Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr dec 02, 2009 8:30 pm

DeNalDo je napisal/-a:morm rećt da sm kr pozitivno presenečen :lol:

lizard je napisal/-a:Tudi jaz pozitivno presenečen,

jaz pa niti ne... sicer me veseli, da na teh spodobnih fotkah ne zgleda več, kot en mongoloiden Mito, tako, kot je zgledala tista bela na zadnjih špijunih.

mi pa zato zdej zgleda kot "mediteranska sestrična" Oplove Astre... taka, ko je malo bolj "komad", kot pa Hessenska rdečelična punčara... :P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Sr dec 02, 2009 8:40 pm

Fantastična je, 1.75 TBi je pa itak :twisted:
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Sr dec 02, 2009 8:47 pm

Js sm pa globoko razočaran nad dizajnom novih alf. Kje so časi 159, 147, 156, 166 itd. :?

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Sr dec 02, 2009 9:51 pm

Moja bo!
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Sr dec 02, 2009 10:06 pm

Ni švoh, tudi tiste LED-ice, ki grejo tolikim v nos me sploh ne motijo. Vendar pa mi notranjosti Alf niso nikoli zares potegnile in ta mi tudi ni bogve kaj. Pa ne zamert, ampak poglejte armaturno ploščo, kot, da so pripeljali oblikovalce notranjosti Mitsubshi Lancerja, see for your self:
http://www.progetto940.it/wp-content/uploads/2009/07/149_plancia.jpg
http://www.automedia.com/NewCarBuyersGuide2008/photos/2008/Mitsubishi/Lancer/Sedan/2008_Mitsubishi_Lancer_int_5.jpg

Notranjost me ne prepriča. :roll: Tehnološko se Alfe popravljajo in bo tudi to nekaj konkretnega. ;)

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Sr dec 02, 2009 10:44 pm

Notranjost se bo menda še spremenila, zunanjost je prav super. Ni sicer na ravni 159, ampak bo potrebno pomisliti o menjavi zaradi motorja. Če bo notranjost v stilu 159 mislim, da bom mogoče kar menjal, ali pa vsaj pošteno razmislil :D
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr dec 02, 2009 10:58 pm

lizard je napisal/-a:Kakrokoli, motorji bodo super, sploh 1.8 TBi MultiAir 235 konjev :P, verjetno eden najbolših motorjev v razredu.

Ampak Alfisti ste mi pa sploh legende...še predno so konkreten motor sploh začeli proizvajati, vi že veste, da gre za najboljši motor v razredu! :rofl

Samo da se ne bo na koncu spet ponovila enaka zgodba, kot smo jo že doživeli s 159 GTA in MiTo GTA...veliko obljub, realizacije pa nobene! :lol:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr dec 02, 2009 11:09 pm

Preprosto povedano... še zdaleč mi ni tako dobra kot pa manjši Mi.to, žal!

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr dec 02, 2009 11:17 pm

Avto je super, edin spredaj...hmmmm...tudi spredaj JE lep! Ampak, preveč nežen za moj okus. :-P

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če dec 03, 2009 12:43 am

Tattoo- je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Kakrokoli, motorji bodo super, sploh 1.8 TBi MultiAir 235 konjev :P, verjetno eden najbolših motorjev v razredu.

Ampak Alfisti ste mi pa sploh legende...še predno so konkreten motor sploh začeli proizvajati, vi že veste, da gre za najboljši motor v razredu! :rofl

Samo da se ne bo na koncu spet ponovila enaka zgodba, kot smo jo že doživeli s 159 GTA in MiTo GTA...veliko obljub, realizacije pa nobene! :lol:

Jah kaj ti naj povem na to. Motor 1.8 TBi v 159ki je špica, edini motor, ki ima podobno dobro krivljo navora je nov VAG-ov 2.0 TFSI v A4-ki, vse ostalo je zadaj. Res odlične zmogljivosti enega in drugega motorja potrjujejo testi. In zdaj bo tale 1.8 dobil še MultiAir, ki pa je na testih itak že pokazal koliko zmore (MiTo 1.4 Multiar 170 km). Tako, da ne vem katera znamka razen VAG-a ima tu sploh konkurenčen motor. In zate to ni potem eden najboljših motorjev v svojem razredu? Drugič vsekakor lahko vsaj malo razmisliš, predno se začneš posmehovat sogovronikom in raje napiši kakšen konstruktiven post.

Po čem pa sklepaš da sem alfist?

EDIT: Ups moja napaka, 235 konjski 1.8 TBi še ne bo imel MultiAira. Vseeno pa verjetno ne bo slabši kot 200 konjska verzija.

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Če dec 03, 2009 2:56 am

Ja, saj ta motor se že prodaja. Zanimivo da še ne bo multiar...

Se že kaj ve glede cene mogoče? Najbrž ne...
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Če dec 03, 2009 6:10 am

lizard je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:

Jah kaj ti naj povem na to. Motor 1.8 TBi v 159ki je špica, edini motor, ki ima podobno dobro krivljo navora je nov VAG-ov 2.0 TFSI v A4-ki, vse ostalo je zadaj. Res odlične zmogljivosti enega in drugega motorja potrjujejo testi. In zdaj bo tale 1.8 dobil še MultiAir, ki pa je na testih itak že pokazal koliko zmore (MiTo 1.4 Multiar 170 km). Tako, da ne vem katera znamka razen VAG-a ima tu sploh konkurenčen motor. In zate to ni potem eden najboljših motorjev v svojem razredu? Drugič vsekakor lahko vsaj malo razmisliš, predno se začneš posmehovat sogovronikom in raje napiši kakšen konstruktiven post.

EDIT: Ups moja napaka, 235 konjski 1.8 TBi še ne bo imel MultiAira. Vseeno pa verjetno ne bo slabši kot 200 konjska verzija.

Pusti brezveze, po njegovem VAGu nemore biti nič konkurenca, ker je VAG čisto izven lige.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če dec 03, 2009 6:22 am

Meni osebno je všeč ampak nekih podobnih čustev kot alfisti do nje ne gojim.
Bo in je pa vsekakor zanimiv izdelek. Mi je pa všeč, da italjani veliko delajo tudi na odličnih bencinskih motorjih. Poleg dieselskih. :D :D

lp

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če dec 03, 2009 11:01 am

lizard je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:

Edino, kar sem hotel v svojem komentarju poudariti je, da so to vse samo ena brezpredmetna ugibanja kaj bo, ko bo in če sploh bo! ;) Najprej je potrebno počakati, da motor sploh začnejo proizvajati, potem bomo pa lahko ocenjevali kako dober je motor in ali je merilo v svojem razredu...ker vse prevečkrat smo pri Alfi že poslušali razne senzacionalistične napovedi o top-end izvedbah / motorjih / pogonu in vznesene komentarje po raznih forumih, kako bo npr. 159 GTA deklasirala BMW M3 / Audi RS4 / Mercedes AMG, bridka realnost je bila pa potem diametralno drugačna, saj o 159 GTA ni bilo ne duha ne sluha...in enaka zgodba se je potem zopet ponovila tudi v primeru MiTo GTA! :?

Jože20 je napisal/-a:Pusti brezveze, po njegovem VAGu nemore biti nič konkurenca, ker je VAG čisto izven lige.

In kdo je tebe kaj vprašal...sploh pa ni nihče nikjer omenjal VAGa?! :roll: Če pa že misliš nekaj pametovati, pa to raje počni v temah o recikliranih jogurtovih lončkih na katere se baje spoznaš...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če dec 03, 2009 2:22 pm

Tattoo spet ne premišljuješ. Motor 1.8 TBi je na trgu že pol leta, zato se o motorju že vse ve (razen vzrdžljivost in ostale stvari, o katerim bomo lahko več rekli po nekaj letih). Namig - Alfa 159 in Lancia Delta. Če bo v Giulietti pridobil nekaj konjev in navora, verjetno ne bo slabši a ne?

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Če dec 03, 2009 5:46 pm

King1 je napisal/-a:Meni osebno je všeč ampak nekih podobnih čustev kot alfisti do nje ne gojim.
Bo in je pa vsekakor zanimiv izdelek. Mi je pa všeč, da italjani veliko delajo tudi na odličnih bencinskih motorjih. Poleg dieselskih. :D :D

lp

Podpis na to, saj je bil skrajni čas da se znebijo hibridov iz časov GM - Fiat. :D Kajti iz FPT-ja prihajajo odlični agregati.
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če dec 03, 2009 5:54 pm

To ni 1.8 mašina ampak 1750, če pozbate zgodovino pol boste vedeli zakaj sem to napisal, pa še to tam kjer se uporablja omenjena mašina npr 159 zraven piše 159 1750 TB (TB - turbo benzina)

Omenjene tipe avtomobila 159 GTA, MiTo GTA niso naredil zarad premajhne podaje in bi naredil čisto zgubo, kar si pa ne morejo privoščit, ker so že zdaj bolj kot ne v pički

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če dec 03, 2009 6:13 pm

V Alfah ima ta motor res oznako 1750 TBi (zaradi zgodivine, in tudi prava prostornina je 1742 cc, i pa je kot oznaka za direkten vbrzig), medtem ko je enak motor v Delti označen z 1.8 Di T-jet.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če dec 03, 2009 6:19 pm

No, kjer pa ta motor krepko zaostaja pri porabi napram 2.0 TFSI.

Lahko si pogledaš test v večjih revijah in povsod je problem poraba pri običajni vožnji.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če dec 03, 2009 6:29 pm

Porabo in dejanske performanse zgolj med motorjema bi lahko primerjali recimo tako, da bi oba sprobali v Audiju A4 ali pa oba v Alfi 159 (kar pa seveda ni mogoče), identična vožnja in identični voznik, vse ostalo so primerjave z napakami, ker se avta razlikujeta pri masi, menjalniku, zračnem uporu, sposobnosti voznikov. Iz testov lahko zgolj razberemo da Alfa 159 1750 TBi potemtakem porabi več kot Audi A4 2.0 TFSI, če drži akr si napisal.

Sicer pa porabam na testu nikoli ne zaupam, niti tovarniškim. Moj avto ima kombinirano kao 12 litrov, pa imam res redkokdaj takšno porabo (mogoče 2x v živjenju), na testih pa je imel še več, tako, da...
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov