Davy je napisal/-a:Tudi sam se zagledal v novo Mazdo3. Že ko sem videl prvo predstavitev več kot pol leta nazaj, je šlo za ljubezen na prvi pogled![]()
Komaj sem dočakal, da je prišla v Slovenijo. Konec novembra sem bil na testni vožnji (Acosmos BTC) in bil seveda navdušen. Imel sem Mazdo z opremo Revolution, 2.0 motorjem in rdečo barvo. Pomanjkanja navora zaradi atmosferskega motorja nisem preveč pogrešal, ker imam že sedaj »podoben« motor v Laguni (2.0 bencinar).
Mi je pa bolj všeč oprema Attraction, ker imam raje analogni merilnik hitrosti (v Revolution je samo digitalni), pa tudi head-up display mi ne ustreza.
Med testno vožnjo sem opazil nekaj nenavadnega. Ko sem stal na semaforju, sem zategnil ročno in opazil, da so se luči ugasnile oz. so delale samo led, ko sem ročno spustil, so se luči spet prižgale. Zdaj pa ne vem ali sem imel privide. Kako sem videl, da so se luči ugasnile? – odsev v avtu pred mano. Sem potem pozabil vprašati prodajalca…
Moja izbira bi bila torej Mazda3 z opremo Attraction, bencinskim motorjem 2.0 120KM in rdečo barvo. Malo sem gledal na Avto.net in sta samo 2 takšni, in sicer rabljeni (mogoče testni). V Acosmos-u trenutno nimajo takšne. Poslal sem tudi mail Močniku in Kržišniku, pa v dobrem mesecu ni bilo nobenega odgovora – glede tega sem razočaran, ne mislim pa nikogar 2x prositi za odgovor.
Opazil sem tale oglas:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7999953&show=1&avto=Mazda%20Mazda3%20G120%20Attraction
Ali ima kdo kaj več informacij zakaj se ta Mazda prodaja? Sicer piše, da zaradi finančne situacije. Drugače se mi zdi cena kar ugodna, če ima res samo 2.000 km. Nov je nekaj čez 20.000 EUR z upoštevanjem rdeče barve in kartice za navigacijo.
A ni nekdo pisal o neki poškodovani testni Mazdi, ki so jo potem popravili…a kdo ve kdo zdaj to prodaja?
Zmaj78 je napisal/-a:Da je konkurenčna avtohiša tako dobro obveščena o prodaji nekega vozila in v kakšnem stanju je ta, mi je kar malo nenavadno. Pač, samo razmišljam.
Zmaj78 je napisal/-a:Kolikor vem ima Acosmos kleparsko ličarske storitve v svoji poslovalnici na Celovški cesti, tako da vprašanje kako in kaj.
Davy je napisal/-a:@207sport
To si verjetno kupil čisto novo Mazdo? Kateri motor, 1.5 ali 2.0 ali celo dizla? V drugi temi sem prebral, da si vzel belo z revolution opremo.
Pa so ti kaj bistveno znižali ceno? Pri Mazdi res neradi znižujejo ceno, mogoče za testne. Mora pa biti testna pri njih vsaj 3 mesece, kot je že For omenil. V tem času verjetno ne nabere prav veliko kilometrov. Edina skrb je, da mogoče tisti, ki so jo vozili, niso lepo ravnali z njo (npr. novinarji, ki so delali teste za svoje članke).
Verjetno so ti stari avto vzeli v ceno. A si moral slučajno plačati cenitev?
So ti uredili kakšno financiranje? Kredit ali leasing…
Oprosti za vsa vprašanja, ampak me res zanima, ker se tudi jaz počasi pripravljam na nakup. Vsekakor pa ne bom hitel in nekaj na silo kupoval.
Aja, pa moral boš spremeniti ime in slikco na forumu, glede na to, da si prešaltal na Mazdo
Mazda said it would bring a Mazda3 equipped with SKYACTIV-G engine and SKYACTIV transmissions to North America later this year (2011).
The full range of SKYACTIV technologies (i.e., including body, chassis, suspension) will then first appear in the new CX-5 in 2012.
That graph is for the 2012-2013 mazda 3.
The CX-5 has 13:1 compression and the 4-2-1 exhaust header, and has a nicer torque curve:
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 32 gostov