Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: 2012 VW Golf VII.

Napisal/-a maniaxxx Ne avg 26, 2012 6:01 pm

esem je napisal/-a:Plus tega dodatno zelo iritira njihovo oglaševanje, da je Golf oz VW "Das Auto". Kot da ostali niso? :roll: :evil: Dobesedno nas imajo za bebce. Meni je to celo glavni razlog, poleg "slovenceljske" mentalitete, jasno.

Se strinjam z DM-jem glede neizstopanja, kvalitete in 1. mesta in tudi sam preferiram avte z nekaj duše.
So pa popravili dizajn, 3 in 4 sta mi bili obupno grdi (zaradi čisto "dizajnerskih" napak, npr neskladnih luči), 5 za silo, a še vedno dolgočasna, 6 in 7 sta OK, sicer brez presežkov, a zelo korektno izpeljani (končno!! :D ) in brez večjih napak (ne govorim o variantu, tu so še vedno mrzli, morda bo 7 boljša).

Glede dizajna se tudi popolnoma strinjam s tabo, sploh 4 je obupna, čeprav mi je zanimivo, da je veliko ljudem zelo všeč :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne avg 26, 2012 6:13 pm

Uf kakšne frustracije :D :D :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne avg 26, 2012 6:46 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Uf kakšne frustracije :D :D :D

Si pričakoval kaj drugega? :roll:

lp

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne avg 26, 2012 7:44 pm

Jap, ali pa tebe že dolgo frustrira, da eni ne bi nikoli imeli Golfa.

Tak vzorec obnašanja se itak dogaja vedno pri fenih določene znamke/stranke/ideologije. To je podobno kot vernike najbolj frustrirajo neverniki aka krivoverci. Redkeje pa je obratno, čeprav verniki/cerkev vedno hoče/jo sebe predstavit kot žrtev oz. krivdo naprtit drugi strani. Podobno kot se v tej temi ti sprašuješ od kje ljudem frustracije glede Golfa (torej se postavljaš v vlogo žrtve), čeprav vlada v Sloveniji ravno obratno stanje, kajti slednja je zelo progolfovska.
Mrsiakteri golf feni se čisto razpičijo če jim kdo odgovori v stilu; Lej, jaz pa Golfa ne bi nikoli imel in ga tudi ne bom. Takoj dobiš nazaj odgovor, češ kaj je s tabo narobe, saj to je vendar ja najboljši avto. Kako si lahko ne želiš kaj tako izredno dobrega? VW dela najboljše avte, kaj je s tabo narobe?

Njhova težava je, da si v glavi niso zmožni sestavit ali se vživet v alternativno razmišljanje svojemu (drugačni pogleni na svet, drugačne prioritete, drugačen subjektiven smisel in namen avta). Podobne odgovore dobiš tudi če rečem kakšnemu drugemu fenu nekaj z negativnim priokusom glede njegovega objekta malikovanja.
Ko pa enkrat to človek preraste oz. preseže samege sabe (na žalost to večini ne uspe do konca življenja), se samo nasmeji in si misli svoje. Takrat je uspešno premagal frustracije, ki jih je imel ker so ostali ljudje videli njegov objekt malikovanja kot nekaj, kar ima prevladujoče negavitne lastnosti.

Jaz nimam problema z ljudmi ki vozijo Golfe, znam pa povedat zakaj ga jaz ne bi nikoli vozil. Če tommy mene in meni podobno misleče ljudi zaradi tega smatra za frustrirane, pa naj me.
Verjetno bo bolj resnica v tem, da nasportnike označujejo za frustirance, da se potem sami ne počutijo kot edini zafrustrianci oz. da se ne počutjo osamljene v svojih kompleksih. Konec koncev vsak človek do neke mere to počne, saj ne želi biti sam v svojih tegobah, ampak išče ljudi ki imajo podobne težave, eni osebki po tem hrepenijo bolj drugi spet manj (npr. individualisti).

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne avg 26, 2012 8:05 pm

King1 je napisal/-a:
Marek_ je napisal/-a:Nočem nekih prepirov sprožat ker nima smisla, ampak iskreno povedano tudi Golf nosi svoje križe.
BTW VII naj bi bil cca. 500€ cenejši os VI.
http://www.autobild.de/artikel/vw-golf- ... 73363.html

Vsak jih. ;)

lp

Točno!

