novim focusom 1.6 ti-VCT 125KM, ima šibkejši focus mk 2 boljše pospeške od 50-100 v 4. prestavi (tak piše v prospektih na fordovi uradni strani)
focus mk2 50-100 13.3s
focus mk3 50-100 13.7s

tak da bo ob nakupu res treba posegat po kakšnem turbobencinarju...

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne jul 03, 2011 1:05 pm

Včeraj se mi je nasproti pripeljal štirivratni in je spredaj zgledal dokaj impozantno, dobra prezenca na cesti. Tk da prvi vtis glede sprednjega konca ni slab. Škoda za bencinske motorje, z izjemo turbaka, ki bo zihr drag, bodo to bolj nepremičnine...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne jul 03, 2011 1:20 pm

Saj sprednji konec niti ni tako zelo napačen. Tudi znotraj je za moj okus dokaj ok. Katastrofa je pa zadaj...

simonk
Novinec

Kraj: 9000

Napisal/-a simonk Ne jul 03, 2011 2:52 pm

Novodobni zmazek brez primere, 2x slabši od predhodnika.

Ta avto tehta 1,4-1,5 tone, kar je za 1.6 agregat velik zalogaj, nosilnost je pa sramotnih 450kg, pet dedcev brez pritljage pa je avto že pretovorjen. Poraba, ki je že zdaj problem bo le še višja. Oblikovno je pač nekaj, simetrična armaturka bolj sodi v kakšen korejski "špar" izdelek kot v konkurenčen evropski avto. Tile ecoboost motorji, ki so v ZDA že nekaj časa na trgu (govorim o večjih 3.5l mašinah in podobno) so vse prej kot "eco". Ne morem mimo občutka da nas proizvajalci forsirano pitajo s svinčenimi brezveznarijami samo da se proda več nafte in brezpomenskih obrabnih delov.

Če je komu všeč si ga naj privošči pa živi z povečanimi stroški naprav Mk2 modelu, ki je po mojem mnenju precej boljši.

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Ne jul 10, 2011 8:30 am

Avtomobil sem si ogledal, in moram rečt, da je ob ustrezni barvi in ostalih dodatkih(platišča) zelo lep. Deluje neprimerno daljši od predhodnika.
Kar se tiče teže samega avtomobila, seveda, da je težji, saj pri povdarku na varnosti drugače ne more biti (avtomobile še ne delajo iz materjalov, ki se uporabljajo v vesolju :D ). Samo vrata so neprimerno težja kot pri predhodniku. Kar se tiče nosilnosti, potem bi si kupil dostavnika, ne pa avtomobil te klase(športnost).
Armaturna plošča, volan in samo sedenje v avtomobilu so odlični, ker pa sem po testih bral, da ima še odlične vozne lastnosti... zadetek! Kot predhodnik :D
Paleta motorjev je odlično založena, kar pa se tiče vzdržlivosti, tega pa ne morem ocenjevat... kakorkoli, avtomobila se ne kopuje takoj, ko pride na tržišče. Dizel 140 KM in bencinc 150 KM se mi zdita zelo primerna.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne jul 10, 2011 9:36 am

Osebno se mi zdi da mu slike delajo hudo krivico.Ko sem ga v cityparku videl v živo sem precej spremenil mnenje o zunanjosti in tudi o notranjosti ki se mi je zdela na slikah preveč kičasta pa v resnici sploh ni slaba.Všečen avto vsaj zame.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Ne jul 10, 2011 4:07 pm

Ampak tudi avtomobil te vrste, torej dotično Focus, ki ni nič športen, ni sprejemljivo da ima nosilnost le 450 kg :)

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before Po avg 01, 2011 7:40 pm

zany je napisal/-a:Ampak tudi avtomobil te vrste, torej dotično Focus, ki ni nič športen, ni sprejemljivo da ima nosilnost le 450 kg :)

V slovenskem katalogu za novi Ford Focus so navedeni napačni podatki o težah! Pravilne podatke najdete v nemškem katalogu (http://www.ford.de). Sicer pa je meni oblika novega Focusa zelo všeč. Sprva se mi je zadek zdel malo čuden, nenavaden za Focusa, a dlje ko ga gledam bolj mi je všeč. Upam si celo trditi, da od strani izgleda precej podoben prvi generaciji Focusov. Focus tako postaja vse bolj športnik in mislim, da kupcev iz ciljne skupine, kateri je v prvi vrsti namenjen, ne bo izgubil. Ravno nasprotno. Jaz sem že eden izmed njih :twisted: ...

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Po avg 01, 2011 8:21 pm

No tkole na hitrco prvi vtisi.

Za kratko vožnjo sem dobil karavansko izvedbo (Mustard olive barva) z 1.6 tdci motorjem, Titanium novo opreme + praktično vsa varnostna dodatna oprema.

Izgled ... pač to je subjektivna stvar, vendar pa mu slike definitivno delajo krivico. Veliko je odvisno tudi od izbire barve.

Zmogljivosti ... ker sem navajen 140 KM turbodizla, se mi je avto seveda zdel podhranjen, motor pač ne zadovolji želje po hitrih pospeševanjih, vendar pa motor zadostuje za normalno vožnjo. Kako je prehitevanji ali obteženim avtom, pa reje ne pomislim.

Vozne lastnosti ... prvi vtisi zelo dobri, ne prelahek vola, ki lepo sede v roke (lahko bi bil debelejši), oprijema je več kot dovolj tudi za dinamičnega voznika, podvozje bolj na trdi strani vendar ne neudobno (nekaj zagotovo dodajo 17'' platišča z Continental SC3 pnevmatikami).

Kabina in materiali ... več kot pozitivno presenečen, nad splošnim udobjem in počutjem v kabini, sedeži športni, ročica menjalnika lepo pade v roko.

Na žalost v paleti ni na voljo 140 KM dizla, tko da izbira ostane le preslaboten 116 KM ali pa pregrešno drag 160 KM (ki pa je navoljo samo z ''DSG'' menjalnikom oz. po Fordovo Powershift).
Očitno bo potrebno pogledati po 1.6 ecoboost verziji z 150KM, ki je cenovno ugodna in naj bi porabila le liter do dva več kot dizel. Glede na to, da bo moja vožnja večino sestavljala relacija PO-LJ (avtocesta) mislim, da ta motorček nebi pretirano obremenil moje denarnice ... oz. srčno upam, glede na to, da je 116KM verzija močno pod mojimi pričakovanji od dinamičnega avtomobila.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po avg 01, 2011 8:45 pm

Meni izgled še vedno ne potegne, čeprav sem jih že kar nekaj videl in že kmalu po prihodu na trg. Spredaj kitajski, zadaj pa napihnjena Fiesta :?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Po avg 01, 2011 10:39 pm

Sem ga v soboto skočil pogledat v salon. Spredaj mi je zelo všečen, tak impozanten in agresiven, daleč od kakih kitajcev, slike mu res delajo krivico. Zadaj tudi niti približno tako grd kot na slikah, a nič posebnega. Noter pa svetlobna leta pred prejšnjim modelom, res dober občutek, sediš nižje kot prej, dokaj športni sedeži, vseskupaj je dosti orientirano proti vozniku kar mi je zelo všeč, materiali tudi prijetni na otip. Prtljažnik je povsem spodobne velikosti za svoj razred, čeprav je po nekaterih testih sodeč komaj kaj večji kot v mojem Grande Puntu. Res sicer da je dokaj plitek.

Vglaven, prvi vtis je pozitiven, testna vožnja pa je še v planu.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To avg 02, 2011 9:57 pm

ja... tudi jaz sem si ga ogledal... najprej sem jih videl ene par na cesti in parkiranih in kar se zunanjosti tiče se moje mnenje dobljeno iz slik ni kej bistveno spremenilo... maska mi je še zmerom grda in glomazna, s preostankom pa tudi prej nisem mel drugega problema, kot to, da mi je bil brezvezen in pust.
seveda, to ne pomeni, da ga nimam za konkreten kos avta! vtis splošne "dolgočastnosti" zelo popravlja že na daleč vidna in zelo solidna izdelava, ampak enake občutke sem dobil tudi ob prvih "ogledih" Citroenovega C4, ki se mi je na fotkah od spredaj zdel grd, od strani pa brezvezen...
vendar pa ta "konkretnost" in "solidnost" izdelka kot takega ne pri enem, ne drugem, ne more do konca popravit estetike izgleda! z eno -zame bistveno- razliko: pri "grdem" C4 mi je nad "grdoto" s časoma prevladal njegov močan in samosvoj karakter! pri dokaj pustem novem Focusu pa dvomim da mi bo. tudi čez čas, ko se navadim tiste ogromne, kot s sekiro izsekane maske na njegovem nosu mislim da ne, ker mi je preostanek avta preprosto pre prazen.

v bistvu enako, sam čist drugače =P, je tudi v notranjosti... glede njenega dizajna sem še zmeraj enakega mnenja, kob ob ogledu njenih prvih uradnih slik! ta "aiwa&kinder jajček" dizajn, začet v tazadnji Fiesti preprosto NI po mojem okusu! in nikoli ne bo! zgleda mi "korejsko" v res slabem pomenu te besede, istočasno (in za razliko od zunanjosti) pa tudi kičasto. sicer ne tako kot v Kugi ali Fiesti, pa vseeno... seveda, spet govorim samo o estetiki in dizajnu... in tudi tukaj, v bistvu še bolj kot pri zunanjosti, vtis popravlja izjemno konkretna in natančna izdelava ter kvaliteta uporabljenih materialov! in strinjam se, da je glede tega v primerjavi s prejšnjim, narejen skoraj tako velik skok, kot pri C4!
seveda, nisem sedel v najbolj plešasti verziji. sicer nimam pojma ker opremski paket je bil, vedar opreme ni manjkalo! moti me tudi sama "visokost" armature, ali pa vsaj občutek le te, vendar to ni neka ekskluzivna posebnost novega Focusa...

vozi ga nisem, a ker gre za Forda in še Focusa za na povrh, absolutno ne dvomim, da ima odlično lego na cesti... je pa drag ko "zmijski znoj". cena na njem je bla debelo čez 21 jurjev :roll: !! ne vem če majo kake popuste, sem itak sam "firbcal" avto kot tak... mi je pa po ogledu jasno zakaj je v hrvaškem Avto klubu v primerjalnem multitestu enako motoriziranih dizlov Astre, Focusa, Puga 308 in C4 (v primeru zadnjih treh dobesedno, ker si delijo enak motor), pred Focusom zmagal prav slednji (za eno točko, če se prav spomnem =P)... pa vseeno... C4 vsekakor v marsičem ni boljši od novega Focusa... vendar v celoti, ob ugodnejši ceni, nudi boljši paket vseh karakteristik. kar so začuda prepoznali tudi v tradicionalno germanofilskem cajtengu.
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To avg 02, 2011 10:34 pm

Na dopustu gledam nemške dopustnike in ugotavljam, da mora biti novi focus karavan med Nemci pravi hit. Najbrž ga obožujejo zaradi varnostne in asistenčne opreme, to pri Nemcih vžge. Po drugi strani pa ima vsaka Dacia, ki jo vidim na cesti, nemške tablice.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To avg 02, 2011 10:40 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Na dopustu gledam nemške dopustnike in ugotavljam, da mora biti novi focus karavan med Nemci pravi hit. Najbrž ga obožujejo zaradi varnostne in asistenčne opreme, to pri Nemcih vžge. Po drugi strani pa ima vsaka Dacia, ki jo vidim na cesti, nemške tablice.

ja... nemci so pač pragmatiča bitja... Focus karavan je res veliko dobrega avta, če pri ekstravaganci izgleda nisi prehuda "zbirčna metka" (kar nemci prislovično niso =P), Dacia pa je preprosto veliko avta za svojo ceno! (tudi sam sem opazil nevrjetno veliko nemško registriranih Dusterjev) ;)
živeo drugmirkooooo!!!!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov