Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Sr feb 03, 2010 8:57 pm

Vsi že tako govorite, kot da ste že videli prihajajoče modele. Sam mislim zakaj pa ne, zakaj ne bi Fiat uporabil 4x4 jeepovega pogona, amerikanci bi pa končno dobili motorje za katere ne bo potrebno biti delničar shella ali pa BP-ja. 8)
Fiat klub Slovenija

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Sr feb 03, 2010 9:33 pm

Če Fiat noče Alfe, pa naj jo nabavi VW in iz nje naredi dobičkonosen in zanesljiv avto. Še kako se bodo glavni pri Alfi čez par let hudomušno smejali Fiatu, če pride do tega nakupa iz strani VW.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 03, 2010 9:42 pm

Vseved je napisal/-a:Če Fiat noče Alfe, pa naj jo nabavi VW in iz nje naredi dobičkonosen in zanesljiv avto. Še kako se bodo glavni pri Alfi čez par let hudomušno smejali Fiatu, če pride do tega nakupa iz strani VW.

Jaz sem za. Verjamem, da raznih zapriseženim Alfistom to nikakor ne bo všeč, ampak bolje pod VW-jem kot da propade. :pop:

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Sr feb 03, 2010 9:50 pm

peroRS je napisal/-a:Jaz sem za. Verjamem, da raznih zapriseženim Alfistom to nikakor ne bo všeč, ampak bolje pod VW-jem kot da propade. :pop:

Se bodo našli (oz. se že najdejo) takšni, ki jim bo to všeč. Slabše kot zdaj ne more biti. Dizajn bo ostal, še dodatno se bo izboljšala zanesljivost in imaš avto paket 1a.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 03, 2010 9:53 pm

Si že predstavljam Alfo 159 TI 3.0TFSI DSG Q4 :D 8)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr feb 03, 2010 11:58 pm

sami jasnovidci tukaj gor.....
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr feb 03, 2010 11:58 pm

itak je DaSilva, al kaj je uni, ki je 156ko in 147ko zrisal, zdej pri VW, če se ne motim. Torej, oblika bo, večje bencinarje majo nemci tut, edino ni mi jasno, kaj bojo pri VW z alfo, če pa imajo audi kot premium in seat kot dinamično znamko. Edino, če se bojo seata znebili, audija poslali v boj z mercedesom, alfo pa z bmwjem.
Hmmm, iz te domneve bi se dalo špansko limonado napisat :twisted:
LP Rok

trafo66

Napisal/-a trafo66 Če feb 04, 2010 12:05 am

ja pa eni res tukaj malo sanjajo. pa kaka bo to alfa pod ww komando dejte se no zresnit. alfa je lahko edin tam kjer je nastala. drugače bo pa navadn traktor .

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če feb 04, 2010 12:20 am

trafo66 je napisal/-a:ja pa eni res tukaj malo sanjajo. pa kaka bo to alfa pod ww komando dejte se no zresnit. alfa je lahko edin tam kjer je nastala. drugače bo pa navadn traktor .

No kje pa je Alfa nastala? Pod Fiatom mogoče? ;)
Ravno zaradi takega razmišljanja je danes tam, kjer je...PRED PROPADOM! :roll:

trafo66

Napisal/-a trafo66 Če feb 04, 2010 7:10 am

če ne bi bila alfa italijanska potem to ni več alfa. to sem hotel povedat. potem bi dobila tiste ww dizajne ,ki so vse prej kot lepi. a ne bi blo škoda pokvarit tako fajn avtke. imam alfo tudi sam in imam tudi pasata in točno vem kaj govorim.
upam močno da se kaj takega ne bo zgodilo .

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Če feb 04, 2010 7:18 am

Drocky je napisal/-a:itak je DaSilva, al kaj je uni, ki je 156ko in 147ko zrisal, zdej pri VW, če se ne motim. Torej, oblika bo, večje bencinarje majo nemci tut, edino ni mi jasno, kaj bojo pri VW z alfo, če pa imajo audi kot premium in seat kot dinamično znamko. Edino, če se bojo seata znebili, audija poslali v boj z mercedesom, alfo pa z bmwjem.
Hmmm, iz te domneve bi se dalo špansko limonado napisat :twisted:

Hja, to da bo oblika še naprej (seveda ugibam) taka drzna lahko samo upamo in bo odvisno od VW kako dobro se bo poglobil v filozofijo znamke, kako bo prisluhnil,.... glede na to, kar delajo s Seatom, ki gre z moje pojme (pa niti sučajno ne trdim da sem alfa in omega :ne ) rakom žvižgat in temperament, ki ugaša, nisem preveč optimističen glede prihodnosti Alfe Romeo.
Znamka, ki naj bi bila po poziciji enaka Audiju - premium in športnost, da bi VW postavil Alfo v enakovreden položaj - v smislu finančnega in razvojnega investiranja, in vse prej kot zanemarjanja kot to pomoje delajo s Seatom in da bi ohranili tisti duh, temperament znamke (call it what you will) bi bilo sicer lepo in edino pošteno, ampak mislim da ne.
Upam pa, da če pride do tega, da bo VW koncern le kupil Alfo Romeo, da bodo dokazali, da se krepko motim. Potencial je velik, in če bi potegnili najboljše od obeh skupaj bi bila Alfa Romeo res ena oreng znamka svetovnega slovesa, vprašanje pa je če bodo znali, če pride do nakupa, realizirat. :roll:

Jep, res bi se dalo eno telenovelo napisat iz tega ,... ;)

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Če feb 04, 2010 5:34 pm

lenivec je napisal/-a:itak pa saj nimajo enega pametnega bencinca v flar grupi, ki bi bil za američane. dizli jih pa tam ne zanimajo kaj preveč

Ne vem zakaj so potem v ameriki hit avtomobili z nizko porabo (hibridi), Fiat jim lahko to ponudi ob zelo dobrem razmerju moč - poraba. Dizli jih bodo pa zanimali vse bolj in bolj, ko bodo ugotovili, da ni vse v šestaki in osmakih, ki spijejo toliko kot jim daš, nudijo pa polovico ali pa še manj kot dizli ki se vrtijo v FLAR avtomobilih. 8)

Pa še nekaj, špekulacije o prodaji alfe pa mislim, da so posledica pogajanj Fiata z državo o subvencijah, tako da ...
Fiat klub Slovenija

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če feb 04, 2010 6:10 pm

Da nebo čez nekaj let VW postal GM....

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Če feb 04, 2010 6:17 pm

Hibridi so bili hit. Cakalna doba za priuse je bila eno leto in pol nazaj vec kot 6 mesecev. Situacija je danes, ko je bencin spet poceni, totalno obratna. Na zalost. Glejte mal prodane cifre v ameriki, kjer hibridi sicer so, ampak so zanemarljivi.

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Če feb 04, 2010 6:48 pm

peroRS je napisal/-a:Si že predstavljam Alfo 159 TI 3.0TFSI DSG Q4 :D 8)

...in pogon speljan samo zadaj - real bmw killer 8)

Malo sanjarjenja, ampak bi bilo lepo videti, da se Alfa vrne na stara pota slave, kjer je bila direkten tekmec propelerju.

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Če feb 04, 2010 7:53 pm

Raje propad kot pa pod vw.
Sam so pa res italjani ene budale nesposobne...
Nardijo teaser z mito gta, pa ni nič pol, 8C bi lohk še eno serijo naklepal pa bi vse prodal.
Mečkajo z tbi motorjom, ki bi lahko bil že nekaj časa v prodaji v vseh modelih (ne šele sedaj) itd...
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Če feb 04, 2010 8:03 pm

podpis!
pa mislm da majo tud eno najslabših propagand... Ko pride ven novi megan, audi, citroen, to vidiš na vsakih 100metrov, na televiziji tudi, za alfo pa ljudje sploh nevejo da obstaja, reklam pa tudi mislim da skoraj ni :?
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če feb 04, 2010 8:19 pm

carloabarth je napisal/-a:Ne vem zakaj so potem v ameriki hit avtomobili z nizko porabo (hibridi)

pa se vedno se prodajajo samo v lekarniskih kolicinah glede na ostalo....za njih je se vedno big is beautifull :?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
slavcdklavc
Novinec

Napisal/-a slavcdklavc Če feb 04, 2010 8:23 pm

Jaz jih na nek način razumem, itak je pa najlažje bit pameten za tipkovnico. Sem skoraj 100%, da nihče od vas ne vodi, oz. ni nikoli vodil večjega podjetja, tako kot jaz ne in ne razume sveta gospodarstva, sploh ker nima vpogleda v notranjost tega biznisa. Pa se tudi meni ne dopade v katero smer vodijo ne samo AR, ampak cel konceren (FLAR). Mito GTA koncept je hud stroj, vsem se dopade, vprašanje pa je koliko ljudi bi končen izdelek sploh kupilo in kako bi bil tak avto sploh sposoben finančno opravičiti svoj razvoj. Mito GTA v veliki meri podoben konceptu, bi bil vsekakor predrag za normalne ljudi, ki malce pogledajo kaj lahko za določen denar tudi dobijo, v oskubljeni verziji, kakršna bi bila dostopnejša trgu, bi pa spet s stališča pristašev bil razočaranje. Po moje bi moral AR malce spremeniti svojo finančen politiko glede cenovnega uvrščanja modelov na trg, pobje se bi morali zavesti, da nimajo nekam hudega ugleda med rajo in da z navitimi cenami ne bojo tega sploh pridobil. Sicer ga pa vedno kje userjejo pri razvoju avtomobila, včasih pri dizajnu, včasih pri tehniki,...
Uporaba zastarele tehnike jim pa tudi ne pomaga čisto nič, 8C je že lepotica, vendar z zastarelo od Ferrarija zavrženo tehniko. Motorji nasploh so že dobri, a poraba je napram teže še vedno enormna, kaj pomaga Mitotu DNA, če se Mini udobnejše pelje in ob tem daje športnejši občutek kot Mito z vsemi nastavitvami vred. Maserati, ga tudi štrajka z razvojem, naj naredijo malce dostopnejši športnejši kupe, za okoli 40-do 60 k€, kar je pod to mejo, naj pa AR se afna.
Pa vendar je še vedno najlažje takole za tipkovnico spise pisat in solit pamet.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov