Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- So avg 29, 2009 8:22 am

ban je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:
šelebajzer je napisal/-a:1.2 TSI (čakam še cenik za 1.4 TSI), bele barve, 17col, znižal 15mm, temna stekla, RDC510, parking senzor, highline oprema in par mankosti bi bila oprema zame, kjer bom verjetno takega vzel.... :P

1.4 TSI (122 KM) pri Polotu ni na voljo in tudi ne bo...

S--LINE je napisal/-a:Če ga boš po lastni želji naročil vrjetno med 5-10% ker je avto še dokaj nov.

:rofl

Nekateri niste resni oziroma res nimate pojma o določenih stvareh...na Polotu bo vsak popust tja do 5 % že zelo zelo velik uspeh! :roll:

Mislš? Pr golfu ga lahko dobiš tud 10.

Pri Touaregu pa 15 % če veš, kaj želim s tem povedati! ;)

Marža prodajalca ni enaka za vse modele v prodajni paleti ampak je odvisna od modela do modela! Poenostavljeno povedano je pa tako, da dražji ko je model, večjo maržo ima prodajalec in posledično stranka lahko pričakuje tudi večji popust...hkrati je pa tudi tako, da na začetku (ko je veliko zanimanje / povpraševanje po avtu) sploh ni za pričakovati kakšnihkoli popustov! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus So avg 29, 2009 8:28 pm

Danes sem jih spet nekaj videl in mi avto počasi ratuje kr všečen. Pred nekaj časa sem ga mel tut na testni vožnji in sem bil navdušen nad vodljivostjo in okretnostjo. Motil je le skromen motor (1.4 85 km) in čričkanje v enem delu armature, vendar gre tu verjetno za kako manjšo napakico, ki jo lahko mehaniki poštimajo. Pelje se pa res lepo in čez ovinke ga je bilo kar veselje priganjat. Tudi to, da je malo ožji, je meni sedaj celo boljše, saj se tako lažje izognemo kakšni nerodni situaciji.
Prostora res nima tudi spredaj na pretek, vendar ob moji višini to ne bi bil nikakršen problem. Še vedno čakam na kakšno veselo novico v zvezi z GTI-jem. Potem pa na lov za kakšen lep popust. :)

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po avg 31, 2009 6:04 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Kojot
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

polo s2000

Napisal/-a Kojot Po avg 31, 2009 7:01 pm

novi S2000[/img]
Priponke
Prototyp S2000.jpg

Uporabniški avatar
Kojot
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

polo S2000 WRC

Napisal/-a Kojot Po avg 31, 2009 7:02 pm

Polo S2000 WRC
Priponke
Prototyp S2000 WRC.jpg

CST Blacky
Novinec

Kraj: Ljubno ob Savinji

Napisal/-a CST Blacky Po sep 14, 2009 9:19 pm

http://www2.autoportal.hr/200909046608/ ... d-103.html

tle piše da naj bi biu 1.2 TSI motor na voljo v začetku novembra, seveda z ročnim 6 st. menjalnikom

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered So sep 19, 2009 6:47 pm

Kaj pa 1.4 tsi, a bo tudi v kaki civilni različici, ali bo tiso že kar GTI. Pomoje je 1.6 tdi 110KM zmagovalern za tale avto. Kar se pa trenutnih bencincev tiče, 1.2 in 1.4 85KM mi pa ni jasno kaj se gredo ti nemci, že 1.4 85KM res nikamor ne gre sploh v klanec, potem pa sta še dva motorja nižje, katastrofa, ta novi polo nima več teže jugota pismo, kdaj bodo to dojeli. Sploh pa ko ti še pol leta stalno laufa klima, katera vzame še tretjino moči tem malim brencljem. 1.4 tsi 120KM bi bil glih tapravi za lepo vozit IMO.

CST Blacky
Novinec

Kraj: Ljubno ob Savinji

Napisal/-a CST Blacky So sep 19, 2009 9:17 pm

1.4 TSI naj bi biu na voljo samo za GTI s 170KM in to samo v kombinaciji s DSG 7 menjalnikom, ročnega naj ne bi bilo, na voljo naj bi biu še dizel motor s okoli 135KM....

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So sep 19, 2009 9:59 pm

fiatpowered je napisal/-a:Kaj pa 1.4 tsi, a bo tudi v kaki civilni različici, ali bo tiso že kar GTI. Pomoje je 1.6 tdi 110KM zmagovalern za tale avto. Kar se pa trenutnih bencincev tiče, 1.2 in 1.4 85KM mi pa ni jasno kaj se gredo ti nemci, že 1.4 85KM res nikamor ne gre sploh v klanec, potem pa sta še dva motorja nižje, katastrofa, ta novi polo nima več teže jugota pismo, kdaj bodo to dojeli. Sploh pa ko ti še pol leta stalno laufa klima, katera vzame še tretjino moči tem malim brencljem. 1.4 tsi 120KM bi bil glih tapravi za lepo vozit IMO.

Bi zanimivo videt številke prodaje. Takih avtov se največ proda z švoh motorjem.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj So sep 19, 2009 10:48 pm

85KM je čisto normalno za tak avto. Stara Ibiza ima verjetno več kilogramov kot tale polo pa gre ok po mojih izkušnjah.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne sep 20, 2009 9:03 am

Petersilj je napisal/-a:85KM je čisto normalno za tak avto. Stara Ibiza ima verjetno več kilogramov kot tale polo pa gre ok po mojih izkušnjah.

dvomim da ima stara ibiza več kg
oz. je to skoraj nemogoče, saj morajo današnji avtomobili dosegati 5 zveztic kar pomeni le dodatna teža, poleg tega pa verjetno tudi polo ni izjema in je z novo generacijo spet nekoliko zrasel
tako da 85 bencinskih km je premalo ;)

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Ne sep 20, 2009 9:12 am

kljukec je napisal/-a:
Petersilj je napisal/-a:85KM je čisto normalno za tak avto. Stara Ibiza ima verjetno več kilogramov kot tale polo pa gre ok po mojih izkušnjah.

dvomim da ima stara ibiza več kg
oz. je to skoraj nemogoče, saj morajo današnji avtomobili dosegati 5 zveztic kar pomeni le dodatna teža, poleg tega pa verjetno tudi polo ni izjema in je z novo generacijo spet nekoliko zrasel

samo da veš, novi polo je lažji od prejšnjega pola ;)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Ne sep 20, 2009 9:31 am

hladni je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:
fiatpowered je napisal/-a:Kaj pa 1.4 tsi, a bo tudi v kaki civilni različici, ali bo tiso že kar GTI. Pomoje je 1.6 tdi 110KM zmagovalern za tale avto. Kar se pa trenutnih bencincev tiče, 1.2 in 1.4 85KM mi pa ni jasno kaj se gredo ti nemci, že 1.4 85KM res nikamor ne gre sploh v klanec, potem pa sta še dva motorja nižje, katastrofa, ta novi polo nima več teže jugota pismo, kdaj bodo to dojeli. Sploh pa ko ti še pol leta stalno laufa klima, katera vzame še tretjino moči tem malim brencljem. 1.4 tsi 120KM bi bil glih tapravi za lepo vozit IMO.

Bi zanimivo videt številke prodaje. Takih avtov se največ proda z švoh motorjem.

ja pa ne samo pr polotih...sploh pri vw se prodajo osnovne različice, lih tolko da je nov vw.

Čisto tako za informacijo, ker ste nekateri spet pametni o stvareh o katerih se vam očitno niti sanja ne! 80 % vseh Polotov je naročenih s srednjim nivojem opreme (Comfortline) in 1.4 bencinskim motorjem (85 KM). Osnovnih 1.2 motorjev ter osnovnega nivoja opreme (Trendline) se praktično sploh ne naroča...

kljukec je napisal/-a:

dvomim da ima stara ibiza več kg oz. je to skoraj nemogoče, saj morajo današnji avtomobili dosegati 5 zveztic kar pomeni le dodatna teža, poleg tega pa verjetno tudi polo ni izjema in je z novo generacijo spet nekoliko zrasel

Polo je pri novi generaciji res zrasel, vendar pa je hkrati glede na prejšnjo generacijo "shujšal" za 7 odstotkov! ;) In 85 KM v Polotu je za normalno vožnjo (preverjeno) več kot zadosti...

Kar se pa posameznih motorjev tiče je pa ob nakupu potrebno vedeti, kje in zakaj se bo avto uporabljal...tudi 1.2 mlinček se v okolju, za katerega je bil ustvarjen (mestna in primestna vožnja) odlično obnese! Za razne internetne dirkače pa verjamem, da tudi 1.4 TSI (170 KM) v Polotu GTI ne bo zadosti! :roll:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne sep 20, 2009 9:52 am

alergičen ratam, ko vidim da v števcih ni tistega za temp. motorja :roll: prokleto šparanje.....

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne sep 20, 2009 12:08 pm

O mater, tega sploh nisem opazil, res bi lahk imel kazalec temperature.

Ne vem, 85KM je dovolj, za mestno vožnjo. Ampak če misliš it s takim avtom na AC z več kot 2osebama in še klimo, je pa bolje, da greš z vlakom. Moral bi imet vsaj 100KM, da bi bil resnično dovolj za vse primere vožnje.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne sep 20, 2009 1:03 pm

mogoče ga ima pa v digitalni obliki?
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne sep 20, 2009 2:30 pm

Ceed je napisal/-a:O mater, tega sploh nisem opazil, res bi lahk imel kazalec temperature.

Ne vem, 85KM je dovolj, za mestno vožnjo. Ampak če misliš it s takim avtom na AC z več kot 2osebama in še klimo, je pa bolje, da greš z vlakom. Moral bi imet vsaj 100KM, da bi bil resnično dovolj za vse primere vožnje.

sm mel do pred kratkim corso z 90 konji in priblizn tok kilami kot jih ma polo pa je sla z dvema osebama pa klimo kadar hoces 180 in več, tak da mislim da je to dost za na ac...čeprav ta avto ni sploh namenjen temu btw.
Mene pri novem malem golfu moti to, da nima nič prostora, zelo slabo s ev njemu pocutim, pa sem ga resno mislil nabaviti
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Ne sep 20, 2009 3:15 pm

85 konjev se sicer ne zdi mal, vendar avto res slabo potegne, sploh v klanec. vsak dan vozim 307 1,6 110 km, ki pa je kr dost tezji, pa tudi ob isto osebah dost bolj gre. Za vse ostalo mi je pa polo preceej bolj fajn.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne sep 20, 2009 4:47 pm

Ceed je napisal/-a:O mater, tega sploh nisem opazil, res bi lahk imel kazalec temperature.

Zakaj že bi moral it z vlakom? Lepo se postaviš na vozni pas in se pelješ 100, pa problem rešen. Tudi z 1.2 motorjem in 60 KM se brez težav, da vozit po avtocesti, le hitrost vožnje moraš prilogodit motorju - nekje 100 spet. Sam sem brez težav, s polnonaloženim avtom ter 60 konjiči prevozil + klimo prevozil več kot 1.000 km, pa ni bilo težav. Je pa res, da ni vožnja takšna kot če mam 525d :).

V splošnem pa sem še vedno prepričan, da je 1.4 s 85 KM v avtu ranga Polo dovolj, podobno kot je nekje dobrih 100 KM dovolj rangu Golfa. Za lagodno vožnjo in pospeške v vsaki situaciji, pa res potrebuješ več.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne sep 20, 2009 5:45 pm

Saj prihaja tudi 1.2 TSI z 105 KM. Optimalen motor + nižje zavarovanje.

Vgrajujejo ga že v A3, pa tudi Golf VI ga bo dobil. :)
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov