Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če okt 18, 2007 12:20 pm

Lignage je napisal/-a:Sem pa očitno zelo malenkosten....

Po tvojih navodilih sem še sam opazil, da ima drugače oblikovan pokrovček za gorivo. Pri konceptu je romboiden in vzporeden z linijo zadnjih luči in bliže liniji zadnje šipe, pri serijskem pa ni - povsem brez potrebe, se mi zdi, saj mu lepo dodaja tiste male detajle dovršenosti estetike.

Joie de vivre! je napisal/-a:Meni pa je A5 zelo zelo privlačen avtomobil. Ima prav maseratijevske proporce v nemški obleki, pravi Messerschmitt mi je.

Vseeno ne bi A5 postavljal ob bok rafiniranosti Maserja - ni slab, a mu še ni blizu. Ravno zaradi proporcev je rafiniranost še težje ustvarit. In pri A5 jim to ni najbolje uspelo. Ima pa druge kvalitete (v dizajnu), čeprav meni Messerschmittov dizajn ni najbolj pri srcu.

"The Stroj proti The Duša" bi rekel začetnik kregarije. :P
Zadnjič spremenil esem, dne Če okt 18, 2007 12:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Če okt 18, 2007 12:30 pm

C5 break me spominja na novega Mondeota karavan.

Slika
Zadnjič spremenil Uribobo, dne Če okt 18, 2007 12:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če okt 18, 2007 12:32 pm

Pa rit ima po vertikali boka ožjo z malo bolj poudarjenim zavihkom pa nos spredaj daljši z bolj v bok potegnjenimi žarometi, tudi pozicija meglenk ni na istem mestu etc., etc. ... Razlik je kar precej, mogoče malenkostne na prvi pogled, vseeno po mojem menju tisto malo, kar je manj pri zadku in več pri nosu, proporcijsko bolj v terno pri konceptu. Vseeno je vedno veselje videti avto, ki je konceptualno zelo všečen in končni, serijski izdelek, ki ni daleč stran.

Joj, esem, si še eno novo fronto odprl. Slika :P
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če okt 18, 2007 12:36 pm

Jorgi je napisal/-a:Joj, esem, si še eno novo fronto odprl. Slika :P

To je že stara fronta in pri tem pričakovanju Zime je prav, da se malo razgrejemo :P

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če okt 18, 2007 1:56 pm

esem je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:Sem pa očitno zelo malenkosten....

Po tvojih navodilih sem še sam opazil, da ima drugače oblikovan pokrovček za gorivo. Pri konceptu je romboiden in vzporeden z linijo zadnjih luči in bliže liniji zadnje šipe, pri serijskem pa ni - povsem brez potrebe, se mi zdi, saj mu lepo dodaja tiste male detajle dovršenosti estetike.

Joie de vivre! je napisal/-a:Meni pa je A5 zelo zelo privlačen avtomobil. Ima prav maseratijevske proporce v nemški obleki, pravi Messerschmitt mi je.

Vseeno ne bi A5 postavljal ob bok rafiniranosti Maserja - ni slab, a mu še ni blizu. Ravno zaradi proporcev je rafiniranost še težje ustvarit. In pri A5 jim to ni najbolje uspelo. Ima pa druge kvalitete (v dizajnu), čeprav meni Messerschmittov dizajn ni najbolj pri srcu.

"The Stroj proti The Duša" bi rekel začetnik kregarije. :P

Moji dragi Citroënarji, da se ne boste zafilozofirali no... :roll:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Če okt 18, 2007 5:58 pm

esem je napisal/-a:Je kdo kje zasledil dimenzije - medosna, tudi teža itd?

Citroën has issued the following press release:

With the new C5, Citroën establishes a strong position in the mid-high range vehicle segment, where the key qualities are appeal, performance, status and quality.

The new C5 combines a strong personality, with dynamic performance, status and quality Respecting the design cues of this segment, Citroën has developed two cars: a saloon whose flowing lines express style and status and a dynamic looking estate that places the emphasis on emotion without forgetting functional convenience.

With the new C5, Citroën satisfies the requirements of executive vehicle buyers in terms of quality and reliability by setting new standards in development, design and industrial production.

C5 saloon: sculptural exterior styling

The proportions of the new C5 (4.78m long, 1.86m wide and 1.45m tall) place it at the top end of the large road car segment. The assertive front end makes a statement of strength, with its large air intakes and long incisive headlamps.

The headlamps – positioned on the bonnet with its two pronounced ribs – flank the large chrome chevrons stating Citroën's identity. The wide tracks and flush wheels underline the perception of a vehicle that hugs the road.
The profile of the saloon reflects efforts to optimise aerodynamics. The extended roof line underlines the flowing proportions of the body. The large glazed area with a third side window lets the light flood into the cabin. The high waistline and strongly marked wheel arches clearly identify the saloon as a vehicle of status. The 2.82m wheel base suggests a generous cabin.

The strong, distinguished character of the new C5 is also expressed at the rear. The concave rear window identifies it as one of Citroën's large road tourers. The signature two-part boomerang lights give the rear-end an assertive look. The generous volumes convey the impression of a car with a strong on-road stance, sitting squarely on its wheels.

C5 estate: performance and space

The new C5 estate meets the needs of customers looking for a car that combines style and personality with presence and interior space.
The C5 estate boasts elegant and dynamic exterior styling, with a stylish front end identical to that of the saloon and a rear end of determined, powerful appearance. The body style reveals a strong identity and real versatility.

The flowing profile of the C5 estate expresses a perfect balance. The vehicle is 4.83m long, 1.86m wide and 1.48m tall. The proportions are generous but the additional volume has no impact on the overall lines.

A complete range of engines and gearboxes

The new C5 boasts a full range of engines and gearboxes to meet the full range of customer requirements in its segment. The range comprises:

Three petrol engines:
- 127 bhp DIN 1.8i 16V (92 kW EEC)
- 143 bhp DIN 2.0i 16V (103 kW EEC)
- 215 bhp DIN 3.0i V6 (155 kW EEC)

Four diesel HDi engines:
- HDi 110 DPFS (80 kW EEC)
- HDi 138 DPFS (100 kW EEC)
- HDi 173 DPFS (125 kW EEC)
- HDi V6 208 DPFS (150 kW EEC)

A wide choice of manual and automatic gearboxes is available, depending on the engine and trim level.

Class-beating road manners

Impeccable road manners are part of a relaxed enjoyable drive. Drivers of the new C5 gain the benefits of sophisticated and efficient running gear.
Both the metallic and Hydractive 3 Plus suspensions bring new progress in the balance between steering and damping, for enhanced passenger comfort and safety. This is reflected in the performance of the new C5, which combines remarkable driveability with surefooted and responsive road manners.

In the same way as on the Citroën C6, the Hydractive 3 Plus and metallic suspensions comprise a double wishbone and linked hub carrier at the front and a multilink set-up at the rear with a drop-link longitudinal arm.
The efficiency of the suspension is reinforced by the torsional stiffness of the body which distributes vertical force continuously and equally over all four wheels while also contributing to the vehicle's excellent road manners.

Innovative and pertinent driving aids

The new C5 features a wide range of equipment for an easier, safer and more relaxed drive.

The new C5 is fitted as standard with cruise control and a speed limiter. On the Hydractive 3 Plus versions, an automatic electric parking brake provides enhanced comfort and safety. This brake function also includes hill-start assist. The vehicle is automatically maintained in position for up to two seconds after the brake pedal is released, giving the driver time to move a foot from the brake to the accelerator, without the vehicle moving forwards or backwards down the slope.

To make parking easier, this new vehicle is also available with front and rear parking assistance and a parking space gap sensor that informs drivers whether an available space is big enough for the vehicle (spaces measuring less than 3 metres and more than 8 metres are ignored).
The Lane Departure Warning System (LDWS), also available on some versions, provides a pertinent response to the risk of drowsiness at the wheel.

Alongside the halogen headlamps that enhance visibility, Xenon dual-function directional headlamps are also available.

Alongside these headlamps, a static AFS (Adaptive Front Lighting System) function improves visibility on corners. An additional light source, linked to the angle of the steering wheel, works with the main flow of light from the headlamp to provide 75° lighting over the right- or left- hand angle of the vehicle.

If the vehicle is equipped with Xenon dual-function directional headlamps, it can also be equipped with dynamic AFS, a new lighting system that improves visibility and safety on corners and at junctions. In this case, the light covers an angle of 105° at low speeds.

The new C5 is available with the new-generation NaviDrive system. The system combines a 7-inch 16/9 screen with a built-in GSM telephone, audio system (radio, MP3-compatible CD player, jukebox function to store up to 10 Gb on the hard disk) and GPS navigation.

Exemplary comfort functions

The acoustics of the new C5 create a pleasant and relaxed atmosphere for both the driver and passengers.
Right from the start of the design process, engineers endowed the cabin with a range of soundproofing features.

With a wheelbase of 2.82 m, the C5 road car is designed to satisfy buyers of large saloons looking for postural comfort and outstanding space. The adjustable front seats, featuring manual or electric controls, and the height - and reach-adjustable steering wheel let drivers find a driving position suited to their body shape and driving habits.

Uncompromising on safety

A reinforced body structure

The new C5 gains the passive safety features of platform 3. The results of EuroNCAP tests demonstrate its ability to provide a high level of protection for occupants.
The front end of the new C5 features upper and lower absorbers to soak up the energy released in the event of impact. At the same time, the cabin structure has been stiffened to prevent intrusions or buckling of the survival cell.

Up to nine airbags

The driver and front passenger are protected by front and side airbags, with deployment pressure and volume correlated with the severity of the impact. The driver's airbag is designed always to deploy at the right angle, thanks to the fixed central part of the steering wheel.
At the same time, a knee airbag provides improved protection for the driver's shins and knees by limiting impact with the steering column, which retracts by 65 mm.
Two curtain airbags provide head protection for passengers at the front and rear Optional side airbags are also available for occupants at the rear, depending on the level of trim.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Bota
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Bota Če okt 18, 2007 7:28 pm

Mene pri zunanjosti moti edino tisti mali okenček ob vzvratnem ogledalu.
LP, Bota
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če okt 18, 2007 7:46 pm

citoena ne bom komentiralker, sej je lep, sej je cool, sam preveč germasnki , preveč mondeovski na trenutke mi deluje, komentiral bom a5..ta avto je grauž :twisted: ..vsaj po mojem mnenju.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Kraj: Šentjernej

Napisal/-a benf1 Če okt 18, 2007 8:58 pm

karavan je grd! :( Limuzina pa je res lepa
Zadnjič spremenil benf1, dne Ne feb 10, 2013 6:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Če okt 18, 2007 10:34 pm

Do zadnjih vrat je koliko toliko lep, od tam nazaj je pa eden najbolj grdih kar sem jih videl tako limuzina kot karavan!! kot popačen mondeo (ki pa je kapo dol res lep, posebej karavan), z osnovno opremo bo pa verjetno še grši :x moti me tudi kako se linija kroma na zgornjem delu vrat preneha pred prtljažnikom (na karavanu), žal mi je ampak to ne more bit nikakor elegantno

notranjost pa je bolj nemška od večine njegovih švabskih konkurentov, se pravi zelo lepo razporejena in lepa, edino volan mi je grd
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Če okt 18, 2007 11:21 pm

dejte se nehat j*bat za prazen nič :P ..... fakts of lajf are simpl :
1- A5 je izredno lep avto! vzmete si cajt za pogledat ga in ne ga sodit po slikah!
in
2- največji oblikovalski dosežek pri tem C5 je v tem, da so na serijski avto uspeli prenest vse bistvene poteze koncepta in njegov celoten šarm in karakter! kljub temu, da so vsi... VSI!! detalji spremenjeni in VSI proporci avtomobila čisto drugačni!

če pogledate katerikoli koncept, ki je končal v serijski proizvodnji, je kljub podobnosti s serijskim zgledal čist drugače.... e, to vam je zato, ker jim pri "prenosu" v proizvodnjo (in zaradi tega potrebnih spremembah detajlov in proporc) ni ratalo ohranit bistva! temu ponavadi zelo nobel rečejo "tonned down", gre pa preprosto za to, da so zajebali! pa čist vseeno al zarad nesposobnosti al pa ziheraštva! tukej niso in to je očigledno zelo preprost fakt, glede na to, da se vam je vsem dopadel koncept in da se vam produkcijski model še zmerej dopade... in to tudi tistim, ki citroena ne marajo!

zdej pa.... če komu res ni všeč -super! naj mu ni! okusi so privatna stvar... meni osebno taka slika skoro pa nanosi bol...:

Slika
:P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če okt 18, 2007 11:40 pm

Ta avto ima C6-ovske proporce, to je zelo dolgo medosno razdaljo in kratek zadnji previs, in to je najpomembneje. Drugačen je od vseh konkurentov.

Glede okusov je pa tako, nekateri ga imajo, drugi ne.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe okt 19, 2007 8:15 am

drugmirko je napisal/-a:zdej pa.... če komu res ni všeč -super! naj mu ni! okusi so privatna stvar...

Meni je čisto zares zelo zelo všeč. Razen ene malenkosti pri sedanu. Zato sem si ga za svoj okus popravil ;)

Slika
Slika

S sliko sem povedal skoraj vse. Zdaj ne bo potrebno nobenega filozofiranja :lol:

lp

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Pe okt 19, 2007 8:30 am

Izredno lep avto! Ima mogoče kdo mere avta? Ker mi deluje precej golomazno velk :?: So spet dal not tist brezčutn volan, kjer se vrti samo zunanji obroč?

lp

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe okt 19, 2007 8:31 am

Ehm... Lignage...kaj pa če skušaš spraviti v obtok tole tvojo verzijo...Ka pa veš, morda pa zna biti upoštevana pri faceliftu Slika
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Pe okt 19, 2007 8:35 am

speedfight je napisal/-a:Izredno lep avto! Ima mogoče kdo mere avta? Ker mi deluje precej golomazno velk :?: So spet dal not tist brezčutn volan, kjer se vrti samo zunanji obroč?

lp

Ta avto ma prbližno take dimenzije k Mondeo ali pa Passat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe okt 19, 2007 12:13 pm

martin_krpan je napisal/-a:
Citroën has issued the following press release:
.....
The proportions of the new C5 (4.78m long, 1.86m wide and 1.45m tall) place it at the top end of the large road car segment. .....
The 2.82m wheel base suggests a generous cabin.
....
The C5 estate is 4.83m long, 1.86m wide and 1.48m tall. ....

citro_fan
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a citro_fan Pe okt 19, 2007 2:45 pm

Hm ... pa so res naredili 4-vratno skropucalo iz limuzine :roll: :evil:
Upal sem, da ne bodo :pray: pa ni kaj dosti pomagalo.
No, vsaj karavanček je všečen, pa bomo očitno iz limuzine presedlali na karavana.

Upam samo, da v kombinaciji s hidravliko (Citroene vozim že več kot 20 let iz dveh razlogov: hidravlika-udobje in 5-vratna limuzina) ne bo cena zaplavala v višave.

Je pa res, da karavanček s strani močno spominja na A6-avant :shock: ki mi je pa od Audijev pravzaprav edini všeč.
udobno se peljati, to me veseli ...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 19, 2007 3:02 pm

citro_fan je napisal/-a:Hm ... pa so res naredili 4-vratno skropucalo iz limuzine
Upal sem, da ne bodo :pray: pa ni kaj dosti pomagalo.
Upam samo, da v kombinaciji s hidravliko (Citroene vozim že več kot 20 let iz dveh razlogov: hidravlika-udobje in 5-vratna limuzina)

.....meni je prekrasen.....
...o hidrauliki ni nič govora, sem pa nekje zasledil, da bo klasika(baje)...če kdo kaj več ve, naj napiše...
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov