Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Sr okt 28, 2009 2:54 pm

Polo78 je napisal/-a:
Dj Big je napisal/-a:Kva je en folk glup mazdo gre primerjat in še prbije mazda ma 260 KM komentar pa tak dej gremo gledat ker ma več rorv hehehe bed k vrtc kakšna mazda

In zakaj se ne bi mogel Golf R20 primerjat z Mazdo 3 MPC?!? :roll: :roll: Še kako se ju lahko primerja!! Isti razred, isti namen, vsak zase predstavlja vrhunec ponudbe modela. In verjamem, da bi imel na vzporednem testu vsak svoje prednosti in slabosti. Sta pa brez dvoma oba izdelka vrhunska (pustimo tu ceno ob strani), ne poveličujem ali zaničujem nobene znamke od teh dveh, samo vedno znova mi postane slabo, ko vidim kako drugi kar naprej in naprej poveličujete le določene znamke, druge pa dajete v nič. In ja, tudi meni se dostikrat zdi, da je miselnost pri Slovencih kar se avtomobilov tiče obvisela nekje v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

x2 grem pa stavit da ima Mazda daljšo življensko dobo ( zanesljivost,kvalieta izdelave itd )

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr okt 28, 2009 2:56 pm

Jaz pa sploh ne razumem kaj tale DJ Big hoče povedat. Počasi le ugotavljam, da nam mogoče sporoča, da je imel težave z učenjem slovnice in pravopisa v osnovi šoli, pa zdaj v prenesenem pomenu prosi za pomoč.

Kar se pa tega Golfa tiče, cena je nepričakovano visoka, saj gre konec koncev za Golfa, Golfa fantje, avto, ki ga ima nejveč ljudi v Evropi, zakaj bi plačal toliko denarja, da bom imel le še enega od avtov, ki ga ima vsaka druga mravlja delavka evropskega mravljišča. Ne pravim, da je avto slab, sploh tale R20 ali karkoli, vendar še vedno je to samo Golf. Tako ceno se da Audiju A3, ne pa da S3 stane le 1000 € več. Narobe svet. Mogoče bojo pa spoznali pri VW-ju, da so ceno postavili previsoko, ampak najprej potrebujemo prodajne številke, sigurno obstajajo ljudje pripravljeni odšteti toliko denarja za Golfa, vprašanje če jih bo dovolj jaz vsekakor raje kupim rabljenega A8 in se vozim kot gospod, ker v Golfu se sigurno ne bom.

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Sr okt 28, 2009 3:00 pm

Polo78 je napisal/-a:
Dj Big je napisal/-a:Kva je en folk glup mazdo gre primerjat in še prbije mazda ma 260 KM komentar pa tak dej gremo gledat ker ma več rorv hehehe bed k vrtc kakšna mazda

In zakaj se ne bi mogel Golf R20 primerjat z Mazdo 3 MPC?!? :roll: :roll: Še kako se ju lahko primerja!! Isti razred, isti namen, vsak zase predstavlja vrhunec ponudbe modela. In verjamem, da bi imel na vzporednem testu vsak svoje prednosti in slabosti. Sta pa brez dvoma oba izdelka vrhunska (pustimo tu ceno ob strani), ne poveličujem ali zaničujem nobene znamke od teh dveh, samo vedno znova mi postane slabo, ko vidim kako drugi kar naprej in naprej poveličujete le določene znamke, druge pa dajete v nič. In ja, tudi meni se dostikrat zdi, da je miselnost pri Slovencih kar se avtomobilov tiče obvisela nekje v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Ne sekiraj se, on ma skos take poveličavalne komentarje glede golfa, ker si ga sam lasti.

Pač čista otročarija.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr okt 28, 2009 3:09 pm

peroRS je napisal/-a:@kritik: In to je vzrok, da je VW tukaj tako na slabem glasu, komentirate eni ki ga morda sploh niste vozili kaj šele da bi si ga lastili. R20 Golf in Scirocco sta hudičevo dobra avta in kupcev zanju ne bo manjkalo kot tudi do sedaj ni ;)

To, ko pa eni pravite cena je previsoka za VW al pa za ta denar bi vzel to pa ono...PA VZEMITE, nobeden vas ne sili, da kupite VW in tudi da sploh komentirate to temo. :roll:

@peroRS: Sem vozil in sem se vozil v Golfu, tako da tvoja trditev ne bo zdržala, in sicer vse od Golfa II naprej. Če bi pozorno prebral moj post bi videl da nisem nič slabega rekel čez R20 ali katero koli drugo vozilo te znamke. Malo sem se obregnil ov VW fane in pa zapisal mojo ugotovitev, zakaj se tako visoko držijo cene rabljenih VW.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr okt 28, 2009 3:58 pm

Se mi samo smeji kakšne komplekse imate nekateri :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr okt 28, 2009 5:22 pm

veliko je konkurentov, sigurno boljših kot je golf (recimo megane rs, focus rs), ampak če bi jaz imel 30k€ za avto, nebi šel v noben drug salon kot v VW in naročil r20. ozkogled VAG fan pač :lol: in mislim da nisem edini tak. tako da kupce bo ta avto brezskrbi našel, samo veliko jih pa sigurno nebo na cesti, kar je prej prednost za lastnike kot slabost.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr okt 28, 2009 5:55 pm

Za 30k€ ga ne bi dobil celga :lol:

No jaz ga ne bi nikoli kupil......dokler obstaja S3. Ne vem kako lahko sploh člaovek pomisli na Vwja za ceno audija? Če bi imel passat ceno kot A4 me prav zanima koliko bi jih prodali.

Kar pa se tiče uspeha R32ke. V luki sem delal leto in pol, razen tistih za SLO sem videl samo dva. Na vkrcaju mislim, da je bil sam enkrat. Po ceni Rja sodeč jih bo zaj še manj.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr okt 28, 2009 6:13 pm

Ceed je napisal/-a:No jaz ga ne bi nikoli kupil......dokler obstaja S3. Ne vem kako lahko sploh člaovek pomisli na Vwja za ceno audija? Če bi imel passat ceno kot A4 me prav zanima koliko bi jih prodali.

Značkar! :lol:

Ceed je napisal/-a:Kar pa se tiče uspeha R32ke. V luki sem delal leto in pol, razen tistih za SLO sem videl samo dva. Na vkrcaju mislim, da je bil sam enkrat. Po ceni Rja sodeč jih bo zaj še manj.

Zanimivo...pred dobrim mesecem sem bil za vikend v Berlinu in sva se s kolegom prav čudila, koliko R32 sva videla v tem kratkem času (da o GTI-jih niti ne govorim)! 8)

P.S.: Drugače bo pa pri nas cena za R20 kar konkretno nižja od S3! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr okt 28, 2009 6:46 pm

Mazdo 3 MPC

Verjetno si mislil MPS

aje kupim rabljenega A8 in se vozim kot gospod, ker v Golfu se sigurno ne bom.

No reciva, da je vrednost novega Audija A8 kar precejšnja in s tem tudi vzdrževanje in zavarovanje rabljenega. Torej tvoja trditev ne zdrži, vsaj v smislu cene ne. Pustimo gosposkost ob strani.

Poznam par, kjer ima fant R32, punca pa GTIja. In kaj je s tem narobe? Pač nič, veliko ljudi, veliko čudi. Pa nista značkarja, prej sta imela Jaguarja.

Sicer pa če govorimo o gosposkosti. Poglejte si spodnje vozilo : cena je majhna, no km ima veliko, pelješ se udobno, najverjetneje tudi hitro :), porabi pa tudi ogromno.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2488702&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2295656&show=1

No pa še nekaj : Cena za R Golfa v Sloveniji še ne obstaja. Najverjetneje bo avtomobil imel tudi veliko serijske opreme - podobno kot jo je imel R32 ( 19 colska platišča, xenon, športni usnjeni sedeži, 4 motion ). Vsekakor se bo pa lahko približala golemu Audiju S3, čeprav menim, da bo vsaj 6000 EUR razlike.

Čudi me še to, da se veliko obregnete ob Golfa in ne ob Scirocca? Čemu?

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Sr okt 28, 2009 6:49 pm

Poznam par, kjer ima fant R32, punca pa GTIja.

Še več takih ! :) to bi morala bit evropska vizija! :>
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr okt 28, 2009 7:12 pm

OFF:

Tote Pheatone bi pa kar kupil.
Vendar se mi zdi, da bi, kot pravi zgoraj en, da ima Golfa vsak (drugi) kmet v Europi, kar je razlog, da ga ne kupi oz. noče imeti, da bi potem zmanjkovalo za 1) tankanje, 2) vzdrževanje, 3) zavarovanje, skratka, ni da ni. Verjetno pa je res udoben za vožnjo in lep okras hiši/bloku, predvsem pa preoceni svojih zmožnosti.

Čudi me le, da folk nečesa noče imeti, ker ima to vsak drugi (beri: sosed). Res tehten razlog, da nečesa nimaš. Slo. kompleks glede individualnosti. Sindrom z nekim imenom, če se prav spomnem.

Mene nič ne moti, da ima kdo tudi kaj, kar imam tudi jaz. Verjetno je to dobro, ker se tudi sam sebi zdim OK in se mi zdi, da vsi (drugi) kmeti iz EU (torej pol njih) pač ne morejo biti manj neumni kot 1 sam iz EU (ali skupina njih) iz razloga, da vsi drugi kmetje iz EU imajo izdelek iz VW.

Imam (oziroma, kot pravijo na forumu, lastim si, kar je hrvatizem...) pa navadnega G.VI, ki ga ima že vsak (drugi) kmet v EU. Branil pa se ne bi ne GTI-ja, ne R32, ne 4-motion (kar imajo tudi traktorji), predvsem pa malo boljšega vzmetenja za te krčeve slovenske ceste, ker je na njih VI kot zelo zelo star lesen (tog) voz.

Priznam pa, da me je VI glede kvalitete zelo presenetil. Pričakoval sem manj, je pa boljši kot Golf III. Posledično je RS, GTI toliko boljši, ker že navaden ni slab. Če gledam npr. kakšne konkurenčne modele iz Opla, se mi zgolj smeji. Facelift V, torej 5.5=VI je odlično uspel, IMO.

Point tega je, da ni nobene potrebe, da se izdelek spravlja v slabo luč zgolj zaradi tega, ker je 1)VW in ker je 2)Golf in 3) GTI ali RS, ker ima 4) temu ustrezno ceno.

Reakcija na take poste je: 1)značkar, 2)kmet, 3) prosto po Prešernu, v smislu svobode govora, brez žaljenja. Manjka pa objektivna ocena. V smislu, KIA CEED je res dober avto, vendar ga nočem, ker sem navajen na VW/ker je servis VW v kraju, v katerem živim/ ker KII še ne zaupam dovolj (problemi na moji strani, avto je po mojem dejansko super, čeprav se v njem še nisem peljal).

+ ne da bi se omenila Kia, seveda ne gre. Tri KIE na račun GTI-ja/RS-a. Vendar feeling nikoli ne bo enak.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr okt 28, 2009 7:34 pm

Ceed je napisal/-a:Kar pa se tiče uspeha R32ke. V luki sem delal leto in pol, razen tistih za SLO sem videl samo dva. Na vkrcaju mislim, da je bil sam enkrat. Po ceni

vsaj 5 jih je bilo v Zagrebu že leta 2007, ko je nastala ta slika....(jaz vem za toliko - 3-je se servisirajo v Brežicah)
Priponke
DSC00490.JPG

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Sr okt 28, 2009 8:39 pm

Slicker je napisal/-a:veliko je konkurentov, sigurno boljših kot je golf (recimo megane rs, focus rs), ampak če bi jaz imel 30k€ za avto, nebi šel v noben drug salon kot v VW in naročil r20. ozkogled VAG fan pač :lol: in mislim da nisem edini tak. tako da kupce bo ta avto brezskrbi našel, samo veliko jih pa sigurno nebo na cesti, kar je prej prednost za lastnike kot slabost.

X2. drgač pa glede une mazde ker je bolši se lahko kregamo skos eni majo pač dobre izkušnje eni slabe z golfom ali pa z mazdo, odvisno tut od načina vožnje....... nism opredeljen na vw k te idioti navajajo v prejšnjem postu pred njim sm biu tik pred nakupom audija a3 :P

lizard: dej povej s kje si pa da razčistva o (popravek) slovnici

--
edit mactron: V kolikor bos ponovil podobno, dobis karton...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr okt 28, 2009 8:51 pm

@Dj big, si morda kdaj videl gumb uredi?

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr okt 28, 2009 9:37 pm

lizard je napisal/-a:Jaz pa sploh ne razumem kaj tale DJ Big hoče povedat. Počasi le ugotavljam, da nam mogoče sporoča, da je imel težave z učenjem slovnice in pravopisa v osnovi šoli, pa zdaj v prenesenem pomenu prosi za pomoč.

Kar se pa tega Golfa tiče, cena je nepričakovano visoka, saj gre konec koncev za Golfa, Golfa fantje, avto, ki ga ima nejveč ljudi v Evropi, zakaj bi plačal toliko denarja, da bom imel le še enega od avtov, ki ga ima vsaka druga mravlja delavka evropskega mravljišča. Ne pravim, da je avto slab, sploh tale R20 ali karkoli, vendar še vedno je to samo Golf. Tako ceno se da Audiju A3, ne pa da S3 stane le 1000 € več. Narobe svet. Mogoče bojo pa spoznali pri VW-ju, da so ceno postavili previsoko, ampak najprej potrebujemo prodajne številke, sigurno obstajajo ljudje pripravljeni odšteti toliko denarja za Golfa, vprašanje če jih bo dovolj jaz vsekakor raje kupim rabljenega A8 in se vozim kot gospod, ker v Golfu se sigurno ne bom.

pošl jim mail pa jih razsvetli :lol:

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Sr okt 28, 2009 11:58 pm

Dj Big je napisal/-a:
Slicker je napisal/-a:veliko je konkurentov, sigurno boljših kot je golf (recimo megane rs, focus rs), ampak če bi jaz imel 30k€ za avto, nebi šel v noben drug salon kot v VW in naročil r20. ozkogled VAG fan pač :lol: in mislim da nisem edini tak. tako da kupce bo ta avto brezskrbi našel, samo veliko jih pa sigurno nebo na cesti, kar je prej prednost za lastnike kot slabost.

X2. drgač pa glede une mazde ker je bolši se lahko kregamo skos eni majo pač dobre izkušnje eni slabe z golfom ali pa z mazdo, odvisno tut od načina vožnje....... nism opredeljen na vw k te idioti navajajo v prejšnjem postu pred njim sm biu tik pred nakupom audija a3 :P

lizard: dej povej s kje si pa da razčistva o slovnici

--
edit mactron: V kolikor bos ponovil podobno, dobis karton...

Dogovorjeno mactron. A pol ne zvem s kje je da se pomenmo civilizirano :D nč slabega nism mislu

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če okt 29, 2009 12:28 pm

Dj Big je napisal/-a:Dogovorjeno mactron. A pol ne zvem s kje je da se pomenmo civilizirano :D nč slabega nism mislu

off: Uredu, vse se da pogovoriti civilizirano in normalno, vendar pa ne s 3. posti zaporedoma
(kar te je tudi opozoril mihaing), pac pa z gumbom uredi citiras uporabniku in ne kot je bilo
napisano (brez uporabnika) popravljeno... torej upam, da se razumemo.

edit 1.11.09: brisano vse kar sicer ne sodi v to temo, sodi pa v splosno sporazumevanje,
vendar je zato druga tema v obvestilih... Dj Big, lepo sem ti povedal in se enkrat ti bom
ne izzivaj s svojim pristopom. Pa poglej si temo v obvestilih... to je bilo zadnje opozorilo.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To nov 10, 2009 3:11 pm

Znane so slovenske cene & serijska oprema...

Oprema izvedbe Golf R
(serijsko oz. za razliko od izvedbe Trendline)

– 12-voltna električna vtičnica v prtljažniku
– 2 bralni lučki spredaj in 2 zadaj, spredaj s kromirano obrobo
– 4 aluminijasta platišča Talladega, 7,5 J x 18, s kolesnimi vijaki z zaščito proti kraji, pnevmatike 225/40 R 18
– Alarmna naprava plus z elektronsko blokado zagona motorja, nadzorom notranjosti, hupo z lastnim napajanjem in zaščito pred odvleko
– Aluminijaste vstopne letve spredaj, z logotipom R
– Aluminijasti dekorativni elementi Silver Lane za armaturno ploščo in vratne obloge
– Biksenonske luči v kombinaciji z dinamičnima smerno prilagodljivima žarometoma
– Črna mreža hladilnika z logotipom R
– Črna stropna obloga
– Črne zavorne čeljusti z logotipom R
– Črni ohišji zunanjih ogledal
– Dnevne luči v tehniki LED, vgrajene v odbijaču
– Dvojna izpušna cev na sredini
– Ekstra športna sprednja sedeža z nastavljivo višino
– Klimatska naprava Climatronic z 2-conskim uravnavanjem temperature (ločeno za voznikovo in sovoznikovo stran) in posrednim prezračevanjem
– Kromirane aplikacije na vrtljivem stikalu za luči, stikalu za nastavljanje zunanjih ogledal in stikalih za električni pomik stekel
– Ledvena opora za sprednja sedeža
– Naprava za čiščenje žarometov
– Notranje ogledalo s samodejnim zasenčenjem
– Odbijača s športnim designom, lakirana v barvi vozila
– Odprtina za prevoz daljših predmetov v naslonjalu zadnje sedežne klopi, vklj. z zadnjim sredinskim naslonom za roke
– Opozorilna lučka za nivo tekočine za čiščenje stekel
– Osvetlitev prostora za noge spredaj
– Osvetljeni kozmetični ogledali v senčnikih
– Pedali iz legiranega jekla
– Predal s pokrovom pod stropom
– Radijski sistem RCD 310 s CD-predvajalnikom, izhodno močjo 4 x 20 W in 8 zvočniki in funkcijo predvajanja datotek MP3
– Razširjena pragova v barvi vozila
– Samodejni vklop luči, s funkcijo Leaving home in mehansko funkcijo Coming home
– Senzor za dež
– Sprednji sredinski naslon za roke, s predalom, 2 prezračevalni šobi in 2 držali za pijačo na zadnjem delu
– Športno podvozje, karoserija znižana za pribl. 25 mm
– Tapeciran prtljažnik z dodatnim predalom na desni strani
– Tekstilne sedežne prevleke Kyalami, z logotipom R na sprednjih vzglavnikih in z okrasnimi šivi sive barve, stranice sedežev, oblečene v mikrotkanino San Remo
– Tekstilni predpražniki spredaj in zadaj, s sivo obrobo
– Tempomat
– Usmernik zraka nad zadnjim steklom, lakiran v barvi vozila
– Usnjen večfunkcijski volan (3-kraki), z aluminijastim dekorjem in okrasnimi šivi sive barve
– Usnjen večfunkcijski volan (3-kraki), z aluminijastim dekorjem in okrasnimi šivi sive barve s prestavnima tipkama za funkcijo Tiptronic (samo v kombinaciji z menjalnikom DSG)
– Usnjena glava prestavne ročice, z aluminijastim dekorjem in okrasnimi šivi sive barve
– Usnjena ročica ročne zavore, z okrasnimi šivi sive barve
– Večfunkcijski prikazovalnik plus
– Vratne in stranske obloge z videzom usnja
– Zadnje luči v tehniki LED, zatemnjene
– Žepa na hrbtni strani naslonjal sprednjih sedežev

Golf R 2.0 TSI 4MOTION + ročni menjalnik + 2-vrata = 36.941 EUR
Golf R 2.0 TSI 4MOTION + ročni menjalnik + 4-vrata = 37.848 EUR

Golf R 2.0 TSI 4MOTION + DSG6 menjalnik + 2-vrata = 39.023 EUR
Golf R 2.0 TSI 4MOTION + DSG6 menjalnik + 4-vrata = 39.931 EUR

Golf R konfigurator

Serijska oprema je kar konkretna, cena pa še toliko bolj...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To nov 10, 2009 3:55 pm

uf, predrago! vsaj zame, raje bi si umislil neko japonsko gt izvedbo :lol:
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To nov 10, 2009 5:25 pm

Hmmmm...za tak denar bi osebno veliko rajši imel npr. TT 3.2/S3.

Ah klinc, če bi že kupoval športen avto za okroglih 40k€, bi rajši še kej prišparal in nabavil Nissan GT-R. :lol:
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov