Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Če avg 30, 2007 5:50 pm

207 SW RC s 175 KM:
Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe avg 31, 2007 8:18 am

Ojoj. Tale Peugeot pa res nima treh čistih zadnja leta. :?
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe avg 31, 2007 12:49 pm

Mislim, še kitajci premorejo več oblikovalskega talenta kot tale pežojc.
Obey me. You'll be happier.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Pe avg 31, 2007 1:19 pm

ja zakaj pa vi ne oblikujete avtov ki tako obvladate.....težko je danes naredit nekaj takega kar ni vsakdanje, in je kupcem všeč....malo drugač....če bi pa bil vsakdanjen pa bi rekli kak dolgočasno nič novega, tak kot to pravite v temi od vw golfa 6.....težko vas je razumet......to ni letelo na nikogar osebno dase razumemo

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Pe avg 31, 2007 3:35 pm

Jorgi je napisal/-a:Mislim, še kitajci premorejo več oblikovalskega talenta kot tale pežojc.

Ne govori neumnosti prosim te. Najprej moraš videt avto v živo pa potem govori. Isto so govorili za 207 HB kako je grd, na cesti jih je pa zdej ogromno (kljub ne preveč nizki ceni). Ti to kaj pove?

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Pe avg 31, 2007 8:18 pm

Oprost, če je moje mnenje, da je tale avto oblikovan katastrofalno, mi ni treba očitat, da je moja izjava neumnost. In da, 207 HB je obupna, tudi v živo. To, da jo je veliko, gre pa zahvala predhodnici, ki je bila res oblikovalski bum in ji je utrdila teren. Avto je proporcionalno popolnoma neusklajen, linije brez prave poteze, detajli predimenzionirani in pretirani, še posebej sprednja maska, ki je enostavno preglomazna in rit, ki deluje kot platfus. Zdej, če nekdo ne zna kuhat, še ne pomeni, da ne zna jesti. In ker sem v fohu, kjer so proporcije, razmerja, kompozicija in dober detajl izredno pomembni in tisti, ki diktirajo estetiko, mislim, da lahko upravičeno podam mnenje o nečem, ki je oblikovano po istih načelih. Morda celo malo bolj upravičeno kot nekdo, ki oblikovalsko znanje črpa iz revij in sorodnih forumov ali pa enostavno kot pristaš neke znamke.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe avg 31, 2007 10:30 pm

to je tvoj okus.

men pa je 207 lepši kot 206. mislim, da se jih kr nekaj tukaj strinja. ti bi bil dober oblikovalec "štoročanov"

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 Pe avg 31, 2007 10:47 pm

Men pa zadnje luči ne sedejo. Počasi jih bodo mel po celem boku.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi So sep 01, 2007 7:29 am

SAVINJCAN je napisal/-a:to je tvoj okus.

men pa je 207 lepši kot 206. mislim, da se jih kr nekaj tukaj strinja. ti bi bil dober oblikovalec "štoročanov"

Sem bila morda jaz žaljiva do tebe? Kar se pa mojega oblikovanja tiče, pa rezultati govorijo zase. Ne mislim se spustiti v to, da tebi ali komurkoli kaj dokazujem. Sploh pa ne na tako demagoško kritiko osnovano na ničemer. Še enkrat, to je bilo moje mnenje o tem avtu. In prosim, da nehate bit žaljivi, če je to mnenje drugačno od vašega. Jaz namreč nisem bila do vas. Pa bonton v roke!

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren So sep 01, 2007 8:32 am

Jorgi je napisal/-a:In ker sem v fohu, kjer so proporcije, razmerja, kompozicija in dober detajl izredno pomembni in tisti, ki diktirajo estetiko, mislim, da lahko upravičeno podam mnenje o nečem, ki je oblikovano po istih načelih. Morda celo malo bolj upravičeno kot nekdo, ki oblikovalsko znanje črpa iz revij in sorodnih forumov ali pa enostavno kot pristaš neke znamke.

Lepo in prav. Samo vseeno ne moreš take izjave ven vrečt da je kitajski čangšlang avto lepše oblikovan. Tudi človek ki ni v tem "fohu" kot si ti ugotovi da je tvoja izjava bila totalno zgrešena (poglej si temo o kitajskih avtomobilih).
Emmm ja, marsikatera druga znamka bi lahko postala malo bolj napredna pa se znebila oblike ki jo fura skoraj nespremenjeno že veliko časa. Cajt gre naprej, eni to sprejmejo prej, drugi kasnej, posledica tega so drugačne oblike avtomobilov.
Itak se pa o okusih ne diskutira. Tebi ni všeč, meni je. Zmotla me je edino tista tvoja izjava o kitajcih.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi So sep 01, 2007 8:54 am

Tkole bom rekla: marsikateri novi kitajski avto ima več ambicij glede oblikovanja kot tale pežo. In na to se je tudi nanašalo. Če pa vi diskriminatorno apriori predpostavite, da je vse, kar kitajci dajo ven, drek (ne pozabimo, diskutiramo o oblikovanju) in potem vlečete pararelo na konkretno tegale pežoja, potem nisem jaz tista, ki bi se morala zamislit. Zakaj ravno kitajci? Ker je pri njih moderno kopiranje form tujih znamk, ki jim jo uspe po vsej verjetnosti zmaličiti, včasih pa se iz teh poskusov obrodu tudi kaj ambicioznega. Tako kot francozi v primeru nadaljevanja 206-tke in njenih klonov... Vzeli so njeno formo in začeli pretiravati. Če želiš doseči harmonijo, skladnost kompozicije, potem mora imeti vsak segment svoje mesto v tej celoti. Ko pa začnejo posamezni segmenti izstopati iz te celote na način, da postanejo moteči, potem lahko govorimo o slabem oblikovanju. Kaj je to pri konkretnem pežojčki pa sem že napisala.
In ne diskutiram o tem, ali mi je avto všeč ali ne (torej o okusu), diskutiram o oblikovanju. To je velika razlika, vendar vzamem v obzir, da morda nekateri ne znate ločiti teh dveh pojmov in vam tega tudi ne morem zamerit. Zamerim lahko le to, da na mojo kritiko odgovorite z osebnim žaljenjem mene zaradi drugačnega stališča.

vugy
Stalni uporabnik

Napisal/-a vugy So sep 01, 2007 10:41 am

jorgi da ne boš misla da sem to kar tak nekaj napiso.......hodim v šolo za industrijskega oblikovalca........tako da oblikovanje mi ni 9 vas......ker si napisala kao da se učim iz moto revij...te komentarje drugič prosim zadrži zase....drugače pa sem pričakoval tako obliko...neharmonično in neuravnoteženo....ker je to nadaljevanje njihovega trenda dozdaj.....206-ke ne omenjaj ker je že star model....raje vzami za primer 407 limozino ki je za moje popolnoma neestetska..in neproporcionalna ampak ljudem je všeč ne vem zakaj....in ker se pač še kar dobro prodaja so začeli delat naprej v tej smeri.......tudi vsa njihova konceptna vozila so v te stilu tako da se ni tu kaj za čudit...tak pač je taki so peđoji...jaz osebno nebi kupil nobenega peđoja ker mi enostavno niso všeč, so pa ljudje ki jim to ustreza in to je njihov krog kupcev ki niti ni tak mali

vugy
Stalni uporabnik

Napisal/-a vugy So sep 01, 2007 10:46 am

aja žal pa danes v oblikovanju je tako da tudi proporci niso več vse...za primer si vzami nekonvencionalno oblikovanje ki je meni za bruhat.......pa vseeno vejo eni dobro iztržit velike dnare iz takega oblikovanja...ker danes je tu že prepričanje kupcev in trend kaj ma sosed to bom mel tudi jaz pa vseeno kako je....je že ta ki ga je oblikoval vedel dobro zagovarjat zakaj taka neproporcinalnost....in takim vsaka čast

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty So sep 01, 2007 12:44 pm

Meni tudi bil na začetku ogaben, zdaj pa mi je najlepši v razredu, sicer pa je 207 najbolj prodajan avto v evropi.

Zanima me, če ima kdo 207ko 1.4 16V? Kakšna poraba, kako povleče....

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 So sep 01, 2007 1:23 pm

tle je samo stvar dobre in intenzivne reklame, da se vsili in zmanipulira okus povprecnega cloveka za se tolk neestetsko zadevo, pa nima veze a je to avto ali karkoli drugega.......tolk o tem zakaj je lahko nekaj vecini vsec oz. najbolj prodajano
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O So sep 01, 2007 1:46 pm

Jao, ko en jezen froc z zobnim aparatom pa vato v ustih... A mi lahko poveste, tisti ki vam je všeč, kaj je lepega na njem? Kar se tiče pa oblikovalskih pogledov bom moral pa povleč z Jorgi.
Slika

vugy
Stalni uporabnik

Napisal/-a vugy So sep 01, 2007 3:26 pm

saj nisem rekel da mi je všeč.....ravno obratno...ampak sem rekel da se bo ljudi zmanipuliralo...ker ka pač ima sosend naprimer....pač sprijaznit se je treba da taki so...verjamem pa da se ne bo slabo prodajal

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O So sep 01, 2007 4:04 pm

vugy, ne vzet vsega osebno. :) Nisem ciljal nate, ampak me zanima mnenje tistih, ki jim je avto všeč. Kaj jim/vam je všeč?

Manipulacija in trendi niso pa nič novega. ;)
Slika

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren So sep 01, 2007 5:41 pm

partty je napisal/-a:Meni tudi bil na začetku ogaben, zdaj pa mi je najlepši v razredu, sicer pa je 207 najbolj prodajan avto v evropi.

Zanima me, če ima kdo 207ko 1.4 16V? Kakšna poraba, kako povleče....

Sm vozu 307-ko z tem motorjem in ni kos teži avtomobila. 207-ka je sicer lažja, tako da ti o tej kombinaciji ne morem preveč povedat.
Poraba je pa dokaj nizka, edino če je kak strm klanec ga moraš že kar v obrate stegovat da potegne (spet govorim o 307-ki) ;)

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So sep 01, 2007 6:03 pm

meni pa sam zadnje lući niso všeč in seveda zadnji spojler :?
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov