sašo5 je napisal/-a:simply je napisal/-a:Glede na to, da je vzdolžno postavljen mislim, da ima manj tresljajev in je zvokovno bolj zadušen kot Passatov.
No mogoče se motim.
točno - vzdolžni motor drugače "špila" kot prečni: primerjal nekajkrat s Passatom CC, se audi čisto drugače obnaša in je začuda popolnoma brez vibracij.....tukaj je še "hec" postavitve menjalnika - "hebl" praktično direktno pade vanj, nobenih vzvodov ali pletenic, skratka za moje pojme idealno....
sašo5 je napisal/-a:moj-avto je napisal/-a:simply je napisal/-a:Passat in Exeo 2.0 TDI nimata enakega 2.0 TDIja.
Poglejte si podrobnosti.
Ja pa saj ima Exeo mašino prejšnje generacije, pa ša Audija A4.
ne piši traparij in se ne oglašaj, če nekaj ne veš: oba Seat in Passat imata CR dizla zadnje generacije, le da v Exeu vzdožno postavljen (audi B7 pač)v Passatu pa prečno in 2kw ima manj (105/103)
peroRS je napisal/-a:starega 1.8T ni več) za solidno ceno.
simply je napisal/-a:1.8T 150KM oziroma 164KM se lahko skrije pred 2.0 TFSI oziroma 2.0 TSI.
Po vseh karakteristikah, ednole motorni trušč ni tako "športen" kot pri 1.8T.
simply je napisal/-a:Ne govorim samo o moči, tudi poraba je manjša. Motor je definitivno bolj uglajen od starega 5 ventilca.
peroRS je napisal/-a:Se strinjam s tem, vendar ima 1.8 20V turbo še vedno nek samosvoj čar. Lahko bi rekel da je oldschool. Kot sem že napisal, na začetku se pozna turboluknja, potem na obratih je pa ohohohoh![]()
![]()
Vendar je kljub temu uglajen, daleč od tega, da se ga ne da voziti z nizkimi obrati. Lepo pospešuje že nekje od 1800-2000 obratov dalje (v Exeu ima 6 prestav, rdeče polje na 6000obratih).
Meni osebno je bil 1.8T najbolj všeč v kombinaciji s 5 stopenjskim menjalnikom (smo ga imeli v Octavii), saj je imel posledično zelo dolge prestave (2. 110kmh, 3. skoraj 170kmh) in to je pomenilo ogromno moči pri prehitevanjih.
Glede porabe 1.8T v primerjavi s TSI-ji je pa tako. V povprečju porabi nekaj več, vendar je veliko manjši razpon med varčno in hitro vožnjo.
Meni bo vedno ostal v dobrem spominu in bi ga jutri spet kupil, če bi imel možnost.
simply je napisal/-a:O čaru 1.8 T pa kdo drugi. Mene ni prepričal.
ja, "sto ljudi_sto čudi" .....to je nekak tako, kot mene ne prepriča in me nikoli ne bo avtomatik ali DSG....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov