Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

zany
Uporabnik

Re: 2013 Škoda Octavia lll.

Napisal/-a zany Sr feb 27, 2013 11:08 am

Cenik :)
Priponke
end_s.jpeg
1-1.jpeg

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr feb 27, 2013 12:02 pm

A 122 KM bencinarja pa ni več v ponudbi, ali pride kasneje?

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Sr feb 27, 2013 12:41 pm

Tole pa sploh ne zgleda drago. A ni bilo rečeno, da bo dražja od predhodnice? Kdo bo sploh kupil Rapida...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 27, 2013 2:18 pm

Sem nahitro prečekiral konfigurator in primerjal z domačo Octavio 2 1.6TDI.
Nova 1.6TDI s srednjo opremo (ambition) in nekaj opcijami, ki jih imam tudi sedaj stane praktično isto kot je bila moja po ceniku (business brez popustov), s tem da ima nova kar nekaj serijske opreme več (za isti denar), med drugim ESP, 7x airbag itd. :)

Pa ne vem, kako je s tem 1.6TDI-jem. Trenutno je v ponudbi 77kW verzija (tako kot pri Octavii kot pri npr. Golfu 7).
Na netu pa piše, da naj bi bil 81kW, sicer je v povezavi s tem omenjena greenline verzija.

Moja največja zamera pri tem avtu je, da so zmanjšali rezervoar goriva na 50 litrov, kar ni vse skupaj nič.
Če se mene vpraša, bi morala imeti Octavia min. 60L in Superb min. 70L.

Nekdo, ki dela 50.000km na leto mora tankat praktično vsak teden in to pri varčni porabi 5 litrov, kaj šele nek močan bencinar :roll:

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr feb 27, 2013 2:50 pm

Se pravi nardiš od 700 do 800 km z enim tankom...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 27, 2013 2:58 pm

Zdaj imam na Octavii 2 55 litrov tank. Rezerva je 10 litrov.
S preračunano porabo 5.2 v vseh 90.000km delam med 800-900km do rezerve (se pravi s 45 litri).

Z novo Octavio bi se to ob isti porabi zmanjšalo na 700-800km s 40 litri (isto do rezerve).
Pač je bedno it tankat 3-krat na 14 dni :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 27, 2013 3:19 pm

Nova ma toliko nižjo porabo, da je avtonomija ista! =P :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr feb 27, 2013 4:14 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Nova ma toliko nižjo porabo, da je avtonomija ista! =P :mrgreen:

Na podlagi izkušenj nekoga, ki je imel Golf VI 1.6 TDI (105 KM) in ima sedaj Golf VII 1.6 TDI (105 KM) se je avtonomija pri novem avtomobilu zaradi manjše posode za gorivo zmanjšala za cca. 100 km! Pri šestici sem brez pretiranih problemov naredil nekaj čez 1000 km, medtem ko jih sedaj s sedmico naredim okoli 900 km! Poraba pri sedmici pa ni toliko nižja, da bi avtonomija ostala enaka! :)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 27, 2013 4:19 pm

Tattoo- je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Nova ma toliko nižjo porabo, da je avtonomija ista! =P :mrgreen:

Na podlagi izkušenj nekoga, ki je imel Golf VI 1.6 TDI (105 KM) in ima sedaj Golf VII 1.6 TDI (105 KM) se je avtonomija pri novem avtomobilu zaradi manjše posode za gorivo zmanjšala za cca. 100 km! Pri šestici sem brez pretiranih problemov naredil nekaj čez 1000 km, medtem ko jih sedaj s sedmico naredim okoli 900 km! Poraba pri sedmici pa ni toliko nižja, da bi avtonomija ostala enaka! :)

No saj sem se itak hecal :D Koliko je pa sploh kaj nižja poraba pri sedmici (1.6 TDI)?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 27, 2013 4:50 pm

Cene so OK, sem mislil da bo dražja, vsaj glede na rapid.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 27, 2013 5:20 pm

maniaxxx je napisal/-a:Cene so OK, sem mislil da bo dražja, vsaj glede na rapid.

Če upoštevaš, da pride še kakšna akcijska oprema (Greenline, Family), so začetne cene OK, če upoštevaš, da trenutno s primerljivo opremo stane podobno kot Superb, niso OK. :D
Slika

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr feb 27, 2013 6:49 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Koliko je pa sploh kaj nižja poraba pri sedmici (1.6 TDI)?

2-3 deci
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 27, 2013 6:59 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Cene so OK, sem mislil da bo dražja, vsaj glede na rapid.

Če upoštevaš, da pride še kakšna akcijska oprema (Greenline, Family), so začetne cene OK, če upoštevaš, da trenutno s primerljivo opremo stane podobno kot Superb, niso OK. :D

Primerajam začetne cene z začetnimi cenami superba, katere so bile precej višje kot so sedaj. Če pa primerja rapide z octavio ali superbom, pol sta pa tak skor šenkana =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

trakus
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a trakus Ne mar 03, 2013 1:27 pm

Je slučajno že kdo imel dostop do nove octavie, da bi lahko probal oz. pozna za kakšni test, kjer bi bilo omenjeno kako bi v limuzini zadaj sedela oseba velika okrog 185cm? :D

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Ne mar 03, 2013 3:07 pm

bo treba kar v ženevo skočit na sejem drugi teden. Me že mika da bi šel :D

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Ne mar 03, 2013 3:14 pm

trakus je napisal/-a:Je slučajno že kdo imel dostop do nove octavie, da bi lahko probal oz. pozna za kakšni test, kjer bi bilo omenjeno kako bi v limuzini zadaj sedela oseba velika okrog 185cm? :D

Ta oseba naj sede v aktualno Octavio. Po mojih izkušnjah ni težav. Nova Octavia ne bi smela nazadovati v tem smislu.

Lp,
G
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne mar 03, 2013 4:45 pm

trakus je napisal/-a:Je slučajno že kdo imel dostop do nove octavie, da bi lahko probal oz. pozna za kakšni test, kjer bi bilo omenjeno kako bi v limuzini zadaj sedela oseba velika okrog 185cm? :D

Tukaj imaš en test

http://www.youtube.com/watch?v=UyAj9-Sq8hc

Po moje je ta tip visok vsaj 185cm... ;)
Slika

zany
Uporabnik

zoranv12
Nov uporabnik

Napisal/-a zoranv12 Če mar 07, 2013 2:02 pm

Ojla,

pravkar sem sedel v čisto novi Octaviji III; 2,0 TDI 150KM, limuzina, danes so dobili 2 primerka v Porsche MB in moji prvi vtisi:
Na otip slabši materiali, manj mehke pene na vratih, zadaj pa sama plastika, brez obdelave. Ne na levih in ne na desnih prednjih vratih ni več odlagalne površine za 1,5 L plastenko; Oblika in končna obdelava tapet na vratih en korak nazaj, bolj primerljivo z Rapidom, kot Octavio II (Octavijo II poznam odlično, v 4ih letih vozim že drugo in že ta ima 143K km na števcu po dveh letih in treh mesecih); Skratka, ni odlagalnih mest, oprema je bila Elegance, predal na sopotnikovi strani je praktično neuporaben zaradi vgrajenega CD izmenjevalnika, ima pa velik drsni gumb za odpiranje-zapiranje hlajenja predala. Spet en velik minus: Elegance nima hlajenega sredinskega predala pod naslonom, tako kot je to v Octaviji II; Na stropu ima večji predalček za očala in spet minus-->nima lučke nad ogledali v senčnikih (glede na to, da je Elegance oprema? Stara v tej opremi to ima);
16colske gume izgledajo res podhranjeno, ful preveč praznega prostora med blatnikom in gumo (izgleda kot poceni terenc)-->skratka pripravljen na 19col :);
Še en minus: Zadnji naslon roke ima dve luknji (zelo trda neobdelana temno siva plastika) za plastenke, nima več lepega uporabnega predala za recimo avtokarte ali iPad, glaxy Tab ipd; Kr nekaj. Manjši tank goriva (50L in 2.0 TDI ????) Moj nekdanji A4 je imel 72 litrski "kesl" in 1,9 Tdi 96KW je porabil povprečno 6,3 pri moji zmerni vožnji, 50L je pa kr nekaj...
Plusi: Fuuul več prostora na zadnji klopi za noge (po mojih izkušnjah primerljivo s passatom prejšnje generacije, kar je preeeecej), precej manj utesnjen občutek spredaj, Lepa Lepa Lepa oblika, spominja na prejšnjo generacijo meni najlepšega Auduja A6; Ogromen prtljažnik, 5 vrat (brisalec zadaj); Ima priklop za USB in Aux na čelni ploskvi nad "pepelnikom", na CD "vexlerju" v predalu je še SD Card reža.

Skratka veliko razočaranje: posoda za gorivo, plastika na zadnjih vratih, zadnji naslon za roko, pomanjkanje mest za pijačo na sprednjih vratih, resnično bedne tapete, brez oblike (stara ima ene najlepših, kar sem jih videl kjer koli do sedaj - po mojem mnenju, kritiki), nehlajen centralni naslon za roko in s tem tudi ni rež na sredini za zadaj sedeče (??? korak nazaj, nižje, Superb je zdaj edini s to opcijo, žal);
Veliko navdušenje: Oblika, Oblika, Oblika, prejšnja limuzina je pravo skropucalo proti karavanu, zdaj pa je limuzina pravi lepotec (IMO); Prostornost, prostor za noge spredaj, zadaj, kjerkoli (večja medosna razdalja in prečno postavljen motor); Boljša zvočna izolacija motorja (ostalo je že prej bilo na dokaj visokem nivoju, razen kolotekov-v primerjavi z audijem in passatom seveda, francozi so še pet razredov nižje-pred tednom v novem meganu zapeljem na mokro cesto in mežena vpraša, če imam slučajno kje zadaj kakšno okno samo priprto (ne do konca zaprto), pa sem ji razložil, da je to francoz srednjega razreda, da je to normalno; ni razumela, ampak se je strinjala, da ga ne vzameva, ker njen Polo 2008 1,4 tdi manj ropoče in ne bi menjala za slabši avto, ker volan je pa čisto mino v tem meganu); Ampak to ne spada sem, sem spada nova Octavia III;
PS: glede na to, da povprečno na mesec prevozim med 5,5 in 6,5 K km, je 50L tank popolnoma nesprejemljiv! Kakšna beda :(
Zadnjič spremenil zoranv12, dne Če mar 07, 2013 2:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

zoranv12
Nov uporabnik

Napisal/-a zoranv12 Če mar 07, 2013 2:02 pm

no comment, ker enostavno nima smisla kar koli v tej državi delit, pobijemo se pa itak na avocesti, niti ni čudno, ob takšnih odzivih na osebno mnenje, ki ga človek enostavno v SLO ne sme imeti, ampak slepo slediti verbalnim nasilnežem. Škoda nekaj res dobrih ljudi na tem forumu (sem ne sodi Sonic, in sodi v prvo skupino, vsaj kjar se obnašanja na spletu tiče);
Mojemnenjeamen
Zadnjič spremenil zoranv12, dne Pe mar 08, 2013 9:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov