Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Re: 2011 Kia Optima

Napisal/-a xxseby To feb 07, 2012 9:17 pm

Volvo-s60 je napisal/-a:Zanimiva primerjava, BMW in Audi sta 10-20 cm manjši vozili. V Bmw-ju nekako ne vidim navigacije...kam hudiča so jo pa skrili ;) . V obeh nemcih imaš nastavitve sedežev na 'kurbl' torej ročne, kot smo že rekli manjka usnje itd, aja pa še nekaj...za prezračevane sedeže je nujno imeti usnjene perforirane prevleke, in ne nemškega stoff-a. Prav tako so za moje pojme ti 4-je primeri nemcev, iz nekako spodnje polovice cenovnega ranga, ko pa jih napokamo z opremo cene močno poskočijo. Aja pa motorji....huh pomoje je BMW z 116KM in Audi z 120KM, nepremičnina :roll:, vsaj po vašem mnenju 8). Medtem ko pa se pri Kii za 30-31k€ dobi top opremjeno vozilo pri nemcih pa nekako srednjo žalost, pa brez zamere. Pa ne govorit kako so razna elektronska pomagala v kii odveč in preveč.
Kar se pa tiče izgleda volana in njegove uporabnosti...kot se že ve se o lepoti ne razpravlja ker je to subjektivna stvar, samo kar se pa tiče uporabnosti in razporeditve tipk, moram reči si samo poglejte kakšen multifunkcijski volan francozev, ta trenutek bi izpostavil Peugeot 508, pa potem govorite o količini tipk, neergonomičnosti in podobnih zadevah Klik,Klik :mrgreen:

:wiihuu :wiihuu lepo argumentirano
Just checking....... ;)

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 To feb 07, 2012 9:19 pm

Kolikor sem slišal, bo za naš trg letos namenjenih 28 Optim če se ne motim, oz je številka nekje med 20-30. Je bil pa prihod res zamaknjen, saj je bilo povpraševanje po optimah na drugih bolj 'pomembnih' tržiščih ogromno, in posledično smo tako tudi omejeni na teh nekaj primerkov.

xxseby
Novinec

Re: 2011 Kia Magentis

Napisal/-a xxseby To feb 07, 2012 9:23 pm

lukp je napisal/-a:Ogledal sem si Optimo v cityparku in me je pozitivno presenetila glede materialov in kvalirete. Minus pa sta vodili prtljažnih vrat, ki vdirata v prtljažni prostor in cena. Po mojih kriterijah mora imeti vozilo srednjega razreda xenon in navigacijo. Tako opremljena Optima stane 30.000€. Za ta denar raje kupim konkurenco, celo BMW-ja serije 3 in Audi-ja A4 z manj nepomembne opreme (unje, el. sedeži,...). Optima izstopa v opremi samo glede panoramske steklene strehe, kamere zadaj in el. pomik in hlajenje voznikovega sedeža (večino naštete opreme ponuja tudi konkurenca, drugače celo Ford Mondeo in Opel Insignia za isti denar).

BMW serije 3:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5280900&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5639440&show=1

Audi A4:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5439619&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4999561&show=1

Opel Insignia:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5612210&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3640444&show=1

SE OPRAVIČUJEM ZA DOUBLE POST

Kolikor vidim so tole use osnovne "oskublene" različice?
Just checking....... ;)

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To feb 07, 2012 9:26 pm

Ceed je napisal/-a:To, da je na voljo kar 90 primerkov, da je cena od 26k€ in da je avto komaj zdaj prišel k nam mi je prebudilo nekaj dvomov. Kolikor sem jaz prebiral (veliko) neuradne napovedi KMAGa bi morala biti Optima že pred novim letom pri nas, za ceno osnovnega nekje med 22-23k€ in na voljo bi naj bilo manj primerkov od teh 90ih. In glede tega, da Optima pri nas nima el. ročne in sistema za ohranjanje voznega pasu nisem prepričan, da je "naša" optima popolnoma evropska. :huh:

A kdo ve, če ima TX 8 ali 12 zvočnikov, evropska naj bi jih imela 12? Ukrajinska npr. ima Infinity z 8 zvočniki, nima el ročne in nima sistema za ohranjanje voznega pastu, kot slovenska :-|

TX ima 8 zvočnikov. El. ročno je možno dobiti le z A/T zato je zaradi "enotnosti" opreme nima (še) nobena.
L.K.A.S. še pride dodatno na TX
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To feb 07, 2012 10:02 pm

Te Optime sem jaz videl že v začetku decembra, na vlaku. Tako da bo verjetno kar držalo, da je ML 2011.

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp To feb 07, 2012 10:48 pm

Volvo-s60: 316d je za 0,6s počasnejši do 100, tako da sta primerljiva. Mi je pa vseeno tistih 10-20 cm razlike v dolžini. Kadar vozim BMW-ja se mi naredi nasmešek na obrazu :D

XXseby: meni se ta vozila ne zdijo tako slabo opremljena (xenon, večfunkcijski športni volan, boljši radio, parkerni senzorji...), drugače pa sem zahteven glede opreme.

Za Slovenijo naj bi bilo 30 Optim, 90 pa za Slovenijo, Hrvaško in Srbijo.

Škoda ker nimajo el. ročne serijsko, tako kot jo ima i40.

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 To feb 07, 2012 10:52 pm

Ojoj, usnje, el. sedeži itd so nepomembna oprema, ampak brez električne ročne nam pa živeti ni :roll: . Sej na koncu bo pa tako kot je bilo z renaultovo električno ročno ko so jo predstavili, ni namreč vedno prijela kot more, takrat so jo vsi spluvali kako je to zanič, najboljše na roko vsaj veš pri čem si itd. ;) zdaj bi jo pa povsod imeli.

Ne meni se pa zdi 0.6s čisto preveč da bi ju lahko primerjali, žal :lol:

No sem se pa malo poigral z BMW konfiruratorjem, in sestavil touring trojko, s približno takšno opremo kot jo ponujajo korejci, in glej ga zlomka cena je bila na 40k€.

xxseby
Novinec

Napisal/-a xxseby To feb 07, 2012 11:09 pm

lukp je napisal/-a:Volvo-s60: 316d je za 0,6s počasnejši do 100, tako da sta primerljiva. Mi je pa vseeno tistih 10-20 cm razlike v dolžini. Kadar vozim BMW-ja se mi naredi nasmešek na obrazu :D

XXseby: meni se ta vozila ne zdijo tako slabo opremljena (xenon, večfunkcijski športni volan, boljši radio, parkerni senzorji...), drugače pa sem zahteven glede opreme.

Za Slovenijo naj bi bilo 30 Optim, 90 pa za Slovenijo, Hrvaško in Srbijo.

Škoda ker nimajo el. ročne serijsko, tako kot jo ima i40.

To kar si naštel je zame serijska oprema v premium razredu. Mojster ti sam sebe v drek tlačš! In nakonc napišeš da si zahteven glede opreme :DDD
Volvo častim pivo :pivo
Just checking....... ;)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Re: 2011 Kia Magentis

Napisal/-a odprti clio Sr feb 08, 2012 12:05 am

King1 je napisal/-a:Verjetno si me narobe razumel. Nisem mislil nič slabega in ravno nasprotno se mi je tvoj opis izkušnje z avtom zelo dopade. Lepo spisano. ;) Kot si na koncu omenil se tudi meni ta oprema ne zdi nič posebnega za tak avto. ( korejc) .

lp

Se ti opravičujem! :)

Optim bo za nas cca 20, pa še to, če bodo vse zvezde poravnane. Optima ni čisto svež model, čeprav šele vstopa na EU trg. Za ta denar je top s*it in ponuja to, kar drugi za 2X toliko. Lep primer je (v Cityparku) nekaj metrov stran parkirana 308, razred nižje in v polni opremi preko 20 k€. "Osnovna" Optima je pa z opremo kar založena (sam, to v teh avtih mora bit!). Osebno sem avtu naklonjen in nad njim navdušen, le stremim k neki objektivnosti, saj ima svoje pomankljivosti in je uporaba izključno presežnikov bolj ko ne pretirana.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Sr feb 08, 2012 1:12 am

To kar si naštel je zame serijska oprema v premium razredu. Mojster ti sam sebe v drek tlačš! In nakonc napišeš da si zahteven glede opreme :DDD
Volvo častim pivo :pivo[/quote]

To je dodatna oprema, žal tudi v premium razredu, za doplačilo, ki jo ne nabavi veliko ljudi, razen ko so v akcijskih paketih. Pa drugače je taka oprema zame osnova. Kot sem napisal, za ta denar raje BMW-ja 318d Touring kot Optimo. Če bi imela popuste pa se zgodba spremeni.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr feb 08, 2012 10:44 am

Volvo ne s.e.r.i. :mrgreen:... knjofi na volanu v C5 se nikamor ne premaknejo!
drugač se pa strinjam... razen če volan ni tako direkten, da lahko voziš ne da bi preamknil roke in/ali preprijel volan (kar je itak možno sam v dragsterjih in mogoče v F1&podobnih), je vse kar presega 6 (premičnih) gumbov na volanu, neergonomično in neuporabno! razen seveda, če živiš v Texasu, kjer so skoraj vse ceste neskončne in popolnoma ravne =P!

kar se pa Optime tiče, bom dokončno sodil, ko jo bom videl/vozil... za zdaj bi rekel samo to: če je, kar se voznih lastnosti, izdelave in uporabljenih materialov tiče taka, kot Hyundajev i40, potem drži to, kar je napisal Clio... v nekaterih stvareh boljša, bogatejša od evropske konkurence in je edina možna zamera predvsem stvar (osebnega) okusa, pri nekaterih drugih stvareh pa slabša od evropejske konkurence... recimo, občutek podhranjenosti motorja, popolna nekomunikativnost serva in podobno.... v celoti pa, korektna, po dizajnu rahlo izstopajoča sivina segmentnega povprečja! tudi pri ceni! če je pa kdo slučajno pričakoval da se bo avto peljal boljše/dinamičnejše od BMW-eve trojke, bil bolje narejen in opremljen od premiumskega tria fantastikus in bil cenejši od srednje opremljenaga Golfa, je pač živel v zmoti!
če se spomnem testne vožnje top opremljenega 1.7l i40 in jo primerjam s trenutno izkušnjo vožnje v niti ne kej posebej plešastemu karavanskemu Passatu 2.0TDI, lahko mirno zapišem, da mi ta duhamorna waginina podmornica ni nič kaj bolj všeč! je marginalno, a vseeno opazno boljša od i40 pri motorju in voznih lastnostih in slabša v "ambientalnem/bivalnem" ugodju! v povprečju sta oba "glihna" in za podoben denar, odločitev katerega, pa je pri kolikor-toliko racionalenm kupcu bolj ali manj zreducirana na vprašanje osebnega okusa oziroma preferance -dinamičnejši in neposrednejši občutki vs. nestresno kruzanje v prijetnem ambientu... obadva bosta kupila pa čist korekten avto za konkreten, a še vedno korekten šop denarja!

če je pri Optimi kej drugače, si dam kej odrezat!
živeo drugmirkooooo!!!!

himi

Napisal/-a himi Sr feb 08, 2012 1:18 pm

Kar se zunanjega dizajna tiče je nova Kia Optima je precej več kot pa
rahlo izstopajoča sivina segmentnega povprečja!
- kakor je komentiral tipo pred menoj. To ti bo jasno šele ko boš avto videl v živo.

V notranjosti prevladujejo predvsem mehka plastika in na nekaterih delih celo v usnje oblečena armaturka. Spodnji del armature je narejen iz trše plastike, ampak tako imajo narejeno tudi VW passat ali pa BMW 3-ka.

Mogoče je notranjost zasnovana bolj po ameriško, kar ni čudno saj je poleg Koreje, prav Ameriški trg najpomembnejši za ta model (v ZDA se Optima zelo dobro prodaja - glej ta sales report: Na splošno gledano je Optima zelo dober avtomobil, če ne kar najboljša Kia do sedaj.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr feb 08, 2012 1:41 pm

himi je napisal/-a:Kar se zunanjega dizajna tiče je nova Kia Optima je precej več kot pa
rahlo izstopajoča sivina segmentnega povprečja!
- kakor je komentiral tipo pred menoj. To ti bo jasno šele ko boš avto videl v živo.

meni je to jasno že več kot dve leti in to brez tega, da bi avto videl v živo... ;) in za razliko od tebe mislim, da je Optimina aramtura njihov daleč najbolj evropski izdelek tega razreda EVER!
ampak, ker sem v citiranem stavku narobe postavil vejico, ne bom preveč žleht =P... "izstopajoče" se je res nanašalo na dizajn, "sivina segmentnega povprečja" pa na seštevek oziroma, na povprečje vseh njenih ostalih lastnosti, ki jo -sodeč po svoji izkušnji z bratskim i40 in Cliotovem zapisu testne vožnje- uvrščajo točno tam... v segmentno povprečje v ničemer pretresljivih ali izstopajočih lastnosti! in naj bo, ker je tudi meni to eden lepših modelov v segmentu, razen v dizajnu! ta je res "izstopajoč"... enim rahlo, enim nič, enim pa že preveč v kromo-ledasti kič... ;)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Sr feb 08, 2012 1:43 pm

Po mojem mnenju predstavlja Optima za Kio neke vrste nov razvojni korak. Tako nekako kot sta to predstavljala Sorento prve generacije in nato cee'd. Pogled na Kio, njene avtomobile ter ugled se je s predstavitvijo Sorenta opazno spremenil iz sivine v upoštevanja vredno znamko, ki zmore presenetiti. Vse to je še dodatno utrdil cee'd, ki je hkrati izstopil iz povprečja s 7-letno garancijo in v izvedbi s tremi vrati prvič navdušil mlajšo generacijo. Kako pomembna bo pri gradnji ugleda znamke Kia njena Optima, je sicer trenutno težje odgovoriti, je pa to vsekakor avtomobil, ki dokazuje, da se lahko Kiina limuzina brez zadrege primerja z renault laguno, peugeotom 508, volkswagnom passatom in recimo fordom mondeom in je hkrati v marsikaterem pogledu prepričljivejša od njih. Vse to za nekdanji magentis ni veljalo - niti v sanjah. Primerjave s sveto nemško trojico pa seveda odpadejo, čeprav Optima vse tri poseka v določenih pogledih (kdor je že sedel na zadnji klopi BMW serije 3 ali pa audiju A4, se bo že moral strinjati, da je Optima po tej plati udobnejša in prostornejša). Prav tako se mi zdi, nesmiselna primerjava z nemško sveto trojko v smislu opreme in cene. Osnovne izvedbe trojke, A4 in mercedesa C so oskubljene tako zelo, da si jih prodajalci še v salon ne upajo postaviti. Ko si omisliš vse, kar je vredno imeti v takšnem avtomobilu, se pa s ceno zlahka približaš cifri 45K eur - je pa res, da dobiš za ta denar občudovanja vreden premijski izdelek. :DDD
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr feb 08, 2012 7:16 pm

Avto sem vozil v tujini in mi je všeč.

30.000 EUR pa nikoli ne bi dal zanj. Ker jih je malo na razpolago imajo lahko visoke cene, saj bodo vse prodali.
Naslednje leto bo druga zgodba.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Če feb 09, 2012 11:33 am

evo... ravnokar "predstavljena" na salonu v Chicagu, Optima SX Limited:

Slika
Slika

napa usnje, led dnevne lampe, 18" šlape, navigacija, xsenoni, kamera za rikverc... in 204kW (278 konjev) 2.0 turbak pod haubo... za 34.900 USD.

lajkam
živeo drugmirkooooo!!!!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če feb 09, 2012 1:07 pm

Poceni pa lih ni. Glede na to da je v ameriki tolko, bo v EU 45k€?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če feb 09, 2012 1:14 pm

Včeraj sem sedel v njej v cityparku in vse kar lahko rečem je, da je avto prva liga. Tako hudo hud in všečen mi pa že dolgo ni bil nobeden. Pa še moji boljši polovici se dopade. Uffff ko bi sedaj imel evrčke zanjga bi bil brez razmišljanja moj. Bo pa čez nekaj let. ;) ;) Upam. ;)

lp

p.s. opazil pa sem, da ima prvo vgradnjo gum po imenu nexen. oops

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če feb 09, 2012 6:13 pm

King1 je napisal/-a:Včeraj sem sedel v njej v cityparku in vse kar lahko rečem je, da je avto prva liga. Tako hudo hud in všečen mi pa že dolgo ni bil nobeden. Pa še moji boljši polovici se dopade. Uffff ko bi sedaj imel evrčke zanjga bi bil brez razmišljanja moj. Bo pa čez nekaj let. ;) ;) Upam. ;)

lp

p.s. opazil pa sem, da ima prvo vgradnjo gum po imenu nexen. oops

Pridi še jutri, bom tam od 11 do 19. Pa še na testno se prijavi :D

PS: ne me hodt zezat :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 09, 2012 6:15 pm

Kaj a ti jo "čuvaš"? :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov