Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe okt 19, 2007 4:06 pm

O hidravliki je govora, to dokazujejo tudi knofi na armaturi. Bo pa imel C5 dve vrsti vzmetenja, elektroviskoznega in hidravličnega, kar bo v veselje predvsem prodajalcem.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench So okt 20, 2007 12:03 am

z eno besedo poezija

Po xantiji so mene spet pridobili v tem razredu na stran citroena
Slika

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So okt 20, 2007 10:04 am

Eden najlepših avtov svojega razreda, tako limuzina kot karavan.

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

Napisal/-a enzospotenzo So okt 20, 2007 11:01 am

speedfight je napisal/-a:Izredno lep avto! Ima mogoče kdo mere avta? Ker mi deluje precej golomazno velk :?: So spet dal not tist brezčutn volan, kjer se vrti samo zunanji obroč?

lp

...brezčuten?...si že probal? ...meni se zdi (ta brezčuten volan) po dveletni uporabi prav super.V bistvu sploh ne veš da je kaj drugače, le gumbe (sploh hupo) imaš vedno na pravem mestu :P
Poizkusi pa povej! :twisted:
It is better to lose a moment in your life than your life in a moment.

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

Napisal/-a enzospotenzo So okt 20, 2007 11:02 am

btw c5 je pa super (prvi vtis), so me presenetili v pozitivo...
Bravo Citro!
It is better to lose a moment in your life than your life in a moment.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So okt 20, 2007 1:52 pm

Zdaj, ko sem videl te bolj "naravne" slike, mi je še lepši. To je več kot obetavno, da na neuradnih fotkah deluje boljš kot na prvih predstavitvenih. Ponavadi je pri drugih avtih ravno obratno :)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Priponke
Citroen_C5_new.jpg

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento So okt 20, 2007 2:52 pm

Lepo narejeno! Velik napredek pri obliki glede na prejšen model. Notranjost zgleda lepa in tudi kvalitetna, samo kdo se bo pa znajdu med tistim miljonom gumbov na volanu in sredinski konzoli :roll:

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek So okt 20, 2007 3:31 pm

gumbov na konzoli je vec, ker ima radio se telefon....na volanu pa se mi zdi (stel ravno nisem, priznam), da jih je tu nekje, ce ne mogoce kak manj, kot pri audiju na tunelu (mmi & stuff)
kaj vem, izgleda kot kvantni preskok v kvaliteti in haptiki (ma ja, bo treba pocakat in preslatat zadevo), le gumb za vse stiri zmigavce se mi zdi ogabno dalec od voznika :?

zanimajo me pa najbolj sedezi,na slikah so videt lepo konturirani, kako pa bo to v zivo videt in cutit, pa se pustim presenetit...

in pa presenecenje, v zadnjem autobildu soga se nemci nekam sumljivo hvalili :shock:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter So okt 20, 2007 5:09 pm

enzospotenzo je napisal/-a:...brezčuten?...si že probal? ...meni se zdi (ta brezčuten volan) po dveletni uporabi prav super.V bistvu sploh ne veš da je kaj drugače, le gumbe (sploh hupo) imaš vedno na pravem mestu :P

A ni glih obratno? da maš potem hupo, glasnost... vedno na napačnem mestu razen ko voziš naravnost?
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! So okt 20, 2007 6:30 pm

Tomcatter je napisal/-a:
enzospotenzo je napisal/-a:...brezčuten?...si že probal? ...meni se zdi (ta brezčuten volan) po dveletni uporabi prav super.V bistvu sploh ne veš da je kaj drugače, le gumbe (sploh hupo) imaš vedno na pravem mestu :P

A ni glih obratno? da maš potem hupo, glasnost... vedno na napačnem mestu razen ko voziš naravnost?

Ja, ampak vedno točno veš da je tam... Mene moti že hupa na volanu, veliko hitreje najdem tisto obvolansko, ki vedno stoji na istem mestu, tudi v ovinku.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So okt 20, 2007 9:56 pm

dobek je napisal/-a:zanimajo me pa najbolj sedezi,na slikah so videt lepo konturirani, kako pa bo to v zivo videt in cutit, pa se pustim presenetit...:

Notranjost, razen armature, spominja precej na pežojevo štiristosedmico. Tudi sedeži, ki v C5 delujejo kot izboljšani iz 407, oz. športnejši z večjim oprijemom. Če pogledaš v notranjost Peugeota 407, ni težko ugotovit, kaj so vzeli za osnovo.
dobek je napisal/-a:in pa presenecenje, v zadnjem autobildu soga se nemci nekam sumljivo hvalili :shock:

Naj ga kar hvalijo. Nič ne dam na mnenje nemcev. :/:o:/

dobek, počakaj še pol leta, ko bosta na trgu nova Vectra in Passat coupe. C5 pa se bo seveda znašel z njima na velikem testu. In rezultat bo naslednji:

Prvi bo Passat, druga Vectra, tretji pa C5.

Sicer bo zaključek tak, da je C5 zelo dober avto, vendar še ne dovolj, da bi ujel nemško konkurenco.

Akterji (avtomobili) so vedno novi in novi, zgodba in sklepna misel pa vedno isti. Brezveze :?

C5 v vožnji: http://video.autoplus.fr/category/1

lp

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So okt 20, 2007 11:44 pm

Lignage je napisal/-a:In rezultat bo naslednji:

Prvi bo Passat, druga Vectra, tretji pa C5.

Sicer bo zaključek tak, da je C5 zelo dober avto, vendar še ne dovolj, da bi ujel nemško konkurenco.

Akterji (avtomobili) so vedno novi in novi, zgodba in sklepna misel pa vedno isti. Brezveze :?

En velik podpis pod tole. Žal pa tudi slovenski testi niso dostikrat drugačni.

citro_fan
Nov uporabnik

Napisal/-a citro_fan Ne okt 21, 2007 6:21 am

Mene pa tele ocene prav "en drek" brigajo. Samo enkrat sem se spozabil in sem Citroena zamenjal za Opla ... že prvi dan mi je bilo žal.
Način vožnje se pri "trdih nemcih" s hidravliko pač ne more meriti ...
Ko sem kupoval Xantio, mi je trgovec povedal, da je veliko takih, ki zamenjajo, potem pa čez nekaj let "pridejo vsi nazaj" ... :idea:
udobno se peljati, to me veseli ...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne okt 21, 2007 9:21 am

To bo držalo. Jaz od nekdaj vozim nehidravlične citroëne, vendar so že ti udobnejši od vsega drugega in mi je vse ostalo trdo, neudobno, traktorsko. Ko sem parkrat probal hidravliko, sem se odločil, da bodo vsi moji naslednji avtomobili hidravlični do konca življenja.

citro_fan
Nov uporabnik

Napisal/-a citro_fan Ne okt 21, 2007 9:38 am

Samo za ilustracijo:
1 leto stara Xara (lastnica boljša polovica) vs 10 let stara Xantia (lastnik moja malenkost) pred menjavo vseh hidravličnih buč (je že postajal "trd").
Kadarkoli se je treba peljati po Ižanki (Ljubljančani to ceto poznajo ...), je vselej na sporedu: "A lahko gremo s tvojim avtom ...?"

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne okt 21, 2007 9:44 am

Če pa hidravlika ''crkuje'' skoz. :roll: :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Ne okt 21, 2007 9:48 am

Jah no, enim nam je pa slabo zaradi vsega tega plavanja. Vsakemu svoje. ;) Ne eno ne drugo ni merilo za (ne)kvaliteto avtomobila. Sicer pa je smešen tale citroen-fan dialog o hidravliki in zagovor o njeni uporabnosti, ko nihče ni rekel nič nasprotnega. :P Obramba pred napadom.press :vc
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne okt 21, 2007 9:52 am

Saj jo ne branimo, hvalimo jo. In ne govorimo o kvaliteti vozila, ampak o udobju. Ti je ziher še nisi probala.

To je tako kot z avtomatskim menjalnikom ali klimo, ko enkrat probaš, greš težko nazaj.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Ne okt 21, 2007 10:00 am

Bil je ogromen, bel, vesoljski, prostoren skoraj za zakonsko posteljo. Bil je...XM. Kolegica ga je skoraj vzela...a žal je bil predračun za popravilo (uganeš česa...) prevelik. Drugače pa svetoven avto, meni eden lepših serijskih avtov. In kljub temu, da ni tako lepo plaval čez luknje kot bi moral, je bilo preveč za moj želodec. Žal. Drugače bi si ga že sama omislila. Udobje je stvar posameznika.

Joie, ne tako suvereno o tem kaj sem probala in kaj ne. Vseeno mislim, da se premalo poznava oz sploh ne ;)
Obey me. You'll be happier.

citro_fan
Nov uporabnik

Napisal/-a citro_fan Ne okt 21, 2007 10:05 am

xandrej je napisal/-a:Če pa hidravlika ''crkuje'' skoz. :roll: :roll: :roll: :roll:

Od leta '86 je to trenutno 5. avtomobil s hidravliko. Pri NOBENEM ni bilo s hidravliko nobenega problema (To, da je na cca 5 let dobro buče menjati - ali pa vsaj regenerirati - spada pod tekoče vzdrževanje in ni ravno nevemkako drago. Od C5 II dalje pa tudi to vzdrževanje baje odpade). Po tolikih letih uporabe, ti "strah pred hidravliko" nekako splahni ... :idea:
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov