Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: 2010 Audi A1

Napisal/-a ~toMmy~ To jun 14, 2011 8:16 am

Gosic je napisal/-a:Ampak vas pri tem miniju prav nič ne moti armatura? Danes sem namreč pretipal celo armaturo. Avto je imel ceno 32000€, armatura pa je slabša kot v Cliotu 2 generacije. Trda kot kamen. Da o števcu niti ne govorim.

To je pa avto, kjer zaradi užitka v vožnji na takšne stvari čisto pozabiš, sploh če je v igri Cooper S! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To jun 14, 2011 8:29 am

@CHAN
Če bi to bilo res, pol ženske takih avtov ne bi vozle... Mini je npr. v italiji status očetovega sinčka/hčere in to je italijančkom edino pomembno, da se bodo z minijem vozli po centru in da jih bodo vsi etiketirali kot premožne, to jim je glavna skrb. Kakorkoli obrneš je žalost, da daš toliko keša za avto in ima slabše plastike kot i20...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jun 14, 2011 8:36 am

Splošno gledano sem zelo občutljiv na plastiko ipd., tudi v Miniju me je zmotilo vse skupaj pred par leti, ampak odkar sem ga vozil, mi je milo rečeno vseeno, ker imaš med vožnjo vedno nasmešek na obrazu. Še vedno je meni notranjost boljša kot v Cliu RS, pa ne po kvaliteti določenih materialov, ampak po počutju v avtu.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To jun 14, 2011 8:52 am

Ceed je napisal/-a:@CHAN
Če bi to bilo res, pol ženske takih avtov ne bi vozle... Mini je npr. v italiji status očetovega sinčka/hčere in to je italijančkom edino pomembno, da se bodo z minijem vozli po centru in da jih bodo vsi etiketirali kot premožne, to jim je glavna skrb. Kakorkoli obrneš je žalost, da daš toliko keša za avto in ima slabše plastike kot i20...

Saj zato pa pravim:

CHAN je napisal/-a:... Pravi kupec Minija bo prej doplačal za močnejšo motorizacijo - "frajlice" in "frajlkoti" izvzeti ...

Pravih, ljubiteljskih kupcev Minija pa je dejansko manj, kot kupcev, ki želijo z Minijem kupiti status.

Če pa se osredotočimo nazaj na A1, ga kljub za ta razred izjemni notranjosti (odlična ergonomija, odličen izbor plastičnih oblog :!: ) popolnoma tepe neizrazita oblika, kar se kaže v prodajnih št.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To jun 14, 2011 11:31 am

CHAN je napisal/-a:Če pa se osredotočimo nazaj na A1, ga kljub za ta razred izjemni notranjosti (odlična ergonomija, odličen izbor plastičnih oblog :!: ) popolnoma tepe neizrazita oblika, kar se kaže v prodajnih št.

Meni je notranjost v A1 čisto ok, ...verjetno predvsem zato, ker ni tiste lakaste plakstike na armaturi, ker je ne morem videt.

Neizrazita oblika? Meni zunanjost res ni všeč, vendar pa ji ne bi nikoli mogel očitat neizrazitosti, saj se mi zdi oblika povsem značilna.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jun 14, 2011 12:33 pm

Lignage je napisal/-a:
CHAN je napisal/-a:Če pa se osredotočimo nazaj na A1, ga kljub za ta razred izjemni notranjosti (odlična ergonomija, odličen izbor plastičnih oblog :!: ) popolnoma tepe neizrazita oblika, kar se kaže v prodajnih št.

Meni je notranjost v A1 čisto ok, ...verjetno predvsem zato, ker ni tiste lakaste plakstike na armaturi, ker je ne morem videt.

Neizrazita oblika? Meni zunanjost res ni všeč, vendar pa ji ne bi nikoli mogel očitat neizrazitosti, saj se mi zdi oblika povsem značilna.

Značilna je že, ampak ji manjka malo "popra", ki ga imata recimo Mini in DS3. Spet Clio RS se prodaja na račun odlične lege, A1 je pa po moje preveč mlačen, da bi se ne vem kako dobro prodajal. Enostavno nima neke izrazite prednosti v tej "ligi" oz. njegove prednosti ne štejejo dosti za kupce takšnih avtomobilov.
Slika

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Ne jun 19, 2011 2:19 pm

Sem imel A1 na testni vožnji (1.6 tdi) in moram rečt, da sem bil zelo pozitivno presenečen glede voznih lastnosti. Super se pelje za tako majhen avto + izdelava in materiali so OK.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne jun 19, 2011 8:23 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Značilna je že, ampak ji manjka malo "popra", ki ga imata recimo Mini in DS3. Spet Clio RS se prodaja na račun odlične lege, A1 je pa po moje preveč mlačen, da bi se ne vem kako dobro prodajal. Enostavno nima neke izrazite prednosti v tej "ligi" oz. njegove prednosti ne štejejo dosti za kupce takšnih avtomobilov.

Si ne znam najbolje predstavljat kaj naj bi ta "poper" pravzaprav bil(?). Slabo se zagotovo ne bo prodajal. Izrazita prednost pa so (za mnogo potencialnih kupcev) tudi že štirje krogci na obrazu. Pa tega zdaj nisem mislil slabšalno, ampak tako preprosto je.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Ne jun 19, 2011 8:59 pm

Lignage je napisal/-a:Si ne znam najbolje predstavljat kaj naj bi ta "poper" pravzaprav bil(?). Slabo se zagotovo ne bo prodajal. Izrazita prednost pa so (za mnogo potencialnih kupcev) tudi že štirje krogci na obrazu. Pa tega zdaj nisem mislil slabšalno, ampak tako preprosto je.

Toliko o prodaji: od lansiranja modela v septembru 2010 pa vse do marca 2011 je bilo v Evropi prodanih 28.000 primerkov (mnogo izpod plana), izdelanih pa 50.000! Samo na nemškem trgu jih je bilo 40% registriranih pri trgovcih ... v istem času je največji konkurent Mini prodal 42.000 primerkov. Številke že sedaj povedo vse, glavna kritika nemških trgovcev pa je pozicioniranje previsoke cene.

Vir: http://www.autobild.de/artikel/audi-a1- ... 72133.html

Ter še zanimiv epilog nemških trgovcev: http://www.autobild.de/artikel/audi-a1- ... 80557.html
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Po jun 20, 2011 11:19 am

CHAN je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:Si ne znam najbolje predstavljat kaj naj bi ta "poper" pravzaprav bil(?). Slabo se zagotovo ne bo prodajal. Izrazita prednost pa so (za mnogo potencialnih kupcev) tudi že štirje krogci na obrazu. Pa tega zdaj nisem mislil slabšalno, ampak tako preprosto je.

Toliko o prodaji: od lansiranja modela v septembru 2010 pa vse do marca 2011 je bilo v Evropi prodanih 28.000 primerkov (mnogo izpod plana), izdelanih pa 50.000! Samo na nemškem trgu jih je bilo 40% registriranih pri trgovcih ... v istem času je največji konkurent Mini prodal 42.000 primerkov. Številke že sedaj povedo vse, glavna kritika nemških trgovcev pa je pozicioniranje previsoke cene.

Vir: http://www.autobild.de/artikel/audi-a1- ... 72133.html

Ter še zanimiv epilog nemških trgovcev: http://www.autobild.de/artikel/audi-a1- ... 80557.html

ja... konkurent Citroen pa je, če se prav spomnem planov pred začetkom prodaje, planiral letno prodati 25k "nišnih" DS3, leto pa je končal s prek 90.000 prodanimi primerki... =P.

če gledaš tako, je trenutno A1 res prodajni flop! kar pa ne pomeni, da je slab avto...
živeo drugmirkooooo!!!!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jun 20, 2011 12:11 pm

Saj je pri nas enako, na avto.net jih je 80% testnih.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po jun 20, 2011 10:06 pm

@CHAN: Sem se prenaglil. Hvala za informacijo. Bomo videli kako bo v bodoče.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jun 20, 2011 10:40 pm

premalo avta za preveč denarja :arrow: pa naj bo 100x audi.....

PS. tisti 1.2 s samo 86KM bi moral začet pri 12.000 eur in že ta bi moral "nekaj imet"......

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr jun 22, 2011 11:55 am

Vaše želeno vozilo je pripravljeno!
Vaše želeno vozilo Cena
A1 Ambition 1.6 TDI
dizel / 77 kW/105 KM / 5-stopenjski / 3-vrata
Uradno izmerjena poraba goriva: 3.9l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 103g/km
Emisije dušikovih oksidov (NOx): 0,095g/km EUR 20.300,01
Zunanji laki
misano rdeča bis./ ledeno srebrna kov. EUR 528,39
Sedežne prevleke blago ali usnje
Barva notranjosti: črna/jet siva
Talna obloga: črna
Armaturna plošča: črna

alarmna naprava EUR 330,04
ALU platišča, 7,5Jx18, 5-kraka Podrobnost EUR 1.704,48
Audi hold assist EUR 66,63
avtomobilska dvigalka EUR 0,-
Bluetooth predpriprava za mobilni Podrobnost EUR 649,26
klima paket Podrobnost EUR 964,-
navigacijski sistem MMI plus EUR 2.916,21
paket notranjih LED luči EUR 153,40
parkirni sistem zadaj EUR 362,59
povečano prvo polnjenje goriva EUR 21,77
sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah EUR 55,79
s line svileno napa usnje EUR 1.749,41
s line športni paket EUR 1.298,19
strešna loka v kontrastni barvi EUR 385,83
strešno okno, panoramsko EUR 968,46
volan, usnjen 3-kraki Podrobnost EUR 142,56
zvočniki; BOSE zvočni sistem EUR 763,92
Skupaj: EUR 33.360,95

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan So avg 27, 2011 10:49 am

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So avg 27, 2011 12:18 pm

Mater izgleda slabo...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So avg 27, 2011 2:26 pm

sašo5 je napisal/-a:premalo avta za preveč denarja :arrow: pa naj bo 100x audi.....

PS. tisti 1.2 s samo 86KM bi moral začet pri 12.000 eur in že ta bi moral "nekaj imet"......

Audi se ti zdi drag, a po drugi strani te je sram nosit jakno znamke "lidl" pa kavbojke "hofer". Znamka je važna. Provaj kašni punci kupit za dariu parfum "eurospin fragrance" 200ml za 8€ pa poročaj koliko dober efekt si naredu na njej :)
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko So avg 27, 2011 4:29 pm

Blinder je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:premalo avta za preveč denarja :arrow: pa naj bo 100x audi.....

Audi se ti zdi drag, a po drugi strani te je sram nosit jakno znamke "lidl" pa kavbojke "hofer". Znamka je važna. Provaj kašni punci kupit za dariu parfum "eurospin fragrance" 200ml za 8€ pa poročaj koliko dober efekt si naredu na njej :)

jaz se pa popolnoma strinjam s sašotom... avto je absolutno predrag, ne glede na to, da je Audi! sicer A-enke nisem vozil, sem si ga pa ogledal... sicer so okusi individualna kategorija ampak vseeno lahko rečem, da zgleda "jadno"... še posebej v notranjosti, ki je en velik, žalosten in pust gumiflex!
torej, analogija je ravno obratna.... je*eš take hude znamke "izlaznega outfita", za katere si skeširal hrpo dnarja, feeling je pa tak, ko da nosiš "hofer" kavbojke in "eurospin fragrance" aftershave... ;).

mini , mito, in ds3 ga v tem pogledu absolutno prekašajo in vsaj dva od njih tudi nudita več vsebine za veliko manj denarja! zelo dvomim, da bi podobno (ali bolj) nakrcanega 110 konjskega dizelskega ds3, spravil čez 23jurjev! pa bi glih tak mel usnjene zice, navigacijo, avtom. klimo, parkirne senzorje, dober hi-fi sistem, dvobarvno karoserijo... itd. pa še menjalnik s 6. prestavami za na povrh...

apropo dvobarvne karoserije... zakaj je po zgornjem eksemplarnem "stroškovniku" za dvobarvno karoserijo treba plačat dvakrat ?!?... najprej jo zaračunajo v postavki imenovani "misano rdeča bis./ ledeno srebrna kov. EUR 528,39", drugič pa v postavki imenovani "strešna loka v kontrastni barvi EUR 385,83" :huh:
živeo drugmirkooooo!!!!

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So avg 27, 2011 4:46 pm

Audi a1. Mislim, da se je audi s tem modelom krepko vgriznil v jezik. Se spomnite takratnega audija a2, oblika je bila en sam polom, cena v takšnih višavah da glava peče, prodajne številke pa za nikamor. Smešno strategijo ima audi; ponujajo avto, ki je v grobem le za dva potnika, prtljažni prostor je podoben mojemu večjemu kovčku, osnovna oprema je pa za nikamor. Sem na eni priredtivni sedel v temu malčku, pripeljal se je šef ene izmed mariborskih avtohiš. Kvaliteta je v avtu res na nivoju, občutek je najmanj takšen kot v audiju a3, kar je odlično. Ampak kakšna porazna pustost v notranjosti. Cena omenjena modela je krepko presegala 30 tisočakov. Halo ? Sploh se ne čudim, da sem na cesti do danes srečal vsega skup le kakšnih 10 primerkov pa še tisti so bili reklamni :) Če bi avtu dali osnovno ceno okrog 12 tisočakov bi razumel, ker je pač audi in nikoli ne bomo doživeli modela ki bo štartal pri 8 tisočakih. In sploh se ne bi čudil čez par let, da bom bral članek kako zaustavlajo proizvodnjo tega malčka. Ali pa pač počakajmo ko bodo na trgu 3 ali 4 leta stari primerki z ceno, ki bi jo praktično danes moral imeti nov osnovni model aenke :)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So avg 27, 2011 7:21 pm

Tukaj se tudi jaz strinjam. Občutno predrag za to kar ponuja. Pa naj bo 100x Audi. To ni to. Tukaj so res brcnili v temo.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov