Pozdravljeni!
Za tiste, ki imate novega clia bi vprašal nekaj stvari, da vidim če je tako povsod ali samo pri meni.

Imam mašino 100 Tce, ročni menjalnik.
- Avto (še posebej hladna mašina) rahlo cuka predvsem v 2. prestavi pri okoli 1.500 obratov. Po nekaj metrih neha. Občasno cuka tudi ko npr. zaviješ v križišču in moraš potem nekaj časa držati hitrost cca 20-25 km/h v drugi prestavi. Je to "normalno"?
- Sistem stop/start, ko je vklopljen mi, ko stojim, na armatkurki vedno pokaže obvestilo, ko motor ne more v stanje pripravljenosti, ko pa gre lahko pa mi na armaturki ne izpiše nič. Šele ko prestavim v ler, mi napiše "prestavite v neutral" in "A" začne utripati. Malo nelogično se mi zdi, da mi napiše "prestavite v neutral" PO TEM, ko sem že prestavil v neutral.
- Ko ugasnem avto (imam gumb za vžig) sem ene dvakrat še dodatno malo obrnil volan, da se je zaklenil. Ko sem naslednji dan pritisnil gumb za vžig je volan sam od sebe "cuknil" in avto se je vžgal. Kar malo scarry zgleda, ko volan takole sam od sebe cukne. Sem namreč mislil, da ga je potrebno ročno premikati in pritisniti gumb za vžig.
- Ko pritisnem pedal za zavoro, se sliši nek čuden zvok, kot bi nekaj narahlo počilo oz. ne vem kako naj se izrazim...
Torej to so neka moja opažanja v tem kratkem času kar imam cliota, pa me zanima če so zgoraj naštete stvari normalne ali naj malo povprašam na servisu glede tega.