Lignage je napisal/-a:dobek je napisal/-a:nove luci spredaj ji kar pasejo..
Mhm, se strinjam!...nasplošno izgleda spredaj veliko lepše kot prej.
DragonForce je napisal/-a:Opel Corsa _furby_ Edition
King1 je napisal/-a:Sem imel zadnjič piložnost na kratek krog popeljat novo corso ( FL ) in moram rečt, da tistih nekaj stvari, ki so sandard za opel me je sama vožnja kar navdušila ( mogoče, ker že dolgo nisem vozil malega avta ). Od vzmetenja, do lege in počutja za volanom. A vseeno ne grem mimo dejstva, da je 1.4 zelo zelo len in da za svoje konje ( 100 ) ne gre nikamor. Pa ja seveda sem ga zavrtel v obrate a če se spomnim svoje rakete izpred osmih let ( isto 100KM ) je tale motor pogreb. Porabo (trenutno) pa nisem gledal oz. povprečna na 7.000 km kolikor jih je imela je bila 8.1l/100km. Ampak treba se je zavedat, da se avto praktično skoz j***a po mestu in vsak človek ga vozi po svoje. Vglavnem všečen avto.
lp
p.s. me je pa popolnoma prevzela corsa GSI by @furby, ki pa trgaaaaaa gate.
maniaxxx je napisal/-a:King1 je napisal/-a:Sem imel zadnjič piložnost na kratek krog popeljat novo corso ( FL ) in moram rečt, da tistih nekaj stvari, ki so sandard za opel me je sama vožnja kar navdušila ( mogoče, ker že dolgo nisem vozil malega avta ). Od vzmetenja, do lege in počutja za volanom. A vseeno ne grem mimo dejstva, da je 1.4 zelo zelo len in da za svoje konje ( 100 ) ne gre nikamor. Pa ja seveda sem ga zavrtel v obrate a če se spomnim svoje rakete izpred osmih let ( isto 100KM ) je tale motor pogreb. Porabo (trenutno) pa nisem gledal oz. povprečna na 7.000 km kolikor jih je imela je bila 8.1l/100km. Ampak treba se je zavedat, da se avto praktično skoz j***a po mestu in vsak človek ga vozi po svoje. Vglavnem všečen avto.
lp
Tvoja "raketa alias VW polo" je imela cca 250kg manj, ni imela elektronskega gasa, ni bila eco V ipd, dandanes teža in eco standardi ubijajo eksplozivnost motorjev, vseh ne samo oplovih, o porabi pa raje ne bi, ker mi je res zanimivo kako pri tem avtu vsi dosegajo veliko večjo porabo kot jaz, ki pa pri kakem drugem avtu dosegam neke nore porabe...mogoče mi ta motor ustreza ali kaj...
p.s. tudi malo si se razvadil vmes, dizel power ipd, ko se navadiš na dizla, dobiš občutek, da noben NA bencinar ne gre nikamor.
King1 je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:King1 je napisal/-a:Sem imel zadnjič piložnost na kratek krog popeljat novo corso ( FL ) in moram rečt, da tistih nekaj stvari, ki so sandard za opel me je sama vožnja kar navdušila ( mogoče, ker že dolgo nisem vozil malega avta ). Od vzmetenja, do lege in počutja za volanom. A vseeno ne grem mimo dejstva, da je 1.4 zelo zelo len in da za svoje konje ( 100 ) ne gre nikamor. Pa ja seveda sem ga zavrtel v obrate a če se spomnim svoje rakete izpred osmih let ( isto 100KM ) je tale motor pogreb. Porabo (trenutno) pa nisem gledal oz. povprečna na 7.000 km kolikor jih je imela je bila 8.1l/100km. Ampak treba se je zavedat, da se avto praktično skoz j***a po mestu in vsak človek ga vozi po svoje. Vglavnem všečen avto.
lp
Tvoja "raketa alias VW polo" je imela cca 250kg manj, ni imela elektronskega gasa, ni bila eco V ipd, dandanes teža in eco standardi ubijajo eksplozivnost motorjev, vseh ne samo oplovih, o porabi pa raje ne bi, ker mi je res zanimivo kako pri tem avtu vsi dosegajo veliko večjo porabo kot jaz, ki pa pri kakem drugem avtu dosegam neke nore porabe...mogoče mi ta motor ustreza ali kaj...
p.s. tudi malo si se razvadil vmes, dizel power ipd, ko se navadiš na dizla, dobiš občutek, da noben NA bencinar ne gre nikamor.
Oh kako boli oz. zakaj je treba iskati izgovore drgje, če se mi je zdel polo veliko hitrejši. Sorry ampak neglede na težo, ki mimogrede ni toliko večja je avto počasen. Gre octavia 1.2 veliko boljše pa je dva razreda nad njo. Potem pa mi povej zakaj si z tvojim elektronskim gasom peljal scat 1.8 turbaka ( 132 kw)? Pa ne sam tega.![]()
![]()
Kar pa se tiče porabe pa sem napisal, da je sigurno vzrok jaj...... po mestu in veliko načinov vožnje. Verjamem, da ne pije oliko a vseeno tok je kazal.
lp
maniaxxx je napisal/-a:King1 je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:King1 je napisal/-a:Sem imel zadnjič piložnost na kratek krog popeljat novo corso ( FL ) in moram rečt, da tistih nekaj stvari, ki so sandard za opel me je sama vožnja kar navdušila ( mogoče, ker že dolgo nisem vozil malega avta ). Od vzmetenja, do lege in počutja za volanom. A vseeno ne grem mimo dejstva, da je 1.4 zelo zelo len in da za svoje konje ( 100 ) ne gre nikamor. Pa ja seveda sem ga zavrtel v obrate a če se spomnim svoje rakete izpred osmih let ( isto 100KM ) je tale motor pogreb. Porabo (trenutno) pa nisem gledal oz. povprečna na 7.000 km kolikor jih je imela je bila 8.1l/100km. Ampak treba se je zavedat, da se avto praktično skoz j***a po mestu in vsak človek ga vozi po svoje. Vglavnem všečen avto.
lp
Oh kako boli oz. zakaj je treba iskati izgovore drgje, če se mi je zdel polo veliko hitrejši. Sorry ampak neglede na težo, ki mimogrede ni toliko večja je avto počasen. Gre octavia 1.2 veliko boljše pa je dva razreda nad njo. Potem pa mi povej zakaj si z tvojim elektronskim gasom peljal scat 1.8 turbaka ( 132 kw)? Pa ne sam tega.![]()
![]()
Kar pa se tiče porabe pa sem napisal, da je sigurno vzrok jaj...... po mestu in veliko načinov vožnje. Verjamem, da ne pije oliko a vseeno tok je kazal.
lp
A si slabo spal? Sej ne iščem izgovorov ampak potrjujem kar si napisal, da danes ne ne grejo avti tako, kot so šli 10 let nazaj zaradi večje teže in drugih faktorjev, pa to velja za vsa vozila. Octavia je TURBO, ne pa NA, pa tudi razlika v teži med octo pa corso je MANJŠA kod med corso pa med polotom.
primerjaj NA motorje z NA motorji ne s TURBO.
P.s tist 132kw je mel kake pol tone več kot TSI
Kalos je napisal/-a:Vidva pa sta ena best frenda, v vsaki temi se dajeta![]()
Drgač pa tejle 1.4 so res leni, v Merivi pa sploh. Sam čudno da tudi v Corsi, ki je lažja predvidevam?
Pa zvok ima ko dizel
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov