Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To okt 26, 2010 5:05 pm

sam tole smo iz španije zašli na češko.............ja jst sm clo vidu en primerk, ni 0 posebnega, mi je pa sport različica všeč notranjost, kr vredu zici

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto To okt 26, 2010 8:11 pm

Ja dejstvo je, da Škode iz časa komunizma, koliko je pač trajal na Češkem ni merilo sposobnosti češkega gospodarstva v prihodnje.
Živ dokaz je bivša vzhodna Nemčija, ki je zaostala od zahodne zaradi sistema. Pa je šlo za isti narod. Danes pa velja skupna Nemčija za edino zdravo gospodarstvo v EU.
Seat, Španija in Španci pa takole. Tale, ki je kdaj bil v Španiji preden je Seat padel pod okrilje VW je lahko opazil SEATe dobesedno enake FIATom. Razlika je bila le v emblemu, ostalo isto. Kar pomeni, da Seat kot sam ni bil sposoben razviti in narediti nič sam brez Italijanov. Veljal je za dejansko veliko slabšo blagovno znamko kot Škoda v komunizmu, katera je vseeno vložila nekaj za razvoj in lastno blagovno znamko, pa čeprav pod veliko težjimi pogoji in sistemom. Pa vendar so se komunistične Škode pojavljale (sicer redko) pod zahodnjaškimi tablicami.
Jaz osebno Seata nebi kupil, ker mi ta blagovna znamka ne pomeni nič, pa še vprašanje kako so Španci natančni pri sami izdelavi.
Španco bodo vedno Španci ali pod okriljem VW ali kogar drugega.

Nekako me spominjajo na Grke, Siciljane in ostele ki radi uživajo na svoj način.
Ali je bil Seat EXEO pametna naložba pa pove število prodanih vozil v primerjavi z drugimi vozili.

P.s. Seat Exeo gre za Audija A4 prejšnje generacije v drugi preobleki! 8) Spominja me na Zastavo, ko je izdelovala Yugota45, dejansko FIATa 127 v drugi preobleki. Le da so Srbi delali veliko bolj površno od Italijanov. Italijani pa so ta model avta že zdavnaj opustili. Očitno, kar Audi noče več je za Seat O.K.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a diamant72 To okt 26, 2010 10:26 pm

Exeo = Audi A4 B7 (celo izboljšan) z nekaterimi B8 motorji. Precej ceneje od Audija B8..
Je pa SEAT. Kdor hoče AUDI, ga ne bo kupil. Raje rabljenega Audija. Kdor pa kupuje dosti avta za ugodno ceno, no za takega pa EXEO pride v poštev ;) Povsem dostojna alternativa, Octaviji, npr (no pa smo spet na Češkem). Drugače ni slab. Notranjost je daleč pred dosedanjimi SEATi ... Motorji pa so itak biser (predvsem bencinski).

P.S. l. 2009 je bilo narejenih malo manj kot 23.000 EXEOv ... možno, da so jih kaj naredili še v kakšni drugi VW/Audi tovarni . To je precej malo, mar ne? Je s tem povezan padec cene?
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To okt 26, 2010 10:43 pm

diamant72 je napisal/-a: Povsem dostojna alternativa, Octaviji, npr (no pa smo spet na Češkem)

Octaviji? Octaviji pa že ne more bit...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr okt 27, 2010 8:02 am

Zaradi preveč off grem ven (EXEO - lat. :D ) iz te teme ter jo nadaljujem v: nima veze z avtomobilizmom - Zgodovina Češke.

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Napisal/-a diamant72 Sr okt 27, 2010 5:45 pm

Lignage je napisal/-a:Octaviji? Octaviji pa že ne more bit...

Zakaj že? Segment je isti, cene so ugodnejše, kot so bile ...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr okt 27, 2010 6:16 pm

diamant72 je napisal/-a:

Zakaj že? Segment je isti, ...

Octavia se nahaja v golfovem razredu. Exeo je razred višje in je primerljiv s Superbom. Samo toliko, da boš vedel....

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Sr okt 27, 2010 6:39 pm

Lignage je napisal/-a:
diamant72 je napisal/-a:

Zakaj že? Segment je isti, ...

Octavia se nahaja v golfovem razredu. Exeo je razred višje in je primerljiv s Superbom. Samo toliko, da boš vedel....

Ja seveda, Exeo je razred višje od Octavie. Sicer pa Octavia je res v Golfovem razredu. Če smo lahko še bolj natančni pa v razredu VW Bora.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Napisal/-a diamant72 Sr okt 27, 2010 7:18 pm

res je, sem si še dodatno pogledal, octavia je c segment, exeo/superb d segment ... samo med exeom in superbom je bistveno večja razlika v vseh pogledih (razen ceni mogoče), kot exeo vs ocatvia ...

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr okt 27, 2010 9:31 pm

exeo je bivši avdi torej je "premium" :D

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr okt 27, 2010 10:08 pm

Exeo, čeprav gre v bistvu za prejšnega A4, nikakokor ne more biti premium. Pri Exeo-tu se prav vidi, kako poceni je bila predelava iz Audija v Seat. Avto meni izgleda resnično bedno :?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr okt 27, 2010 11:11 pm

vojkostar je napisal/-a:exeo je bivši avdi torej je "premium" :D

Torej je Audi 50 ali 80 ali celo DKW (ajde, lahko je obnovljen) tudi premium - v sedanjosti?
Si obrnjen v pravo smer na časovni premici, si sploh na premici ali morda špirali? :-P :lol:

n3o
Nov uporabnik

Napisal/-a n3o Če okt 28, 2010 9:28 am

Lignage je napisal/-a:Exeo, čeprav gre v bistvu za prejšnega A4, nikakokor ne more biti premium. Pri Exeo-tu se prav vidi, kako poceni je bila predelava iz Audija v Seat. Avto meni izgleda resnično bedno :?
se popolnoma strinjam...kaka octavia combi (modelno leto 2009) zgleda celo celo še bolše kot kak passat variant (to tudi potrdi marsikateri lastnik passata)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če okt 28, 2010 5:33 pm

Passat in Exeo 2.0 TDI nimata enakega 2.0 TDIja.

Poglejte si podrobnosti.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Če okt 28, 2010 8:41 pm

simply je napisal/-a:Passat in Exeo 2.0 TDI nimata enakega 2.0 TDIja.

Poglejte si podrobnosti.

Ja pa saj ima Exeo mašino prejšnje generacije, pa ša Audija A4.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če okt 28, 2010 9:02 pm

moj-avto je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Passat in Exeo 2.0 TDI nimata enakega 2.0 TDIja.

Poglejte si podrobnosti.

Ja pa saj ima Exeo mašino prejšnje generacije, pa ša Audija A4.

ne piši traparij in se ne oglašaj, če nekaj ne veš: oba Seat in Passat imata CR dizla zadnje generacije, le da v Exeu vzdožno postavljen (audi B7 pač)v Passatu pa prečno in 2kw ima manj (105/103)

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če okt 28, 2010 9:40 pm

točno tko, exeo ma isto mašinokot novi audiji, ima pa tudi starega turbo bencinarja, to pa je res

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če okt 28, 2010 9:41 pm

Glede na to, da je vzdolžno postavljen mislim, da ima manj tresljajev in je zvokovno bolj zadušen kot Passatov.

No mogoče se motim.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če okt 28, 2010 9:42 pm

esem je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:exeo je bivši avdi torej je "premium" :D

Torej je Audi 50 ali 80 ali celo DKW (ajde, lahko je obnovljen) tudi premium - v sedanjosti?
Si obrnjen v pravo smer na časovni premici, si sploh na premici ali morda špirali? :-P :lol:

a jebiga :D to pomen da audija ne smeš nikoli rabljenga kupovat, izključno novega, prejšna generacija ne šteje, si že revež :P

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 29, 2010 5:51 am

simply je napisal/-a:Glede na to, da je vzdolžno postavljen mislim, da ima manj tresljajev in je zvokovno bolj zadušen kot Passatov.

No mogoče se motim.

točno - vzdolžni motor drugače "špila" kot prečni: primerjal nekajkrat s Passatom CC, se audi čisto drugače obnaša in je začuda popolnoma brez vibracij.....tukaj je še "hec" postavitve menjalnika - "hebl" praktično direktno pade vanj, nobenih vzvodov ali pletenic, skratka za moje pojme idealno....
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov