Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe jul 08, 2005 10:20 am

Tomcatter je napisal/-a:Tale se mi pa niti mal ne dopade, po notranjasti ne, po zunanjosti mi je pa se hujsi, ko sm pa cene vidu se mi je pa do konca zameru. Za 42.000 dobis zelo dobro opremljenega A6 (2.0 TDI motor seveda), kjer pa zame ni primerjave.

Tudi če ma šipe na kurbl, samo da je Nemec!!! Tomcatter, s svojim postom si demonstriral mentaliteto kupcev nemških avtomobilov.

Res je, C6 "popapa" audija A6 za šalo.

LP,
Joie

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko Pe jul 08, 2005 10:55 am

Dejstvi:

maloprodajne cene v D:
C6 V6 HDi 205 Biturbo FAP 45.500 €
A6 3.0 TDI QUATTRO 225KM 41.600 €

Lp Čojko

p.s. o mentaliteti pa raje ne bi.
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Pe jul 08, 2005 10:57 am

bomo vidl po prvih primerjalnih testih kako bo "popapal" konkurenco..
na podlagi slik in številk pa je neumesno govoriti o tem, kateri je boljši..
Let there be rock!

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Pe jul 08, 2005 11:01 am

Jest sm govoru o 2.0. ;) Sm pač mislu, da je tomcatter dobr pogledu v cenik... :oops:

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Pe jul 08, 2005 11:34 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Tudi če ma šipe na kurbl, samo da je Nemec!!! Tomcatter, s svojim postom si demonstriral mentaliteto kupcev nemških avtomobilov.

Čojko je napisal/-a:Dejstvi:

maloprodajne cene v D:
C6 V6 HDi 205 Biturbo FAP 45.500 €
A6 3.0 TDI QUATTRO 225KM 41.600 €
p.s. o mentaliteti pa raje ne bi.

[SlasH] je napisal/-a:bomo vidl po prvih primerjalnih testih kako bo "popapal" konkurenco..
na podlagi slik in številk pa je neumesno govoriti o tem, kateri je boljši..

eh, dejte no... kaj pa je 1% razlike v ceni pr tem denarju in razredu? pa tudi teh 15-20 konjev.... če bi jaz kupoval avto tega razreda mi to absolutno nebi blo pomembno. pomembnejše bi mi... no, mi je pomembnejše :P to, kak feeling mi pusti avto! na zunej, navznoter, za volanom... čeprav mi je C6 pustu rahlo grenak priokus (zaradi ogromnih fanovskih pričakovanj) bi ga vseeno mel rajši tudi, če bi bila nemška konkurenca boljša v čisto vsakem pogledu! ker so mi nemci rahlo dolgočasni! pri teh denarjih... mislim, ko kupuješ za svoj keš in ne na neke firme, lizinge in ostala slovenska preseravanja, si kupiš tisto kar ti paše in veseli!
ali.... če se že pogovarjamo o hudem dnarju vrženem za avto in mokrih sanjah povprečnega slovenskega obrtnik/hohštapler prepotentneža.... bi si jaz recimo raje kupu kakga Aston Martina kot pa kej iz asortimaja Porshe/Ferarri/Lambo. neglede, da majo verjetno vsi trije boljše vozne lastnosti, bolj hude mašine in so sploh kao zakon! mi ni pomembno, Aston mi bolj sede! C6 bodo, upam da, kupovali na tak način.
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Pe jul 08, 2005 11:52 am

Mislm, da so fantje samo povedal, da C6 niti ni tko "ugoden" nakup, kot smo sprva mislili. ;)
PS, ja zihr ga bodo tko prodajal kot si reku. Isto kot vel satisa. Best part: v celi življenski dobi jih bodo prodal tolk, kot so jih misll v enmu letu. ;) Dvimim, da bo šlo C6ki kej dost bolš. :-P

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Pe jul 08, 2005 12:11 pm

Dejte no folk. Normal da ne bo tolk ugodn sej namrec spada C6 v razred A6 in seveda z dost vec opreme k pa A6. In mislite da zej k je citroen a ne pa ne sme met take cene. Kje pa to pise da C6 ne sme met take cene? Men se zdi da je kr dovolj luksuzen in ima lahko tako ceno. Nasplosn je pa tko, tist k ga bo hotu men bo odstel tolk dnarja zanj kolkr stane, tist k ga pa ne bo hotu met ga pa ne bo kupu! :o

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe jul 08, 2005 12:52 pm

Walker_P je napisal/-a:Dejte no folk. Normal da ne bo tolk ugodn sej namrec spada C6 v razred A6 in seveda z dost vec opreme k pa A6. In mislite da zej k je citroen a ne pa ne sme met take cene. Kje pa to pise da C6 ne sme met take cene? Men se zdi da je kr dovolj luksuzen in ima lahko tako ceno. Nasplosn je pa tko, tist k ga bo hotu men bo odstel tolk dnarja zanj kolkr stane, tist k ga pa ne bo hotu met ga pa ne bo kupu! :o

Če kupite c6, dobite avto velikosti audija A8 za ceno A6.

Čojko, si že kupil škodo oktavijo?

LP,
Joie
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne Pe jul 08, 2005 12:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Pe jul 08, 2005 12:59 pm

Walker_P je napisal/-a:Dejte no folk. Normal da ne bo tolk ugodn sej namrec spada C6 v razred A6 in seveda z dost vec opreme k pa A6. In mislite da zej k je citroen a ne pa ne sme met take cene. Kje pa to pise da C6 ne sme met take cene? Men se zdi da je kr dovolj luksuzen in ima lahko tako ceno. Nasplosn je pa tko, tist k ga bo hotu men bo odstel tolk dnarja zanj kolkr stane, tist k ga pa ne bo hotu met ga pa ne bo kupu! :o

Me prav zanima koliko manj opreme ima A6 s top diesel motorjem v primerjavi s C6. Poleg tega je že sam Quattro sistem vreden svojega denarja - tega C6 nima ;)

Da ne govorimo, da si za 4.100 € dokupiš že kar nekaj dodatne opreme... Sicer se popolnoma strinjam, da ga bo kupil tisti, ki ga bo želel imeti, ampak prav dosti razumskih argumentov nima. Sory. Pa o mentaliteti tudi jaz ne bi ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO Pe jul 08, 2005 1:08 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:

Če kupite c6, dobite avto velikosti audija A8 za ceno A6.

LP,
Joie

Ne!

C6 ni velikosti A8!!! Še A6 je daljši od C6.

C6: dolžina je 4908 mm
A6: dolžina je 4920 mm

Ponavljam. Tisti, ki mu je avto všeč ga bo pač kupil, govoriti pa o nekih objektivnih argumentih, ki bi kazali na neko boljšo vrednost NE DRŽIJO!

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P Pe jul 08, 2005 1:09 pm

Kva ma vec C6? Npr hidravliko k ni tolk pocen. Tega nima A6 niti noben drug avto na svetu, k je dostkrat bolj uporabna k pa quatro. Al se pa js motim? Avto nima znaka AUDI ampa puscice oz citroen. Projektro na sprednjo steklo, da vzoniku ni treba gleat levo/desno. In se marsikaj bi se najdl kar nima AUDI. Ma pa AUDI dost druge opreme, k morm priznat da je dostrkat sploh ne uporabljas v celoti. Npr pr C6 bodo vgrajeval taksne stvari k bodo dost bol uporabne kot pa drugod. Kva ti hasne ce ma auto 4×4 pol ti pa elektronika skos neki j****, in je v bistvu avo se bolj (ne)varen kot pa tisti k ma sam spred pogon. Mam pa dost raj hidravliko notr, k mi bo dost bolj prsla prov, npr kaksni zimski casi avto lepo dvignes in ne nasedas, pol pa vidis kup drugih avtomobilov k nasedajo in majo cel podn znucan, pa se nasede kje, Pol se pa lepo prpeles s C6 mim pa folk sam gleda kak avto dobesedo popapa 4×4 pogon.
Ne vem no mene je tale 4×4 pogo v teh limuzinah dobesed razocaral.
Upam da nism kaksnga prepiral iz tega nardil.

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Pe jul 08, 2005 1:10 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
Tomcatter je napisal/-a:Tale se mi pa niti mal ne dopade, po notranjasti ne, po zunanjosti mi je pa se hujsi, ko sm pa cene vidu se mi je pa do konca zameru. Za 42.000 dobis zelo dobro opremljenega A6 (2.0 TDI motor seveda), kjer pa zame ni primerjave.

Tudi če ma šipe na kurbl, samo da je Nemec!!! Tomcatter, s svojim postom si demonstriral mentaliteto kupcev nemških avtomobilov.

LP,
Joie

Mislil sem napisati A6 3.0 dizel motor, in res je da mi nemci bolj lezijo kot ostali. To pa zato ker pri Citroenu materiali niso kot pri audiju, slisal sem za veliko problemov z elektroniko ipd. Res pa je tudi da sta oba avtomobila zdaj zelo dobra in da cez 15 let bosta vredna skoraj nic. ;)

LP

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO Pe jul 08, 2005 1:21 pm

Walker_P je napisal/-a:Kva ma vec C6? Npr hidravliko k ni tolk pocen. Tega nima A6 niti noben drug avto na svetu, k je dostkrat bolj uporabna k pa quatro. Al se pa js motim? Avto nima znaka AUDI ampa puscice oz citroen. Projektro na sprednjo steklo, da vzoniku ni treba gleat levo/desno. In se marsikaj bi se najdl kar nima AUDI. Ma pa AUDI dost druge opreme, k morm priznat da je dostrkat sploh ne uporabljas v celoti. Npr pr C6 bodo vgrajeval taksne stvari k bodo dost bol uporabne kot pa drugod. Kva ti hasne ce ma auto 4×4 pol ti pa elektronika skos neki j****, in je v bistvu avo se bolj (ne)varen kot pa tisti k ma sam spred pogon. Mam pa dost raj hidravliko notr, k mi bo dost bolj prsla prov, npr kaksni zimski casi avto lepo dvignes in ne nasedas, pol pa vidis kup drugih avtomobilov k nasedajo in majo cel podn znucan, pa se nasede kje, Pol se pa lepo prpeles s C6 mim pa folk sam gleda kak avto dobesedo popapa 4×4 pogon.

Nobenega prepira, ampak tvoje izjave glede Quattro pogona so naravnost smešne in jih ne bi niti komentiral. Katera oprema v Audiju je neuporabna? Katera oprema bo pri C6 tako zelo uporabna (taka, ki je Audi nima)?

Pa še nekaj. Če bo pa v C6 head-up display serijski v C6, potem pa kapo dol. Pa čeprav mi osebno ni niti malo všeč, pa ne bom reku zaradi tega, da je neuporabno.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

maestral
Nov uporabnik

Napisal/-a maestral Pe jul 08, 2005 1:52 pm

Walker_P je napisal/-a:Kva ti hasne ce ma auto 4×4 pol ti pa elektronika skos neki j****, in je v bistvu avo se bolj (ne)varen kot pa tisti k ma sam spred pogon. Mam pa dost raj hidravliko notr, k mi bo dost bolj prsla prov, npr kaksni zimski casi avto lepo dvignes in ne nasedas, pol pa vidis kup drugih avtomobilov k nasedajo in majo cel podn znucan, pa se nasede kje, Pol se pa lepo prpeles s C6 mim pa folk sam gleda kak avto dobesedo popapa 4×4 pogon.

A se ti hecaš glede 4x4 pogona ? Resno te vprašam. To je ja najbolj uporabna zadeva za, hmm, kako bi temu rekel, neobičajne vozne razmere.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P Pe jul 08, 2005 2:18 pm

Hmm. Ce se hecam? Lej mam S8 in morm rect sej je ql a ne sam npr ce se pelem kje dostkrat kje nasedem in bi blo prov fajn da bi meu zravn se hidravliko. Zej ne vem zakaj vas tolk mot moje misljenje?

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko Pe jul 08, 2005 2:31 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Če kupite c6, dobite avto velikosti audija A8 za ceno A6.

LP,
Joie

Take streljaš, da se ti že golobi na strehah smejijo. Vem, da si grozen ljubitelj Citroenov in da so ti Citroeni način življenja, vendar lahko kljub temu pokažeš vsaj malo objektivnosti in rečeš bobu bob. C6 je bistveno predrag za to kar nudi. Za današnje obdobje in razred v katerega sodi pa zaostaja za nemško, japonsko, in še kakšno konkurenco.

Kar se tiče nove Octavije je zelo korekten in uravnovešen avtomobil za korektno ceno - vse pohvale za tak avto kot je Octavija. Čez kakih 4-5 let ko bom kupoval nov avto verjetno res ne bom kupil Citroena, če se ne bo pri Citroenu kaj bistveno spremenilo na bolje.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

maestral
Nov uporabnik

Napisal/-a maestral Pe jul 08, 2005 2:48 pm

Walker_P je napisal/-a:Hmm. Ce se hecam? Lej mam S8 in morm rect sej je ql a ne sam npr ce se pelem kje dostkrat kje nasedem in bi blo prov fajn da bi meu zravn se hidravliko. Zej ne vem zakaj vas tolk mot moje misljenje?

Aja, ti bi to imel še zraven. Razumeti te je bilo, da je hidravlika boljše nadomestilo 4x4 pogona za slabe vozne razmere.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P Pe jul 08, 2005 2:53 pm

Hja obenem ja. Ce pa ze tko gledas a ne je tut hidravlika kr dost dobra. Se peles po neki makadam cesti in mas kr tko orng kaksno skalo vn iz ceste pa ti lepo avto dvignes pa gres naprej zej pr 4×4 pa tega ne mors obit in nor nimas moznosti da bi obsou tist kam iz ceste k gleda vn lahk dobesedno sam po podvoznju pocohas in molis da nisi kej sfukal. V taksnih primerih bi bil bolj zadovoln s hidravliko kot pa 4×4.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Pe jul 08, 2005 3:02 pm

Walker_P je napisal/-a:Hja obenem ja. Ce pa ze tko gledas a ne je tut hidravlika kr dost dobra. Se peles po neki makadam cesti in mas kr tko orng kaksno skalo vn iz ceste pa ti lepo avto dvignes pa gres naprej zej pr 4×4 pa tega ne mors obit in nor nimas moznosti da bi obsou tist kam iz ceste k gleda vn lahk dobesedno sam po podvoznju pocohas in molis da nisi kej sfukal. V taksnih primerih bi bil bolj zadovoln s hidravliko kot pa 4×4.

Ma človek 4x4 in hidravlika sta dva čist druga pojma. Ti ko tolko hvališ to hidravliko....lohk tud jest rečem....hočš pozimi pridt v en orng klanc k je zasnežen pa se s front wheel + HIDRAVLIKA!!! pokakaš.

Sam še zmer nevem kako lahko to tok primerjate, kot bi reku, ja en avto je boljš od druzga zato ker ma električno čiščenje prednjih luči, drug jih pa nima, pa če bo mel blatne bo slabo vidu. Pač vsaka stvar je dobra za neki, noben avto pa nima vsega.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Pe jul 08, 2005 5:48 pm

he, he... sam tako burno debato pa lahko povzroči samo veliki Citroen. to je že jako podobno prepucavanju med fani švabske svete tojice, čigavemu dlje nese... je slišat ko da ste se enga francozlna vstrašli!!! nič bat! si ne bodo odžirali kupcev, klientela enih in drugih generično ne gre skupej (v veliki večini vsej pr nas ne).
k debati bi pa sam tole dodal... velikost... bistvena je medosna razdalja, tak da ma Joie mogoče kr prav o primerljivosti prostora z A8. je ne znam na izust ampak, na slikah je blo videt grozovitega placa med zici, kljub temu, da je avto velikosti A6. oprema.... mislim, da bodo vsi modeli C6 meli serijski head up displej, biksenon lampe ki sledijo volanu in aktivno hidravliko, mogoče tudi AFIL vibrator za prehod preko črte... razlike bodo bolj pri materialih... usnje, les, n-slojne šipe pa taka j***a namenjena udobju in luksuzu. sicer pa itak ne bo oguljene verzije, ker manj kot V6, ki je običajno zapakiran v top verzije avtov tega razreda, niti ne bo mogoče kupit!
živeo drugmirkooooo!!!!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov