Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

zany
Uporabnik

Re: 2010 Ford Focus III

Napisal/-a zany To avg 02, 2011 11:37 pm

Tudi jaz sem bil na dopustu presenečen, da sem srečal kar lepo število novih focusov na cesti. Se pa popolnoma strinjam kot je že nekdo dejal, da barva odigra kar veliko vlogo. Sem imel pa srečo, da sem opazil še novo sedan verzijo focusa temno sive barve in avto izgleda presneto fajn :)

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before Ne avg 14, 2011 8:00 am

Tudi jaz sem na dopustu v Izoli, konec meseca julija, videl kar dva! Enega temno sivega in enega rdečega - rdečega kot v TV oglasu. Po tem pa niti enega več! Sedaj so na cesti le tisti, ki so prodani iz zaloge, pravi boom pa še pride, saj večina ljudi naroči avto po svojih željah, te pa je treba šele izdelati. Mislim, da bo koncem septembra zapeljalo na naše ceste kar precej novih Focusov.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Ne avg 14, 2011 8:41 am

Zadnjič sm vidu dva karavana srebrnega in črnega. Črn je bil ful lep tak pomanjšan mondeo.

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Ne sep 04, 2011 7:09 am

Če ima vozne lastnosti boljše od konkurence, kot jih je imel predhodnik, potem je to to. Res, da je malo predrag in pa manjka dizelaš s 140 KM :(

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before Ne sep 04, 2011 8:38 am

svetilnik je napisal/-a:Če ima vozne lastnosti boljše od konkurence, kot jih je imel predhodnik, potem je to to. Res, da je malo predrag in pa manjka dizelaš s 140 KM :(

Je pa zato tukaj, poleg šibkejšega 1.6 115 KM, tudi 2.0 163 KM dizelaš! ;)

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po sep 05, 2011 5:41 pm

Focus limuzina z Individual usnjenimi prevlekami:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

http://www.auto.cz/test-ford-focus-seda ... isek-61374
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Po sep 05, 2011 5:48 pm

Prva limuzina srednjega razreda, ki ne izgleda kot da je bila narejena samo in izključno za azijski trg. Sploh v kakšni temnejši barvi je še lepši.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 05, 2011 6:32 pm

DragonForce je napisal/-a:Prva limuzina srednjega razreda, ki ne izgleda kot da je bila narejena samo in izključno za azijski trg. Sploh v kakšni temnejši barvi je še lepši.

Če nasplošno misliš, se nikakor ne morem strinjat s tabo, čeprav je lep kup zelo zgrešenih. Limuzinska različica je kar posrečena, ampak v tem rangu imaš recimo:

Slika
Slika
Slika

Meni še vedno sprednji odbijač pri tem Focusu deluje zelo kitajsko...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Po sep 05, 2011 7:26 pm

Vsi tvoji zgoraj našteti so mi všeč ;) (sploh Volvo)

Jaz sem mislil bolj podaljšane hatchback, kot so bili prejšnji Focus, Opel Astra, kakšen Peugeot 206 ali pa Megan prejšnje generacije ipd. Ko samo dodajo podaljšan prtljažni prostor na hatchbacka, brez kakšnih dodelav linije, potem pa vse skupaj izgleda zelo kitajsko, nedovršeno.

So pa novejše limuzine v tem razredu zelo všečne, ker so dizajnirane posebej. Jetta, Fluence (meni osebno je všeč), ali pa prihajajoča Astra sedan, po nekih špekulacijskih slikah se obeta lep primerek.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po sep 05, 2011 7:32 pm

Zanimiv, men pa lih novi vw delujejo precej cheap kitajsko. Prejšnja generacija passata je mela neprimerno lepšo in bolj luksuzno masko, prav tako jetta. Krom na maski je naredil svoje.

BTW, a ni volvo iz zgornje slike focusov "bratranc"?

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Po sep 05, 2011 7:38 pm

Ja, prejšnji Focus si je delil podvozje z Mazdo 3 in S40/V50. Zdajšnji pa nevem točno kaj ima, mogoče isto, dodelano podvozje?

montblanc
Nov uporabnik

Napisal/-a montblanc Po sep 05, 2011 11:14 pm

Nikakor se ne morem navadit na ta nagravžno grd kobrast gobec.... neglede v kateri barvi.... a niso bili vsi prejšnji modeli veliko bolj posrečeni in skladni ? :?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To sep 06, 2011 12:48 am

jack86 je napisal/-a:Zanimiv, men pa lih novi vw delujejo precej cheap kitajsko. Prejšnja generacija passata je mela neprimerno lepšo in bolj luksuzno masko, prav tako jetta. Krom na maski je naredil svoje.

Meni pa ravno obratno, nove linije pri VW so mi izredno všeč, ker so tako "čiste", med tem ko večina rine v stotine prepletenih linij. Prenovljeni Passat mi je neprimerno lepši od predhodnika, ki mi je dejansko iz dneva v dan bolj grd, če ga primerjam z novim, deluje mi tudi dosti bolj masivno (in agresivno), skratka bolj "resno". Jetta je imela v primerjavi z navadnim Golfom bolj luksuzno masko, zadek mi pa nikoli ni potegnil. Nova mi deluje precej bolj "high class", manj okroglin in linije, ki rahlo spominjajo na Audija (A4), dejansko mi podobno kot S50 (za svoje čase) deluje, kot bi sodila kakšen razred višje.

Focus v HB različici že zadaj malo spominja na (napihnjeno) Fiesto (manjši avto), spredaj so pa ti trije trikotni "zračniki" stisnjeni na sredino in meni vse skupaj deluje zelo neskladno. Med tem ko je recimo VW na podoben način oblikovane reže na sprednjem odbijaču uporabil za vizualno razširitev Golfa in Scirocca R, jim je pri Focusu z njimi uspelo prvi konc "ošiljit". Svoje dodajo še tiste štiri reže na dnu odbijača, ki mi sploh delujejo zelo aftermarket. Nikakor se ne morem navadit na to novo obliko in mi deluje kot korak nazaj.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To sep 13, 2011 6:40 pm

V Frankufrtu se je zgodila premiera Focusa ST. Dokaj nepričakovana novost je karavanski ST, rezerviran za Evropo.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Mnenja o obliki nisem spremenil. Še vedno me spominja na ribo z ogromnimi usti. Trenutno edini avto (do prihoda Fieste ST), kjer je športna ''GTI'' različica grša od ostalih civilnih verzij.

http://www.auto.cz/ford-focus-st-kombi- ... 2011-61561
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany To sep 13, 2011 6:42 pm

se popolnoma strinjam glede oblike :)

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 To sep 13, 2011 7:03 pm

pa smo se pred časom zgražali nad sitom za mihe pri Peugeotih :D
Prejšnji model mi je še zmeraj lepši. Pustimo času čas. Mogoče se ga še privadimo.

Aja, Fordovci. A še zmeraj velja, da je plastika v notranjosti pri slabše opremjenih modelih bolj boga? Ker sem se vozil v Mondeu, ki ni bila ne Ghia in ne Titanium oprema, pa mi je bila armaturka in tapete na vratih zakon na otip :)

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before To sep 13, 2011 7:26 pm

Ne morem se znebiti občutka, da vsi želijo "karavane" poriniti v kategorijo športnih avtomobilov. Tako se na primer nova Oplova Astra karavan sedaj ponuja kot "sport tourer", za Ford Focusa ST karavan, pa sem ravnokar izvedel iz zgornjega prispevka. :shock:
Kakorkoli že, o okusih nima smisla razpravljati, kaj je komu všeč in kaj ne, vsekakor pa ST izgleda športno, agresivno, kar tovrstnemu avtu tudi pritiče. Glede cenenosti plastičnih delov v focusih pa bi rekel tole: imam Focusa letnik 2007 (tistega pred face liftingom), z opremo nivoja Trend in moram reči, da so vsi plastični deli, ki jih vsakodnevno uporabljam, oziroma z katerimi prihajam v stik, povsem solidni. Material armaturke pa je itak premium kvalitete. Edino deli na vratih, ki so pri nekaterih avtih tapicirani, so iz trše plastike. A teh, kot sem že rekel, ob vsakodnevni običajni uporabi, sploh ne opažiš.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To sep 13, 2011 8:06 pm

Slika

martin_krpan je napisal/-a:Še vedno me spominja na ribo z ogromnimi usti.

Slika

:lol: :lol: :lol:
Slika

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik So sep 24, 2011 7:27 am

Kar pa je najpomenbnejše, ponovno ima najboljše vozne lastnosti... pred golfom, astro, giulieto... ;)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So sep 24, 2011 7:39 am

svetilnik je napisal/-a:Kar pa je najpomenbnejše, ponovno ima najboljše vozne lastnosti... pred golfom, astro, giulieto... ;)

Kako ponovno? Sej dvojka focus ni imel najboljših voznih lastnosti. Ne vem kje poberate ta t.i. dejstva glede na to, da so vsi rekli, da se je novi focus " pomehkužil " v voznih lastnostih. Samo vprašam ker ne vem. Hvala ;)

lp
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov