speedfreak je napisal/-a:Drugmirko

, vse čestitke za opis tega novega stvora zavitega v folijo ne vem česa
Mogoče se bo nekaterim tule zdelo bogokletno ampak meni je avto enostavno obupno nikakav, dolgočas premešan z dodatki kiča, uglavnem bruh od avta, sploda zadaj in od strani...stari a4 je bil IMO neprimerljivo bolj eleganten, čeprav še vedno dolgčas od dolgčasa.
Edino kar se ne strinjam z Mirkotom je mnenje o a5, meni osebno je tudi a5 obupen, še posebno v wanabee moderni beli barvi s 16 col feljugami...tu ga bmw 3 coupe nese na celi črti, da o kakem drugem avtu niti ne govorimo.
Skratka..razočaran sem nad novim audijevim designom.
še en off...tiguana sploh ne komentiram raje, ker začnem zehat ko ga vidim

thnx :P
sicer se o okusih načeloma nima smisla prerekat in mislim, da je čist ok, če maš tak radikalno stališče o izgledu nove štirice. meni tudi ni kej posebnega, grda mi pa ni. in za A5 res milim, da je zelo lep avto, ki v umirjeno a zelo samozavstno eleganco štrli iz nemškega povprečja kot aristokratski gurman med kopico zašpehanih zeljejedov na lokani pruski veselici :P ! sam tiste ledaste neumnosti po lučeh bi ble lhko malo manj češko izvedene....
se tudi strinjam, da je čar premium znamke v tem, da si sam zdefiniraš, kaj bi mel not.... ampak, meni je fajn, če se lahko sprdam okrog vrste okrasnih letev v kabini, možnosti zamenjave sedežev, volana, barv armature in notranjosti, vrste prevlek in takih stvari. ne pa da ti za kr orenk količino dnarja prodajajo skoraj gol avto, vsako stvar iz strahovito dolgega seznama dodatne opreme pa opizdijo ko da je zmijski znoj! recimo, citroen ma samo en "premijski" avto, C6... in na seznamu njegove dodatne opreme je sam ene pet al šest stvari. vse ostalo je že not. in to, da avto ni čisto pravi premium, po mojem ni zato, ker "diskontno" razdajajo gomilo opreme ampak zato, ker so rahlo nefleksiblni ravno pri spreminjanju zgoraj naštetih stvari. majo samo en volan, samo eno vrsto zica, lajštice po aramturi so morda dve in tudi, če majo kej, kar si si zaželel in to recimo v model ki ga kupuješ vgrajujejo za tržišča francije in italije, tega ne moreš dobit, ker to vgrajujejo samo v modele za tržišča francije in italije! zato citroen nebi bil premium tudi, če bi bli njihovi avti najboljši na svetu!
in če že vlečem spet citroena po zobeh.... pri njih mi je še posebej všeč glih to, da so v oblikovanju ubrali ravno obraten princip od audija. audijevi modeli so si izjemno pobni, čeprav je vask detalj na njih drugače izveden. z drugimi besedami..... da bi ugotovil, da niso enaki se je treba igrat igrico "poišči razliko". kot v mikijevem zabavniku al pa cicibanu :P . citroeni pa so na si na prvi pogled popolnoma različni avtomobili! in dolgo jih moraš gledat, da pogruntaš, da je C4 v bistvu razpotegnjen C3 in da je C6 enako, kot je podoben Cx-u, podoben tudi C4-ki.
ps. Tiguana pa tudi jaz ne maram kej preveč... zame je to Passat na debelih fedrih, ki z grdo armaturo iz Golfa Plus glumi da je terenski Golf! ampak, so pa za svoj razred bolj radodarni pri osnovni opremi in veliko manj požrtni pri cenah (včasih celo iste) dodatne opreme, kot so pri premiumski sestrski znamki.