xxseby je napisal/-a:Evo ravno s testne vožnje.

Motor presenetlivo lepo vleče (pričakoval da bo slabše) za normalno vožnjo in prehitevanja je čist dost. Notranjost mi je všeč ni neki "kičasta"
lučko pri senčniku moraš ročno prižgat, se ne prižge samodejno
Očitn so nekateri preleni da bi si lučko prižgali ročno

(kar pa tudi nekaj pove o tvoji izjavi za konkretno privajanje na razporeditev gumbov )

Sej pr vsakmu avtu se morš majčkeno navadit na razporeditev al se motim?
A smo isti avto pelal? Tisto srebrno pri KMAG-u z ročnim menjalnikom?
Motor je recimo da soliden - 3000 obratov pri 160 km/h v 6. prestavi, to hvalim. Nikjer pa avto ne pokaže svojih 100 kW; pospeševanje do 100 km/h se kar vleče... Sem pa imel kar zmerno porabo - malo čez 6 L/100 km - čeprav sem si ga malenkostno privoščil in stal pred izvozom Domžale zaradi prometne nesreče. Sama osrednja konzola mi sedaj po vožnji veliko bolj ustreza, so pa močno konfuzne tipke na volanu

tudi sam strop je prav moteč, sem vajen, da je zgornji rob stekla potegnjen bolj nazaj - pri vseh znamkah, ki sem jih vozil. Med samo vožnjo sem bil deloma živčen, čeprav sem si izbral mirno traso - nikakor se nisem vživel v vožnjo. Ne mislim govorit o opremi, ker jo ima dotična veliko in v tem segmentu mi je to (deloma) samoumevno. Kakopak so pika na i kamera, el. nastavljiv sedež, ki je hlajen in ogrevan. Dodali so celo impulzni pomik na vsa okna. Števci so pregledni, sredinski LCD je super, la ponekod pretiravajo z grafičnim prikazom; trenutno porabo veliko raje vidim v konkretnih številkah. Sredinski naslon za roko mi je pomaknjen preveč nazaj, bok previsok oz. preozke šipe, tako da tudi leve roke ne morem naslonit. In ne, ne slonim na naslonu, a v obeh svojih avtomobilih lev komolec zahaklam pod šipo, desni je pa na naslonu. Sama pozicija za volanom je fantastična! Ampak avto se vozi čisto v stilu "drive by wire". Ok, marsikomu to ustreza, samo tisti, ki hvališete ta avto in ga povzdiguejte v višave, nimate pravice grajat volana v kaki drugi znamki (in ja, ker se mi dozdeva kaj se nakaterim podi po glavi - tu štejem tudi Renault). Ker v Optimi ser ne čuti NIČ, kaj se pod gumami dogaja. Vidiš da drsi avto, a tega se notri ne čuti (to sem opazil od Ihana proti Dolu; nenamenoma). No, nekaj je še snežilo, tako da dodam, da ASR diskretno opravlja svojo nalogo, ESP-ja pa niti nisem probaval, ker nimam ja*c se s tem avtom igrat. Tudi ozvočenje bi lahko bilo boljše.
Če potegnem črto, avto ni poceni, ne ponuja nič več od konkrence za isto ceno, izgleda pa izredno dobro in je začuda celo dobro pregledna (OK, ne štejem pogleda nazaj, ker vozim na ogledala). 130 KM motor, za razumljivo porabo, zadostno opravlja svoje delo in tudi prestavlja se lepo. Premetavalo vas po avtu ne bo, ker je podvozje super. A kot sem rekel, med vožnjo me je nekaj živciralo, tako kot v Sportage-u. No, v Sorentu sem do sedaj najbolj užival. In res ni potrebe po nekih presežnikih, ker je avto, z izjemo dizajna, čista sivina. Škoda le, da notranjost ne dosega oblikovnih smernic zunanjosti. sem pričakoval kaj več dinamike, morebiti nekaj v slogu citroneovega DS5. No, pa saj ne gre za popolnoma svež avto. Kdor si ga bo kupil, sigurno ne bo razočaran. Si upam trditi, da je za oktavo boljša od Lagune / Octavie ipd. Žal pa tu Nemci igrajo prave strune - že pri Passatu.
PS: tisti komentar z lučkami - če vam je že to toliko ful bolj in, potem niti ne potrebujete impulznega pomika oken, servovolana, daljinskega centralnega ipd. To je pri tem avtu -, pa če se še toliko slepite, da vam je pa prav ta princip boljši. Ker če bi bile ročne komande tako in, bi živeli še v dobi brez el. nastavljivih sedežv, samonastavljivih lamp, brez servovlana in el. pomika stekel, ogledala bi bila na ročke itd.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.
Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.