modri D. je napisal/-a:Mi pa po pravici povedano ni všeč novo ocenjevanje po NCAP-u. Že res, da je super, da se več stvari vključi v oceno, samo se po drugi strani povsem izgubi predstava o vozilu. Za moje pojme bi morali razčleniti oceno na recimo Active NCAP (ESP, BAS oz. bolje zavorna pot s 100km/h na serijskih pnevmatikah, preglednost iz vozila, senzor mrtvih kotov, ...) in Passive NCAP (dejanski trk, varnost otrok, varnost peščev). Vsekakor pa bi sam iz ocene izključil opozorilnike na nepripete varnostne pasove, ker so tako ali tako obvezni in je to en sam nateg pri oceni, če vprašate mene. Je pa res, da je stvar lahko hudičevo pripravna, kadar so na zadnji klopi otroci, ki se lahko med vožnjo odpnejo, ne da bi za to vedel voznik. Tako da bi mogoče lahko višjo oceno (več zvezdic) ravno zaradi pasov prikazali s polovico zvezdice or sth, ker ti avti roko na srce niso enakovredni tistim, ki so do enake ocene prišli brez takih dodatkov ...
Lp!
simply je napisal/-a:Ja, je velika verjetnost, da 1.6 THP 200KM in 2.0 Hdi 163 KM in 140 KM da jih DS 3 ne bo videl. Ampak, glede na to da naj bi bila ta DS linija, katere del je tudi DS 3, "near premium" bi se spodobilo, da bi bili tudi ti motorji noter, že "plebejska" Razz konkurenca ima močnejše motorje - Clio RS - bencinar s več kot 200 KM, Corsa 1.6 turbinec s 192 KM, šušlja se o Fiesti RS, preden so žal odpovedali je tudi Alfa Romeo imela v mislih MiTo GTA s kar 230 KM Exclamation ,... - od tu jih pobiram. Need I go on Question Rolling Eyes
Seveda DS 3 poleg močnih motorjev zraven še dovolj dobre menjalnike, dobro podvozje in dovolj neposreden volan. To bi bilo res vredno DS (Different Spirit) oznake.
Joj se že ponavljam jao...
Prosim, dajte malo bolj pazljivo brat Wink
No omenjal si predvsem športne izvedenke modelov RS, OPC... Njim pa sigurno ne bo konkurenca linija DS!
Menim da je za francoze - konkretno Citroen trenutno DS nekaj kar sam nisem pričakoval - še posebej v teh časih ne. Priznam, nisem navdušenec nad Citroenom, kljub temu, da smo bili lastniki enega izmed prvih AX 1.4 TRS v Sloveniji. Pač bilo je preveč napak z elektroniko in obupnih menjalnikov, da bi mi "sedli". DS mi je lep preprosto iz enega razloga - je nekaj več.
Verjamem pa ti, da si ljubitelj Citroena, ki si želi da bi znamka kot sama prosperirala - kar bi bilo tudi prav. Vendar primerjava Clia RS, Corse OPC, Mita GTA z DS-om mi ne gre v račun.
Nič nimam proti tebi in tvojim izjavam, le nekatere so malce preoptimistične. Spomni se kaj si napovedoval za RCZ - skoraj vesoljske motorje, izjemne menjalnike...
Vem pa, da bi tale DS z 200KM motorjem zažigal.
Ceed je napisal/-a:Fenomenale!
Sam je pa res, da ko se Citroen potrudi mu ni para. Če tega DS3ja postaviš ob bok novim Polotom, Fiestam, zgleda kot, da se je Citroenček pripeljal iz leta 2020. Neverjetno je kak oblikovalski potencial imajo pri Citroenu, žal ga ne izkoristijo vedno.
Nedvomno bo to hit v zahodnji evropi, pri nas pa se bojim ja bo cena navita v višave in si ga bo redko kateri privoščil.
Tattoo- je napisal/-a:Ceed je napisal/-a:Fenomenale!
Sam je pa res, da ko se Citroen potrudi mu ni para. Če tega DS3ja postaviš ob bok novim Polotom, Fiestam, zgleda kot, da se je Citroenček pripeljal iz leta 2020. Neverjetno je kak oblikovalski potencial imajo pri Citroenu, žal ga ne izkoristijo vedno.
Nedvomno bo to hit v zahodnji evropi, pri nas pa se bojim ja bo cena navita v višave in si ga bo redko kateri privoščil.
Saj ne, da primerjaš hruške in jabolka...
Citroenu je res uspelo zasnovati zelo atraktiven in všečen avto(mobilček), ampak že samo zaradi izredno zasoljene cene ga ne gre primerjati s plebejskimi predstavniki tega segmenta...tam kjer se Fiesti in Polotu cena praktično že konča se pri DS3 šele začne! In cena tega razstavnega eksponata na slikah / filmih je sigurno krepko preko 20.000 €...sedaj mi pa povejte, koliko bi vas bilo pripravljeno odšteti tako vsoto za tak avto(mobilček) - pa atraktivna oblika gor ali dol!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov