Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So jun 02, 2007 3:04 pm

Huda je :D

Grandtour je lepši... Vsaj meni osebno
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So jun 02, 2007 3:06 pm

zelo lepa ;) :)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jun 02, 2007 3:22 pm

men je tut usec sploh una navigacija k je tok natancna.kdo ve ce je to res?
me pa un kao i-drive moti kr usi majo zj to,a se nemorejo kj druzga spomnt.
upam da naujo pr teh tut turbine nagajale

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So jun 02, 2007 5:34 pm

Slike govorijo, da se pri RENAULT-u »umirjajo« glede oblike in jo hočejo naredit kot avto za večji krog kupcev – temu primerno je oblika bolj umirjena, elegantna.
Najbolj me motijo luči - zdijo se mi kr neki. Sicer pa v splošnem oblikovalsko ni tak "bum", kot je bila prva generacija v svojem času.

Verjetno je odločitvi botrovala slaba (pod pričakovanji) prodaja predhodnice in želja, da se zavihtijo proti vrhu.
Predhodnice se bomo spominjali z mešanimi občutki – tehnološka naprednost, lahko bi rekli odličnost na področju varnosti – prvi avto z oceno varnosti 5 zvezdic na drugi strani pa obup s strani zanesljivosti – muhasti "napredni" elektronski sistemi, ki so delovali v stilu »kr neki« (če se je pojavilo javljanje napak, ki jih ni bilo si imel srečo - napram nesrečnežem, ki so obtičali na cesti.)

Sicer pa bo treba stvar videt »v živo« - najbolj me pri tem avtomobilu zanima - kako so proizvajalci »uglasili« podvozje. Prva generacija je bila tipično francosko »mehka«, druga občutno »trša«, tretja ….?

Zanimiva bo tudi primerjava s tekmeci, ki so v tem času naredili opazen korak naprej – najbolj bo na "udaru" FORD MONDEO, ki prihaja v istem času

LP

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic So jun 02, 2007 5:45 pm

Ne vem sicer, a folk na forumih ne zna brat, ko pravjo, da se je stara prodajala slabo, ampak dejstvo je, da so jih v prvih 2. letih prodal več kot pol milijona in cifro milijon je dosegla hitreje kot recimo 6. Ki se prodaja po celem svetu, za razliko od lagune...

Glede avta, lep, v tem trenutku najlepši, takoj za 159. Bojda jih nameravajo prodat 170k letno... wtf?! :?

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi So jun 02, 2007 5:50 pm

metallic je napisal/-a:Glede avta, lep, v tem trenutku najlepši, takoj za 159. Bojda jih nameravajo prodat 170k letno... wtf?! :?

No, temu bi jaz rekla overstatement. ;) Sicer pa, vsake oči imajo svojega malarja.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic So jun 02, 2007 5:53 pm

Mogoče, sam v tem trenutku se res ne morm spomnt lepšega avta. ok, mogoče kakšen IS al pa skyline, sam to ni glih ista klasa. ;)

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 So jun 02, 2007 6:04 pm

men pa sprednje luči vlečejo na miks med C5 in C6....
kar pa ni slabo, sam preveč podobno.
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So jun 02, 2007 6:10 pm

metallic je napisal/-a:Ne vem sicer, a folk na forumih ne zna brat, ko pravjo, da se je stara prodajala slabo, ampak dejstvo je, da so jih v prvih 2. letih prodal več kot pol milijona in cifro milijon je dosegla hitreje kot recimo 6. Ki se prodaja po celem svetu, za razliko od lagune...

Glede avta, lep, v tem trenutku najlepši, takoj za 159. Bojda jih nameravajo prodat 170k letno... wtf?! :?

Slaba prodaja :
- slednjo poudarja sam RENAULT v "spremnem" gradivu novinke

Sicer pa: lepo bi bilo najt kakšno statistiko, ter pogledat kaj pomeni tiste pol milijona napram konkurenci. Mislim, da PASSAT-a, ki je skoraj tradicionalno na vrhu ni nikoli ogrozila, kaj šele presegla.

LP

Uporabniški avatar
_HellMan_
Novinec

Napisal/-a _HellMan_ So jun 02, 2007 7:07 pm

luči mi delujejo ku de bi
enga citroena pogledu! Men je grda ! To je moje mnenje
Bolj Star Bolj Nor!!!

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic So jun 02, 2007 7:23 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
metallic je napisal/-a:Ne vem sicer, a folk na forumih ne zna brat, ko pravjo, da se je stara prodajala slabo, ampak dejstvo je, da so jih v prvih 2. letih prodal več kot pol milijona in cifro milijon je dosegla hitreje kot recimo 6. Ki se prodaja po celem svetu, za razliko od lagune...

Slaba prodaja :
- slednjo poudarja sam RENAULT v "spremnem" gradivu novinke

Sicer pa: lepo bi bilo najt kakšno statistiko, ter pogledat kaj pomeni tiste pol milijona napram konkurenci. Mislim, da PASSAT-a, ki je skoraj tradicionalno na vrhu ni nikoli ogrozila, kaj šele presegla.

LP

Ja prejšn let so jih prodal 70k baje... :-P Uglavnem, avto je bil prva 3 leta med najbolj prodajanimi v tem razredu. Uglavnem, daleč od kakšne slabe prodaje. ;)
Je pa dejstvo, da ga je slaba kvaliteta (oz. zanesljivost) zihr drago stala... Pa tut po letu 2003 je bil oblikovno skor najmanj zanimiv avto.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R So jun 02, 2007 9:01 pm

bass je napisal/-a:Vidim, da ti ni jasno, da se "pogovarjaš" z die-hard TopGear fanom, ki je povrh vsega še alfist. :D
Motiš se. Koncept se je vedno imenoval brera in ne 159, v 95% je oblika brere enaka konceptu brera, tvoje mnenje s stališča estetike me niti ne zanima, cel svet ve, da je estetsko gledano brera trenutno najbolj dovršen avto na tržišču (če izvzamemo superavte, pa še od teh marsikaterega poseka) :)
Vtipkaj v googla "alfa 159 concept" in poskusi najti fotko. Po drugi strani, če vpišeš "alfa brera concept", je situacija mnogo boljša, kajne? ;)
Get up to date.

Se opravičujem za OT, včasih je potrebno razsvetljenje.

ok se predam, očitno sem res brcnil mimo :oops:

On topic:
ne vem, kaj naj si mislim...mnenje o renoju sem že povedal...zgleda kot poceni nekdanje kitajsko 'sranje'...zakaj nekdanje? ker kitajci (in korejci) so za razliko od renoja napredovali...

samo moje skromno mnenje :roll:

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo So jun 02, 2007 10:04 pm

@C4V4L13R

:jao:

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So jun 02, 2007 11:00 pm

drugmirko je napisal/-a:....čakte malo! kak zdej huda notranjost?!?! :o :?
ko pa Bangle pr BMWju naredi take hribčke in poličke oblekene v les, je pa grdo ko stara kredenca od stare mame ?!

Skor bi se lahko tako reklo.

Očitno imajo francozi več okusa za barvne kombinacije in izbor lesa v notranjosti kot pa Nemci. Meni se zdi včasih, kot da bi za notranjost kakšne nemške premijske znamke skrbeli ljudje, ki se ukvarjajo z izdelavo pogrebne opreme, predvsem s tapeciranjem krst.

Tudi notranjost VelSatisa, ki so jo velikokrat grajali vse počez, se meni zdi iz tega stališča boljša kot pa v kateremkoli prestižnem nemškem avtu.

Tako, da meni ta armatura v Laguni, kljub temu, da oblikovno izgleda podobno tisti v BMW-ju, deluje precej lepše.

karavan je kul, še posebej rit gledana z boka! in definitivno (tudi pričakovano) na spodobnih slikicah zgleda boljše! kak bo zgledala v realnosti in kakšno bo mela prezenco bomo pa vidli kmalu... mirno pa lahko rečem, da ma veliko več karakterja in samozavesti od zdejšnje! in pri temu sploh ni pomembno če mi je všeč al pa ne!

Se strinjam glede karakterja. Pa tudi to, da karavan dobro izgleda. Verjetno jih bodo prodali več kot Lagune berline.

Drugače pa če sem malo malenkosten, bi lahko napisal, da bi bila lahko oblika sprednjih luči nekoliko lepša, take kot so izgledajo oblikovane nekoliko nedinamično. Druga stvar, ki je pa malo moteča za oči, so pa vratne kljuke in tista stranska črta. Boljše bi bilo če bi jo potegnili nekoliko drugače, bolj ravno, in bi kljuke postavili v enako višino. Čeprav, mogoče to niti sčasoma ne bo več moteče...

Iz prodajnih številk avtov v srednjem razredu, ki sem jih objavil v zato namenjeni temi, pa lahko ugotovimo, da se Laguna precej slabše prodaja kot pa recimo domači konkurent Peugeot 407. Kar pa se po eni strani zdi tudi povsem logično.

lp, mm

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic So jun 02, 2007 11:19 pm

Sej renault je tole notranjost že nakazu:
Slika

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter So jun 02, 2007 11:23 pm

Men ni všeč. Grandtour je zanimiv sam mi zgleda mal kičast :?

Notranjost je pa res lepa :shock:
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So jun 02, 2007 11:34 pm

Tomcatter je napisal/-a:Men ni všeč. Grandtour je zanimiv sam mi zgleda mal kičast :?

Ne morem verjet, da si ti zdi grandtour kičast :?

Medtem ko so sprednji deli novih Audijev res kičasti (q7, a5), pa tega ne opaziš ;)

lp, mm

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash So jun 02, 2007 11:47 pm

navadna je lepa. notranjost je tudi kul.

grand tour-u pa ni pomoči. obup

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter So jun 02, 2007 11:49 pm

Lignage je napisal/-a:Medtem ko so sprednji deli novih Audijev res kičasti (q7, a5), pa tega ne opaziš ;)

Mogoče se zdijo tebi, tako kot se zdi meni c6. Glede na število q7 res veliko ljudi rado zapravi ogromno dnara da se vozi v nakičenem avtu

Lignage je napisal/-a:Ne morem verjet, da si ti zdi grandtour kičast :?

Ja, osebno ful me moti da se odbijač in vse ostalo okoli preneha kjer je hod prtljažnih vrat, medtem ko me neprekinjen odbijač ki ima isto linijo od ene strani do druge (Q7) ne moti

PS. ne vem zakaj mara bit v vsaki temi q7 omenjen (očitno je res postal neki pojem)
-hec :P , dost o q7
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jun 03, 2007 7:50 am

Lignage je napisal/-a:
drugmirko je napisal/-a:....čakte malo! kak zdej huda notranjost?!?! :o :?
ko pa Bangle pr BMWju naredi take hribčke in poličke oblekene v les, je pa grdo ko stara kredenca od stare mame ?!

Skor bi se lahko tako reklo.

Očitno imajo francozi več okusa za barvne kombinacije in izbor lesa v notranjosti kot pa Nemci. Meni se zdi včasih, kot da bi za notranjost kakšne nemške premijske znamke skrbeli ljudje, ki se ukvarjajo z izdelavo pogrebne opreme, predvsem s tapeciranjem krst.

Tudi notranjost VelSatisa, ki so jo velikokrat grajali vse počez, se meni zdi iz tega stališča boljša kot pa v kateremkoli prestižnem nemškem avtu.

Tako, da meni ta armatura v Laguni, kljub temu, da oblikovno izgleda podobno tisti v BMW-ju, deluje precej lepše.

karavan je kul, še posebej rit gledana z boka! in definitivno (tudi pričakovano) na spodobnih slikicah zgleda boljše! kak bo zgledala v realnosti in kakšno bo mela prezenco bomo pa vidli kmalu... mirno pa lahko rečem, da ma veliko več karakterja in samozavesti od zdejšnje! in pri temu sploh ni pomembno če mi je všeč al pa ne!

Se strinjam glede karakterja. Pa tudi to, da karavan dobro izgleda. Verjetno jih bodo prodali več kot Lagune berline.

Drugače pa če sem malo malenkosten, bi lahko napisal, da bi bila lahko oblika sprednjih luči nekoliko lepša, take kot so izgledajo oblikovane nekoliko nedinamično. Druga stvar, ki je pa malo moteča za oči, so pa vratne kljuke in tista stranska črta. Boljše bi bilo če bi jo potegnili nekoliko drugače, bolj ravno, in bi kljuke postavili v enako višino. Čeprav, mogoče to niti sčasoma ne bo več moteče...

Iz prodajnih številk avtov v srednjem razredu, ki sem jih objavil v zato namenjeni temi, pa lahko ugotovimo, da se Laguna precej slabše prodaja kot pa recimo domači konkurent Peugeot 407. Kar pa se po eni strani zdi tudi povsem logično.

lp, mm

Kaj je tebi mogoče znan pojem " individualnost" ?

LP
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov