Autoblog je napisal/-a:Rumor Mill: Audi canceling RS4?
Posted Jun 15th 2007 2:10PM by Frank Filipponio
Say it ain't so. One of our favorite cars in recent memory might be going out of production. Autocar UK is saying that Audi has pulled the plug on the sweet RS4 supersedan. According to them, the convertible and wagon versions are still being produced, but they don't know for how long. With the new RS6 and RS5 on the horizon, it's possible Audi has decided to cut RS4 production to gear up for those new models, but the RS4 has been pretty successful for automaker by all accounts and it seems surprising it would be cancelled altogether. Besides being one of the best driving vehicles on the planet, the V8 RS4 is also one of the best sounding vehicles made. Right up there with the Vantage and F430. The RS4 offers performance figures that are nearly the equal of those two sports cars as well, all while providing a back seat and proper trunk. The 414-hp RS4 sedan went on sale in the UK in October of 2005, and showed up in the States around summer 2006. That's a pretty short run for such a great car. With its rumored turbo V10, the RS6 will undoubtedly be awesome as well, but the RS4 will be sorely missed if this news is true.
[Source: Autocar]
Autocar je napisal/-a:End of the line for Audi RS4
15 June 2007
Audi clearly thinks you can have too much of a good thing: the sensational RS4 saloon is now out of production.
The 414bhp V8-powered RS4 was unveiled at the Geneva motor show in 2005, and went on sale in the UK in October of that year.
It has been a big success for Audi – not least with us here at Autocar, who have fallen for its supercar pace and agility.
The saloon was joined in summer 2006 by the RS4 Avant and cabriolet, both of which remain in production for the moment.
Though Audi hasn't admitted as much, RS4 production is being phased out to make way for the forthcoming new RS6.
The RS6 is already in advanced testing. It's believed to use a turbocharged 5.0-litre V10, and is expected to be unveiled at the Frankfurt motor show in September.
Spyker je napisal/-a:Tomcatter je napisal/-a:Mah če je kaj resnice v tem je po mojem verjetno zaradi prihoda nove A4.
Ne verjamem, jaz glavni razlog vidim v dejstvu, da se bi težko odlično prodajala tako RS4 kot RS5 naenkrat.
Audi RS4 not being cancelled
Posted Jun 19th 2007 3:27PM by Jonathon Ramsey
You can start the presses again. It was all a big misunderstanding. Autocar said that even though Audi hadn't admitted it, the RS4 sedan had ceased production. Don't know where their source came from, but Winding Road's source, from Audi Communications in the US, calms all of our nerves with a hearty "Have No Fear." Even though Audi is getting its larger bahn-stormer the RS6 ready for production and RS models don't usually overlap, the RS4 will complete its production run through 2008. Thank you, Winding Road, for giving us news that keep our food down today. And a wet haggis for the folks at Autocar.
[Source: Winding Road]
AudiBoy je napisal/-a:jah.. morte vedet da je RS4 na tujem trgu zelo dobro prodan za takšnega športnika kot je... z njegovimi 420-imi konji privablja kupce iz vsega sveta in poleg športnika mu lahko prištejemo tut eleganco. zato se strinjam z esem-om, ker audi sigurno nebi prekinil proizvodnje takšnega avtomobila... v sloveniji jih je pa celo dobrih 10. in (ne me razumet narobe) ma bmw se pred audijem lahko skrije.. prihaja najmočnejša verzija audija A6 - RS6, ki naj bi imel vgrajen lamborghinijev 600-konjski motor... kaj naj sedaj naredijo z M5-ko? mislim da bo bmw moral preklopiti na 4-kolesni pogon če bo želel pometati s konkurenco...
kaj pa rs4? prišeu je nou bmw-jev M3. pogledal sem na internet in vidu da imata končno hitrost (to je itak normalno) omejeno na 250 km/h in enake pospeske - 4,8 s. Treba bo narest en test k me prou zanima kjer je bolš.. jz pa usekakor navijam za audija - kr prednost je v tehniki...
andrej777 je napisal/-a:AudiBoy je napisal/-a:jah.. morte vedet da je RS4 na tujem trgu zelo dobro prodan za takšnega športnika kot je... z njegovimi 420-imi konji privablja kupce iz vsega sveta in poleg športnika mu lahko prištejemo tut eleganco. zato se strinjam z esem-om, ker audi sigurno nebi prekinil proizvodnje takšnega avtomobila... v sloveniji jih je pa celo dobrih 10. in (ne me razumet narobe) ma bmw se pred audijem lahko skrije.. prihaja najmočnejša verzija audija A6 - RS6, ki naj bi imel vgrajen lamborghinijev 600-konjski motor... kaj naj sedaj naredijo z M5-ko? mislim da bo bmw moral preklopiti na 4-kolesni pogon če bo želel pometati s konkurenco...
kaj pa rs4? prišeu je nou bmw-jev M3. pogledal sem na internet in vidu da imata končno hitrost (to je itak normalno) omejeno na 250 km/h in enake pospeske - 4,8 s. Treba bo narest en test k me prou zanima kjer je bolš.. jz pa usekakor navijam za audija - kr prednost je v tehniki...
Audi je mel skoraj vedno moćnejše motorje od BMW-ja pa mu ponavadi to ni veliko nucalo. In tukaj je tista prednost v tehniki. Samo ne v prid Audija ampak obratno. Oba sta super in oba imata svoj krog občudovalcev a vedno jih bo malo ki bodo slavili oba. Čeprav si bota z prihodom limo izvedbe M3 še bolj skakala v zelje.
Spyker je napisal/-a:andrej777 je napisal/-a:AudiBoy je napisal/-a:jah.. morte vedet da je RS4 na tujem trgu zelo dobro prodan za takšnega športnika kot je... z njegovimi 420-imi konji privablja kupce iz vsega sveta in poleg športnika mu lahko prištejemo tut eleganco. zato se strinjam z esem-om, ker audi sigurno nebi prekinil proizvodnje takšnega avtomobila... v sloveniji jih je pa celo dobrih 10. in (ne me razumet narobe) ma bmw se pred audijem lahko skrije.. prihaja najmočnejša verzija audija A6 - RS6, ki naj bi imel vgrajen lamborghinijev 600-konjski motor... kaj naj sedaj naredijo z M5-ko? mislim da bo bmw moral preklopiti na 4-kolesni pogon če bo želel pometati s konkurenco...
Audi je mel skoraj vedno moćnejše motorje od BMW-ja pa mu ponavadi to ni veliko nucalo. In tukaj je tista prednost v tehniki. Samo ne v prid Audija ampak obratno. Oba sta super in oba imata svoj krog občudovalcev a vedno jih bo malo ki bodo slavili oba. Čeprav si bota z prihodom limo izvedbe M3 še bolj skakala v zelje.
Sej je prav. Bolj si skačeta drug drugemu v zelje, bolj se inženirji in tovarne trudijo da naredijo čimboljši izdelek in na koncu kupci največ pridobimoSam kaj, ko bomo nekateri verjetno take avtomobile gledali le od daleč
![]()
To da Audiju ni veliko nucalo ker je imel kakšnega konjiča več je po mojem mnenju zato, ker nekaj je pobral sigurno quattro pogon, poleg tega pa je bila teža samega vozila bolj kot ne vedno v prid BMW-ju. In tukej pomojem tista razlika. Sicer pa...vsi vemo kolk 100% (ne)točni so te tovarniški podatki konjenice
andrej777 je napisal/-a:AudiBoy je napisal/-a:jah.. morte vedet da je RS4 na tujem trgu zelo dobro prodan za takšnega športnika kot je... z njegovimi 420-imi konji privablja kupce iz vsega sveta in poleg športnika mu lahko prištejemo tut eleganco. zato se strinjam z esem-om, ker audi sigurno nebi prekinil proizvodnje takšnega avtomobila... v sloveniji jih je pa celo dobrih 10. in (ne me razumet narobe) ma bmw se pred audijem lahko skrije.. prihaja najmočnejša verzija audija A6 - RS6, ki naj bi imel vgrajen lamborghinijev 600-konjski motor... kaj naj sedaj naredijo z M5-ko? mislim da bo bmw moral preklopiti na 4-kolesni pogon če bo želel pometati s konkurenco...
SamoK je napisal/-a:andrej777 je napisal/-a:AudiBoy je napisal/-a:jah.. morte vedet da je RS4 na tujem trgu zelo dobro prodan za takšnega športnika kot je... z njegovimi 420-imi konji privablja kupce iz vsega sveta in poleg športnika mu lahko prištejemo tut eleganco. zato se strinjam z esem-om, ker audi sigurno nebi prekinil proizvodnje takšnega avtomobila... v sloveniji jih je pa celo dobrih 10. in (ne me razumet narobe) ma bmw se pred audijem lahko skrije.. prihaja najmočnejša verzija audija A6 - RS6, ki naj bi imel vgrajen lamborghinijev 600-konjski motor... kaj naj sedaj naredijo z M5-ko? mislim da bo bmw moral preklopiti na 4-kolesni pogon če bo želel pometati s konkurenco...
135i ..300KM vs S3 ..265KM
2007 Audi RS 4 ..420KM vs M3 2007 ..420KM
BMW M5 ..500KM vs Audi RS6 ..480KM
Audi R8 ..420KM vs BMW M6 ..500KM
Audi TT Coupe 3.2 ..250KM vs BMW Z4 M ..330 KM
pa mi je bil oblikovno vedno bolj vsec Audi kot BMW (razn M6 ki je res opasna), ampak se pa pri motorjih ta zgodba preobrne.
SamoK je napisal/-a:andrej777 je napisal/-a:AudiBoy je napisal/-a:jah.. morte vedet da je RS4 na tujem trgu zelo dobro prodan za takšnega športnika kot je... z njegovimi 420-imi konji privablja kupce iz vsega sveta in poleg športnika mu lahko prištejemo tut eleganco. zato se strinjam z esem-om, ker audi sigurno nebi prekinil proizvodnje takšnega avtomobila... v sloveniji jih je pa celo dobrih 10. in (ne me razumet narobe) ma bmw se pred audijem lahko skrije.. prihaja najmočnejša verzija audija A6 - RS6, ki naj bi imel vgrajen lamborghinijev 600-konjski motor... kaj naj sedaj naredijo z M5-ko? mislim da bo bmw moral preklopiti na 4-kolesni pogon če bo želel pometati s konkurenco...
135i ..300KM vs S3 ..265KM
2007 Audi RS 4 ..420KM vs M3 2007 ..420KM
BMW M5 ..500KM vs Audi RS6 ..480KM
Audi R8 ..420KM vs BMW M6 ..500KM
Audi TT Coupe 3.2 ..250KM vs BMW Z4 M ..330 KM
pa mi je bil oblikovno vedno bolj vsec Audi kot BMW (razn M6 ki je res opasna), ampak se pa pri motorjih ta zgodba preobrne.
Daj ne bluzi, ker nimaš pojma. Primerjaš novo M5 z starim RS6, primeraš superšportnika R8 z luksuznim coupejem M6, ki je najmočnejši model ponujen v šestici, medtem ko je RS8 šele na poti in bo imel 620 konjev. Prav tako primerjaš osnovnega 3.2 TT-ja, (katerega najmočnejši model je tudi komaj na poti), z najmočnejšim modelom Z4M. Idi rajše petko z ročno zavrtet kot pa da tukaj pišeš bedarije.
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov