Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Sr jun 21, 2006 1:42 pm

Joie de vivre! je napisal/-a: Trdim, da je varen vsaj toliko kot tvoj e36.

Hja, optimist... (oz. pesimist... :lol: )
Slika

:bonk

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr jun 21, 2006 1:47 pm

Slika

Sem vam rekel...

LP,
Joie

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Sr jun 21, 2006 1:50 pm

Sej logan kot tak je dost varen avto, edin problem je, k nima stranskih ab. Če bi jih mel, bi zihr dobu 4*, pa še dejansko bi bil velik bl varn pri stranskih kreših... :-P

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr jun 21, 2006 9:47 pm

Enim pač nakup BMW-ja pomeni izpolnitev življenskih sanj in pač potem posegajo tudi po 10 let starih, ki pa so zagotovo podpovprečno varni izdelki, samo tega eni niti sebi še manj pa drugim ne priznajo. To je pač slepa ljubezen do avta.

V vsakem primeru je zagotovo nova Dacia Logan boljša izbira kot pa tako star avto.

Drugače pa jaz še vedno trdim, da je Dacia Logan prvotno narejena za najrevnejše trge in na tistih trgih je tak avto več kot dobrodošla zadeva. Če gledamo iz te perspektive potem si Dacia Logan ne zasluži niti najmanjše kritike, res ne.

lp, mm

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če jun 22, 2006 7:47 am

Ubogi reveži. Kako sem vedel da se boste spotaknili ob avto v mojem podpisu. :lol: Nikjer ga nisem omenjal, tako da ne vem zakaj ga omenjate.

Mislil sem bolj v smislu: zakaj ne kupi raje rabljenega Ford Focusa, Hondo civic, Nissan Almero, Fiat Mareo, Golfa ali nekaj podobnega. Dobi se jih za približno ta denar, tako da je definitivno bolj varen avto za miljonpapol. Ampak, slovenčki, samo da je nov ane, pa magari totalno brez opreme, z garancijo, kar v praksi pomeni samo obisk pooblaščenih Renojevih nategatorskih servisov (vem iz prve roke).

Ampak, ko ste že omenili moj avto: trdim da je moj avto cenejši za vzdrževat kot nova Dacia Logan. In da ima aktivno varnost svetlobna leta pred Loganom in večino Renojev. 8)

Potem vsaki družini priporočas, naj si uvozi 10 let starega BMW-ja iz Nemčije?

Jim ne, nebi pa bila slaba ideja. :lol:
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jun 22, 2006 7:59 am

Moj oči ma pa daljšiga kot tvoj!!! :twisted:

Pa dejte se že pogovarjat na nivoju odraslega človeka, ne pa da se kregate za vsako stvar.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če jun 22, 2006 9:42 am

Nixxon je napisal/-a:Ubogi reveži. Kako sem vedel da se boste spotaknili ob avto v mojem podpisu. :lol: Nikjer ga nisem omenjal, tako da ne vem zakaj ga omenjate.

Mislil sem bolj v smislu: zakaj ne kupi raje rabljenega Ford Focusa, Hondo civic, Nissan Almero, Fiat Mareo, Golfa ali nekaj podobnega. Dobi se jih za približno ta denar, tako da je definitivno bolj varen avto za miljonpapol. Ampak, slovenčki, samo da je nov ane, pa magari totalno brez opreme, z garancijo, kar v praksi pomeni samo obisk pooblaščenih Renojevih nategatorskih servisov (vem iz prve roke).

Ampak, ko ste že omenili moj avto: trdim da je moj avto cenejši za vzdrževat kot nova Dacia Logan. In da ima aktivno varnost svetlobna leta pred Loganom in večino Renojev. 8)

Potem vsaki družini priporočas, naj si uvozi 10 let starega BMW-ja iz Nemčije?

Jim ne, nebi pa bila slaba ideja. :lol:

Spet posploševanja in neumnosti. Slovenčki uvozimo ogromno rabljenih avtomobilov, biznis raznim prekupčevalcem in baraban cveti, kilometri se vrtijo nazaj v milijonskih številkah, novim avtomobilom pa prodaja stagnira... Tvoje mnenje o Slovenčkih, Nixxon, je očitno povsem napačno. Tvoji "Slovenčki" so bolj podobni tebi kot nam.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če jun 22, 2006 10:36 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Spet posploševanja in neumnosti. Slovenčki uvozimo ogromno rabljenih avtomobilov, biznis raznim prekupčevalcem in baraban cveti, kilometri se vrtijo nazaj v milijonskih številkah, novim avtomobilom pa prodaja stagnira... Tvoje mnenje o Slovenčkih, Nixxon, je očitno povsem napačno. Tvoji "Slovenčki" so bolj podobni tebi kot nam.

Res?

Koliko je novih Clio&co. jajčkov na cesti in koliko uvoženih avtomobilov višjega cenovnega razreda? Povprečen slovenec vozi Renoja (Clio/Megane). Je v tem podoben meni? :roll:

Ampak to nekako ni več stvar te teme. Že nekaj časa.
Slika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če jun 22, 2006 11:28 am

dej dej ne bod pameten preveč spet...tvoje izjave sam da je nov pa magar brez opreme je čist sfaljena,to bi lahko držalo prej za : sam da je nemc pa magar brez opreme :roll: ja res se bol splača 8 let starga golfa kupt,pa še tega brez klime,sam da maš značko na čelu zabito.logan je za ta denar čist spodoben avto,pa ne spet pametvat o servisih pa kolk se kej kvari.maš lepo garancijo pa se ti potem lahko j**e če se ti kej fenta,pa maš nov avto,0 km,prvi lastnik si in sam veš kako boš delou z nim,usak rablen avto je pa riziko za kupvat,ob vsem tem navalu teh rablenih,uvoženih vozil k ni enega da neb mel nazaj prevrteno kilometrino...jap res se bol splača,pa po možnosti še kake požrešne,sam da si frajer...grow up...kolko je pa tvoj bimer varen v primerjavi z loganom si lahko pa sma pogledaš,ampk zdj to ni več važno ne? :roll:
Slika

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Če jun 22, 2006 11:37 am

bmwzapetstotisočalimanj.press :lol:

Nwem, mislm da usak člouk raj vid d ima nov avto z garancijo, kot pa rablenga z 80.000km ali več. To je moje mnenje. Vem pa, da si mnogi drugače predstavljate kupovanje in vzdrževanje avtomobilov ;)
To je samo moje skromno mnenje ;)

LP

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jun 22, 2006 12:00 pm

Za vse skupaj - več kor 300.000 sit ne dam za avto, kar je več je falena investicija. Pa nej bodo to 10 let stara j***a obd BMW-ja al pa nov logan v vsakem primeru je predrag. Mal večji kredit vzemte pa si bajto naredte, pa še eno za otroke, ne pa vsega u kurčev pleh ulagat živet pa u baraki, pa se pol še o tem kregat na tem forumu.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Če jun 22, 2006 12:02 pm

Kako to mislš, mal večji kredit pa 2 bajte? :shock: :shock: :shock:
Tema je o loganu (in e36)... :roll:
PS, kolegica enak razmišlja, ne dam več k par 100k za avto in v 1 letu je mela že 3 (z besedo: tri). I wonder why... :lol: :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jun 22, 2006 12:13 pm

metallic je napisal/-a:Kako to mislš, mal večji kredit pa 2 bajte? :shock: :shock: :shock:
Tema je o loganu (in e36)... :roll:
PS, kolegica enak razmišlja, ne dam več k par 100k za avto in v 1 letu je mela že 3 (z besedo: tri). I wonder why... :lol: :roll:

Glede bajte - lansko leto aprila sem kupil vikend na morju 100m od obale za 18,7 miljona tolarjev - avto ima pa vreden mogoče 300.000 sit, pa me vseeno pripelje do vikenda brez problemov. Avto ima zdej 300.000km, brez problemov, pa še za DP v offroadu tekmujem z njim. Tko da je treba tut pravilno izbrat.

Pa ni poante v tem kar sem napisal, ampak o tem da se že nehajte kregat o stvareh, ki so patetične. V vsaki taki temi je isto . primerjava novega avtomobila z 10 let starejšim ali pa še slabše.

Primerjate 10 let star BMW z loganom. Ni primerjave. Pejte mal kdaj v kako revno državo, kjer se bo prodajal logan. Tm se še stare lade 1300 vozijo in pa fičoti, k majo vrata še za kure lovit (k se spredaj odpirajo), najboljši avto tam je ponavadi kaka tatra 8x8, na katero naložijo 30 ljudi in njihovo vse premoženje in se odselijo v naslednjo oazo.

Logan bo za trge za na katere je namenjen prav odličen avto - robusten z vzdržljivim podvozjem, vprašanje pa kako bo mašina zdržala.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če jun 22, 2006 12:56 pm

Včasih je malce off-topic čisto OK.

Jaz še nikoli nisem kupil novega avtomobila in ga tudi najbrž ne bom. Trenutno si z žensko urejava stanovanje in bo to še nekaj časa prioriteta, na internetu prvič v življenju pregledam več pohištva kot avtomobilov, prvič obiskujem več pohištvenih salonov in mizarjev kot avtoodpadov... Doslej sem kupoval zgolj avtomobile za maks. 200 jurjev in bil z njimi več kot zadovoljen, niti enkrat nisem obstal na cesti. Malce več je vzdrževanja, to ni kaj, nimam pa zato nobene zgube. Za moje relacije je Visa ali AX optimalen, preprost in nenormalno poceni za vzdrževanje. Za daljše ture se vsedem v Berlingota od punce.

Če pa bi imel pripravljenih denimo 3 mio za avto, pa ne bi nikoli kupil uvoženega BMW-ja iz Nemčije s 100K nazaj prevrtenimi kilometri, ampak nov avto, čeprav za dva razreda slabšega. Pri tako velikem denarju za avto (zame je to velik denar) mi je veliko bolj pomembna racionalnost kot emocionalnost.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Če jun 22, 2006 2:02 pm

vprašal bi samo vse ki kupujete samo rabljene avte, od koga bi jih kupovali če bi vsi milsili kot vi in nihče nebi kupil novega. mislim da bi bla malo kriza :-P

Tinček
Novinec

Napisal/-a Tinček Če jun 22, 2006 2:14 pm

Tuki zdej sami sebe farbate da ste eni Homo economicusi, ko pa kdo kdaj reče čez kakšen Citroën se pa hitro pokaže vaš emocionalen naboj in skačete do stropa itd...
Dejte potem skos razmišljat zgolj in pa samo racionalno, ne pa da spreminjate mnenja glede na to koga je treba zafrkavat v temi.

btw. živi se samo enkrat in ni časa da bi razmišljal preveč racionalno :)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če jun 22, 2006 4:29 pm

Važno je, da teče debata, četudi smo si v filozofijah vsaksebi.

LP,
Joie

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jun 22, 2006 5:41 pm

Fantje, mislim da bo treba "umirit žogo" v tej debati. Ne razumem izbruha jeze nekaterih, če nekdo zapiše, da mu je avto grd oz nekaj negativnega o njem - ne bi ga imel in amen. Na to njegovo čisto osebno mnenje se potem spravite s polemikami o njegovem BMW-ju (katerega sploh omeni ni), ga označujete z nemškutarjem, šovinistom in ne vem še čem. Če mislite drugače povejte svoje mnenje, ga utemeljite in pika - nikakor pa ne drugemu usiljevat svojega mnenja.

Njegova izbira pač - konec koncev za vrednost nove DACIE LOGAN kupiš BMW-ja, kakršnega niti RENAULT dan danes ne zmore izdelat oz postavit na trg po večini pripadajočih lastnosti - od "konjenice" pod motornim pokrovom, prek tehnike, vsebine in nezadnje kvalitete materialov in izdelave. S tega vidika je primerjat BMW z "nizkocenovnim" RENAULT-om (DACIA na nekaterih trgih "nosi" ime RENAULT) smešno.

In predvsem kot "nizkocenovni" RENAULT je treba razumet DACIO - s to idejo je tudi nastal. Kar nenazadnje dokazujejo recimo preizkusni trki - RENAULT, ki paktično ne izdela novega modela, ki ne bi imel 5 zvezdic, bi po mojem prepričanju brez težav naredil tudi LOGANA na takšnem nivoju varnost - ampak stroški spet ne bi bili tako ugodni - in ideja o cenenem avtomobilu bi bila vejetno "pod vprašajem".

Kupec pa naj se sam odloči - ali vzame novo DACIO, ki je glede varnosti in še česa na nivoju RENAULTA izpred desetletja, ali karkoli drugega.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jun 22, 2006 5:48 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Potem vsaki družini priporočas, naj si uvozi 10 let starega BMW-ja iz Nemčije?

Tvoje besede so polne predsodkov, posploševanj in nemškutarskega šovinizma.

Dacia Logan je sodoben avtomobil, sestavljen iz aktualnih komponent (Clio II in Nissan Micra), dosegel je *** na EuroNCAP-u, kar ga uvršča kot najvarnejše vozilo za 1,6 mio na svetu. Trdim, da je varen vsaj toliko kot tvoj e36.

LP,
Joie

Za 1,6 mio SIT pri LOGAN-u še ne dobiš sovoznikove zračne blazine ... zdej pa si predstavljaj "varnost" sopotnika ;)

In tudi aktivna varnost je pomanjkljiva, saj moraš dodatno seči v žep za recimo ABS

Malce spodobno opremljena in motorizirana DACIA velja okrog 2 mio SIT ;)

LP

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če jun 22, 2006 10:55 pm

Morate pa tudi najbolj zapriseženi antiloganovci priznati, da še nobeno vozilo v zgodovini A.com ni dvignilo toliko prahu... Že samo s tem si zasluži posebno priznanje.

LP,
Joie
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov