Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 27, 2009 1:31 pm

MatejW je napisal/-a:Na avto.net pa ga ni ne? Ker ga ne najdem :cry:

Je na avto.net, 2007 letnik sta tak sam dve kie, una pri AH Drev je od mojga brata.

Seata ma zdaj. Pred kio je mel nissana, pa še enga seata pa renaulta, pa fiata pa ne vem kaj še vse, tak da nikakor ni značkar, ubistvu noben pri nas ni značkar.

edit..evo link da neboste preveč iskal

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3378192&show=1
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne dec 27, 2009 1:54 pm

nebom se vtikal v vaše posle..
verjetno tudi moja slika prejšnjega posta ni merilo za pogovor. sicer se meni ne zdi moker volan (vsaj spodaj ni, kjer so ozke in dolge- pravilne lise), ampak nima veze.

kar sem si želel in upal da bojo menjali po faceliftu je armaturna plošča. od vetrobranskega stekla do skoraj kolen poteka enobarvna na pogled ne ravno najbolj prijetna plastika. dobro pa pustimo ta na pogled in se vrnimo k dizajnu.. potrebovali bi malenkosti, ki bi razbile to monotonost, malenkost spremenjene zračnike in malenkost več kroma/aluminija bodisi med kazalci, kljukami, prehodi, itd.. tako kot pepelnik, držalo za pijačo in druge stvari lahko ob kakšni inovaciji z odpiranjem/sklapljanjem in iznajdljivosti doprinesejo k boljšemu izgledu je enako pomembno, da sedeži ne izgledajo kot nekoč in nimajo recmo za pomik naprej/nazaj še vedno za oprijem železno palco spodaj itd.. mislim, da tipka in kakšen prefinjen mehanizem nebi bistveno podražili vsega skupaj. osebno nisem značkar, ampak fascinira me še vedno, da radi kritizirate nekoga, ki popljuva iz prve roke izdelek. glede na to, da nobena stvar ni večna in popolna bi bilo smoterno opozorit sem in tja na kakšne nepravilnosti. ne pa vedno idealizirati in opevati.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 27, 2009 2:03 pm

Jerch_ je napisal/-a:nebom se vtikal v vaše posle..
verjetno tudi moja slika prejšnjega posta ni merilo za pogovor. sicer se meni ne zdi moker volan (vsaj spodaj ni, kjer so ozke in dolge- pravilne lise), ampak nima veze.

kar sem si želel in upal da bojo menjali po faceliftu je armaturna plošča. od vetrobranskega stekla do skoraj kolen poteka enobarvna na pogled ne ravno najbolj prijetna plastika. dobro pa pustimo ta na pogled in se vrnimo k dizajnu.. potrebovali bi malenkosti, ki bi razbile to monotonost, malenkost spremenjene zračnike in malenkost več kroma/aluminija bodisi med kazalci, kljukami, prehodi, itd.. tako kot pepelnik, držalo za pijačo in druge stvari lahko ob kakšni inovaciji z odpiranjem/sklapljanjem in iznajdljivosti doprinesejo k boljšemu izgledu je enako pomembno, da sedeži ne izgledajo kot nekoč in nimajo recmo za pomik naprej/nazaj še vedno za oprijem železno palco spodaj itd.. mislim, da tipka in kakšen prefinjen mehanizem nebi bistveno podražili vsega skupaj. osebno nisem značkar, ampak fascinira me še vedno, da radi kritizirate nekoga, ki popljuva iz prve roke izdelek. glede na to, da nobena stvar ni večna in popolna bi bilo smoterno opozorit sem in tja na kakšne nepravilnosti. ne pa vedno idealizirati in opevati.

Točno.

Glede na to, da je moj brat prevozil 85kkm s tem avtom, je verjetno opazil kaj je narobe, ne pa nekateri, ki ste ta avto vidli samo ja jumbo plakatu pa še to od daleč.

Kar se pa designa tiče, avto sploh ne zgleda slabo ( pred fl ), za ta denar je več kot soliden nakup za povprečnega voznika, več pa ni potrebno. Je vsaj prislilia druge k nižanju cen in k ponujanju bogatejše opreme, kot dolgo tega japonci, in too je največ vredno, še vedno pa lahko izbereš kakšen drug avto, če nočeš kie.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Ne dec 27, 2009 2:33 pm

Smesno se mi samo zdi da en dan nabija poste da je kia oh on sploh, pol pa nasledni dan presinfa gor in dol...
Pa barva zbledela? Mi ne deluje zbledela na sliki.
speedfreak je napisal/-a:Nažalost sem :roll: , ma brat kio ceed letnik 2007, s cca 80kkm prevoženih, pa mu se dobesedno razpada, barva bledi, non-stop nekaj škriplje, ropoče...vglavnem ni to-to.

Pred tem pa si napisal da notranjost vse ok in da je ok avto :lol:
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 27, 2009 2:41 pm

Notranjost v smislu dizajna, ne pa kvalitete, mah ne da se mi več ubadat , sej ratujete hujš k VAG fani...

Prid avto pogledat v živo pa ti bo jasno.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne dec 27, 2009 2:43 pm

Samo oprali bi ga pa tudi lahko.

Prav tako ima previsoko ceno - avto ima že 80.000km!

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 27, 2009 2:46 pm

simply je napisal/-a:Samo oprali bi ga pa tudi lahko.

za njo so dali 9200...v dobrih dveh letih je cena padla z 17000 na 9000. S tem da je marsikatera AH sploh ni hotela ker je KIA, oziroma sama AH , ki prodaja kie, je ponujala mislim da okol 6000 e za njo. SRAMOTA

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne dec 27, 2009 2:51 pm

Mogoče je bila že nova predraga. ;)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 27, 2009 2:58 pm

simply je napisal/-a:Mogoče je bila že nova predraga. ;)

good point ;)

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Ne dec 27, 2009 4:49 pm

Nova je bla tak al tak predraga ce je bla 17k z osnovno opremo. Neusnjen volan ipd.

Vazno da je barva zbledela.
Slika

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Ne dec 27, 2009 4:58 pm

Dobr, nehite...
Kdaj pride 1.6 94kw? Pa sorentov 2.2crdi, se bo to kaj pojavilo v ceedu?

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 27, 2009 5:26 pm

MatejW je napisal/-a:Nova je bla tak al tak predraga ce je bla 17k z osnovno opremo. Neusnjen volan ipd.

Vazno da je barva zbledela.

ni glih osnovna oprema, ma avt klimo cd changer, ubistvu vse razn usnjenga volana

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne dec 27, 2009 7:16 pm

MatejW je napisal/-a:Pa barva zbledela? Mi ne deluje zbledela na sliki.

Slika je eno, realnost pa drugo. Kolk avti dobri na slikah (na avto.net) delujejo, pa so v živo druga zgodba - vdrtine, risi, .....

Tako da je najbolje, da si jo greste v živo ogledat....
Slika

himi

Napisal/-a himi Po dec 28, 2009 9:00 am

Kdaj pride 1.6 94kw? Pa sorentov 2.2crdi, se bo to kaj pojavilo v ceedu?

Baje, da bo ta motor na voljo kmalu po novem letu. Kar se pa dizla iz Sorenta tiče, ga pa v cee'du ne bo! Je pa možno, da bo Kia ponudila manjši 2.0L motor, ki izhaja iz iste družine kot Sorentov in ima 184 konjev.

Ta motor je že na voljo v novem hyundaiju ix35, pričakujemo pa, da se kmalu pojavi tudi v drugih avtomobilih iz tega koncerna.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To dec 29, 2009 9:14 am

Glede škripanja in pokanja plastike so bili prvi primerki Ceedov res malo bolj problematični. Sem tudi sam imel priliko vozit tak (testni) avto. Pri Proceed-ih je pa zgodba mal drugačna, no vsaj pri mojemu, ki je letnik '09. Saj sem ter tja se pojavi kak zvok, ampak ni nič kritičnega oz. nič bolj kot pri avtomobilih drugih znamk, tudi tistih, ki v očeh 3/4 tega foruma uživajo veliko večji ugled! Sem vozil ali pa bil vožen že v precej znamkah, tako da vem o čem govorim. To je pač ene sorte psihološki moment - v Kii bomo takoj opazil kako škripanje, v VW-ju ali BMW-ju bomo pa to podzavestno nekam potlačil. :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To dec 29, 2009 9:43 am

speedfreak je napisal/-a:

za njo so dali 9200...v dobrih dveh letih je cena padla z 17000 na 9000. S tem da je marsikatera AH sploh ni hotela ker je KIA, oziroma sama AH , ki prodaja kie, je ponujala mislim da okol 6000 e za njo. SRAMOTA

Še preveč so mu dali, glede tega, da je bolje opremljen zdaj nov niti 14K(ta starejši model).

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 03, 2010 4:51 pm

Ceed je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:

Še preveč so mu dali, glede tega, da je bolje opremljen zdaj nov niti 14K(ta starejši model).

Potemtakem je 2 leti stara kia vredna ene 6000 evrov :-P :-P ...sami seb v skledu pljuvate :roll:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne jan 03, 2010 5:45 pm

@speedfreak

Ti si res smešen, a pričakuješ, da, ko boš dal avto na cenitev, te bodo vprašali koliko si dal za novga? Pa poglej mal ostale avte, pa boš videl, da je pri ostalih ravno tak, tisti, ki pa navijajo ceno ga lahk prodajajo 10let.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po jan 04, 2010 2:55 am

Ceed motiš se..
tipični primer stroge cenovne politike je toyota. tam ni popustov, pogajanj glede na mesto nakupa. vse avtohiše imajo enake cene, dogovarjaš se lahko za drobiž ala strešne nosilce, kljuko.. cene so stabilne, nekih strašnih akcij ne ppoznajo.

na drugi strani je opel, ki z raznoraznimi akcijami umetno pospešuje prodajo in diskreditira obstoječe kupce novih avtov. zbija jim vrednost, kar dodatno in neposredno vpliva na ugled znamke.

če bi se cene dvigovale ali zgolj ostale iste, bi to pomenilo, da se je proizvod dobro prijel, da je povpraševanje nad pričakovanji in da prodajalci verjamejo, da jim kupci na dolgi rok zaupajo in jih bodo zadržali brez posebnih akcij.

pred tremi leti je bila cena 17.000, danes 14.000 in če bi "ju3" 12.000 bo to dobro za konkurenco, bodoče nove kupce, splošno blaginjo itd. pa vendar slabo za obstoječe stare kupce in, ko bodo le tej ponovno pred njihovim nakupom "bestbuy" avta bodo dobro premislili. predvsem, če se jim sploh splača prodati. potem pa še, če je smiselno spet kupiti hitro izgubljajočo premičnino..

res je tudi, da luksuzni avti proporcionalno izgubljajo še dosti več, pa vendar se mi zdi, da je ceed vodilni v razredu. živele akcije in popusti :lol:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jan 04, 2010 7:30 am

@Jerch_ Sploh ni res, pri toyoti so še pred kratkim imeli ogormne popuste, Verso za 16K, aurtis za 12, Yaris...
A pol misliš, da, ko bo lastnik čez kako leto prodajal versota, ga bodo vprašali, če je dal 16K ali 20K, ko ga je kupil?
Normalno je, da, ko pride nov avto na trg je drag in mu sčasoma pada cena.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov