Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To jan 05, 2010 12:36 am

speedfreak je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Samo oprali bi ga pa tudi lahko.

Prav tako ima previsoko ceno - avto ima že 80.000km!

za njo so dali 9200...v dobrih dveh letih je cena padla z 17000 na 9000. S tem da je marsikatera AH sploh ni hotela ker je KIA, oziroma sama AH , ki prodaja kie, je ponujala mislim da okol 6000 e za njo. SRAMOTA

Še preveč so mu dali, glede tega, da je bolje opremljen zdaj nov niti 14K(ta starejši model).

Potemtakem je 2 leti stara kia vredna ene 6000 evrov :-P :-P ...sami seb v skledu pljuvate :roll:

No speedfreak, mislim da si zrel za karton.

BMW 318d letnik 2008
Cena 19.990€, avto star 1 leto, skoraj dve.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3401590&show=1
Popolnoma ista oprema, isti motor, letnik 2009
Cena 27.203€
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3222063&show=1

Zguba ne 3000€, ampak dobrih 7000€, V ENEM LETU. Znamka avtomobila: BMW
Ampak, važno je mnenje tvojega brata. Tudi moja sestra in njen mož norita zaradi cliota, letnik 2007, ker so sami problemi z njim.. Pa kaj naj zdaj? Grem v vse renault teme in govorim : moja sestra lalala?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jan 05, 2010 9:47 am

Gosic je napisal/-a:BMW 318d letnik 2008
Cena 27.203€

si slep :?: ne vidiš, da je "Malgajev" faceliftan model :?: :?: :?:

prvi gre pa lahko v temo nategatorjev, neki "skorojevič" zgleda(firma "lako čemo") in nikoli ne bi kupil avto od njega/takega(pa še letnik 2007 je)poglej, kaj je vse označil; usnje npr. šp. sedeži........

PS. nimaš "titule" zastonj....

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To jan 05, 2010 11:04 am

Glede na temo facelifta omenjenega modela nekaj zaznamk ob nedavni vožnji kozmetično prenovljenega Cee'da SW 1.6 CRDi (115km).

Zunanjost: Ker imajo vsake oči svojega malarja, je težko ocenjevati subjektivnost posamičnih okusov. Osebno mnenje je še vedno, da je bil prejšnji model oblikovno unikatnejši ter prepoznavnejši (kar dokazuje tudi oblikovno ohranjanje Pro Cee'da). Kia je bila sicer "primorana" v poenotenje oblik vseh modelov ter s tem v večjo prepoznavnost znamke (tzv. tigrova maska).
Nepotreben dodatek so tudi smerniki v zunanjih ogledalih, še vedno pa sem mnenja, da postane model zanimiv šele v višjih opremskih stopnjah (Sports Pack - 17" platišča, ipd,...).

Notranjost: Plastičnost je še vedno prisotna, posebej nekonkurenčna je plastika nad merilniki (predvideval sem, da bo zamenjana z mehkejšo). Vendar sem še vedno mnenja, da plastike pač ne tipamo, vendar nam ravno otip daje nekakšen (včasih tudi popačen) občutek vsesplošne kakovosti. Zopet je notranja arhitektura v premem sorazmerju z debelino denarnice ter bogastvom opremskih paketov.
Pohvalim lahko še večje bogastvo opreme (bluetooth, dvoconska klimatska naprava, TPMS, hill holder,...), še vedno pa pogrešam v naših paketih opreme senzor za dež, ogrevanje sedežev).
Z ergonomskega stališča ne vidim napredka v zamenjavi volanskega obroča ter menjavi tipk na njem. Povsem zgrešena pa je namestitev tipke za potovalni računalnik (spodaj) - sicer je na "primernejšem" mestu, kot prej (na vrhu armaturne plošče), vendar je še vedno preveč odročna. Ugaja namestitev računalnika med merilniki, moti še vedno enosmernost.
Zamenjava barve merilnikov z oranžne na rdečo pomeni večje naprezanje za oči (že preklinjal v Seatih ter Audijih), znaki so postali manjši (!?!). Sedeži ostajajo dovolj udobni, kot prej, moti še vedno zelo poceni rešitev - spodnja prečka za namestitev naprej-nazaj.

Motor in vozne lastnosti: Čeravno isti 1.6CRDi motor, kot prej daje občutek večje živahnosti, kar prej pripisujem po novem 6. stopenjskem menjalniku (končno!), kot menda manjši modifikaciji motorja. Predvsem je napredek zaznaven v prvih 3 prestavah (krajša prestavna razmerja?). Še vedno pa ugaja dokajšnja natančnost (ne hitrost) menjalnika.
Vozne lastnosti so sicer izboljšane, vendar ne toliko, da bi opazil povprečni uporabnik. Podvozje morda za malenkost bolje požira neravnine, o pretirani športnosti pa seveda ni mogoče govoriti (npr. Ford Focus). Volanski mehanizem je za spoznanje natančnejši, še vedno pa ne dosega npr. kakšnega VW, presega pa tudi novodobne Renaulte (razen kakšnega Clia RS :twisted: ).

Cena in garancije: Cene so nerazumljivo zrasle (malce presenetljivo pred koncem leta ter bitki za tržni delež), konkurenca ga dohaja tudi cenovno (nova Astra). Najbrž se bodo pojavile kmalu nove akcije.
Garancija je še vedno nepremagljiva ter konkurenci očitno nedosegljiva (povprečen uporabnik ga bo pač imel 5 let ter prevozil 150.000km).
Je vreden nakupa? Še vedno! Zanimiv je še vedno ali najosnovnejši (nepremagljive cene) - tudi SW, zaradi obilice prostora v prtljažniku, ali pa najdražji modeli s konca seznama - opremsko zelo bogati ter zaradi opreme zelo konkurenčni. Npr. motorno in opremsko primerljiv VW Golf Variant ali Octavia Combi sežeta s ceno par tisoč € dlje, kar je lahko dober argument pri nakupu - z razliko avtomobil servisiraš na servisu celotno garancijsko dobo, ostane ti še za nekaj 1000km goriva ter eventuelne zimske pnevmatike. Z eno besedo: nakup za racionalnega voznika.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To jan 05, 2010 4:24 pm

Avto v nobenem pogledu ni slab. Debilno je ko ljudje pricakujejo avto s tako ceno konkurencen BMWjevim vozilom po kvaliteti, opremeljenosti itd. itd.
Skratka zbijte si ze iz glave ker dobis dosti avta za tak denar, ni pa ne vem kaj.

Ne razumem pa zakaj za hudica se tako kregate s padanjem cen ... na vsakem forumu se najdejo taksne teme kako izgubljajo na ceni. Se sekirate kot bi si z vasim denarjem kupovali avte ... jao jao.
Moje mnenje je taksno - ce menjate avto na vsako leto ali pa dve potem je skoraj malo nerodno ker so cene dosti padle...
In vsem avtom cene padajo. Ce me spomin ne vara tudi bmwjem mocno padajo cene ... samo da ker ima Kia ze v startu nizko ceno je potem tako da imajo rabljeni avti se manjso ki pa ne bo padala v nedogled tako kot je sedaj ... se bo prej ko slej malo umirila ... ;)

P.s. vem da vsak brani svoj avto oz. svojega favorita ... samo sem mislil da boste malo bolj zreli glede tega.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To jan 05, 2010 6:27 pm

sašo5 je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:BMW 318d letnik 2008
Cena 27.203€

si slep :?: ne vidiš, da je "Malgajev" faceliftan model :?: :?: :?:

prvi gre pa lahko v temo nategatorjev, neki "skorojevič" zgleda(firma "lako čemo") in nikoli ne bi kupil avto od njega/takega(pa še letnik 2007 je)poglej, kaj je vse označil; usnje npr. šp. sedeži........

PS. nimaš "titule" zastonj....

Glede na tvojo pamet in proviciranje, bi si ga že trikrat zaslužil.
Kot da mi pa kaj pomeni v virtualnem svetu en tak znakec? Wuhuhu moj ego je totalno pri ledišču, oča zakuri ogenj da se segreje. :roll:
Me zanima koliko in kaj si dosegel v svojem živlenju, kot tako rad pišeš in pridobivaš virtualne frende. verjetno drugega tudi nimaš.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To jan 05, 2010 6:37 pm

offtopic:
@Gosic, kdaj si te to fasal? :lol:

ontopic...
brezveze se kregat...
Vsak nov avto izgublja na ceni tak da glava boli.
Zato pa se ne splaca kupit novega, ce ga mislis po enem letu zamenjat. Avto pac nikoli ni bil dobra nalozba.
Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jan 05, 2010 6:45 pm

Nekdo je omenil, da ima facelift veliko prednosti pred starejšim modelom. Mislim, da je bilo opisano prav na primeru Kie Ceed, ter da se mu starejša zdi kot "karjola" napram faceliftani.

Mogoče tudi to opravičuje višjo ceno faceliftanega avtomobila.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 To jan 05, 2010 8:37 pm

Gosic je napisal/-a:Glede na tvojo pamet in proviciranje, bi si ga že trikrat zaslužil.

Me zanima koliko in kaj si dosegel v svojem živlenju, kot tako rad pišeš in pridobivaš virtualne frende. verjetno drugega tudi nimaš.

moje izjave so kredibilne: kar napišem, za tem stojim_predvsem, ne nakladam...-provociraš ti in to prav s tema dvema BMW-jema, ki si prilepil linke in nimata prav nobene zveze en z drugim, niti s temo, da o porabi ne govorim, pa o dvigovanju Kie v višave......sam vozim audije že ohoho, pa v enem mojem postu ne boš našel, da sem napisal, da je najboljši, najlepši ipd. ali, da ga kako drugače kujem v višave......

kaj sem dosegel, ti ne bom razlagal, virtualni svet me ne zanima, računalnik za osebne potrebe sem začel uporabljat krepko po štiridesetem letu in pregledujem štiri forume - to je tudi vse (več na šihtu, kot doma)....sliko z neta v slikarja prilepit in nato sem gor, sem se naučil dva dni nazaj ("nevermind" hvala)...če te še kaj zanima: ZS

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jan 06, 2010 5:05 pm

BTW, Kia razširja svoje 7letno jamstvo na vse modele, ki so seveda prodani v EU.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Sr jan 06, 2010 5:15 pm

simply je napisal/-a:Nekdo je omenil, da ima facelift veliko prednosti pred starejšim modelom. Mislim, da je bilo opisano prav na primeru Kie Ceed, ter da se mu starejša zdi kot "karjola" napram faceliftani.

Mogoče tudi to opravičuje višjo ceno faceliftanega avtomobila.

Ja, "baje" bi se naj lepse peljal,...
sam se ga nisem probal :)
ceno so pa tak dvignili zato, ker so pozresni, tak kot vsi... :)

Ceed je napisal/-a:BTW, Kia razširja svoje 7letno jamstvo na vse modele, ki so seveda prodani v EU.

Lepo to :)
Verjetno se bo zato se vec kupcev odloclo za kio...
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jan 06, 2010 6:09 pm

Glede cen faceliftanega ni panike, zagotovo jo bodo spet spustili, ko se bodo rešili starih modelov.

eld0
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a eld0 Sr jan 06, 2010 6:54 pm

Saj je prav malo važno če je tisti bmw faceliftan ali ne, ceno je imel isto kot novejši. Pa BMW gor ali dol vsi izgubijo ceno, samo da dražji avtomobili jo izgubijo bolj, kar pa eni ne verjamejo.
Ceed je kar dober avto za svojo ceno, starega sem malo pretipal in se mi je zdel zanimiv.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če jan 14, 2010 6:59 pm

A je kdo bil pri Kiji po novi akciji "3Jocker"?
Po mojem izračunu cee'd s klimo(LX OPEN, MY2010), ki je po ceniku 11.690 €, če bi izbral: Staro za novo(-400€), Enkratno plačilo(-1200€), Naročilo vozila(-800€)=9.290€

A je to sploh možno?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če jan 14, 2010 7:23 pm

sašo5 je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Glede na tvojo pamet in proviciranje, bi si ga že trikrat zaslužil.

moje izjave so kredibilne: kar napišem, za tem stojim_predvsem, ne nakladam...-provociraš ti in to prav s tema dvema BMW-jema, ki si prilepil linke in nimata prav nobene zveze en z drugim, niti s temo, da o porabi ne govorim, pa o dvigovanju Kie v višave......sam vozim audije že ohoho, pa v enem mojem postu ne boš našel, da sem napisal, da je najboljši, najlepši ipd. ali, da ga kako drugače kujem v višave......

kaj sem dosegel, ti ne bom razlagal, virtualni svet me ne zanima, računalnik za osebne potrebe sem začel uporabljat krepko po štiridesetem letu in pregledujem štiri forume - to je tudi vse (več na šihtu, kot doma)....sliko z neta v slikarja prilepit in nato sem gor, sem se naučil dva dni nazaj ("nevermind" hvala)...če te še kaj zanima: ZS

Sem videl v predstavitvi mazde 3, kako kredibilne izjave daješ:

Sašo5 | 7.1.2010 2010b 09:59

ta "avto" ne zasluži niti 7.......in kaj je tukaj "sport"??? - skratka; moje os. mnenje ostaja enako-jajc na m2

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Če jan 14, 2010 8:44 pm

Gosic je napisal/-a:Sem videl v predstavitvi mazde 3, kako kredibilne izjave daješ:

ta "avto" ne zasluži niti 7.......in kaj je tukaj "sport"??? - skratka; moje os. mnenje ostaja enako-j**c na m2

uf :roll: si naporan........menda bi te v živo človk rajš nosu kot pa poslušu......

btw: in kaj je narobe s to izjavo :?: Za njo stojim :!:

PS. dajva se raje poment prek ZS če maš kaj za povedat ali pa vprašat, rade volje pomagam, ker ta tema je o Kii, že itak si jo dost zasmetil............ :)=(:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe jan 15, 2010 8:23 pm

sašo5 je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Sem videl v predstavitvi mazde 3, kako kredibilne izjave daješ:

ta "avto" ne zasluži niti 7.......in kaj je tukaj "sport"??? - skratka; moje os. mnenje ostaja enako-j**c na m2

uf :roll: si naporan........menda bi te v živo človk rajš nosu kot pa poslušu......

btw: in kaj je narobe s to izjavo :?: Za njo stojim :!:

PS. dajva se raje poment prek ZS če maš kaj za povedat ali pa vprašat, rade volje pomagam, ker ta tema je o Kii, že itak si jo dost zasmetil............ :)=(:

Saj poznaš tist pregovor, ko mačku na rep stopiš... Za svoja leta, bi lahko vedel.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Re: 2010 Kia Cee'd facelift

Napisal/-a martin_krpan Če dec 23, 2010 6:35 pm

Kakšno leto kasneje prihaja tudi Pro_Cee’d facelift. Spremenjen je predvsem sprednji del (po vzoru na petvratni Ceed in ostale novejše Kie). Novosti so baje doletele tudi notranjost, a fotografij še ni. Pro_Cee’d je dobil tudi nov 1.6 CRDi z 128 konji.

Slika
Slika
Slika

http://www.autoweek.nl/autonieuws/15662 ... eeft-prijs
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če dec 23, 2010 6:55 pm

:|

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če dec 23, 2010 7:22 pm

martin_krpan je napisal/-a:Kakšno leto kasneje prihaja tudi Pro_Cee’d facelift.

Grši! :huh:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če dec 23, 2010 9:56 pm

to bojo kijaši veseli, ker bojo lahko popali gor xenon kite :D ostalih sprememb pa ne vidim. no mrežice so še druge.
pa upam, da se avto ne bo več tako gugal, kot se je, ko sem prehitro zapeljal v S ovinek. drugače pa za ceno, ki jo ima še vedno veliko avta.. ni pa tako, kot bi si nekateri želeli.. da je cena nižja brez tega, da bi kje kaj privarčevali.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov