rok46 je napisal/-a:...pa ne spet pametvat o servisih pa kolk se kej kvari.maš lepo garancijo pa se ti potem lahko j**e če se ti kej fenta,...
Enako smo mi (starši in jaz) razmišljali, ko smo kupovali mali avto in kupili (zaradi cene) Clia, but guess what: večina okvar je prišla po izteku garancije. Ampak dost o tem, še manj pa o ceni popravil.
Aja, pa pojma nimaš kolk pokuri kak večji avto, še manj o tem koliko stane.
@Joie: če kupiš avto s prevrtenimi kilometri si slabo kupoval, še slabše kupil in so te, po domače, nategnili. Poleg tega ne govorim o uvoženem avtomobilu (oziroma sploh nikoli nisem dokler ni bilo omenjeno) ampak o uvozu avtomobila (biiiig diference). In če bi kupovali izključno emocionalno, bi imel ta forum malo drugačno sestavo avtomobilov kot jih ima. Ne rečem da bi bili sami BMWji, ampak raznih Loganov bi bilo prekleto malo, raje 0. Avto, zame (pa najbrž za marsikaterega), MORA delovati vsaj malo emocionalno (če nebi bil, bi bil forum poln stock avtov, pa ni, vsak ga hoče malo približati svojemu okusu in temu, kar njega vznemirja ("gets his mo-jo working")). Live a little. Seveda mora biti v pravi meri, da ti ne zamegli pogled na realnost (kupiš avto s čudovito barvo in lepimi feltnami, ki ima motor čisto na koncu,...). Nekaterim to pomeni več (meni), nekaterim manj (voznikom Loganov in podobnih "from-A-to-B" avtomobilov).
Kake dva tedna nazaj sem videl na LJ obvoznici tastaro Dacio Logan z nekimi romunskimi tablicami, al neki podobnega. Guess what, avto je, z izjemo "faceliftanih" sprednjih luči, maske in malenkost zadnjega dela, še vedno isti. Nekako tako kot tej novejši Yugoti, ki imajo predrugačen sprednji konec, spodaj je pa še vse po starem (z izjemo novejšega motorja, morda kje kake štange več za varnost). Tako da to zelo ga že niso mogli modernizirat, to nikoli ni mogoče, če si tako omejen materialno (avto imaš praktično že dokončan zunaj, oziroma ne smeš zanj razviti novih komponent, ker ti ne dajo denarja, da bo čim cenejši). Ta nova politika (ne samo Renaulta, vseh proizvajalcev), mi gre na bruhanje. Ubistvu celotna ureditev sveta, kamor gremo (US of f*ckin A).
Z LOGANOM si na nek način lahko predstavljaš tudi našo, ne tako zelo oddaljeno preteklost - vozili oz smo "stoenke", "jugece" in podobno milo rečeno šaro, Evropa pa ...
Jaz se pa bojim nekaj drugega. Da bomo počasi mi ratal Kitajska. Vedno več proizvajalcev uvozi in rahlo predela vozila z nekih čudnih trgov (Fiat vem da ma eno malo jajce, VW ma Foxa,...), uglavnem neke "low-budget" varjante vozil, ki "naj bi imela vse lastnosti večjih in dražjih" (yeah right), kot da smo v neki državi v Aziji ali Afriki s povprečno letno plačo 500€.

Pa da ne omenim samo avtomobilske industrije, vso našo proizvodnjo (z redkimi izjemami, npr. Gorenje) selimo dol, da bomo kak tolar prišparal. Potem pa imamo kar imamo. Malo cenejšo robo z veliko več okvarami oziroma veliiiiko manjšo življenjsko dobo. Bognedaj da kdaj na Kitajskem vse te "zahodne" tovarne vzamejo za državne. Cel svet ga je naj*bal. No, vsaj mikrovalovke nam bodo ostale, slovencem.
No, da ne zabluzim čisto. Povzetek tega nepotrebnega besednega obračunavanja: Logan mi je grd, vseeno al je karavan, limuzina,... Občutek imam kot da so zapakiral isto staro sranje v malo lepši celofan in to prodajajo skoraj za ceno, za katero so moji starši 4 leta nazaj kupili Clia. Nebi ga kupil novega nikoli (ubistvu sploh ne vem če bi kupil nov avto), rabljenega še manj. Mi je neudoben, ne vozi se tako kot jaz pričakujem od avta niti nima potrebne ergonomije ali občutka trdnosti (občutek stopalk, ko jih pritisneš, občutek menjalnika,...), vse mi je premehko. Ni namenjeno samo Loganu, je Clio isti (za Megana se več ne spomnem, malo boljši se mi zdi da je v tem že bil, enako Lanciin tamali avtoček, mislim da je Y). Sam sem pripravljen "plačati večji davek", da se vozim tako kot sam hočem in lahko. Če komu ni všeč moje razmišljanje naj se vzdrži komenatarjev da bluzim in poskusov moje diskreditacije, še posebej na račun avta (ki je btw. star 15 let in ne 10), katerega vas 5% niti vozilo ni, kaj šele imelo, da bi bili sposobni meni očitat stroške.
Aja, in verjemite, da če bi se meni zdel moj avto nevaren, še posebej sedaj ko dobim otroka, bi ga zamenjal v momentu. Pa temu ni tako.