Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Re: 2006 OPEL Corsa

Napisal/-a maxipin To dec 14, 2010 9:08 pm

Čudno da se niso niti pritaknili zadnjih luči.

Kaj pa tale CD 30 ima še vedno zgoraj potovalni računalnik ali so ga kam premaknili?

Kako je z motorji? Ali je 1.7 130KM še vedno dosegljiv samo v cosmo paketu? Je še kakšen malo močnejši bencinar navoljo v enjoy paketu??

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Če dec 16, 2010 10:22 pm

Lignage je napisal/-a:
dobek je napisal/-a:nove luci spredaj ji kar pasejo..

Mhm, se strinjam! :) ...nasplošno izgleda spredaj veliko lepše kot prej.

Jaz pa moram reči, da ne nove, ne stare mi ne dišijo preveč. Stare premalo izrazite, vendar nekako sprejemljive, nove so dovolj izrazite ampak je pa preveč tiste temno sive, da je že skrajno kičasto za moj okus. Žal. Kakor koli že, čakam na novo generacijo. :?

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr apr 20, 2011 5:14 pm

Najhitrejša corsa vseh časov - Corsa OPC Nürburgring Edition. Namesto 192 ima 210 konjev.

Slika
Slika
Slika

http://www.autoweek.nl/autonieuws/16493 ... -officieel
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Sr apr 20, 2011 6:22 pm

Opel Corsa _furby_ Edition :mrgreen:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr apr 20, 2011 7:33 pm

DragonForce je napisal/-a:Opel Corsa _furby_ Edition :mrgreen:

ne ne ... moja ma samo 203 konjice. oops

drugace pa sem v narocanju tega sprednjega podaljska =P
turbo inside

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr apr 20, 2011 8:06 pm

F*ck yheeeeeeeaaaaaaaaaa :wiihuu :wiihuu :woohoo :woohoo :wiihuu :wiihuu
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So jul 23, 2011 3:26 pm

Kobilica:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So feb 11, 2012 8:24 am

Corsa Kaleidoscope v "pepperdust" in "technical grey" metal barvah s črno streho, masko, ohišji zunanjih ogledal in 17'' platišči. V notranjosti so nekateri plastični elementi obarvani v mat zlato.

Slika
Slika
Slika

http://es.autoblog.com/2012/02/10/espan ... eidoscope/
Kobilica:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So feb 11, 2012 8:59 am

Sem imel zadnjič piložnost na kratek krog popeljat novo corso ( FL ) in moram rečt, da tistih nekaj stvari, ki so sandard za opel me je sama vožnja kar navdušila ( mogoče, ker že dolgo nisem vozil malega avta ). Od vzmetenja, do lege in počutja za volanom. A vseeno ne grem mimo dejstva, da je 1.4 zelo zelo len in da za svoje konje ( 100 ) ne gre nikamor. Pa ja seveda sem ga zavrtel v obrate a če se spomnim svoje rakete izpred osmih let ( isto 100KM ) je tale motor pogreb. Porabo (trenutno) pa nisem gledal oz. povprečna na 7.000 km kolikor jih je imela je bila 8.1l/100km. Ampak treba se je zavedat, da se avto praktično skoz j***a po mestu in vsak človek ga vozi po svoje. Vglavnem všečen avto.

lp

p.s. me je pa popolnoma prevzela corsa GSI by @furby, ki pa trgaaaaaa gate.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So feb 11, 2012 9:46 am

King1 je napisal/-a:Sem imel zadnjič piložnost na kratek krog popeljat novo corso ( FL ) in moram rečt, da tistih nekaj stvari, ki so sandard za opel me je sama vožnja kar navdušila ( mogoče, ker že dolgo nisem vozil malega avta ). Od vzmetenja, do lege in počutja za volanom. A vseeno ne grem mimo dejstva, da je 1.4 zelo zelo len in da za svoje konje ( 100 ) ne gre nikamor. Pa ja seveda sem ga zavrtel v obrate a če se spomnim svoje rakete izpred osmih let ( isto 100KM ) je tale motor pogreb. Porabo (trenutno) pa nisem gledal oz. povprečna na 7.000 km kolikor jih je imela je bila 8.1l/100km. Ampak treba se je zavedat, da se avto praktično skoz j***a po mestu in vsak človek ga vozi po svoje. Vglavnem všečen avto.

lp

Tvoja "raketa alias VW polo" je imela cca 250kg manj, ni imela elektronskega gasa, ni bila eco V ipd, dandanes teža in eco standardi ubijajo eksplozivnost motorjev, vseh ne samo oplovih, o porabi pa raje ne bi, ker mi je res zanimivo kako pri tem avtu vsi dosegajo veliko večjo porabo kot jaz, ki pa pri kakem drugem avtu dosegam neke nore porabe...mogoče mi ta motor ustreza ali kaj...

p.s. tudi malo si se razvadil vmes, dizel power ipd, ko se navadiš na dizla, dobiš občutek, da noben NA bencinar ne gre nikamor.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So feb 11, 2012 10:07 am

maniaxxx je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:Sem imel zadnjič piložnost na kratek krog popeljat novo corso ( FL ) in moram rečt, da tistih nekaj stvari, ki so sandard za opel me je sama vožnja kar navdušila ( mogoče, ker že dolgo nisem vozil malega avta ). Od vzmetenja, do lege in počutja za volanom. A vseeno ne grem mimo dejstva, da je 1.4 zelo zelo len in da za svoje konje ( 100 ) ne gre nikamor. Pa ja seveda sem ga zavrtel v obrate a če se spomnim svoje rakete izpred osmih let ( isto 100KM ) je tale motor pogreb. Porabo (trenutno) pa nisem gledal oz. povprečna na 7.000 km kolikor jih je imela je bila 8.1l/100km. Ampak treba se je zavedat, da se avto praktično skoz j***a po mestu in vsak človek ga vozi po svoje. Vglavnem všečen avto.

lp

Tvoja "raketa alias VW polo" je imela cca 250kg manj, ni imela elektronskega gasa, ni bila eco V ipd, dandanes teža in eco standardi ubijajo eksplozivnost motorjev, vseh ne samo oplovih, o porabi pa raje ne bi, ker mi je res zanimivo kako pri tem avtu vsi dosegajo veliko večjo porabo kot jaz, ki pa pri kakem drugem avtu dosegam neke nore porabe...mogoče mi ta motor ustreza ali kaj...

p.s. tudi malo si se razvadil vmes, dizel power ipd, ko se navadiš na dizla, dobiš občutek, da noben NA bencinar ne gre nikamor.

Oh kako boli oz. zakaj je treba iskati izgovore drgje, če se mi je zdel polo veliko hitrejši. Sorry ampak neglede na težo, ki mimogrede ni toliko večja je avto počasen. Gre octavia 1.2 veliko boljše pa je dva razreda nad njo. Potem pa mi povej zakaj si z tvojim elektronskim gasom peljal scat 1.8 turbaka ( 132 kw)? Pa ne sam tega. :?: :?:

Kar pa se tiče porabe pa sem napisal, da je sigurno vzrok jaj...... po mestu in veliko načinov vožnje. Verjamem, da ne pije oliko a vseeno tok je kazal.

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So feb 11, 2012 10:12 am

King1 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

lp

Oh kako boli oz. zakaj je treba iskati izgovore drgje, če se mi je zdel polo veliko hitrejši. Sorry ampak neglede na težo, ki mimogrede ni toliko večja je avto počasen. Gre octavia 1.2 veliko boljše pa je dva razreda nad njo. Potem pa mi povej zakaj si z tvojim elektronskim gasom peljal scat 1.8 turbaka ( 132 kw)? Pa ne sam tega. :?: :?:

Kar pa se tiče porabe pa sem napisal, da je sigurno vzrok jaj...... po mestu in veliko načinov vožnje. Verjamem, da ne pije oliko a vseeno tok je kazal.

lp

A si slabo spal? Sej ne iščem izgovorov ampak potrjujem kar si napisal, da danes ne ne grejo avti tako, kot so šli 10 let nazaj zaradi večje teže in drugih faktorjev, pa to velja za vsa vozila. Octavia je TURBO, ne pa NA, pa tudi razlika v teži med octo pa corso je MANJŠA kod med corso pa med polotom.

primerjaj NA motorje z NA motorji ne s TURBO.

P.s tist 132kw je mel kake pol tone več kot TSI :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So feb 11, 2012 10:17 am

maniaxxx je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

lp

lp

A si slabo spal? Sej ne iščem izgovorov ampak potrjujem kar si napisal, da danes ne ne grejo avti tako, kot so šli 10 let nazaj zaradi večje teže in drugih faktorjev, pa to velja za vsa vozila. Octavia je TURBO, ne pa NA, pa tudi razlika v teži med octo pa corso je MANJŠA kod med corso pa med polotom.

primerjaj NA motorje z NA motorji ne s TURBO.

P.s tist 132kw je mel kake pol tone več kot TSI :mrgreen:

Itak je vedno teža kriva a ne. Če pa ni teža je pa elektro gas proti žici. =P =P Pa hvala zelo dobro sem spal. =P

lp

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos So feb 11, 2012 10:58 am

Vidva pa sta ena best frenda, v vsaki temi se dajeta :lol:

Drgač pa tejle 1.4 so res leni, v Merivi pa sploh. Sam čudno da tudi v Corsi, ki je lažja predvidevam?
Pa zvok ima ko dizel :)
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So feb 11, 2012 11:29 am

Kalos je napisal/-a:Vidva pa sta ena best frenda, v vsaki temi se dajeta :lol:

Drgač pa tejle 1.4 so res leni, v Merivi pa sploh. Sam čudno da tudi v Corsi, ki je lažja predvidevam?
Pa zvok ima ko dizel :)

Argumentirana debata se temu reče :mrgreen: , lenoba je zlo relativna stvar, zvok pa ma ko dizel zarad ketne, sej je večina novih bencinarjev isto sranje če majo ketno.

Pač napredek jebat ga, ne prinese nam vedno vse dobro, vsaj nekaterim ne, VW je pa itak zakon :mrgreen:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So feb 11, 2012 11:54 am

Slabih 1200kg pa 100 konj, pol si pa razlagite lenobnost/odzivnost pri avtu ;)

Se pa pri Corsi po novem da s paketom opreme Sport in Cosmo dobit tud 1.6 Turbo - isti kot pri GSI-jki. Škoda le, da ni v Corsi možno dobit švohnejšega 1.4 Turbo al pa 1.6.
Je pa na voljo tud paket opreme 150 Years Edition, ki je ubistvu Enjoy/Edition s posebnimi emblemi in sedežnim oblazinjenjem ob 150-letnici Opla.
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Re: 2006 Opel Corsa

Napisal/-a martin_krpan Pe jul 06, 2012 5:32 pm

Nova edicija Corse Switch. Po novem je v avtu na voljo tudi 120 konjski 1,4 turbo.

Slika

http://media.opel.com/content/media/int ... ition.html
Kobilica:

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Re: 2006 Opel Corsa

Napisal/-a C4V4L13R Pe jul 06, 2012 6:25 pm

No tole bo pa po mojem nekaj drugega. Ravno tista vrzel, ki je bila med obupno lenim 1.4 in 1.6 turbo. Spet mi je ratal všeč ta avto =P
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov