IcEm4n je napisal/-a:Mito je naslednik 3V 147, Milano pa 5V 147, kaj tukaj ni jasno!?
esem je napisal/-a:martin_krpan je napisal/-a:Jaz uvrstim Alfo v skupino proizvajalcev, ki so naredili napako z zadnjo oblikovalsko smerjo.
Ko se je pojavil 8c, ki je očitno postal vzor za nadaljne avtomobile, ....
Podpis pod vse
martin_krpan je napisal/-a:Jaz uvrstim Alfo v skupino proizvajalcev, ki so naredili napako z zadnjo oblikovalsko smerjo.
Ko se je pojavil 8c, ki je očitno postal vzor za nadaljne avtomobile, je izgledal fantastično. Všeč mi je tudi bilo, da se je zaradi svoje ekskluzivnosti razlikoval od ostalih Alf. Vendar je bilo navdušenje javnosti očitno takšno, da so se v tovarni odločili, da bodo tako oblikovani tudi ostali modeli. Poteze so najprej prenesli na Mi.TO in sedaj (v malce manjši meri) na novi 147. Vendar so naredili eno napako: Nov obraz Alf je zame premalo agresiven in športen, preveč blag. Ko vidim Mi.Ta na cesti pomislim, da gre za luksuzni retro avtomobil za ženske. A takšne avte bi morala oblikovati Lancia in ne Alfa. Stara 159 takoj pokaže, da gre za športni avto za voznike, ki jim je poglaviten užitek v vožnji. Saj Mi.To in 147 nista grda, a pogrešam prav to. Zdi se mi, da je celo nova Astra, ki je narejena za mase, bolj agresivna.
Enako velja za preostanek avtomobila. Ni napačen, a spet manjka dinamičnosti in športnosti in tudi originalnosti. Adijo časi, ko so imele Alfe najmanjši prtljažnik; sedaj je tudi pri njih funkcionalnost pred obliko.
tha_man je napisal/-a: slike lahko delajo krivico (ali pa medvedjo uslugo).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov