lizard je napisal/-a:Če kaj drži je to to kar pravi sašo5. Osnovni sedeži so definitivno eni najslabših, bočna opora gor ali dol. Sicer se v novem, oprostite prenoveljenem Passatu še nisem peljal, ampak sedeži (tile osnovni iz slike) ne morejo biti kaj dosti drugačni. Pač to je VW, pa verjetno še od katere firme klasika, da so osnovni sedeži klopce.
Sem pa danes videl ravno tega srebrnega Passata, kateri je na avto.net-u z MS tablicami, pa je v živo celotna pojava avta precej klavrna. Bočna linija, ki je enaka stari ni skladna z novo masko in ritjo. Na splošno gre najvelčji minus maski, ki mogoče paše VW Polu, Passati pa ne, predvem vodoravne krom lajsne in nazaj potegnjene luči ne pašejo k ostalemu delu avta, predvsem ne k boku avta. Sicer pa itak nisem in nikoli ne bom interenest tega avta, tako da me zaenkrat to ne skrbi.
sašo5 je napisal/-a:Tattoo- je napisal/-a:Od kdaj se pa sedeži ocenjuje na podlagi slik...zapelji se s konkretnim avtom in potem ocenjuj kvaliteto sedežev in bočne opore?!Kar se pa oblike tiče pa avto v živo izgleda veliko boljše, kot pa na fotografijah...in tudi pri sami vožnji je kar nekaj izboljšav (predvsem je v kabini bistveno tišji, kot predhodnik)!
ko je prejšnja serija (3C) prišla ven, sem se zgrozil ob slikah "comforlinejovih" sedežev, ko sem se prvič vsedel v takrat novega Passata, je bilo prav zaradi sedežev razočaranje veliko(na petici golfu, Comforline odličen, celo osnoven Trendline ni tako zanič)..........Highline ali Sportline je pa druga zgodba, ampaj vseeno bi bili lahko "podaljšljivi" (sedalni del) kot pri Audiju, ali pa pri konkurenci......zato ne napeljuj vode na svoj mlin, ali si zatiskaj oči pred dejstvi in pograjaj tisto kar ne velja oz. bi moralo biti boljše.... vsaj pri doplačljivi opremi
sašo5 je napisal/-a:No, primerjava dva segmenta nižje rangiranega povrhu pa še več kot desetletje starega avta, ni na mestu.............nisi zastopil(vsaj mojega posta ne) pravim, da bi Comforline, ki je doplačljiv paket, moral imeti boljše sedeže; pa čeprav samo na pogled.....
P.S in sedaj mi še povej o Comforlinejovih sedežih v 3CNičem podobno, ne na "uč" ne za sedet.....
sašo5 je napisal/-a:No, primerjava dva segmenta nižje rangiranega povrhu pa še več kot desetletje starega avta, ni na mestu.............nisi zastopil(vsaj mojega posta ne) pravim, da bi Comforline, ki je doplačljiv paket, moral imeti boljše sedeže; pa čeprav samo na pogled.....
sašo5 je napisal/-a:P.S in sedaj mi še povej o Comforlinejovih sedežih v 3CNičem podobno, ne na "uč" ne za sedet.....
~toMmy~ je napisal/-a:Moram reč, da so se tehnično kar potrudili pri tej prenovi. Če na kratko povzamem...
-vsi dizli so opremljeni s sistemom Start&Stop ter regeneracijo zavorne energije
Sistem, primeren velemestom, bo v podkaravanški vasici prišel bolj težko do izraza. Omenjeni sistem bo ob optimalnih pogojih v največjem "rush hour" med Celovško in Dunajsko privarčeval 0,02l. Omenjeni varčevalni sistem pa demantira že vsako bolj aktivno pospeševanje ob zeleni semaforski luči.
-sistem za prepoznavanje utrujenosti voznika
Sistem je manj sofisticiran od Volvovega ( http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=7&id=51 ), ter funkcionira samo ob premikih volana, ipd ter posledično predvidi utrujenost voznika. Glede na serijskost sistema že od opremskega paketa Comfortline dalje se pač porajajo dvomi o sistemu, ki ga ponuja samo premijski razred.
-Lane Assist lahko samodejno sledi voznemu pasu
Najbrž zelo spodoben sistem, ki pa ne prepoznava specifičnega grafičnega talenta slikarjev slovenskih cestišč, s konkretnim manjkom oziroma pogosto obledelostjo črt na cestiščih.
-tempomat z samodejnim uravnavanjem razdalje
Že navaden tempomat je v delovnih dneh nemogoče uporabljati na poligonih, namenjenih slonjim dirkam madžarsko romunske tovorne konjenice. Glede na zgoščenost, npr. ljubljanske obvoznice, ter posledično nemogočo prakso držanja kolikor toliko spodobne varnostne razdalje med vozili, je najbrž nemogoče razmišljati o smiselnosti uporabe radarskega tempomata. Praksa neuporabe se kaže že tudi v čedalje frekventnejših evropskih avtocestnih mravljiščih.
-parkirni sistemi sposobni samodejno parkirat oz. upravljati z volanom pri parkiranju bočno in v boks
Prvič: Rad bi videl junaka, ki bo ob 4-ih popoldne v centru Ljubljane (npr. kakšna Resljeva) ustavil kompletno kolono ter čakal in čakal na sistem, da preveri vse možne parametre, da bo uspel bočno parkirati. Drugič: Nekako imam občutek, da bo prej popustil ego moškega voznika pred ostalimi soudeleženci (sopotniki, mimobežno naključni), češ da ne zna bočno parkirati. Ženskemu spolu bo oproščeno...
-samodejno zaviranje v sili pri mestni vožnji
Glede na zadnje teste ( http://www.avto.info/Novosti/ADAC_test- ... optimalno/ ), sistema pred kakšnim vrtcem ravno ne bi rad preizkušal!!! Hkrati bo potrebno paziti, če bo slučajno deževalo, snežilo ali pač avto ne bo opran že nekaj tednov, pa sistem ne bo deloval optimalno
-vlečna kljuka popolnoma neopazno skrita, ko ni v uporabi
Saj za vraga se lahko že vsaka aftermarket kljuka "odšraufa" ter skrije v najgloblje dele prtljažnika. Nekako pa ne verjamem, da bo Passat postal vsakodnevno delovno živinče, namenjeno prikoličarstvu. Za te namene imajo v hlevu druga kljuseta (beri: Amarok).
-klimatizirani masažni sedeži
Priznam, zelo fajn se sliši - poleti vam bo "premoženje" hvaležno, celulitna rit pa bolj napeta.
-odpiranje prtljažnika z gibom noge pod zadnjim odbijačem
Na to čaka vesoljno občestvo družinskih očetov že od pamtiveka! Vendar omenjeno družinsko občestvo VEČINOMA kupuje karavane...
-no pa pač stari sladkorčki kot so 4motion, DSG in DCC
4motion imeti je fino, racionalnež pa se vpraša, kolikokrat na leto pa se sploh rabi 4x4 pogon? Za vse ostale uporabnike pa so na voljo povišane terenske/SUV opcije. DSG....ok...nič mi ne pade na pamet. DCC pa je roko na srce predraga opcija glede na ponujeno - ne rečem za zračno vzmetenje luksuznih limuzin ali SUV, kjer RES pride do izraza.
Ni slabo za "starčka"
Se strinjam pri tehniki je pač passat pred vso ne premium konkurenco v razredu.S tistim odpiranjem prtljažnika pa so pri pametnem ključu prehiteli celo renaulta,to bi moral imeti vsak avto tega razreda.~toMmy~ je napisal/-a:Nekaj za tiste, ki jim ni pregrd ali predolgočasen...![]()
http://www.youtube.com/watch?v=r48eoU0H ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=rOnb-EQc ... re=related
Moram reč, da so se tehnično kar potrudili pri tej prenovi. Če na kratko povzamem...
-vsi dizli so opremljeni s sistemom Start&Stop ter regeneracijo zavorne energije
-sistem za prepoznavanje utrujenosti voznika
-Lane Assist lahko samodejno sledi voznemu pasu
-tempomat z samodejnim uravnavanjem razdalje
-parkirni sistemi sposobni samodejno parkirat oz. upravljati z volanom pri parkiranju bočno in v boks
-samodejno zaviranje v sili pri mestni vožnji
-vlečna kljuka popolnoma neopazno skrita, ko ni v uporabi
-klimatizirani masažni sedeži
-odpiranje prtljažnika z gibom noge pod zadnjim odbijačem
-no pa pač stari sladkorčki kot so 4motion, DSG in DCC
Ni slabo za "starčka"
Renault VG je napisal/-a:S tistim odpiranjem prtljažnika pa so pri pametnem ključu prehiteli celo renaulta,to bi moral imeti vsak avto tega razreda.
simply je napisal/-a:Meni se mi zdi vozilo zanimivo :
- novi xenonski žarometi
- nova analogna ura - priznajte da malček doda k prestižu ( MB... )
- prenos ročne zavore na sredino armaturne plošče
- nova platišča
- veliko tehničnih poslastic
simply je napisal/-a:Res je avtomobil ni nov. Je oblikovno polepšan, noter malček popeglan... In kaj sedaj? Sedaj imamo vsi kupci možnost izbire med vso konkurenco ( Laguna, Mondeo... ). Katerega bi pa vi izbrali - če bi kupovali v tem razredu. Laguno, mogoče Insignio ?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov