Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

dvorjan
Nov uporabnik

Kraj: Polarna Primorska

Re: 2012 Renault Clio IV.

Napisal/-a dvorjan To jul 03, 2012 5:41 pm

Res so se potrudili, da ga oblikujejo bolj za "mlade po srcu". Zgleda res sveze. Ce bodo se prodajne stevilke to potrdile, bomo pa videli ...

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany To jul 03, 2012 11:28 pm

Vzamem vse besede od prej nazaj k sebi. Ne rečem, da ni lep ampak...zame ima prevelike sprednje luči(nevem ali so zato zadnje tako majhne :lol: ), stranska linija je z temi izboklinami smešna, zadku pa preprosto manjka kakšen centimeter-dva, ker mu ne paše da je tako odrezan. Notranjost pa prav tako, daleč od tega kar sem rekel prej, malce sem razočaran kakšna razlika med modelom na uradnih fotografijah in na teh spodaj. 208-ica mi je lepša, tako zunaj kot v notranjosti. Ni pa nikakor napačen, ampak....
Priponke
renault-clio-7_0.jpg
renault-clio-5.jpg
renault-clio-4.jpg
renault-clio-1_0.jpg

montblanc
Nov uporabnik

Napisal/-a montblanc Sr jul 04, 2012 12:00 am

hmmm... bolj ga gledam bolj mi je všeč. Vsaj po slikah daleč lepši od 208 tako zunaj kot znotraj.... bo pa treba počakat kako to v živo izgleda in seveda ne v top opremi...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr jul 04, 2012 12:33 am

Na prvi pogled mi deluje kot pomanjšani in olepšani, ali še bolje rečeno, osveženi Megane.

Pozitivno je, da so mu izrazili obraz, pa tudi zadnji del je ok! "Zvalovljeni" bok moram tako ali tako vzeti "v zakup", ker je to zdaj moderno, čeprav mi ni všeč. In prav zaradi bočne linije je fino da sta kljuki zadaj v stebričku, ker bi drugače izpadlo grdo kot pri Ibizi ali Scenicu.

Kombinacija z rdečo v notranjosti pa izgleda porazno, ceneno, ...v modri je boljše... :)

Slika

Zunanjosti mi pa zmaga tale, rumena. Prav takega bi si zase vzel... :)
Slika

~toMmy~ je napisal/-a:... ko pa zagledam tisto "zatečeno" notranjost, se raje sedem v R5, pa brez zamere lastniki in ljubitelji, ampak res mi je do konca odbojna. Ok še vedno ne gre brez teh meni osebno zastarelih notranjih kljuk(ic) za odpiranje vrat in dostavniške prestavne ročice, ...

Težko je imeti Renaulta in ga hkrati ne imet... ;)
(Mi je prišla na misel zdaj tista debata o japonskih oz. korejskih detajlih v ta najnovejših Kiah, če se spomniš? :) )

martin_krpan je napisal/-a:Motijo me neumno pozicionirane dnevne luči...

Ja res..., očitno so pravila glede nameščanja nekoliko ohlapna, ali pač?

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Sr jul 04, 2012 7:43 am

Meni je zelo všeč.Zunanjost je moderna in kolikor sem se bal ,da bo izgledal zadej kot Ibiza je zelo dobro izpadlo.Notri mi je najlepši cel črn ali pa tisti z dodatki rjave.Rezervna guma pa je še vedno na podvozju.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr jul 04, 2012 8:11 am

Dnevne ledice se mi bolj dopadejo, kot pri meganu, kjer zgledajo aftermarket dodatek. Je pa res, da je pozicija malo čudna...
Drugače mi je oblikovno skladen, le zadaj mi čudno deluje brez "riti". Preveč odsekan.

BlazR
Novinec

Napisal/-a BlazR Sr jul 04, 2012 3:44 pm

Meni tud dobro izgleda, se pa strinjam z nekaterimi, da so sprednje luči malo prevelike, pa tiste ledice so mi tut odveč. Drugač pa sem pozitivno presenečen nad zunanjim izgledom, poudarjeni boki mu pašejo, predvsem pa rumena barva. Glede sredinske konzole in merilcev sm pa bol tradicionalen, tko da mi notranjost ni najbolj všeč, se mi pa zdi, da bi večini znala bit precej ušeč.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr jul 04, 2012 5:42 pm

Lignage je napisal/-a:Kombinacija z rdečo v notranjosti pa izgleda porazno, ceneno, ...v modri je boljše... :)

a...Slika
a ti to resno.... kaj ji pa manjka?

Slika

...meni rdeča neprimerljivo boljša! je pa seveda veliko odvisno tudi od materialov... če so preveč "plastični" bo bedno ne glede na barvo. je pa fajn videt na slikah... taka čista in minimalistična a istočasno zanimiva in vesela notranjost... definitivno pijetnejši prostor za sedet not, kot pa ga lahko najdemo v kakem "etalonskem" germanskem izdelku (ali njegovih "negermanskih derivatih") =P

sam avto mi je pa sicer fajn, vendar me tu pa tam tudi kaj moti... predvsem mam problem, da mi v totalu zgleda glomazno! spredaj mi zgleda, kot da ma strahovito dolgo havbo, od zadaj pa visoko, kot kak SUV al pa enoprostorc... vrjetno bo v živo zgledal dobro, me pa za razliko od večine na netu bolj moti to, kot pa "prevelike" sprednje luči in ogromen znak.... to me niti najmanj ne moti! še več... mislim celo, da ma avto lep in dobro dizajniran nos!
problem mam pa z ritjo... po prejšnji verziji Honde Civic, mi je rit tega Cliota drugi najbolj "messy" izdelek, kar sem jih videl na produkcijskih avtih... vsega mi je preveč... črnih "kvazi spojlerjev", kromolajšn, buhtlastih bokov, tistega oglatega "ruksaka" od prtlažnika, šipe z n-ovinki in koti, črnih "aerodinamičnih plašnic in še strešni spoiler za na povrh... na tako malem avtu, kot je Clio je za moj okus vsega malo preveč... njegova rit mi na slikah zgleda tako, kot da je kdo na silo "sparu" prejšnjo Fordovo Kugo in aktualno Seatovo Ribizlo.
je pa najbrž res, da v živo vrjetno ne bo zgledalo tako "nastlano"...

v glavnem... cool avtek, dobro opremljen C3 mi še zmeraj zgleda bolj "mladostno" in "veselo", Pug 208 in DS3 bolj "urbano" in "kompaktno", vendar jim, glede na te prezentacijske fotke, ta Clio enakovredno stoji ob boku... in prav lepo dopolnjuje francoski šarm, ki ga v obilju nosijo tudi ostali trije mali francozi! preostanek konkurence segmenta je nenadoma začel puščat še za odtenek bolj podoben feeling staremu prepečencu... vsi, razen Mita... ta mi na žalost še zmeraj zgleda buhtlast, kot da so ga opikale čebele... =P ;)

edit:
a, ja... "čisti lom" so mi pa tista mikro okna na C-stebričku, za kljuko zadnjih vrat! nemci kej takega ne bi nigdar naredili... ker tega preprosto ne štekajo!
"aber das ist absurd... es gets niht so... zis is stupid... ju kennot look aut of zie car tru them... vaj vud ju nid zie windovs ohne funkzion?!?" :mrgreen: =P :mrgreen:
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr jul 04, 2012 6:27 pm

drugmirko je napisal/-a:a ti to resno.... kaj ji pa manjka?

Ni lepo to, preveč rdečega, grd vzorec na sedežu, ...žal. Lahko bi bilo veliko lepše narejeno. Ali pa je razlog preprosto to, da sem preveč obseden z italijanskim ambientom... :)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe jul 06, 2012 4:39 pm

Najbolj jim zamerim to, da avtomatska klima nima več display-a... :roll: Pa mi je čedalje manj všeč, tako znotraj kot zunaj. S tem, da gre tu, za moje pojme, za najmanj "drastičen" prehod med generacijami. Kar je po svoje mogoče dobro - če bi slučajno spet kupil črnega, sosedje ne bi dojeli in me ne bi vlekli po celi vasi čez zobe :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Ne jul 08, 2012 12:55 pm

odprti clio je napisal/-a:Najbolj jim zamerim to, da avtomatska klima nima več display-a... :roll:

Meni je pa ravno gumb namesto tipk za klimo najbolj všeč :) Sicer bo pa treba vidt v živo - po slikah so mi bili do sedaj vedno vsi ''čudni'' :D

Marek_
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr jul 11, 2012 7:57 am

Karavan bo prisel kaj kasneje na trg ali istocasno kot lumuzina?

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Ne jul 15, 2012 7:35 am

Fiat klub Slovenija

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe jul 20, 2012 9:33 pm

Osnovni 1.2 (55kw) bo v Nemčiji 12. 800 €, v Italiji 13. 500 €.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So sep 22, 2012 12:50 pm

Slika

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom Ne sep 23, 2012 11:33 am

Lignage je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:... ko pa zagledam tisto "zatečeno" notranjost, se raje sedem v R5, pa brez zamere lastniki in ljubitelji, ampak res mi je do konca odbojna. Ok še vedno ne gre brez teh meni osebno zastarelih notranjih kljuk(ic) za odpiranje vrat in dostavniške prestavne ročice, ...

Težko je imeti Renaulta in ga hkrati ne imet... ;)
(Mi je prišla na misel zdaj tista debata o japonskih oz. korejskih detajlih v ta najnovejših Kiah, če se spomniš? :) )

Lahko prosim link od debate o korejskih detajlih?

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne sep 23, 2012 12:05 pm

Seveda:

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=82419&start=340

Ampak upam da nisi narobe razumel, ker nisem govoril o korejskih detajlih pri renoju, ampak o določenih detajlih, ki jih vedno najdemo pri avtu določene znamke, ne glede na to da gre za čisto nove izdelke. Samo toliko, da ne bi prišlo do kakšne zmede v razumevanju... :)
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov