Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: 2010 Ford Focus III

Napisal/-a maniaxxx So sep 24, 2011 12:03 pm

King1 je napisal/-a:
svetilnik je napisal/-a:Kar pa je najpomenbnejše, ponovno ima najboljše vozne lastnosti... pred golfom, astro, giulieto... ;)

Kako ponovno? Sej dvojka focus ni imel najboljših voznih lastnosti. Ne vem kje poberate ta t.i. dejstva glede na to, da so vsi rekli, da se je novi focus " pomehkužil " v voznih lastnostih. Samo vprašam ker ne vem. Hvala ;)

lp

Hmmm a da jih ni imel?...Bom raje tiho, ker tvoje mnenje mi je poznano, moje je pa tebi tudi... :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik So sep 24, 2011 2:29 pm

King1 je napisal/-a:
svetilnik je napisal/-a:Kar pa je najpomenbnejše, ponovno ima najboljše vozne lastnosti... pred golfom, astro, giulieto... ;)

Kako ponovno? Sej dvojka focus ni imel najboljših voznih lastnosti. Ne vem kje poberate ta t.i. dejstva glede na to, da so vsi rekli, da se je novi focus " pomehkužil " v voznih lastnostih. Samo vprašam ker ne vem. Hvala ;)

lp

V svoji klasi in ceni ni bilo boljšega ;)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So sep 24, 2011 2:38 pm

svetilnik je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

To ni res. ;)

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So sep 24, 2011 2:49 pm

King1 je napisal/-a:
svetilnik je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

To ni res. ;)

lp

Seveda ne, golf je boljši a ne :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So sep 24, 2011 2:51 pm

speedfreak je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:To ni res. ;)

lp

Da! :twisted:

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So sep 24, 2011 9:17 pm

King1 je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:To ni res. ;)

lp

Da! :twisted:

lp

Ti pa tvoj velecenjeni VW, dej si ga že kup enkrat da boš srečen....po tvoje je vw itak najboljša znamka na svetu in širše :mrgreen: .

Pa da ne bo spet da js itak pluvam po VW, focus se loh skrije pri kvaliteti notranjosti proti golfu ( vsaj 6, delno tud 5ki ), ampak po sami voznosti in neposrednosti volana in podvozja je pa situacija močno v prid fordu. Novi focus je po notranjosti veliko blizje, če ne celo pred vw, je pa zgubil predvsem na odzivnosti volana, ki ni tako neposreden kot je bil, še vedno ni pa nič slabši od vw oziroma konkurence, prej boljši, samo se ga vse preveč primerja z njegovim predhodnikom, ki je v tem bil praktično nedosegljiv, ne nazadnje je pa tud kakih 150kg lažji od focusa 3, to pa ogromno pomeni.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So sep 24, 2011 9:27 pm

@speedy: in kateri Focus naj bi bil najboljši po voznih lastnostih, ta generacija, ki jo imaš ti ali še ena prej?
Boš moral peljat en krog, da vidimo kako dobro je to podvozje :D

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before Ne sep 25, 2011 7:37 am

speedfreak je napisal/-a:Pa da ne bo spet da js itak pluvam po VW, focus se loh skrije pri kvaliteti notranjosti proti golfu ( vsaj 6, delno tud 5ki ), ampak po sami voznosti in neposrednosti volana in podvozja je pa situacija močno v prid fordu. Novi focus je po notranjosti veliko blizje, če ne celo pred vw, je pa zgubil predvsem na odzivnosti volana, ki ni tako neposreden kot je bil, še vedno ni pa nič slabši od vw oziroma konkurence, prej boljši, samo se ga vse preveč primerja z njegovim predhodnikom, ki je v tem bil praktično nedosegljiv, ne nazadnje je pa tud kakih 150kg lažji od focusa 3, to pa ogromno pomeni.

Sicer se ne spoznam na avtomobilistično tehniko, a nekoliko manjša neposrednost volana, je posledica prehoda z hidravličnega serva na elektični servo. Zakaj ta prehod ne vem, vem pa da je to trend in da bo slej kot prej vsako vozilo uporabljalo to tehnologijo. Je pa Focus znotraj te kategorije servo volanov eden najboljših!

Focus 3 tehta 1333 kg (pet vratni) - teže v Slovenskem katalogu so napačne. Za prave podatke je treba pogledati Nemški katalog.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne sep 25, 2011 7:13 pm

peroRS je napisal/-a:@speedy: in kateri Focus naj bi bil najboljši po voznih lastnostih, ta generacija, ki jo imaš ti ali še ena prej?
Boš moral peljat en krog, da vidimo kako dobro je to podvozje :D

Ta ki jo imam js, še boljša je pa prva generacija focusev..dobiš za krog, ni panike....

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne sep 25, 2011 7:15 pm

before je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Pa da ne bo spet da js itak pluvam po VW, focus se loh skrije pri kvaliteti notranjosti proti golfu ( vsaj 6, delno tud 5ki ), ampak po sami voznosti in neposrednosti volana in podvozja je pa situacija močno v prid fordu. Novi focus je po notranjosti veliko blizje, če ne celo pred vw, je pa zgubil predvsem na odzivnosti volana, ki ni tako neposreden kot je bil, še vedno ni pa nič slabši od vw oziroma konkurence, prej boljši, samo se ga vse preveč primerja z njegovim predhodnikom, ki je v tem bil praktično nedosegljiv, ne nazadnje je pa tud kakih 150kg lažji od focusa 3, to pa ogromno pomeni.

Sicer se ne spoznam na avtomobilistično tehniko, a nekoliko manjša neposrednost volana, je posledica prehoda z hidravličnega serva na elektični servo. Zakaj ta prehod ne vem, vem pa da je to trend in da bo slej kot prej vsako vozilo uporabljalo to tehnologijo. Je pa Focus znotraj te kategorije servo volanov eden najboljših!

Focus 3 tehta 1333 kg (pet vratni) - teže v Slovenskem katalogu so napačne. Za prave podatke je treba pogledati Nemški katalog.

točno to je kar se tiče serva, zdaj ima električnega....pa tudi težji je kot prejšni, oziroma pač manj osredotočen....teža je pa itak največji problem današnjih avtomobilov, enostavno so se preveč zredili :mrgreen:

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik To sep 27, 2011 2:39 pm

Škoda, da ni pri nas v prodaji 2.0 TDCi 140 KM... no, saj bi imel raje 1.6 bencinca 150 ali 182 KM, toda moti me le poraba in to, da tega s 182 KM ni v opremi Sport.

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before To sep 27, 2011 7:44 pm

svetilnik je napisal/-a:Škoda, da ni pri nas v prodaji 2.0 TDCi 140 KM... no, saj bi imel raje 1.6 bencinca 150 ali 182 KM, toda moti me le poraba in to, da tega s 182 KM ni v opremi Sport.

Jutri grem po njega: 1.6 ecoboost bencinca z 182 KM. Naročil sem ga sredi julija in zdaj je končno tukaj! :D

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany To sep 27, 2011 10:38 pm

before je napisal/-a:
svetilnik je napisal/-a:Škoda, da ni pri nas v prodaji 2.0 TDCi 140 KM... no, saj bi imel raje 1.6 bencinca 150 ali 182 KM, toda moti me le poraba in to, da tega s 182 KM ni v opremi Sport.

Jutri grem po njega: 1.6 ecoboost bencinca z 182 KM. Naročil sem ga sredi julija in zdaj je končno tukaj! :D

potem ga pa le hitro predstavi :)

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Sr sep 28, 2011 5:41 am

Ja, takoj, ko bo možno ga opiši, vse... :D ;) To je pa samo moje mnenje, da se nebo kdo spotikal vanj... sam ga še nebi kupoval, počakal bi kakšno leto in pol, ve se zakaj...

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before Sr sep 28, 2011 8:08 pm

zany je napisal/-a:
before je napisal/-a:

potem ga pa le hitro predstavi :)

Avto je že doma, v kratkem ga predstavim in kakšno fotko zraven prilepim. Danes sem preutrujen, dopoldan sem bil v službi, potem pa cel popoldan urejal papirologijo. Za konec pa sem si privoščil par kilometrov...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Sr sep 28, 2011 8:24 pm

before je napisal/-a:
Avto je že doma, v kratkem ga predstavim in kakšno fotko zraven prilepim. Danes sem preutrujen, dopoldan sem bil v službi, potem pa cel popoldan urejal papirologijo. Za konec pa sem si privoščil par kilometrov...

Srečno vožnjo in veliko lepih in varnih kilometrov ti želim. ;)

lp

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before Če sep 29, 2011 9:01 pm

Najprej hvala za dobre želje, v nadaljevanju pa izpolnjujem obljubo.
Torej: Ford Focus z bencinskim turbo motorjem Ecoboost 1.6, 134 kW /182 KM, nivo opreme Titanium. Dodatek k temu so še ksenonske luči v paketu skupaj z LED dnevnimi lučmi in ambientalo LED osvetlitvijo notranjosti vozila z spremenljivo barvo osvetlitve. Naslednji dodatni paket sestavljajo 17 colska platišča (namesto serijskih 16 colskih), dodatno zatemnjena zadnja stekla in poklopna vzvratna ogledala. Naslednji dodatek so senzorji za pomoč pri vzvratnem parkiranju. Prav tako za doplačilo sem si privoščil še Sonyev audio sistem namesto standardnega. Boljši (in po moje tudi lepši) avtoradio, kvalitetnejši zvočniki in večje število zvočnikov.

Za konec še nekaj fotografij:
Priponke
ff6.jpg
Moj predhodni focus
ff5.jpg
Pod pokrovom novega focusa
ff4.jpg
armaturka
ff3.jpg
in še z profila:
prvič
ff2.jpg
... in drugič

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če sep 29, 2011 9:23 pm

Lep :D . Bi ga mel :P, čeprav bi na tem avtu popravil zadnje luči, osebno mi preveč štrlijo v bok. :D

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe sep 30, 2011 8:53 am

potihem sem si mislil, ko sem bral temo, da ja ne boš te barve vzel(eden stoji zunaj pri "avto Edo)") sem se parkrat vozil mimo in si ga ogledoval................dobro, važno da se tebi dopade, drugače pa srečno vožnjo in s pridom izkoriščaj motorizacijo_še mene drži, da bi ta motorček probal, kajti papirno mora bit prva liga....

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe sep 30, 2011 12:01 pm

super, nekaj dodatne opreme avto kar ornk polepša :) Predvsem pa ti želim srečno in varno vožnjo :D
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov