Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr jan 24, 2007 11:21 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Sicer pa je glede na zgodovino FIAT-ov (razen STILO-ta) glede oblike kratko malo razočaranje - z drugimi besedami bleda senca tega, kar sta bila v času lansiranja recimo BRAVO/BRAVA

Novi Bravo nikakor ni razočaranje. Da je pa bleda senca proti nekdanjima Bravo/Brava je pa logično. Takega skoka naprej kot je bil takrat iz tipota na Bravo si je danes res težko zamislit. Moram pa priznati, da je bila desetletje nazaj Fiatova Brava (5-vrat) zame noro lep in privlačen avto, pravi užitek za oči. In tako odlično kot mi je nekoč delovala Brava, mi danes novi Bravo ne deluje več, čeprav je zelo lep.

Tudi petvratnega Stilota niso, po nekaterih začetnih idejah sodeč, načrtovali z enoprostorsko zasnovo, vendar so se očitno premislili. S takrat novim Stilotom je bilo pač potrebno nadomestiti Bravo in Multiplo hkrati, slednjo je pač trg zaradi njene posebne oblike slabo sprejel, zato se je taka odločitev zdela logična. Jasno pa je, da bi bil petvratni stilo z običajno zasnovo veliko lepši avto.

lp, mm

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jan 25, 2007 10:27 am

a je tista obvolanska ročka 3. ročka, al je to tista ročka, k bi mogla bit na desni strani? Kar se pa notranjosti tiče pa: PRELEPO :D :D Sj tud zuni je ful lep.
Slika

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Če jan 25, 2007 10:37 am

tist je ročka za tempomat ;)

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če jan 25, 2007 10:41 am

Ni slabo, edino tist carbon look v notranjosti mi deluje nekam ceneno.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če jan 25, 2007 12:29 pm

Oni spuščen je hud. zadaj in stranska linije je dobra, spredaj je pa preveč punto.

jani.vuk
Novinec

Kraj: Idrsko pri Kobaridu

Napisal/-a jani.vuk Če jan 25, 2007 12:40 pm

sej je vredu

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Če jan 25, 2007 1:57 pm

splash je napisal/-a:Oni spuščen je hud. zadaj in stranska linije je dobra, spredaj je pa preveč punto.

preveč spuščen v PS-ju zadi mi je hud.. samo preveč podoben seatu.. spredi je pa punto.. s strani pa nimam nekih resnih komentarjev... notranjost preveč alfa style kar se armature tiče.... ostalo je pa več al manj na puntotu based...
ni mi všeč....

ni mi pa jasno kaj se jeb.ejo s temi nastavki na avspuhih... kao ful etetika...
raj bi dal mal večje cevi pa da bi zgledal tko kt pa tist nastavk....bedarija skratka.. :roll:

Uporabniški avatar
Mži
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mži Če jan 25, 2007 3:30 pm

Še malo notranjosti
Slika
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jan 25, 2007 4:14 pm

Lignage je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:Sicer pa je glede na zgodovino FIAT-ov (razen STILO-ta) glede oblike kratko malo razočaranje - z drugimi besedami bleda senca tega, kar sta bila v času lansiranja recimo BRAVO/BRAVA

Novi Bravo nikakor ni razočaranje. Da je pa bleda senca proti nekdanjima Bravo/Brava je pa logično. Takega skoka naprej kot je bil takrat iz tipota na Bravo si je danes res težko zamislit. Moram pa priznati, da je bila desetletje nazaj Fiatova Brava (5-vrat) zame noro lep in privlačen avto, pravi užitek za oči. In tako odlično kot mi je nekoč delovala Brava, mi danes novi Bravo ne deluje več, čeprav je zelo lep.

Tudi petvratnega Stilota niso, po nekaterih začetnih idejah sodeč, načrtovali z enoprostorsko zasnovo, vendar so se očitno premislili. S takrat novim Stilotom je bilo pač potrebno nadomestiti Bravo in Multiplo hkrati, slednjo je pač trg zaradi njene posebne oblike slabo sprejel, zato se je taka odločitev zdela logična. Jasno pa je, da bi bil petvratni stilo z običajno zasnovo veliko lepši avto.

lp, mm

Zame je "bleda senca" in "razočaranje" pojem, ki pomeni praktično isto - lahko bi rekel tudi variacije na temo ;)

FIAT-i tega razreda zadnjih nekaj desetletji so bili "vauuuu", ko si jih videl - posebno v času lansiranja oz dokler so bili še sveži. Nekateri so še danes prijetni za oko. Recimo RITMO, REGATA, TEMPRA, MAREA WEEKEND ... , poleg dobrega dizajna so imeli vedno "konjenico" živahne sorte - na žalost so imeli tudi vedno slabo, površno izdelavo, pa tudi materiali v notranjosti so razmeroma hitro pokazali znake "utrujenosti". Upajmo, da bodo z novincem to "rakavo bolezen" odpravili.

STILO je napovedal čase, da FIAT niti sam ne ve točno kaj bi rad oz kam bi določen model uvrstil, da bi bil kupcem privlačnejši, kar so nadaljevali s CROMO. Ustvaril je neke vrste posebneže, ki pa jih kupci ne cenijo. Mislim, da bi se morali pri znamki FIAT bolj osredotočit na to, da nudijo bolj recimo temu klasične modele posameznih, uveljavljenih razredov, ekstravaganco oz posebneže pa prepustit znamki LANCIA.
MULTIPLA, je zame tak primer izgubljene priložnosti - kjer so zgolj "zgrešili" znamko - njena ekstravaganca oz oblikovna posebnost bi prej sodila pod blagovno znamko LANCIA, s seveda znamki primerno (beri: boljšo oz prestižnejšo) notranjostjo, za znamko FIAT pa bi morali narediti bolj klasično obliko - nekaj takega kot je sedaj v prenovljeni izdaji

LP

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če jan 25, 2007 9:08 pm

Ne vem no, ampak lahko bi bil bolj ubitačen, v primerjavi s tem je bil Stilo bolj poseben, pa vseeno ni bil uspešen. Za tegale Bravota se mi zdi, da z njim ne bo kaj bolje kot s predhodnikom.

Predvsem pa bi morali pogruntati kako novo ime. Bolje bi bilo že, če bi se vrnilo ime "Tipo".

Čudno se mi zdi to. S Puntom, Pando in 500 je Fiat trikrat ustrelil v polno, Croma in spet tale Bravo pa spominjata na jalove poskuse s preloma stoletja. (Kako se to sploh prebere :? :?:)

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Če jan 25, 2007 9:13 pm

halo, pa kaj je vam.... kaka bleda senca in razočaranje! novi Bravo je tak taljanski šmeker, kot ga Fiat že dolgo ni mel! če ga je sploh kdaj mel. mogoče v sedemdesetih al pa prej....no v glavnem, oblekica mu je tak lepo taljansko in modno vkrojena, da recimo DeSilvin Leon (ki sploh ni slab) proti njemu zgleda ko pohojen krof! če tega ne zapopadete iz fotk, počakejte da pride na cesto.

zdej bo, drugmirko en zmešan citroenovec, ko se bo pa ta Bravo vozu okrog bote pa vsi oh, oh in svrš, svrš! kr zapomnte si kaj sem reku :P ;) !

Multipla je pa itak ludilo od avta! una taprva seveda, ne ta restajlani crap! če ji je blo že kej za zamerit, so ble mogoče to rahlo neizrazite sprednje luči.za vse ostalo pa svaka časti in kapa dol! predvsem pa za hrabrost! sicer razumem, če komu ni lepa, je pa zato tako nenavadna, zanimiva in ma tolko edinstvenega karakterja, da vse prevaga!
meni ni grda, mi je vesela in smešna! kar šteje približno 42.793 točk več kot perfekcionistična praktičnost Folksvagnovega dolgcajt Tourana! grd mi je pa recimo Doblo! še posebej pred faceliftom!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Če jan 25, 2007 9:16 pm

zadaj in notri kar lep, spredaj pa taaak neproporcionalen čuden nos. Pri nosu bi morali biti malo bolj izvirni.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če jan 25, 2007 9:20 pm

Multipla je tudi meni ful zanimiva, tako oblikovno kot tudi duhovno. Zunanjost in notranjost sevata veliko pozitivne energije, notranjost je sploh prijetna za umret, avto deluje živ, lahko bi bil za domačo žival.

Uporabniški avatar
frenk19
Novinec

Napisal/-a frenk19 Če jan 25, 2007 9:30 pm

Men je pa tala novi bravo zelo usec. Upam da ga cim prej vidim na cestah.
Mislim pa da se bo avto kar dobro prodajal. :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če jan 25, 2007 11:46 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Multipla je tudi meni ful zanimiva, tako oblikovno kot tudi duhovno. Zunanjost in notranjost sevata veliko pozitivne energije, notranjost je sploh prijetna za umret, avto deluje živ, lahko bi bil za domačo žival.

Moram priznati, da tudi meni :oops:

V Multiplo sem se samo usedel in sem se v njej počutil odlično. Ob vsem povedanim bi lahko samo še dodal, da imajo Fiatovci izjemen smisel za barve, tako zunaj kot znotraj avta in za samo usklajenost le-teh. Resnično ni drugega proizvajalca, ki bi mu lahko na področju harmonije barv konkuriral. Pri določenih izdelkih iz koncerna Fiat se tudi da opaziti njihov visok smisel za uporabo lesenih in kromiranih dodatkov. Nemška premijska konkurenca, pa naj se še komu zdi tako odlična, se lahko skrije.

Novi Bravo je na tem področju v primerjavi s Puntom, Multiplo in Ideo nekoliko zadržan.

lp, mm

Uporabniški avatar
Mži
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mži Pe jan 26, 2007 3:14 pm

Evo nove slikce

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

himi

Napisal/-a himi Pe jan 26, 2007 6:22 pm

Tole bo kar zanimiu avtek ja, sam še vseen ne vem če bi ga raje meu kot pa Kio Ceed.
:oops:

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So jan 27, 2007 12:42 am

himi je napisal/-a:Tole bo kar zanimiu avtek ja, sam še vseen ne vem če bi ga raje meu kot pa Kio Ceed.
:oops:

Jaz o tem ne bi razmišljal niti sekundo.

lp, mm

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So jan 27, 2007 9:13 am

Avto mi zgleda svetovno, sploh zadnji del in pa kak zgledajo luči ponoči :shock: :D :D pa tut števci ne spominjajo tak fejst na alfo kot je zgledal na začetku. Edina slaba točka oblike so mi pa sprednje luči, ki so čist zgrešene in pa stikala za odpiranje/zapiranje stekel, ki so presneto fejst podobna nemški konkurenci.
Preseneča me tut, da bo očitno za v vzvratno prestavo prestavit meu prstan oz obroček(tak kot ma to nareto opel).
LP Rok

ggg
Novinec

Napisal/-a ggg So jan 27, 2007 9:23 am

meni je pa nazalost prekičast. Sem upal, da ne bodo podlegli skušnjavi.. :?
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov