KARL ABARTH je napisal/-a:Si pa res hecen – poglej si armaturno C6 pa najdi kaj skupnega s CITROEN-i.
Imaš pa tudi zelo strokovne ocene : v salonu si ogledaš + preizkušaš sedež, pa veš o njem vse – sprašujem se ali je zate pomembnejši izgled sedeža ali njegova v praksi preizkušena »vrednost« - kot so možnost nastavitev + brez bolečin prevozit daljšo razdaljo ?
Tudi tvoja ocena opremljenosti A4 je višek modrosti – ne gre za skoparjenje, ampak ravno obratno : nudijo možnost takšne opreme – za tistega, ki si to želi. Od tu dalje pa nudijo neprimerno več možnosti individualne izbire kot preostala (predvsem Francoska, Japonska ipd.)konkurenca. Prodajni uspeh A4 prejšnjih generacij je potrdilo, da takšen koncept oz način ponudbe kupcem ustreza. Če tebi ne ustreza je to predvsem tvoj problem.
Sicer pa: ker tako rad vlečeš CITROEN po zobeh. Konkurenčni C 5 in njihova ponudba, ki obsega vsega 3 agregate. To je zate ponudba ? Max. 100 Kw v tem razredu ? Da ostalega ne naštevam …
Ali ni to, če uporabim tvoje besede » občutek abolutnega natega » ?
In lepo prosim : izrazi kot so ŽID v tvojem slogu ne sodijo na forum - če je v tvojem okolju to "domače" potem obdrži zase.
Da se vrnemo na temo : A4 ALLROAD – možnosti so. Obstajajo tudi dobri razlogi za to : uspešnost modela A6 v takšni različici ter širitev prodajne palete AUDI-jev.
LP
jej, jej Karli...... te je pa zjezilo tisto zgorej, a? :P
in ja, prav maš.... v salonu si ogledam sedež in posadim rit vanj. in če mi rit že v mirujočem vozilu pravi, da nima poštene bočne podpore, kaj misliš, da mi bo rekla med vožnjo čez ovinke

? in pri tem na žalost prav nič ne pomaga v katere vse smeri in s koliko elektrike se da "klopca" štelat. in gladko usnje na njej je kvečjemu še dodaten minus. mislim, da je v tem primeru bolj na izgled, kot pa na funkcijo sedeža mislil negdo drug... ne pa jaz.

.
kar se viška modrosti, skoparjenja, tržnih pristopov in premium nadstandardov tiče... jaz preprosto mislim, da mora bit nadstandarden avto že v osnovi nadstandardno opremljen z opremo sledečih področij:
-varnost (aktivna in pasivna)
-informacijskih sistemih avto-voznik (pa tudi voznik-zunanji svet)
-bivalnem udobju
-kvaliteti vgrajenih materialov in izvedbi
to zadnje je itak tak samoumevno, da nebi blo treba niti pisat! za prejšnje tri je pa fajn da se pri njih v premijskem segmentu lahko še orenk zmišljuješ!
tisto o čemer govoriš ti, je pa nekej drugega..... oziroma, bi moralo bit dopolnilo tega kar pravim jaz. skupaj pa bi pomenilo in opremljenost vredno premijske znamke (in denarja) in fleksibilnost pri individualizaciji za tiste, ki si to želijo!
poleg tega pa.... a misliš, da bi blo neumno vtaknit v osnovno opremo stvar, ki jo iz več A4 listov dolgega seznama dodatne opreme, izbere 80% vseh kupcev?
okrog mojih citroena vsebujočih analogij in primerjav v tej temi si me zelo narobe razumel! al sem se pa jaz nerodno izrazil. najprej... predvsem sem govoril o skoraj diametralno nasprotnih principih hišnega oblikovanja teh dveh znamk! ( TomC... na zadnjem sistematskem pregledu so mi rekli, da še vidim ko sokol

)
in če si se že navezal na moje citroen vsporednice..... jaz C5 glih nebi vzel za konkurenco audijevi štirici. vsaj ne še! in popolnoma se strinjam s tvojo opazko o ponudbi razpoložljivih motorjev zanj. še več... ta njihova nevrjetna nefleksibilnost me jezi tudi pri drugih modelih! recimo pri mojem C2 v katerega dajejo 1.4l motor s 75 konji, 1.4l motor (isti, sam malo pošraufan) z 90 konji pa ne

! in NIKOLI ne bom razumel odločitve, da bodo v svoj prvi avto, ki bi lahko konkuriral premijski trojici (novi C5), vtaknili 30 let star bencinski 1.8l motor s 127 konji in nič navora, ter ostalo bencinsko starudijo. novih, manjših, gospodarnejših, in močnejših motorjev, razvitih skupaj z BMWjem pa ne! ampak glede na to, da so ti motorji našli pot samo v pežoje, je to najbrž kaka koncernska zarota

:P .
okrog tega se torej strinjava! in to sem tudi mislil, ko sem napisal, da so neprilagodljivi do zla boga! in to celo pri stvareh, ki bi jih brez pretiranega problema lahko kupil za svoj avto iz spiska dodatne opreme! stvari, ki jih majo in jih vgrajujejo v enake avte za druga tržišča! zarad te vrste neprilagodljivosti mislim, da C6 ni premijski avto! ne zato ker bi bil slabši ali manj kvaliteten od premijcev svojega segmenta! tudi osnovno opremo ma tako, da gate trga! ni premijski zato, ker so nefleksibilni okrog ponudbe za personalizacijo.... v njegovi notranjosti teško kaj spremeniš, pa tudi če gre samo za izgled. mimgrede... armatura C6ke je citroenovska zarad dveh stvari:
prva je ta, da je tako drugačna od katerekoli druge armature, da je že zato lahko samo citroenova (pa ne se zdej prosim spotaknit ob izgled knofov na centralni konzoli, govorim o formi celote).
in drugič zato, ker je grafika tistega lcd displeja, pogreznjenega v armaturo pred volanom, zelo podobna grafiki armature GSa! na levi digitalna številčnica brzinomera, na desni obratomer v obliki grafa motornega navora pri C6 - osvetljena rotirajoča kugla s printom števil za hitrost in cager obratomera z enakim grafom navora pri GSu.... bi šel slike limat, da bi vidu o čem govorim, sam to bi pa res predstavljalo oftopičarjenje na napačnem threadu :P .
nebi pa reku, da ob tej nerazumljivi citroenovi nefleksibilnosti dobiš občutek absolutnega natega! v njihovih avtomobilih dobiš kr lep seznam opreme in ne moreš reč, da so te za denar, ki ti ga vzamejo nategnli. ziher te pa s to svojo neprilagodljivostjo zjezijo do zla boga (sprobal :P )! jaz bi temu prej reku arogantno podcenjevanje kupca, kot pa nateg!
in nazadnje tisti "žid v mojem slogu" je nažalost dediščina antisemitizma krščansko katoliške civilizacije katere del sva tudi midva in ne kak izraz mojega osebnega antisemitizma. uporabljen je kot sinonim za preračunjlivost/skopost/prevarantstvo/ipd. zato, ker je civilizacija katere del sva, vsaj tisočletje vse te lastnosti pripisovala židom! oziroma blatila žide s pripisovanjem teh lastnosti! ne bi se zdej spuščal v debato zakaj smo/so to počeli! enak, samo bolj lokalen pomen mata tudi izraza "škot" in "gorenjc ohrni". kaj bi mi očital, če bi uporabil katerega od njih?
zato si okrog tega ne pustim pridigat! še posebej ne, ker je iz konteksta napisanega zelo jasno razumljivo v katerem pomenu besede "židovi" je bilo uporabljeno!
poleg tega pa... v moji krvni žlahti se najde tudi kak jud. kar pomeni da bi bil antisemit sam sebi :P . no, vsaj delu svojih genov
pa brez zamere...

Joie de vivre! je napisal/-a:Spodoben dizel? Daj daj, taka ropotarnica je sramota za tako drag avto, poleg tega enak, le nekoliko manj navit 1.9 TDi najdeš v Škodi Fabii. To naj bi bila luksuzna znamka?
čakej Joy.... a niso tudi pri njih zadegali smrdajsasti traktorček v smeti in prešaltali na commonrail s filtri za saje?