Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Re: 2010 Kia Sportage

Napisal/-a simply Po nov 14, 2011 7:16 pm

Najprej bi čestital za novo vozilo.

Predvsem bi se obregnil ob 4WD. Namreč tole ni čisti terenec, tako da avtomobil 4 WD pogona niti ne potrebuje, pa lahko napišeš kar želiš. Seveda ti lahko pomaga na vzpetini v snežnih razmerah ampak če misliš, da ti bo občutno pomagal na brezpotjih se motiš.

Vsekakor ugodna kombinacija modernega SUV-a, ki pa se z Tuaregom, ML in podobnimi ne more meriti, kar je razvidno že iz cene.

Kaj pa Tiguan?

Srečno vožnjo.

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before Po nov 14, 2011 8:33 pm

ice je napisal/-a:Fotka od včeraj ob prvem tankanju;)
Slika

Danes jih ima 270 :) zaenkrat vse kul, nameščene tudi že 18" zimske Kumho KC15 gume, tko da smo ready :)

Čestitke ob nakupu! Lep avto... 8)

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po nov 14, 2011 9:38 pm

simply: itak ga ne rabim za rit po njivah in gozdnih cestah - ti časi so zame že mimo ;) s 185KM motorjem nisem imel izbire, lahko se dobi le 4x4 varianta.
Za noret kot si mogoč ti predstavljaš tako zabavo se kup avto za par jurjev pa se ga zjebe do konca :)

Mi pa čist ustreza za izlete na smučišča ali pa čez kak travnik - torej za kaj takega ali takega bo dovolj + za kak čoln/jetski v vodo dostavt po klancu dol :)

Pa še en video našpičene TGDI inačice: klik

Glede Tiguana: notri zelo všeč, ampak zunanjost je taka "poženščena", enostavno mi ne sedejo linije.
before: tnx!
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice To nov 29, 2011 2:06 pm

IceBreakr

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To nov 29, 2011 3:24 pm

Tudi z moje strani čestitke za nakup, avtomobil je super, mašina prava, prav tako oprema.

Me je pa presenetilo, ko sem prebral kake izkušnje si imel s Hyundai salonom - stric bo namreč ravno s Kie presedlal na Hyundai-a in to v veliki meri zaradi odnosa v salonu oz zaradi servisa, ampak pustimo zdaj to. Je precej odvisno od prodajalca, referenta,.. Ne dvomim pa, da se ti je to zgodilo, ampak mogoče še bolje, da se ti je - tako si še lažje zožal izbor na Sportage-a ;)

Kar se 4WD vs 2WD pogona, pri tem tipu vozil tiče - nevem kake izkušnje ima kdo od vas, ampak za moje pojme se še kako splača vzeti 4WD, pa četudi pri "softiču" ala Sportage ipd. Sej doplačilo ni nevem kako zelo hudo. Seveda je odvisno od tega, koliko se kdo vozi in kje se vozi. Po Sloveniji večinoma niti ni take frke, ceste se relativno hitro očistijo, teoretično se lahko voziš tudi z letnimi :D Se pa zna včasih zatakniti zvečer, ko se vračaš domov ali ko greš zjutraj ob 5h v službo (recimo kot pri nas, ko te pričaka 15, 20cm snega v hrib). Če pa se bolj pogosto zapelješ v kake države z ne ravno najbolje očiščenimi cestami, pa sploh občutiš razliko. Tip gume seveda precej pripomorejo k občutku.

Tiguan je tudi meni kul, ampak mene ravno notranjost pri Tiguanu moti.. Kot bi sedel v nekem dostavniku (precej odvisno od preme, okej). Kaj pa vem :roll:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To nov 29, 2011 8:13 pm

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To nov 29, 2011 8:32 pm

Ampak je res lep! 8) Smem vprašat, koliko meriš v višino? Meni v tem avtu namreč primanjkuje prostora oz. z drugimi besedami, če dam senčnik dol, vidim samo senčnik, havbo in zelo ozek pas ceste! :D Tu recimo Tiguan blesti, je pa res (vsaj pred FL) dizajn bolj "za silo". Notranjost pa mene ne moti pri Tiguanu, ker sem vajen pravega terenca in nisem ravno ljubitelj šminke pri takšnih avtih. =P

Srečno vožnjo! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Če dec 01, 2011 2:21 pm

Sam sem nizke rasti tko da nimam težav. Moj bratranec pa je prav tako kupil Sportaga in je blizu 2m pa tut nima problemov - on ima celo sunroof k ti vzame dodatne 4cm višine! Sedež je itak nastavljiv po višini, tko da ni problemov, prav tako daš volan lahko kakor hočeš - je pa fino da si nastaviš tako, da imaš čimboljši pregled nad havbo?

Gosic: ne ne, pri xenonu in serijskih ledicah ne mislm nč spreminjat. Mogoč me edin spomlad mal zanese ker bom zimske pustil na 18" ;)
Hecam se.

Najbolj sem zadovoljen s tempomatom, ki deluje od 40-max hitrosti, s hriba pa celo bremza na določeno hitrost. Fin je pa tut resume, ki pospeši na nastavljeno hitrost le z enim gumbom na volanu. Motor je pa poezija - vleče nenormalno ;) s tem da ima tovarniško nastavljen še mnogo rezerve.
IceBreakr

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če dec 01, 2011 4:33 pm

Kako se ti pelje? Ne vem, če je kaka bistvena razlika FWD/RWD, a se (meni) FWD pelje katastrofalno... Vem,d a je avto težek in visok - a vseeno, v ovinek sem vstopil pogumno iz njega pa bledozelen... Čez cel asvalt me je bilo ogromno... Pa tudi sredinska lega volana je zelo čudna. Da ne omenjam tega, da se mora prvo naslont do konca na bočnice predn začne zavijat... Sem pričakoval veliko več. Se mi Koleos mnogo bolje pelje (in ja, sem peljal po identični cesti).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Medicius
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Medicius Če dec 01, 2011 8:09 pm

odprti clio, s katerim paketom gum si avto vozil?
Jaz sem ugotovil, da so Hankookove gume za en velik drek saj imajo zelo slab oprijem. Sistem proti zdrsu se mi je prižigal v vsakem bolj ostrem ovinku (krožišču, ...), če sem v njega malo bolj naglo zavil. Zdaj sem obul Michellin Alpin 4x4, pa je razlika OGROMNA. Avto se dosti lepše vozi, v ovinkih je stabilen, sistem proti zdrsavanju se vklopi (lučka utripa) le v primeru poledice. Opazil sem tudi, da se poraba ni dvignila, kar mi pove, da je s tem paketom pnevmatik toliko manjša, da se razlika v temperaturah zime pokrije. No... sicer pa še zima ni pokazala pravih temperatur ampak vseeno.

Lp, M.
Življenje je zastavljanje ciljev. Kdor jih nima, ne živi.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe dec 02, 2011 9:24 am

Paket opreme Motion; pnevmatike so bile res Hankook-ove. Bi ga res moral dobit tud s kakimi drugimi.

PS: zgoraj sem mislil AWD in ne RWD :)
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Pe dec 02, 2011 9:53 pm

Hankook sem imel gor ca. 15min ;) Na snegu se odlično obnesejo 235/55 R18 Kumho Izen RV KC15, ni težav ob ustavljanju ali močnem drsenju, pri bočnem drsenju ga moraš celo priganjat, da se ne ustavi ;) Če pa avto odnese gre pravilno ven zadnji del in ga sam popravi z 4x4 vklopom. 135kw in navor delata svoje ;) z 1.7 jajčkom si ne bi upal podobnih testov opravljat.
IceBreakr

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Če dec 08, 2011 12:38 am

Po 1600km je bila praktično edina stvar k me je motila neko ropotanje desno spodaj pri vetrobranskem steklu, sliši pa se le pri večjih hitrostih na avtocesti in če je npr. bočni veter. Na servisih Kia v SLO zgleda še niso pogruntal kaj bi bilo, smo tut skupej gledal - sprva sem sumil da ropota brisalec ampak ne.

Rešitev:
Na vetrobranskem steklu desno spodaj je majhna plastična maska. Malce se jo privzdigne od stekla in da vmes nekaj kar ne povzroča zvoka kot ga plastika - npr. malce črne gume.

Še fotka:
Slika

Vse ostalo *tok,tok po lesu* je odlično:)
Slika
IceBreakr

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če dec 08, 2011 2:40 pm

@ice glede na to, da imaš res top avto me zanima zakaj je ne predstaviš v posebni temi. Saj si jo vendar zasluži a ne? ;)

lp

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Če dec 08, 2011 6:53 pm

Čakam eno robo iz Koreje in Nemčije, mogoč potem ko bo na pogled notri in zunaj tut kej spremenjenga ;)
IceBreakr

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če dec 08, 2011 6:59 pm

ice je napisal/-a:Čakam eno robo iz Koreje in Nemčije, mogoč potem ko bo na pogled notri in zunaj tut kej spremenjenga ;)

No vseeno upam, da le predstaviš. Mene ne zanima tista roba ampak avto. ;)

lp

primož6
Nov uporabnik

Napisal/-a primož6 So dec 24, 2011 11:13 am

Pozdravljeni tudi jaz ti čestitam za nakup in veliko varnih km :D zanima me še če si že sprobal končno hitrost saj imam namen tudi sam kupiti ta avto, qedino kar me moti pri tem avtu je sredinski pas zadaj ki visi s stropa kot da ga nebi mogli dati normalno na sedež kot ima naprimer kia ceed sw... drugače pa dober avto

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So dec 24, 2011 12:58 pm

Če boš vozilo predstavil, bi te prosil tudi za kak posnetek Sportagea na delu in sicer v snegu, ko bo kaj padalo ;) Da vidim ta dynamax v akciji. Pa naj bo po možnosti klanec, na youtubu ni nič pametnega.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Ne dec 25, 2011 2:30 am

primož6: en drug testni je šel v Avstriji po navigaciji 198, tako da je tam tam. Ma pa ta motor še kar precej rezerv wink*wink npr. se da varno ga spravit na ~ 225hp in 480nm navora ;)

Avto sem pa predstavil tu, na žalost še nisem utegnil pofotkat kaj šele uredit skup kak filmčk na snegu.
viewtopic.php?f=7&t=88754
IceBreakr

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Sr dec 28, 2011 10:13 am

Prikaz 0-200kmh s Sportage TGDI motorjem (265KM).
http://www.flickr.com/photos/kfaction/5571119063/
IceBreakr
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov