Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To sep 15, 2009 5:31 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To sep 15, 2009 6:39 pm

cene so iste kot so ble al so kj dvignal? ker ko tole gledam je drago...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To sep 15, 2009 7:09 pm

kolesar je napisal/-a:cene so iste kot so ble al so kj dvignal? ker ko tole gledam je drago...

Kolikor vem so bile cene v Nemčiji vedno malce višje kot pri nas. Sej če pogledaš konfigurator za GTC (petvratne nimajo več) je cena tudi nekje tam.

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 To sep 15, 2009 8:40 pm

Na tem konfiguratorju je cena za 1.4 turbo z opremo cosmo in kovinsko barvo brez kakršnihkoli dodatkov 24k + , kar je res kar malo visoka cifra, ampak seveda to so nemške cene. Upam, da bo pri nas kaj cenejša
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr sep 16, 2009 10:18 pm

Predsednik uprave Opla , Karl-Peter Forster je napovedal, da bo cena nove opel astre v Nemčiji za 600 evrov nižja kot pri glavnem tekmecu Volkswagnu golfu. Preneseno na naš trg, bi astra v začetku prihodnjega leta utegnila stati okoli 15.500 evrov.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Pe sep 18, 2009 3:30 pm

eeeemm.... mogoče ji manjkata kakšen knof al pa dva :P :

Slika

drugač pa... avto mi je en buhteljc ta centralna konzola pa.... hm, tole:

Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Pe sep 18, 2009 4:07 pm

Res preveč knofov. No saj pri Insigniji je podobno.. Bodo tisti, ki so vozili Insignio povedali kako se da navaditi na vse te knofe..
Let there be rock!

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 Pe sep 18, 2009 4:08 pm

kolesar je napisal/-a:Predsednik uprave Opla , Karl-Peter Forster je napovedal, da bo cena nove opel astre v Nemčiji za 600 evrov nižja kot pri glavnem tekmecu Volkswagnu golfu. Preneseno na naš trg, bi astra v začetku prihodnjega leta utegnila stati okoli 15.500 evrov.

vsekakor predraga, v primeru da bi bil osnovni model 15.500€ (1.4 motor), saj je golf vi 1.6 15.990. ker je golf (žal) v vseh pogledih boljši/kakovostnejši avto - edina njegova slabost je oblika in dejstvo, da ga ima skoraj vsak slovencelj :)

po mojem mnenju bi bila realna cena (če bodo hoteli, da bo prodajana) astre nekje 2.000-3.000€cenejša od golfa. pomeni okrog 14.000€ - takšna kot je cena sedaj.

kar se pa tiče nemšega cenika je pa smešen. 24k za astro 1.4turbo - ne se hecat. toliko stane passat. pa primerjajmo :)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe sep 18, 2009 4:09 pm

Hja gumbov je res velik. Vizulano mene to sploh ne moti. Kako se pa v praksi obnese ta sistem bo pa potrebno sprobat, kar sigurno bom ko se bodo pojavili prvi testni primerki pri nas. Ampak dvomim, da je preveč zakomplicirano za upravljanje. Sicer pa je to stvar navade. Sej par gumbov bi lahko združili skupaj brez problema. A bi potem vse skupaj čudno zgledalo ravno zaradi oblike centralne konzole. Kot pravim me vizualno sploh ne moti.

Drugače sem pa navdušen nad avtom. Oblika je za moje pojme enkratna. Lepo speljane linije in malce več dinamike kot pri Astri H. Tam je ravno zadnji konc "čuden" oziroma povprečen. Tukaj jim je pa uspelo. Prav lepo zgleda tale petvratna. Športno elegantna.

Edit:

@voznik5

dej ti povej kako veš, da je Golf še vedno kakovostnejši od te Astre če pa je še nisi videl kaj šele vozil? Ne zagovarjam nobenega a ne moreš kar tako posploševat, da je Golf ker je pač Golf kvalitetnejši... Bomo vidli.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe sep 18, 2009 4:21 pm

Ta cena je res prevelika, sploh glede tega, da 1.4 "ni vozna" in morš doplačat za 1.6 vrjetno nekje 500€, pri tem bi bila osnovna astra cca.16K. Za tako ceno na Oplu SLO ne bi zaslužili za elektriko. Pri nas bodo cene znižali kolikor se da, verjetno se jo bo dalo dobit za kakih 14K.

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Pe sep 18, 2009 4:27 pm

Ravno tega sem se bal - naredijo odličen avto (na pogled), potem pa mu postavijo zasoljeno ceno. Sam sem sicer računal, da bo okoli 1000€ cenejša od primerljivega golfa (600€ je vsekakor cifra, ki jo z dodatno opremo itak hitro nabereš). Upam, da bo vsaj oprema serijsko precej bogatejša kot pri golfu (da ne bodo šparali na malenkostih, kot so elektrika in radio ...). No, treba bo počakati in pogledati, kako bo. Je pa res, da so novi avti postali nenormalno dragi.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe sep 18, 2009 4:59 pm

Pa sej cene Astre v Nemčiji so od nekdaj bile višje kot pri nas. Poglejte na opel.de za ceno GTC pri konfiguratorju. ;)

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT Pe sep 18, 2009 5:02 pm

Ne vem kako lahko eni recete, da je Golf boljši/kakovostnejši avto v vseh pogledih, ko pa te Astre sploh še ni na cestah. Spet govorite v prazno in pospološujete. Počakajte vsaj na prve teste. Sicer pa je cena vsekakor visoka, vendar razumem Opel. Ima zelo dobre modele, napredujejo na vseh področjih in ne razumem zakaj bi Astra morala biti občutno cenejša od primerljivega Golfa. Zame osebno pač Golf nima toliko boljsi imidz, da bi zanj bil pripravljen placati toliko vec, kot eni tukaj pisete. Stopite na realna tla.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe sep 18, 2009 7:15 pm

Pa dejte nehat gnjavit s to ceno! Če je cena v konfiguratorju med novo Astro in GTC-jko približno ista, potem lahko tud zračunate, koliko bi bila pri nas (vem, da se (je) GTC-jka Cosmo 1.6 prodaja(la) za 13k €). Itak so skoz popusti, tako da cena v ceniku nima prav velikega pomena.
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe sep 18, 2009 7:37 pm

A ste si pogledali cene na konfiguratorju Opel.si? Astra GTC 1.6 Cosmo 17.800€(brez prevoza...).
Kako lahko pol primerjate akcijske cene pri nas s tistimi na nemškem konfiguratorju? A mislite, da švabi nimajo popustov?
Sicer je res, da je pri nas Astra cenejša, ampak primerjati s cenami konfiguratorja :noro

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT Pe sep 18, 2009 8:23 pm

Insignia ne seže do kolen Passatu? :lol: Ker je tako slaba in ne seže do kolen passatu je Insignija najbolje prodajan avto v svojem razredu.

Motorji so odlični, če ne boljši v Insigniji, vsaj bencinski, tehnologija je novejša in boljša, izgled je subjektiven ampak mislim da bo večini bolj všeč Insignija. O okvarah še težko govorimo, ker je Insignija precej nova. Ima začetne težave z pokajočo plastiko, toda Passat še zdaleč ni nekaj posebenga, imel je kar precej težav od slabe pastike in odstopajpče folije do nekaterih težavnih motorjev. Sedajšni passat težko konkurira Insigniji na vseh področjih. WV fanatiki nehaj lebdeti. Tudi ostala podjeta znajo delati avtomobile. Celo dobre avtomobile. Opa kaj bom rekel.......... celo včasih jim uspe narediti boljši avto kot ga naredijo v WV koncernu. To mora boleti.
Zadnjič spremenil goranTNT, dne Pe sep 18, 2009 8:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe sep 18, 2009 8:42 pm

@hladni: vedno me nasmejiš v svojih izjavah superiornosti VW pred vso kokurenco.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe sep 18, 2009 8:56 pm

Banat hladnega in voznika5!

Zato ker preprosto je, pa četudi za nekatere ni, na testih ne bo nikoli pred golfom

Se strinjam. V AutoBildu ne bo nikoli pred golfom. Pravzaprav je v AutoBuilu celo Ferrari manj športen avto od Golfa :P Otroci

Zanimivo, kako so VW loverji obremenjeni z Oplom. :bow

ps: tanovi Passat je daleč od bisera v kvaliteti in naprednosti. ;)

------
Sicer pa. Poštena cena za pošten avto. Ne vem zakaj bi morala biti sedaj pa toliko cenejša od Golfa. Saj je kar nekaj % cenejša. Za ta denar pa pač dobiš enakovreden avto, z novejšo platformo in "modernejšim" dizajnom (čeprav mi je Golf 6 osebno lepši)

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe sep 18, 2009 11:12 pm

drugmirko je napisal/-a:drugač pa... avto mi je en buhteljc

Sej ta novi v tem razredu so vsi eni buhteljni. P308 ima grdo izbočeno rit, Megane je tak kot da bi bil napihnjen. Zdaj zadnje čase mi bodo še VW-ji postali všeč, ker so bolj oglati, Golf mi je veliko boljši od prejšnje generacije, Polotova oglatost se mi pa tudi dopade. Kam smo prišli :lol:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe sep 18, 2009 11:21 pm

goranTNT je napisal/-a:Insignia ne seže do kolen Passatu? :lol: Ker je tako slaba in ne seže do kolen passatu je Insignija najbolje prodajan avto v svojem razredu.

Motorji so odlični, če ne boljši v Insigniji, vsaj bencinski, tehnologija je novejša in boljša, izgled je subjektiven ampak mislim da bo večini bolj všeč Insignija

Ima insignia sploh direktni vbrizg? Turbo?
Insignie CC še ni..
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: paničar in 6 gostov