Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Re: 2010 Ford Focus III

Napisal/-a Matey_ Pe sep 30, 2011 12:57 pm

:clapclap :clapclap
Čestitke za nakup, zlo lep zalogaj opreme :)
Osebno bi edino temnejšo barvo izbral ... ampak vsakemu svoje.

Daj ga predstavi malo bolj podrobno, ko bo kak kilometer več prevožen.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before Pe sep 30, 2011 5:07 pm

Hja, barva - če verjamete ali ne, a izbira barve mi je vzela največ časa. Takole na računalniškem ekranu in v katalogu na papirju, mi je bila daleč najbolj všeč oranžna (oziroma "mars red", kot jo imenujejo), a ko sem to barvo videl v živo, na C-Maxu, sem bil nad njo razočaran. Na soncu še nekako izgleda, v senci, oziroma ob oblačnem nebu pa mi deluje prepusto, pretemno. Nekako kot "cigl" barva. V glavnem, moji kriteriji so bili: živahna, toplejša in svetlejša barva. In vse te kriterije je izpolnjevala ta barva. Seveda sem si jo najprej ogledal v živo. Črna, bela, siva/srebrna ali kakršna koli temna barva, niso po mojem okusu.
Sicer pa je res treba prevoziti nekaj kilometrov, preden lahko podam relevantne vtise glede tega kako se vozi nov Focus. Torej, se beremo čez nekaj sto kilometrov. :D

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Pe sep 30, 2011 7:21 pm

Čestitke in veliko sreče s Focusom. Vzel si točno tako dodatno opremo in barvo, kot sem tudi sam razmišljal (jaz bi doplačal še za ogrevane sedeže).

Vozil sem testnega 1,6 TDCI Titanium in sem bil zelo zadovoljen. Super lega in presenetljivo kvalitetni materijali v notranjosti (daleč boljši od tistih v prejšnji generaciji), hi-tech inštrumentna plošča,... Testni je imel še aktivni tempomat in to je super zadeva. Vključil sem ga v Škofljici, ko sem se peljal nazaj in avto je sam zaviral in pospeševal glede na hitrost kolone pred mano, jaz sem samo po potrebi moral zamenjat prestavo (se je izpisalo na zaslonu). Ni bila pa prevelika gneča (vračal sem se okoli 5 zvečer enkrat julija) in drastičnih sprememb hitrosti tako da ne vem, kako bi avtomatika reagirala v tem primeru.

Vseeno pa se ne bi odločil za Focusa, ker v Sloveniji ni na voljo 140 konjski TDCI (115 konjski 1,6 je prešibak), minus je tudi, da je večina dodatne opreme v dragih paketih (če želiš sprednje parkirne senzorje moraš vzet paket s še pomočnikom za parkiranje in podobno) in da določenih zadev iz kataloga sploh ni možno doplačat. Zanimivo je tudi, da so ob vseh elektronskih igračkah, ki jih tako reklamirajo, ksenonski žarometi statični, pa tudi elektronsko ročno zavoro bi Ford že lahko enkrat razvil.

Saj potem se je zaradi velikih popustov na določene avtomobile srednjega razreda moja zgodba drugače končala...
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe sep 30, 2011 7:33 pm

martin_krpan je napisal/-a: pa tudi elektronsko ročno zavoro bi Ford že lahko enkrat razvil.

sej jo je že....že v starem (l.03) c-max-u je bila...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before Pe sep 30, 2011 8:02 pm

@ martin_krpan

1. Aktivni tempomat je v opremi Titanium vgrajen serijsko, torej ga imam tudi jaz v svojem vozilu, ampak me ne mika da bi ga uporabljal, raje vozim sam :-)
2. Prilagajanje smeri ksenonskih žarometov deluje! Vsaj pri meni...
3. 2.0 TDCi 120 kW /163 KM je v ponudbi tudi v Sloveniji, ampak le različica z avtomatkim powershift menjalnikom.
4. Res je, tudi meni se zdi čudno, da določene opreme ni moč naročiti in je na voljo le pri vozilih iz zaloge. :shock: Tukaj mislim na "Paket za pomoč vozniku 3" - če koga zanima kaj to zajema, naj pogleda na Fordovi spletni strani - PDF cenik za novi Ford Focus. Meni se ne ljubi opisovat.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Pe sep 30, 2011 8:10 pm

Ko sem jaz gledal avto, je bil aktivni tempomat del popotniškega paketa za 760 EUR. A je to od sedaj serijsko?

Glede ksenona sem pa ugibal, ker nikjer v katalogih in cenikih ni zapisano, da so smerni. In prodajalec tudi ni nič o tem vedel.
Mogoče pa imaš samo dodatne luči za osvetlitev ovinkov pri nizkih hitrostih?

S ksenonom dobiš LED osvetlitev v notranjosti. Kako to izgleda?
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before Pe sep 30, 2011 8:29 pm

martin_krpan je napisal/-a:Ko sem jaz gledal avto, je bil aktivni tempomat del popotniškega paketa za 760 EUR. A je to od sedaj serijsko?

Glede ksenona sem pa ugibal, ker nikjer v katalogih in cenikih ni zapisano, da so smerni. In prodajalec tudi ni nič o tem vedel.
Mogoče pa imaš samo dodatne luči za osvetlitev ovinkov pri nizkih hitrostih?

S ksenonom dobiš LED osvetlitev v notranjosti. Kako to izgleda?

Aktivni tempomat je pri opremi Titanium serijska oprema, za Sport, Trend in Ambient pa ne vem. Poleg prilagodljivih ksenonov ima tudi te dodatne luči za osvetlitev ovinkov pri nizkih hitrostih, ja. Avto imam šele od srede, tako da še nisem naštudiral vsega, med to spada tudi spreminjanje barve notranje LED osvetlitve. Kot "privzeto" sedaj sveti modro (pod nogami spredaj, v predalih in kljuki na vratih, na stropu pred vzvratnim ogledalom in še kje - vsega si še nisem zapomnil :roll: ) Ko, na primer, odprem vrata, se modra spremeni v rdečo. Izgleda pa tako nekako:
Priponke
red.jpg
blue.jpg

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So okt 01, 2011 7:42 am

Oblike ne bom komentiral ker mi je ............... . Ampak kot avto nasploh pa izgleda noro noro hud. Naj ti služi tako kot treba. Pa srečno vožnjo. ;)

lp

p.s. moj predlog je, da odpreš novo temo v podforumu " galerija," da ne predstavljaš avta v " vozilih prihodnosti ". ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr okt 05, 2011 8:15 am

Včeraj imel prvi bližnji stik z njim... Oblika je katastrofa, spredaj se še nekako privajam, zadaj pa čudno napihnjena Fiesta, kar dvomim, da mi bo kdaj zgledalo "sprejemljivo". Armatura mi ni niti približno všeč, pač nimam rad takšnih oblik, pa še nekako "utesnjena" deluje sredinska konzola. V avtu z navadnim ključem smo ugotovili, da je prostor za (obrnit) ključ zeelooo omejen, sploh če imaš volan do konca naprej. Kar nekaj časa sem porabil za iskanje položaja za volanom, v katerem bi sploh lahko vozil, sedež je bil do konca nazaj in zelo spuščen, da sem imel sploh dovolj prostora za noge.

Kot zanimivost, prtljažna vrata na karavanu so na zunanji strani večinoma plastična, le ozek pas pod šipo je pleh, odbijač pa ima luknje za odtekanje vode, tako da vse skupaj deluje zelo plastik fantastik, če si vsaj malo pozoren.

Vglavnem avto nas ni prepričal, pa je vmes bil tudi en, ki ima doma predhodnika.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Sr okt 05, 2011 9:50 am

~toMmy~ je napisal/-a:Včeraj imel prvi bližnji stik z njim... Oblika je katastrofa, spredaj se še nekako privajam, zadaj pa čudno napihnjena Fiesta, kar dvomim, da mi bo kdaj zgledalo "sprejemljivo". Armatura mi ni niti približno všeč, pač nimam rad takšnih oblik, pa še nekako "utesnjena" deluje sredinska konzola. V avtu z navadnim ključem smo ugotovili, da je prostor za (obrnit) ključ zeelooo omejen, sploh če imaš volan do konca naprej. Kar nekaj časa sem porabil za iskanje položaja za volanom, v katerem bi sploh lahko vozil, sedež je bil do konca nazaj in zelo spuščen, da sem imel sploh dovolj prostora za noge.

Kot zanimivost, prtljažna vrata na karavanu so na zunanji strani večinoma plastična, le ozek pas pod šipo je pleh, odbijač pa ima luknje za odtekanje vode, tako da vse skupaj deluje zelo plastik fantastik, če si vsaj malo pozoren.

Vglavnem avto nas ni prepričal, pa je vmes bil tudi en, ki ima doma predhodnika.

Hja sej, če bi vsakega in vse prepričal le en avto, pol ostale znamke propadejo =P
Še dobro, da imamo različne okuse ;)

LP
Matej

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Sr okt 05, 2011 10:01 am

Avto je super, mašina tudi, barva prav tako. Če bi bil karavan, bi bil popoln :D (hec)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr okt 05, 2011 10:18 am

Matey_ je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Včeraj imel prvi bližnji stik z njim... Oblika je katastrofa, spredaj se še nekako privajam, zadaj pa čudno napihnjena Fiesta, kar dvomim, da mi bo kdaj zgledalo "sprejemljivo". Armatura mi ni niti približno všeč, pač nimam rad takšnih oblik, pa še nekako "utesnjena" deluje sredinska konzola. V avtu z navadnim ključem smo ugotovili, da je prostor za (obrnit) ključ zeelooo omejen, sploh če imaš volan do konca naprej. Kar nekaj časa sem porabil za iskanje položaja za volanom, v katerem bi sploh lahko vozil, sedež je bil do konca nazaj in zelo spuščen, da sem imel sploh dovolj prostora za noge.

Hja sej, če bi vsakega in vse prepričal le en avto, pol ostale znamke propadejo =P
Še dobro, da imamo različne okuse ;)

LP
Matej

Ja saj, večinoma subjektivno mnenje, ne pišem pa tega v smislu, da je avto zanič, ker predhodnika sta mi bila zelo vredu in sem nekako razočaran.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Sr okt 05, 2011 10:37 am

~toMmy~ je napisal/-a:Ja saj, večinoma subjektivno mnenje, ne pišem pa tega v smislu, da je avto zanič, ker predhodnika sta mi bila zelo vredu in sem nekako razočaran.

To se pa tud deloma nekak strinjam ja ... predvsem oblika zadka mi ni ravno po godu ...

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Sr okt 05, 2011 11:16 am

a ima Focus tdi Easy fuel pokrov za tankanje goriva? (se odpre brez ključa na potisk, nato samo vtakneš cev in tankaš, tako ima Fiesta).
zadeva ej zelo praktična, vendar nisem lih pristaš ker useeno se po svetu najdejo pacienti, ki ti lahko marsikaj ulijejo/usujejo noter. na Frdu so mi zagotavljali da če ni cev od bencinske pumpe, da se ne odpre... kar pa žal ni res, sej je logično.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr okt 05, 2011 12:57 pm

King1 je napisal/-a:p.s. moj predlog je, da odpreš novo temo v podforumu " galerija," da ne predstavljaš avta v " vozilih prihodnosti ". ;)

Ne! Zelo zaželjeno je, da če nekdo, ki je kupil nek avto, ki je ravno prišel na trg, da ga predstavi tudi tukaj, še posebej če gre za kakšne podrobnosti, kot je v tem primeru šlo... :)

Uporabniški avatar
before
Nov uporabnik

Napisal/-a before Sr okt 05, 2011 7:42 pm

@ martin_krpan
Notranjo LED osvetlitev sem že naštudiral! :D Poleg že omenjenih, modre in rdeče, so na razpolago še sinje modra barva, zelena, vijolična, oranžna in bela (siva?). Možno je tudi regulirati jakost osvetlitve.

@ toMmy
Tudi jaz si sprva nisem mogel predstavljati Focusa, ki ne bi imel zadnjih luči na zadnjih stebričkih, a dlje ko sem gledal tega novega, bolj mi je bil všeč. Je pa oblika avtomobila, kakor tudi njegova barva, precej subjektivna stvar. Sicer pa sem v tistih letih, ko bi si moral omisliti motor, poleg tega pa si še pripeljati ljubico s Tajske, a sem se zadovoljil z avtomobilom agresivnejšega, športnega izgleda in vpadljive barve. :lol:

@ berlonso
Tudi Focus ima "easy fuel" sistem za dolivanje goriva.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr okt 05, 2011 7:47 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ja saj, večinoma subjektivno mnenje, ne pišem pa tega v smislu, da je avto zanič, ker predhodnika sta mi bila zelo vredu in sem nekako razočaran.

x2

Iz enega najbolje oblikovanih hatchback-ov (prejšnji facelift model 2008-) so naredili enega najgrših. :( :roll: Tudi moje mnenje je subjetivno.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če okt 06, 2011 9:49 am

@before: Vsake oči imajo svojega malara - zelo izrabljen rek, verjetno zato, ker je tako resničen. No saj če ti je všeč, sem prepričan, da je avto kot se spodobi, barva mi pa niti ni tako zelo napačna! :D Čestitke za nakup! ;)
Slika

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Če okt 06, 2011 4:38 pm

Da človek v tem avtomobilu ne dobi pravih nastavitev in občutka za volanom... hahaha, tega nebi komentiral, saj sta ravno občutek za volanom, podrejenost vseh stikal vozniku in čudovita lega in pretikanje menjalnika najboljše odlike tega avtomobila, poleg seveda voznih lastnosti v tem razredu ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če okt 06, 2011 5:45 pm

svetilnik je napisal/-a:Da človek v tem avtomobilu ne dobi pravih nastavitev in občutka za volanom... hahaha, tega nebi komentiral, saj sta ravno občutek za volanom, podrejenost vseh stikal vozniku in čudovita lega in pretikanje menjalnika najboljše odlike tega avtomobila, poleg seveda voznih lastnosti v tem razredu ;)

Ja za nekoga visokega 190cm in s številko noge 49, ni vse tako rožnato. Ko sem končno sedež in volan nastavil tako, da bi lahko normalno vozil, pa za mano ni bilo praktično nič prostora. Če sedež ni bil do konca nazaj in (skoraj) do konca dol, sem imel desno koleno v armaturi oz. sredinski konzoli. V primeru navadnega ključa je ključavnica komaj da dostopna, (dvignjena) ročna zavora brez veze dela gužvo spredaj celotna sredinska konzola + ključavnica pa delujeta, kot da jim je pri oblikovanju zmanjkalo prostora. Vozil ga še nisem, ampak pri ugasnjenem 1.6 TDCI je ročica menjalnika, ko si jo porinil v prestavo skočila do konca in se potem za kak cm "sunkovito" odbila nazaj ven, pri bencinarju se je odzivala normalno. Verjetno med vožnjo ni tako, ampak vseeno daje čuden občutek. Aja pa stopalke bi se tudi dalo komentirat. Saj vem, da imam nodpovprečno št. noge, ampak če v nekaterih predstavnikih tega razreda to ni ovira, potem bi tudi pri Fordu lahko naredili bolje...
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov