Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: 2013 Peugeot 308 II.

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 10, 2014 8:49 am

Pogledaš malo teste, gole številke, opremo, motorno paleto, ergonomijo, ... pa vidiš, da pač je boljši in ga z razlogom še vedno uporabljajo kot merilo v razredu. Ne pravim, da gre za neko blazno razliko, ampak trdit, da je sploh ni, je pa malo mimo. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Sr sep 10, 2014 10:30 am

Glede na napisano, a potem tisti, ki ne kupi golfa, kupi slabši avto? Pa reciva znotraj enakega razreda in za podoben denar.

Meni se to ne zdi.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 10, 2014 12:40 pm

V večini primerov, gledano kot celota, da, če gledamo objektivno in ne kaj se komu zdi. Sicer je pa na internetu več kot dovolj testov in podatkov, da se o tem lahko prepričaš.

Kakšne prioritete ima kdo, kaj ga moti in kaj ne, kaj mu je bolj všeč, kaj si lahko privošči ipd., pa seveda privede do tega, da bo nekomu kakšen konkurent bistveno bolj ustrezal.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr sep 10, 2014 2:05 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Pogledaš malo teste, gole številke, opremo, motorno paleto, ergonomijo, ... pa vidiš, da pač je boljši in ga z razlogom še vedno uporabljajo kot merilo v razredu. Ne pravim, da gre za neko blazno razliko, ampak trdit, da je sploh ni, je pa malo mimo. ;)

Sem trdno prepričan da so evropski novinarji vse kar si gor napisal upoštevali....razen če so jih Peugetovci podkupili kot Volkswagen Adac :roll:

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Sr sep 10, 2014 2:30 pm

Jaz tudi mislim, da kot celota je Golf boljši avto. Pač so drugi vzroki zakaj se odločijo za konkurenčno znamko. Veliko kupcev se že po izgledu odloči kateri avto bo kupil in pač golf ni za tiste kupce. Veliko jih je tudi takih, ki golfa nebi kupili samo zato ker je golf.

Peugeot je naredil velik korak naprej s tem modelom, a še vedno ni prehitel konkurence. Če logično pomislimo jo tudi ne more, ker so koncerni kot so VW, ford in toyota premočni. Imajo veliko več sredstev na razpolago, so globalni in lahko črpajo tehnologijo iz drugih znamk.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 10, 2014 2:33 pm

@For: Poglej tudi posamezne teste teh istih novinarjev in upoštevaj, da se naziv avto leta podeljuje vsako leto, se ne ponavlja in se ponavadi podeljuje svežim modelom, tako da tudi če nekdo porine na trg avto s prostornostjo in uporabnostjo Multivana, porabo Tesle S, udobjem S klase, voznimi lastnostmi M5-ke in ceno Sanderota, ga bo že takoj naslednje leto nekdo prehitel.

Po tvoji logiki je vsak avto, ki prejme naziv avto leta, absolutno najboljši v svojem razredu v tem letu al kako točno si to predstavljaš?

Vsekakor si je pa 308 ta naziv (če upoštevaš, kaj so dejansko kriteriji pri tem izboru) popolnoma zaslužil.
Slika

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

Napisal/-a spektr Sr sep 10, 2014 3:03 pm

Vsakemu svoje, hvala bogu da imamo izbiro.

Ne zagovarjam ne Golfa, ne Peugeot-a. Ampak, kar se tiče dinamike, občutka na volanu itd, so ponavadi francozi bolj tako tako. Kar se tiče pa dizajna, majo pa spet oči svojega malarja. Bi rekel, da več drznosti je na strani Peugeota. Če pogledaš pa golfa zadnjih ne vem...10 let..pa...khm..
lp dejan

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr sep 10, 2014 3:20 pm

Ma ja....priznam da je Golf tehnološko naprednejši, (na račun zanesljivosti) ampak jaz sem tisti ki se mu je Golf zameril, ki me je prevečkrat pustil na cedilu... in mu ne zaupam več.
To z avtom leta pa tudi nekaj šteje....ni pa nujno da je zaradi tega najboljši. Sem pa vesel da konkurenca za manj denarja prodaja enako dobre avtomobile. ;)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr sep 10, 2014 3:28 pm

Podpis pod (pred)zadnji post. :D
Me je @for prehitel. =P

Se pa absolutno ne strinjam z odebeljenim...

Glede na napisano, a potem tisti, ki ne kupi golfa, kupi slabši avto? Pa reciva znotraj enakega razreda in za podoben denar.

V večini primerov, gledano kot celota, da, če gledamo objektivno in ne kaj se komu zdi. Sicer je pa na internetu več kot dovolj testov in podatkov, da se o tem lahko prepričaš.

Nimam proti Golfu nič. Kot celota je dober paket. Nikakor pa ne moreš rečt, da je najboljši. Prosim koga, da mi razloži zakaj naj bi bil najboljši "paket".
Resno me zanima. Konkurenca je že tako napredovala, da BISTVENIH razlik NI. Šteje le še osebni okus.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Sr sep 10, 2014 3:43 pm

tomzzi je napisal/-a:Podpis pod (pred)zadnji post. :D
Me je @for prehitel. =P

Nimam proti Golfu nič. Kot celota je dober paket. Nikakor pa ne moreš rečt, da je najboljši. Prosim koga, da mi razloži zakaj naj bi bil najboljši "paket".
Resno me zanima. Konkurenca je že tako napredovala, da BISTVENIH razlik NI. Šteje le še osebni okus.

Povej konkurenta, pa ti lahko napišem prednosti pred njim. Fora golfa je ravno v tem, da ni v eni stvari najbolši, ampak je pri vseh stvareh dober ali boljši.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr sep 10, 2014 3:48 pm

Bat_zajla je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:Podpis pod (pred)zadnji post. :D
Me je @for prehitel. =P

Povej konkurenta, pa ti lahko napišem prednosti pred njim. Fora golfa je ravno v tem, da ni v eni stvari najbolši, ampak je pri vseh stvareh dober ali boljši.

Ne bi rekel, da pri vseh. =P Pa ne bom govoril o designu naprimer, ker je to stvar osebnega okusa.
Itak pa nima smisla naprej debatirat, ker je to debata v neskončnost.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr sep 10, 2014 5:22 pm

:pop: :pop: :pop: :pop: :pop: :pop: pa še dobre so.

lp

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe okt 24, 2014 11:01 pm

Enkrat me je nekdo nekje prosil da poslikam podovozje ;)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne okt 26, 2014 10:20 am

Ve morda kdo, če ima 308 luči za osvetlitev ovinka?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne okt 26, 2014 10:40 am

For je napisal/-a:Enkrat me je nekdo nekje prosil da poslikam podovozje ;)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Jaz sem te prosil :mrgreen: Hvala ;)

Ima pa bolje "oblečeno" dno od glavnega rivala-Golfa. Pohvalno, da je plastika pri bencinarju čez celoten predel motorja (ne meče svinjarije po motorju), ravno tako je neobičajna obleka pod plastičnim tankom goriva. Se vidi, da so delali na aerodinamiki.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne okt 26, 2014 11:34 am

308-ka tudi kot GT line (poleg 508 in RCZ-ja):
Slika
http://www.nastirihkolesih.si/peugeot-g ... oru-vozil/

Ampak pri imenih pa pri Peugeotu niso kaj preveč izvirni.
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne okt 26, 2014 2:11 pm

Še dobro da je Kia z GT pro'ceedom kopirala ime Renaulta in ne vem še koga ;)

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne okt 26, 2014 2:24 pm

Gosic je napisal/-a:Še dobro da je Kia z GT pro'ceedom kopirala ime Renaulta in ne vem še koga ;)

Še dobro, da te ob vikendih ven spustijo :mrgreen:

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Ne okt 26, 2014 2:50 pm

For je napisal/-a:Enkrat me je nekdo nekje prosil da poslikam podovozje ;)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Ali to vidim zadaj poltogo premo in zrjaveno cev izpuha med srednjim in zadnjim loncem? Kateri motor je v tem avtu?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne okt 26, 2014 4:24 pm

Ko si pogledal pri mojem prejšnem bencinarju je bil zadnji lonc kot iz škatle nikjer nobene rjavine, ker sem ga večina žgal ko psa in ni mel cajta rjavet ;)
Lp
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov