Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: 2013 Škoda Octavia lll.

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 19, 2013 12:08 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:28K € za škodo oktavijo? :shock:

kam smo prišli... nekdaj so se ti posmehovali zaradi znamke, danes pa ker si toliko plačal za njo :mrgreen:

Sicer čist ok avto, ampak pač, ni kaj "VAU" :D za 28K€ sam raje izberem jugo wagen - passat.

Ne pozabi, da se da pri Passatu praktično podvojit ceno te konkretne Octavie. ;) Tudi za Ceed-a lahko daš recimo 25k € ali več, če gledamo redne cene. Da o Golfu sploh ne govorimo. Ampak tukaj govorimo že o konkretni opremi, ki presega tudi starejšo generacijo kakšnega avta iz razreda višje.

Prideš pa do tega, da se pogosto bolj splača vzet višji razred, kot "golfovega" nabitega z opremo, ker dobiš več opreme serijsko in tudi istoimenski paketi opreme vsebujejo več "bonbončkov".
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 19, 2013 12:37 pm

tomzzi je napisal/-a:Ni pa tudi nič posebnega. Sploh pa deluje preveč pusta v notranjosti. Sploh armatura. Oziroma sama oblika le te. Ali pa so fotke krive. Mene ne prepriča.
Pa meni osebno je ta kombinacija bež, črne in nekaj kroma za kozlat grdo. Da o tem kako je to občutljivo ne govorim.
Ni zame.

Skorej sem jo že hotu naročit, ampak zdej ko sem prebral tole me je vse minil, ker če zate ni dobra pol tud zame ni. Škoda :(

Uporabniški avatar
petrolhead_RS
Nov uporabnik

Napisal/-a petrolhead_RS To feb 19, 2013 2:05 pm

Karavanska verzija:
Slika

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To feb 19, 2013 2:42 pm

verjetno si hotel tole prilepit...
Slika
Slika
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
petrolhead_RS
Nov uporabnik

Napisal/-a petrolhead_RS Sr feb 20, 2013 7:52 pm

Še ena s sprednje strani:
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr feb 20, 2013 8:16 pm

ban je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:Ni pa tudi nič posebnega. Sploh pa deluje preveč pusta v notranjosti. Sploh armatura. Oziroma sama oblika le te. Ali pa so fotke krive. Mene ne prepriča.
Pa meni osebno je ta kombinacija bež, črne in nekaj kroma za kozlat grdo. Da o tem kako je to občutljivo ne govorim.
Ni zame.

Skorej sem jo že hotu naročit, ampak zdej ko sem prebral tole me je vse minil, ker če zate ni dobra pol tud zame ni. Škoda :(

Preberi si odebeljeno. Pravtako nisem nikjer omenil, da je kot avto zanič! Verjamem, da je kot celota zelo dober avto. Ponavljam MENI OSEBNO pa je ta barvna kombinacija za kozlat grda! Pa tudi oblika armature ni nič posebnega.
Samo očitno ima polovica folka tukaj gor težave z razumevanjem prebranega. Oziroma je pol nepismenih.
Mnenje pa lahko podam a ne? Pa četudi je negativno.
Me pa veseli, da sem pomagal. ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe feb 22, 2013 12:10 am

Se strinjam, njegov post ni bil ravno povod za takšen odziv.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So feb 23, 2013 11:57 am

Copy&paste z drugega foruma:
Predvidene cene za slovenski trg:
Active 1.2 TSI 63kW 14.690€
- Ambition 1.6 TDI 18.990€
- Elegance 2.0 TDI 110kW 21.790€

To so praktično enake cene kot do sedaj, nič presenetljivega :)

trakus
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a trakus So feb 23, 2013 3:52 pm

Bil sem v salonu in sem dobil informacijo, da bi naj vse skupaj(oglaševanje,prodaja) stekla 15. marca. Kaj pa kakšna prednaročila?
Drugo vprašanje pa sicer ne leti na octavio, ampak me vseeno zanima kako je s to akcijo. http://www.skoda.si/files/si/element/fi ... ad/226.pdf
To velja samo za modele, ki so tu omenjeni, ali je mišljeno za vse? Ker piše 'katerokoli novo škodo' sedaj pa nisem ziher, tam pa tudi nisem mogel vprašati, saj sem komaj danes opazil to akcijo.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Po feb 25, 2013 11:45 am

Slika
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
FFST
Nov uporabnik

Napisal/-a FFST Po feb 25, 2013 12:02 pm

trakus je napisal/-a:Bil sem v salonu in sem dobil informacijo, da bi naj vse skupaj(oglaševanje,prodaja) stekla 15. marca. Kaj pa kakšna prednaročila?
Drugo vprašanje pa sicer ne leti na octavio, ampak me vseeno zanima kako je s to akcijo. http://www.skoda.si/files/si/element/fi ... ad/226.pdf
To velja samo za modele, ki so tu omenjeni, ali je mišljeno za vse? Ker piše 'katerokoli novo škodo' sedaj pa nisem ziher, tam pa tudi nisem mogel vprašati, saj sem komaj danes opazil to akcijo.

Velja za katerikoli avto... povsem po tvojih željah! Edini pogoj je, da gre avto po uradnem ceniku brez dodatnih popustov... Vsaj tako so meni rekli. 28% si razdeliš med prvi in zadnji obrok (mislim, da prvi ne sme bit manj kot 10%)... To je to... Mal se splača preračunat, kolk dobiš popusta ob drugih opcijah financiranja... ampak vsaj kot sem jaz računal, je bila to najcenejša opcija.

Lp U

Andro992
Nov uporabnik

Napisal/-a Andro992 Po feb 25, 2013 2:00 pm

FFST je napisal/-a:
trakus je napisal/-a:Bil sem v salonu in sem dobil informacijo, da bi naj vse skupaj(oglaševanje,prodaja) stekla 15. marca. Kaj pa kakšna prednaročila?

Velja za katerikoli avto... povsem po tvojih željah! Edini pogoj je, da gre avto po uradnem ceniku brez dodatnih popustov... Vsaj tako so meni rekli. 28% si razdeliš med prvi in zadnji obrok (mislim, da prvi ne sme bit manj kot 10%)... To je to... Mal se splača preračunat, kolk dobiš popusta ob drugih opcijah financiranja... ampak vsaj kot sem jaz računal, je bila to najcenejša opcija.

Lp U

a potem tej skupni ceni prištejemo še polog in je to končna cena, ki jo plačamo?

Uporabniški avatar
FFST
Nov uporabnik

Napisal/-a FFST Po feb 25, 2013 2:24 pm

Ne... ti si izbereš/konfiguriraš avto... po uradnem Škodinem ceniku te recimo pride 30.000 EUR. 28% (8400 EUR) plačaš skupaj prvi+zadnji obrok (razmerje si lahko prilagajaš) ostalih 72% plačaš v naslednjih 72 obrokih po 300 EUR (6 let)... to je torej 1% na mesec. Pogoj pa je, da ti prodajalec ne sme dat dodatnih popustov in je cena avta taka kot je po uradnem ceniku.
Tako lahko recimo izgleda tvoje odplačevanje takole: 3000 EUR ob nakup vozila... nato vsak mesec 300 EUR in na koncu po 6 letih še 5400 EUR... Nekaj malega je sicer menda še stroškov odobritve, itd. ampak ni veliko (kolikor se spomnim... par 100 EUR)
Vprašanje je, če imaš možnost da ti da banka recimo dober kredit prodajalec pa dober popust... morda prideš bolje skoz. Jaz sem sicer računal in nekaj obračal številke, pa je bila to še vedno najugodnejša opcija... sploh ob predpostavki, da bi dal denar od prodaje trenutnega avta vezat za 6 let... bi dobil na koncu tudi nekaj obresti in bi bil ta manever še ugodnejši.

LP U

veracoche
Nov uporabnik

Napisal/-a veracoche Po feb 25, 2013 8:38 pm

Ampak to je leasing? Se pride poleg tudi dražje zavarovanje itd.?

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Sr feb 27, 2013 9:04 am

Včeraj so začeli sprejemati naročila za novo Octavio. Osnovna 1.2 tsi active stane 14.690. Več na avtomania.com

Na spletni strani skoda.si že deluje konfigurator za novo Octavio.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr feb 27, 2013 9:54 am

Za kaj vse je treba doplačat in to leta 2013...

Ta škoda mene zadaj zlo spominja na audi a6 od letnika 2004 do 2010

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr feb 27, 2013 10:26 am

evilfury je napisal/-a:Za kaj vse je treba doplačat in to leta 2013...

Vzameš elegance pa maš vse notr :D

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr feb 27, 2013 10:29 am

Ne bi reku bixenon in led pa navigacijo taveliko nimaš noter... pa tud pod elegance je še dost dodatne opreme

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 27, 2013 10:38 am

evilfury je napisal/-a:Za kaj vse je treba doplačat in to leta 2013...

In po čem Octavia (negativno) izstopa v tem razredu? :shock: Se strinjam s kritiko splošno gledano, ampak glede na to, da pri konkurenci začneš recimo brez daljinskega centralnega zaklepanja, s šipami, ki se nočejo samodejno odpret/zapret do konca (moraš pritiskat cel čas) ali pa recimo z bobni zadaj in brez ESP-ja, je Octavia iz tega vidika čisto na mestu. To je pač če govorimo o serijski opremi, ostalo itak vidiš črno na belem, koliko te stane, tako da je isti klinac če je v paketu ali pa pač doplačaš. Ne vem recimo zakaj bi Elegance moral imet bixenon, ker ga niti noče vsak imet.
Slika

Andro992
Nov uporabnik

Napisal/-a Andro992 Sr feb 27, 2013 10:56 am

Fotr ma škodo (aktualni model) in se mi zdi da za tak denar ponuja čisto dovolj
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Harygolt in 8 gostov