Jaz sem ga kak teden nazaj vozil. Sicer samo kakih 30 km ampak dovolj za hitro oceno. Bil pa je z mašino 2.0 CRDI s 136KM (6-st ročni menjalnik) in opremo Comfort če se ne motim.
Notranjost:
Takoj, ko sem se usedel mi je bil kar simpatičen. Vse dokaj blizu, sedež in volan sem si brez večjih težav hitro nastavil, na prvi pogled se mi zdi, da za kake 200 kg osebe avto vendarle ni - verjetno bi se počutili mal utesnjeno

Aja, na zadnjih sedežih tudi ni največ prostora, je pa zato večji prtljažnik na račun tega. Meni to npr ustreza. Materiali..pfja..uredu so, ni nek presežek kakovosti, tako zelo slabo pa tudi ni, kot nekateri pravijo..
Vozne lastnosti - zmogljivosti:
Prvo, nad čimer sem bil pozitivno presenečen je bilo to, da avtomobil skoraj nima turbo luknje, pa tudi sama odzivnost, glede na pritisk "gasa" je zelo dobra.. Pri vsakem prestavjanju višje in pospeševanju takoj "zagrabi", ne traja da se zadeve "sprocesirajo". Podobno, kot bi vozil bencinarja, s tem, da ima višji navor. Pospeški so glede na teh 136KM kar dobri, gre celo bolje kot sem pričakoval (primerjava z 2.0 CRDI 136KM Tucsonom). Verjetno bo največ ix35 prodanih ravno s tem motorjem, kar me niti ne bi čudilo. Na voljo je sicer tudi močnejši, z dobrimi 180 KM, ampak tudi ta, s 136KM za večino voznikov več kot zadostuje (čeprav sem bil sprva skeptičen). Jaz bi sicer verjetno žrtvoval še tistih dodatnih 1.000 EUR in vzel močnejšo verzijo, če je že na voljo..

Z menjalnikom tudi nisem imel težav, se lepo prestavlja..
Vozne lastnosti - lega:
Za ta tip vozila in v primerjavi s Tucosnom ali Santa Fe-jem, se mi je zdela zelo dobra. Občutek precej izboljšajo tudi 17" alu platišča in posledično nižje gume (Tucson npr ima 16-ke), 18" verjetno toliko bolje. Sem pa skoraj siguren, da bi bil ix35 tudi s 16-kami boljši, kar se tega tiče. Pri "priganjanju" skozi ovinke pač deluje nekako bolj "čvrsto" od Tucsona, za razliko od Santa Fe-ja, pa pri priganjanju ne letiš ven iz sedežev, ker nudijo dovolj bočne opore. Pri vožnji čez luknje je mogoče malo bolj "glasen", pa tudi za "offroad" bi bil Tucson verjetno bolj primeren.
Kakorkoli že..avtomobil mi je bil kar všeč