Še nekaj značilnosti sedmice.
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne avg 26, 2012 8:52 pm

lizard je napisal/-a:

Jap, ali pa tebe že dolgo frustrira, da eni ne bi nikoli imeli Golfa.

Sicer ni letelo name a vseeno a ti veš na koga je ta post letel?? ;) Pa če sem se v življenju naučil veliko stvari sem se tudi to, da nikoli ne reci nikoli oz. še vedno drži rek o zarečen kruhu....... ;)

lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne avg 26, 2012 9:35 pm

lizard je napisal/-a:

Jap, ali pa tebe že dolgo frustrira, da eni ne bi nikoli imeli Golfa...

Glej, samo preletel sem, kaj si dalje napisal, pa vidim, da gre za konkretno brcanje v temo. Tvoja prepričanost v lastno vsevednost je neverjetna, kar si mi zadnjič že dokazal s psihoanalizo (ki je bila prav tako brca v temo) in zdaj deja vu. Jaz sem že marsikomu predlagal kakšnega konkurenta in ne boš verjel, ne družim se samo z lastniki Golfov (oz. VW-jev), v bistvu ga nima noben od najbližjih kolegov! ;) Še moj mehanik si je kupil Sorentota! :mrgreen:

Moj komentar je letel (predvsem) na ta post, čeprav je bilo še nekaj "posebnih":

esem je napisal/-a:Plus tega dodatno zelo iritira njihovo oglaševanje, da je Golf oz VW "Das Auto". Kot da ostali niso? :roll: :evil: Dobesedno nas imajo za bebce. Meni je to celo glavni razlog, ...

Ta z bebci zmaga... :D Upam si trdit, da je slogan "Das Auto" na tem forumu bil precej večkrat omenjen sarkastično oz. posmehljivo (ob okvarah ipd.), kot v pozitivnem smislu. Nekateri se očitno že ob pogledu na oglase z napisom Das Auto počutijo užaljene. :D

Sicer je pa ta slogan itak "plagiat":

Slika

Vedno znova in znova me preseneča, koliko posla si dajo eni s pljuvanjem po VW-ju, treba se je vtaknit v vsako temo, ponavadi itak čisto izven konteksta, nekateri se počutijo grozno užaljene, spet drugi se celo intenzivno ukvarjajo z nacističnimi koreninami znamke itd. Če meni nekaj ni všeč, se s tem pač čim manj ubadam, ne vem zakaj bi čutil potrebo po konstantnem pljuvanju čez to stvar in se celo emocionalno navezal, sploh če bi me to očitno spravljalo ob živce, kot opažam pri nekaterih. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne avg 26, 2012 11:47 pm

King1 je napisal/-a:Pa če sem se v življenju naučil veliko stvari sem se tudi to, da nikoli ne reci nikoli oz. še vedno drži rek o zarečen kruhu....... ;)

lp

Da bi vedeli do kakšnega procenta to drži bi rabili statistiko :)

@tommy: Ok vredu je. Vidim, da ti ni jasno/ali pa ti noče biti (pač samoobrambeni mehanizem) o čem sem pisal, ker to kakšen avto ti komu predlagaš ni povezano s tem kar sem zgoraj napisal.
In če ti drugim na podlagi enega stvaka pripisuješ frustracije in to brez argumentov si vsevednež zgolj ti. In potem bodi pripravljen na kontrargumente in kontranapade. In raje protiagumentiraj mojo tezo, da nisi zafrustriran zaradi mnenja o Golfu, ki ga nekateri imajo oz., ki ga ne delijo stabo, ne pa da nekaj mutiš, pa vključuješ kaj vse si ti že naredil, pa kaj vozi tvoj mehnaik, pa tvoji prijatelji...

V glavnem prej si spisal en pro-golfovksi post, kar je ok, ampak hkrati si pa tudi vse nadaljne odgovore oz. nestrinjanja s tabo obosodil da so proizvod frustracij. Torej nadaljna debata s tabo sploh ni mogoča, ker bo vsak, pa naj je še tako tehten odgovor na tvoje mnenje za tvoje pojme frustracija...

P.S.: Psihoanaliza (google it) pa je nekaj čisto drugega kot tisto kar sem takrat napisal o racinalnem in iracinalnem vedenju.
P.S.2: Kdo točno je pljuval po VW-ju?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po avg 27, 2012 12:24 am

Jaz čisto nič ne "mutim", ne da se mi pa stokrat razlagat ene in iste stvari, sploh ne nekomu, ki je prepričan, da me pozna v nulo. Ne vem zakaj ni pomembno, kaj komu predlagam, kakšno mnenje imam o drugih znamkah, tudi to da kritiziram ljudi/uporabnike, ki VW kujejo v zvezde itd. Zato ker vozim Golfa, sem zate avtomatsko zakompleksan in pika, a ne? :roll: Glede frustracij pa ne sklepam na podlagi enega stavka (čeprav je tisti citirani bil zeelooo zgovoren), tukaj se je tako ali drugače oglasilo nekaj uporabnikov, ki dosledno pišejo užaljene ipd., pogosto nenavadno emocionalno obarvane poste. ;)

In če smo že pri tej "progolfovski" družbi, prosim malo poglej stanje na tem forumu! Teh par ekstremnih fenov ponavadi že sami "VAG-ovci" napizdimo, nasprotovanje (ne vem točno čemu??) se pa konstantno pojavlja v vsaki temi in to iz strani zajetnega števila uporabnikov. Če nekomu 80% aktivnosti na forumu predstavlja off topic vtikanje v vsako temo, kjer vsaj malo "diši" po VW-ju in to s komentarji "pod nivojem", meni pač vse skupaj deluje, kot da je ta oseba rahlo zafrustrirana s VW-jem, ker ne vidim razloga, da bi odrasel človek namenjal toliko časa za ogovarjanje nečesa, kar mu ni všeč.
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Pe avg 31, 2012 10:20 pm

evo, pravijo, da je to to...

Slika
Slika
Slika

če je res (brez obzira na kvaliteto, oziroma "namerno presvetlitev" in izgubo "globine" slik), moram žalostno ugotovit dve stvari.... prva je, da mi bo najbrž še žal za kakšnim od predhodnih rendrov, ki sem jih razglašal za "brezidejne fotošope šestice" =P
drugo pa, da bo definitivno držalo tisto, kar sem govoril par postov nazaj o dvomu v "razburljivost" in "vznemirljivost prihajaočega Golfa... oziroma, ne dvomim več! kar VEM,da je to še en Golf v svoji 38. letni zgodovini obstoja, ki me ne bo niti najmanj vznemiril in, ki ga po ogledu uradnih in kvalitetnih prezentacijskih fotk, najbrž nikoli več v lajfu ne bom namenoma pogledal, kaj šele se obrnil za njim!

vir: autoforum.cz
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So sep 01, 2012 6:04 am

Počakajmo na torek 4. septembra in odgovor bo tu. Oz. še bolje mislim, da bo kaj več imel za povedati @Tattoo. ;)

lp
Zadnjič spremenil King1, dne So sep 01, 2012 10:14 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So sep 01, 2012 9:54 am

To je PS. Je pa možno, da je narejen na fotografijah prave sedmice.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- So sep 01, 2012 10:58 am

Marek_ je napisal/-a:To je PS. Je pa možno, da je narejen na fotografijah prave sedmice.

Tako je...to je še vedno (samo) PS! ;) Pred kakšnim tednom so izbranim avtomobilskim novinarjem pokazali dejansko notranjost avtomobila in vse te slike so narejene na podlagi tega vtisa! Res pa je, da je to (vsak kar se notranjosti tiče) že precej blizu dejanskemu stanju...

@drugmirko: Če te Golf že v dosedanjih iteracijah ni nič vznemiril, potem ti garantiram, da te tudi v novi generaciji ne bo...ker Golf tudi v novi izdaji ostaja še vedno (samo) Golf! Nova generacija oblikovno nikakor ne bo revolucija (kar bi bilo tudi neumno pričakovati), ampak bo evolucija osnovne Golfove oblike. Mogoče je še najlepša vzporednica z Porschejem 911...vsaka nova generacija prinese "praktično enako obliko" na podlagi katere potem nedeljski komentatorji na hitro zaključijo da gre tako samo za facelift obstoječega modela...tisti, ki pa se malo bolj poglobi pa vidi, kakšen gromozanski napredek je bil narejen glede na predhodno generacijo! In enako bo tudi z novim Golfom! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko So sep 01, 2012 1:08 pm

res je... vendar obstaja tudi "srednja pot"... vidiš jo lahko pri zadnji generaciji Pola! še zmeraj je neizpodbitno "Polo" vendar, kot dizajnersko premišljena in zaključena celota s svojim, ravno prav zadržanim in elegantnim šarmom, od svojih predhodnikov odstopa skoraj tako, kot da je Audi in ne Wagen!
sem upal, da bo z pri novem Golfu tudi tako... pa na žalost ni videt :(.
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So sep 01, 2012 5:25 pm

Tattoo- je napisal/-a:Pred kakšnim tednom so izbranim avtomobilskim novinarjem pokazali dejansko notranjost avtomobila in vse te slike so narejene na podlagi tega vtisa! Res pa je, da je to (vsak kar se notranjosti tiče) že precej blizu dejanskemu stanju...

Takrat je bila zunanjost zakamuflirana. Predvidevam, da je bila slika posneta ob predstavitvi notranjosti. Ali se motim :?:
Slika
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So sep 01, 2012 6:55 pm

Če bi bilo po moje, bi novega Golfa oblikoval po vzoru na ta dva koncepta...

Slika

Ampak, da bi bila to realnost, bi se pa moral zgoditi čudež. Raje se bodo neskončno v prihodnost oklepali svojega načina dela kot pijanec plota...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So sep 01, 2012 7:32 pm

Lignage je napisal/-a:Raje se bodo neskončno v prihodnost oklepali svojega načina dela kot pijanec plota...

Njihov način dela je očitno pravi, saj se zadeva prodaja uspešno v velikih številkah že skoraj 40 let v po mnenju nekaterih tukaj enaki obliki.
Medtem ko so se nekateri konkurenčni avti skozi leta po začetnem bumu hitro nehali prodajati ;)

Poleg tega pa imamo zelo različno dojemanje lepote.

p.s: pa nisem fan Golfa. Dober avto, vendar ga ne bi mel zaradi značke =P

p.s1: "frustracije" pa ne bi komentiral. :mrgreen: :pop:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So sep 01, 2012 7:47 pm

peroRS je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:Raje se bodo neskončno v prihodnost oklepali svojega načina dela kot pijanec plota...

Njihov način dela je očitno pravi, saj se zadeva prodaja uspešno v velikih številkah že skoraj 40 let v po mnenju nekaterih tukaj enaki obliki.
Medtem ko so se nekateri konkurenčni avti skozi leta po začetnem bumu hitro nehali prodajati ;)

Poleg tega pa imamo zelo različno dojemanje lepote.

p.s: pa nisem fan Golfa. Dober avto, vendar ga ne bi mel zaradi značke =P

p.s1: "frustracije" pa ne bi komentiral. :mrgreen: :pop:

Sej ni rekel da ni ta način pravi, samo njemu ne odgovarja, večini pač odgovarja. Ni pa golf slab avto, niti grd daleč od tega, je pač golf. Jaz sam nimam problemov z VW ampak z nekaterimi lastniki, ti pa mečejo slabo luč na vw ( tako kot tudi na kakšne druge znamke seveda ).
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Ne sep 02, 2012 10:40 am

Lignage je napisal/-a:Če bi bilo po moje, bi novega Golfa oblikoval po vzoru na ta dva koncepta...

Slika

Ampak, da bi bila to realnost, bi se pa moral zgoditi čudež. Raje se bodo neskončno v prihodnost oklepali svojega načina dela kot pijanec plota...

Zakaj pa ne? Dokler se avto tako dobro prodaja nimajo razloga za menjavo hišne politike. Če bi to spremenili, tvegajo izgubo velikega dela kupcov, ki prisegajo na konzervativno in klasično obliko.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne sep 02, 2012 11:48 am

In potem se ljudje smejejo Ladi in njenim modelom pa slike lepijo v razne zabavne kotičke (ok 30 let so že isti :mrgreen: )
Golf jim pa kar pridno sledi in kmalu kak nepoznavalec ne bo več ločil kaj je Golf 5 Golf 6 in sedaj še 7 Marsikdo verjetno že sedaj ne loči 5-ico od 6-ice
Pustite sliko BMW-jev, ker nisem našel druge :?

Slika

Drugače pa golf kot golf.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov